6 Ιουν 2018

«Οἱ μή ὀργιζόμενοι ἐφ’ οἶς δεῖ (μέ τήν προδοσία), ἠλίθιοι δοκοῦντες εἶναι»


Ἀρχ/πος Ἱερώνυμος γιά Σκοπιανό: «Αὐτά τά θέματα δέν ἀντιμετωπίζονται μέ συλλαλητήρια καί φωνές»!

Σχόλιο Ρωμαίικου Ὁδοιπορικοῦ: Πάλι ὑποχώρηση; Πάλι «σύνεση», «ἠρεμία», «εἰρήνη» καί «ἁρμονική συνύπαρξη»; Ἕως πότε; Ὑπάρχει ὅριο; Πάντως ὁ πιστός λαός θά εἶναι ἀνυπάκουος σέ κελεύσματα ἀδράνειας! Κι ἕνα πελώριο ἐρώτημα τόν ἀπασχολεῖ: Τί συμβαίνει μέ τούς Ἱεράρχες μας;

7 σχόλια:

  1. "μακάριοι οἱ πραεῖς, ὅτι αὐτοὶ κληρονομήσουσι τὴν γῆν" (Ματθ. ε, 5)

    α). "Πραείς λέγονται ουχ οι μηδόλως οργιζόμενοι` οι τοιούτοι γαρ αναίσθητοι` αλλ` οι θυμόν μεν έχοντες, κρατούντες δε, και ότε δει οργιζόμενοι, ως ο Δαβίδ είπεν, οργίζεσθε και μη αμαρτάνετε". (Άγιος Θεοφύλακτος Βουλγαρίας).

    Νεοελληνική απόδοση:Πραείς λέγονται όχι αυτοί που δεν οργίζονται καθόλου, διότι, αν είναι τέτοιοι, είναι αναίσθητοι. Πραείς είναι αυτοί που έχουν θυμό, αλλά τον κρατάνε και τον ελέγχουν τόσο, όσο να μην αμαρτήσουν και εφαρμόζουν αυτό που είπε ο Δαβίδ: "οργίζεσθε και μη αμαρτάνετε".

    β). "Το μέτριόν τε και πράον, ου το παντάπασιν απαθές εγκελεύεται ... Μακάριοι οι μη οξύρροποι προς τας εμπαθείς της ψυχής κινήσεις, αλλά κατεσταλμένοι τω λόγω εφ ων ο λογισμός καθάπερ τις χαλινός αναστομών τας ορμάς, ουκ εά την ψυχήν προς αταξίαν εκφέρεσθαι". (Άγιος Γρηγόριος Νύσσης).

    Ελεύθερη απόδοση: Προτρέπει εδώ (ο μακαρισμός) την μετριοπαθή και ήρεμη συμπεριφορά και όχι την πλήρη αδιαφορία ... Είναι ευτυχισμένοι αυτοί που δεν παρασύρονται εύκολα από τις κινήσεις της ψυχής, οι οποίες γεννούν τις αμαρτωλές επιθυμίες, αλλά μιλάνε με ηρεμία γι` αυτά, διότι όπως το χαλινάρι, κόβει την ορμή του ζώου, έτσι και οι καλοί λογισμοί δεν αφήνουν την ψυχή να εκτρέπεται σε αταξία".
    Σ.Η.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν κάνω λάθος ο Χριστός πήρε το φραγγέλιο;

      Τί συμβαίνει μέ τούς Ἱεράρχες μας; Χρειάστηκε να προκαλέσει με το θέμα της Μακεδονίας για να το καταλάβετε; Όταν πρόδιδαν την ορθοδοξία στο Κολυμπάρι; Δεν ήταν αρκετό;

      Διαγραφή
  2. > «Αὐτά τά θέματα δέν ἀντιμετωπίζονται μέ συλλαλητήρια καί φωνές»

    Καλά λέει.
    Με επανάσταση αντιμετωπίζονται...
    Πρόκειται για εσχάτη προδοσία.
    Τα ίδια έκαναν οι κομμουνιστές στην Ρωσία, όταν -μεταξύ άλλων- παρέδωσαν την (100% Ρωσική) Κριμαία στην Ουκρανία, με αιτιολογίες που ήταν προδοτικές και βλακώδεις, μόνο για να την ξαναπάρουν πίσω στις μέρες μας, 60 χρόνια μετά, αφού προηγήθηκαν αρκετές σφαγές Ρώσων.

    Αυτά τα θέματα δεν θα έπρεπε να υφίστανται καν.
    Όχι να προσπαθούμε να βρούμε λύση σε αυτά.
    Το πρόβλημα το έχει η γείτονα χώρα.
    Ας το λύσει μόνη της, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι δεν πρόκειται να μπει στο ΝΑΤΟ ή πουθενά αλλού όπου μετράει η ψήφος μας, αν δεν σβήσει τον όρο Μακεδονία για τον εαυτό της από παντού, ξεκινώντας από το Google maps.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την "θεά" Γη όμως ο Ιερώνυμος και οι λοιποί ιεράρχες, μας έχουν βγάλει ασπροπρόσωπους. Δε σηκώνουν ούτε αιρετική μύγα στο "ορθόδοξο" γεω-λατρικό σπαθί τους! Δεν αφήνουν καν τους πολιτικούς μας, οι οποίοι είναι "υπεύθυνοι για αυτά" να δράσουν μόνοι τους!

    Απλά πήγαν για επίσκοποι σε λάθος εκκλησία οι άνθρωποι... Γίνονται αυτά τα λάθη καμιά φορά... Έμαθαν μάλλον για κανένα ναό της Δήμητρας στην Αττική, μπέρδεψαν την χρονολογία της αρχαίας Ελλάδας με το σήμερα, πήραν λάθος στροφή στον λαβύρινθο της Αθήνας, και αντί για τις κοτρόνες κάποιου αρχαίου μνημείου, βρέθηκαν μπροστά στην αρχιεπισκοπή της Αθήνας! Και λίγο η γνωστή ευστροφία των εκκλησιαστικών μας αρχόντων, λίγο η θολολογία στην μεταξύ τους συνεννόηση, λίγο ο ήλιος που βαράει γερά στο κούτελο τα καλοκαίρια στη χώρα μας, και... το μοιραίο λάθος έγινε...! Τώρα, μετά από τόσα έτη σκαρφαλώματος στην ιεραρχία, ακόμα και αν έχουν συνειδητοποιήσει ότι πήραν λάθος στροφή κάπου και ότι οι ύμνοι που ξεφωνίζουν σε κάθε τελετή δεν αναφέρονται στην Δήμητρα, είναι μεγάλο το ρίσκο να αρχίσουν από την αρχή οι καημένοι στα 105 τους χρόνια... Τι να κάνεις όταν το σύμπαν συνωμοτεί τόσο άσχημα εναντίων σου...

    Μπορεί βέβαια, να βρήκαν σωστά τον προορισμό τους και να βρέθηκαν μπροστά σε καμιά μασονική στοά. Και, άμα μπήκαν μέσα, ξέρετε πόσα υπόγεια τούνελ έχει η Αθήνα που ενώνουν πράγματα ασυμβίβαστα μεταξύ τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΙΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ...
    ΕΔΩΣΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΕΣ....
    ΕΔΩΣΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΕΣ....
    ΕΔΩΣΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕΣ...ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ...
    ΕΔΩΣΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΕΣ...
    ΦΑΝΗΚΕΣ ΑΣΥΝΕΠΗΣ ΑΠΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ....
    ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ...ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΣΟΥ;;;
    Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλως λοιπον πριν 2 η 3 Πασχα-δεν θυμαμαι ακριβως-σε ενα μοναστηρι του Αγιου Ορος ακουστηκε η γνωμη απο εναν μοναχο,παροντος ολων,οτι ο αρχιεπισκοπος ειναι γυμνος.
    Κ το μοναστηρι αυτο δεν ειναι η Εσφιγμενου.
    Καλως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πνευματική αναισθησία , αυτό συμβαίνει με τους Ιεράρχες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.