3 Μαΐ 2018

Ὑπηρεσία γνωριμιῶν λανσάρει τὸ Facebook


Σχόλιο Ρωμαίικου Ὁδοιπορικοῦ: Ἀκόμη μία φορά, ἡ τεχνολογία πειραματίζεται μὲ τὴν κοινωνία, προωθώντας νέους τρόπους σύναψης σχέσεων, ὅπως ἡ ἴδια ἡ ἑταιρεία τοῦ Facebook ἀναφέρει. Ὁ θεσμὸς τῆς Οἰκογένειας καὶ τὸ Μυστήριο τοῦ Γάμου ὑπονομεύονται ἀπὸ ἕνα ἀκόμη «βῆμα» τῆς τεχνολογίας, ἀφοῦ ὁ ἄνθρωπος φαίνεται νὰ ἔχει ἀνάγκη ὡς σύμμαχό του τὴν τεχνολογία γιὰ νὰ μπορέσει νὰ ἀποκτήσει κάποια σχέση! Μᾶλλον ὅμως ἀγνοοῦν ὅτι στὴν πρώτη δυσκολία τῆς σχέσης τοῦ νέου ζευγαριοῦ, ἐνδέχεται, κάποιος ἀπὸ τοὺς συντρόφους νὰ ἀνατρέξει μὲ τὴν ἀνάλογη εὐκολία στὸ νὰ βρεῖ τὸ νέο του ταίρι.

Ἰδοὺ ἡ εἴδηση:
Ὁ διευθύνων σύμβουλος τοῦ Facebook, Μὰρκ Ζούκερμπεργκ, ἀνακοίνωσε ὅτι ὁ δημοφιλὴς ἰστότοπος κοινωνικῆς δικτύωσης θὰ προσθέσει στὶς ὑπηρεσίες ποὺ προσφέρει στοὺς χρῆστες του ἐκείνη ἑνὸς χώρου...γνωριμιῶν γιὰ ἀνθρώπους ποὺ ἀναζητοῦν μακροχρόνιες σχέσεις.
Ὁ Ζούκερμπεργκ ἔκανε τὶς σχετικὲς ἀνακοινώσεις κατὰ τὴ διάρκεια τῆς ἐτήσιας ἡμερίδας τῶν σχεδιαστῶν τοῦ δικτύου στὸ Σὰν Χοσέ, στὴν Καλιφόρνια.
Ὁ ἴδιος διευκρίνισε ὅτι αὐτὴ ἡ λειτουργία δὲν στοχεύει στὴ διευκόλυνση τῶν ἐφήμερων σχέσεων ὅμως νὰ βοηθήσει τοὺς ἀνθρώπους νὰ οἰκοδομήσουν σταθερὲς καὶ μακροχρόνιες σχέσεις μέσω τοῦ Facebook.
«Ὑπάρχουν 200 ἑκατ. ἄνθρωποι στὸ Facebook ποὺ δηλώνουν ὅτι εἶναι ἐλεύθεροι, συνεπῶς κάτι πρέπει νὰ κάνουμε γιὰ αὐτό», δήλωσε ὁ Ζούκερμπεργκ.
Διευκρίνισε ἐπίσης ὅτι ἡ ὑπηρεσία θὰ εἶναι προαιρετικὴ καὶ θὰ λανσαριστεῖ σύντομα, χωρὶς νὰ δώσει συγκεκριμένη ἡμερομηνία.
Τέλος, τόνισε ὅτι ἔχουν ληφθεῖ μέτρα γιὰ τὴν προστασία τῶν προσωπικῶν δεδομένων, ὥστε ἡ ὑπηρεσία γνωριμιῶν νὰ εἶναι ἀπόρρητη γιὰ τοὺς φίλους ὅσων ἐπιλέξουν νὰ τὴ χρησιμοποιήσουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. Εγώ θα ήθελα να "διαφωνήσω" για τους εξής λόγους:

    1) Το facebook δεν είναι πρωτοπόρο σε αυτό που κάνει. Ήδη υπάρχουν χιλιάδες παρόμοια sites που κάνουν το ίδιο, με κατά πολύ χειρότερο τρόπο. Και εκτός αυτού, υπάρχουν και χίλιοι άλλοι φυσικοί χώροι όπου γίνεται αυτό, δέκα φορές πιο ξεδιάντροπα (καφετέριες, κλαμπ, μπαρ, πανεπιστήμια, κ.α.), τους οποίους κανείς ποτέ δεν καταδίκασε. Το να τα βάζεις με το facebook μου φαίνεται κάπως υποκριτικό ή κοντόφθαλμο.

    2) Ο άνθρωπος που θέλει να αμαρτήσει, θα το κάνει ακόμα και χωρίς τη βοήθεια του facebook. Και ο άνθρωπος που δε θέλει να αμαρτήσει δεν θα αμαρτήσει, ακόμα και αν χρησιμοποιήσει το εν λόγω feature του facebook. Απλά με το facebook αλλά και με άλλα sites γνωριμιών, μπορείς να ψάξεις αυτό που θες πιο γρήγορα και ενδεχομένως (αν ο άλλος δε σου λέει ψέματα) πιο αξιόπιστα. Π.χ., αντί να δεις μια κοπέλα που σου αρέσει και να την ρωτάς "θέλεις να κάνεις οικογένεια", "είσαι χριστιανή ορθόδοξη", "θέλεις να ζήσεις χριστιανικά", "πιστεύεις στο Θεό", κ.α. με αυτήν να απαντάει "μπορεί", "λίγο" κ.α., μη θέλοντας να σου πει ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ, είτε γιατί σε βρίσκει ελκυστικό και δε θέλει να σε διώξει, είτε γιατί δεν ξέρει τι θέλει, στο site ξεκινάς φιλτράροντας σύμφωνα με αυτό που ψάχνεις, πριν ακόμα δεις φωτογραφίες. Έτσι, βάζοντας τα προαναφερθέντα φίλτρα για παράδειγμα, θα εξαφανίσεις από τη λίστα σου όλες τις ελευθεριάζουσες και ελαφρόμυαλες -τις οποίες είναι αδύνατο να διαχωρίσεις και να αποφύγεις κάτω από φυσιολογικές συνθήκες- και θα σου μείνουν αυτές οι οποίες δε θα σε βλάψουν. Άσχετα αν δεν βλέπονται, όπως συμβαίνει συνήθως.

    2) Η τεχνολογία και οι επιχειρήσεις δεν έχουν σαν ρόλο την προστασία της κοινωνίας. Άλλοι έχουν αυτό το ρόλο και αυτοί πρέπει να κατηγορούνται που δεν περιορίζουν τις δυνατότητες και τα "χωράφια" αυτών των δύο. Φυσικά, καλό θα ήταν και οι επιχειρήσεις να θέλουν να βοηθήσουν την κοινωνία και να ξέρουν πως να το κάνουν αυτό, αλλά δε ζούμε σε έναν αγγελικό κόσμο. Πλέον οι κοινωνίες μας δεν είναι χριστιανικές και συχνά δεν δύνανται να ξεχωρίσουν το καλό από το κακό. Και είμαι βέβαιος ότι δεν φταίει το facebook γι' αυτό.

    3) Από τις δικές μου στατιστικές, βγάζω και εγώ το ίδιο συμπέρασμα με τον Ζούκερμπεργκ. Φαίνεται ότι πλέον οι άνθρωποι δεν μπορούν να παντρευτούν (κανείς δε νοιάζεται για τις "σχέσεις" που αναφέρει ο Ζούκε). Και το γεγονός ότι καταδέχονται να εκθέσουν την προσωπική τους ζωή στο Internet προκειμένου να το πετύχουν, προδίδει την απελπισία τους. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να προβληματίζει κάποιους και όχι να τους κάνει να επιτίθενται σε κάποιους μη-χριστιανούς που προσπαθούν να επιλύσουν το πρόβλημα με τον λάθος τρόπο (βγάζοντας και χρήματα από πάνω). Όταν π.χ., στην δική μας περίπτωση, οι γεμάτες ή άδειες εκκλησίες μας μοιάζουν με ΚΑΠΗ, όταν τα άτομα που συναντιόνται στον ναό δεν ξέρουν και δεν μιλάνε ο ένας τον άλλον, όταν οι χριστιανοί μας τρέχουν στις καφετέριες και στα μπαρ προκειμένου να βρουν σύντροφο μιας και δεν υπάρχει άλλος χώρος με άτομα της ηλικίας τους, όταν μένουν ανύπαντροι και κατσούφηδες για όλη τους τη ζωή, ή όταν παντρεύονται άτομα που δεν τα θέλουν μόνο και μόνο για να μη μείνουν μόνοι τους, τότε δεν άκουσα κανέναν να παραπονεθεί για τίποτα από αυτά. Αλλά όταν ένα πρόβλημα το αγνοείς και δεν το λύνεις, τότε αυτό μεγαλώνει και έρχεται εμπρός σου σαν θεριό ανήμερο. Το θεριό στην περίπτωσή μας υπάρχει και το facebook είναι ψείρα μπροστά του.

    συνεχίζει... ->

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -> συνέχεια:

    Δεν θέλω να υποστηρίξω το facebook ή άλλα site γνωριμιών, απλά λέω ότι το πρόβλημα είναι πως υπάρχει κόσμος που είναι απελπισμένος ώστε να τρέξει εκεί. Και γι' αυτό φταίμε εμείς σαν κοινωνία. Το να είσαι στα 35, 40, 50, 60, 70 χρονών και να μην έχεις παντρευτεί ακόμα, όπως γίνεται στην Ελλάδα σε εξωφρενικά ποσοστά, δεν είναι κατά φύσιν! Και μιας και δεν μοιάζουμε ούτε κατά διάνοια με χριστιανική κοινωνία, δεν είναι ούτε υπέρ φύσιν! Που πήγε το "ένεκα τούτου θα εγκαταλείψη ο άνθρωπος τον πατέρα και την μητέρα του και θα προσκολληθή εις την γυναίκα αυτού και θα είναι οι δύο μία σαρξ, ένα σώμα"; Μπορεί η πορνεία για την οποίαν προειδοποιεί το παρόν άρθρο να είναι χειρότερη κατάσταση, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το facebook αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για κάτι τέτοιο, ενώ η κοσμική ζωή εκτός γάμου πάντοτε αποτελούσε σημαντικότατο παράγοντα (από όσο γνωρίζω πολλοί Πατέρες της Εκκλησίας το υποστήριξαν αυτό). Τώρα αν είσαι παντρεμένος και ακόμα ψάχνεις άλλες "σχέσεις", τότε δεν πρόκειται να αγιάσεις ακόμα και αν ολόκληρος ο κόσμος γυρίσει στην εποχή του λίθου.

    Η τεχνολογία και η επιχειρηματικότητα από τη φύση τους λύνουν προβλήματα, ακόμα και προβλήματα που κάποιοι πιστεύουν ότι δεν πρέπει να λυθούν. Πάντως, ο ασκός του εώλου άνοιξε εδώ και πολύ καιρό και δεν πρόκειται να κλείσει απλά επειδή κάποιοι ενοχλούνται. Συγκεκριμένα για το faccebook, όπως συμβαίνει πάντοτε, ο Ζούκερμπεργκ ξέρει τους χρήστες του καλύτερα από ότι αυτοί οι ίδιοι ξέρουν τους εαυτούς τους. Γνωρίζει πολύ καλά π.χ. ότι ήδη οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το site του για αυτό το σκοπό (γνωριμίες και σχέσεις), παρά το γεγονός ότι δεν φτιάχτηκε με αυτή την προοπτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.