30 Ιουν 2016

Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία καὶ Οἰκουμενισμὸς


Γέροντος Σωφρονίου τοῦ Ἔσσεξ
Ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία διακρίνεται ἀπὸ ὅλες τὶς ἄλλες ἐκκλησίες σὲ τρία ἐπίπεδα, γιατί:
α) μόνη αὐτὴ ἀληθεύει πλήρως στὴν Θεολογία της
β) μόνη αὐτὴ γνωρίζει τὸ μυστήριο τῆς χάριτος, τῆς ἁγίας ζωῆς καὶ διαφυλάσσει στὴν πληρότητα τὴ θεία χάρη
γ) εἶναι ἡ ἀρχαιότερη, ἡ θεμελιώδης, ἡ βασική, ἀπὸ τὴν ὁποία ἀποσχίσθησαν κατὰ καιροὺς μεγαλύτερα ἢ μικρότερα τμήματα.
Μιὰ σημαντικὴ μερίδα τοῦ χριστιανικοῦ κόσμου κλίνει σήμερα νὰ ἀποδεχθεῖ μιὰ ἀπὸ τὶς πιὸ ἐπικίνδυνες αἱρέσεις (ενν. τὸν οἰκουμενισμὸ) ὅτι δῆθεν πολλές... 
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

4 σχόλια:

  1. Μη φοβάστε το μικρό ποίμνιο,αν αυτό είναι στην οδό της ορθής πίστης του Χριστού στέκει καλά.Δισεκατομμύρια οι πιστού του Πάπα αλλά είναι στην οδό;Δεν είναι στην οδό.Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όλοι θα χαθούν.Ο Χριστός σώζει καθαρές καρδιές που τον ακολουθούν και σίγουρα υπάρχουν τέτοιοι και στην οδό που υποδεικνύει ο Πάπας και δε γνωρίζουν τι να πράξουν ή δεν είναι ενημερωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Όσιος Γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ, και οι άλλοι Όσιοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όταν μιλούσαν δεν υπηρετούσαν διεθνείς πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν λέμε ότι μια είναι η Εκκλησία και ότι μόνο μέσα στην Εκκλησία σώζεται κάποιος, εγώ καταλαβαίνω ότι αυτή είναι η μια οδός σωτηρίας που παραλάβαμε από τον Χριστό και τους Αποστόλους και δεν υπάρχει άλλη ορθή οδός. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ετερόδοξοι δεν θα σωθούν. Ο Θεός όποιον θέλει σώζει και δεν μπορούμε εμείς να κρίνουμε. Μάλιστα, κάποιοι ετερόδοξοι μπορεί να κριθούν με μεγαλύτερη επιείκεια απ΄ότι αυτοί που γεννήθηκαν μέσα στην Εκκλησία. Εμείς οφείλουμε όμως να υποδεικνύουμε την ορθή οδό. Δεν μπορούμε να λέμε στους άλλους, εντάξει είστε στις αιρέσεις, μείνετε εκεί και θα σωθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να είστε σίγουροι, ότι όσοι ετερόδοξοι είναι ΥΨΗΛΩΝ Πνευματικών ανατάσεων (αυτοί είναι ελάχιστοι), ο Θεός τους οδηγεί προσωπικά, και τους κάνει Ορθόδοξους Χριστιανούς.
    Η ένταξη τους μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, γίνεται από ΜΗ Οικουμενιστές Ορθόδοξους κληρικούς (οι Οικουμενιστές, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να τους εντάξουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία).

    Τα προηγούμενα, τα έχω δει με τα μάτια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.