27 Ιουν 2015

Δημοψήφισμα: Ἕνα ἀκόμη ραντεβοὺ μὲ τὴν ἱστορία!

12 σχόλια:

  1. 480 π.Χ "Μολών Λαβέ"
    1453 μ.Χ "Το δε την πόλιν σοι δούναι, ούτ’ εμόν έστιν ούτ’ άλλου των κατοικούντων εν ταύτη. Κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών"
    1821 μ.Χ "Ελευθερία ή Θάνατος"
    1940 μ.Χ "ΟΧΙ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2015: "ΟΧΙ" ακριβώς μετά τα ΝΑΙ σε ό,τι διεστραμμένο και λάθρο. Χμμμ.... Κάτι δεν πάει καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι απλό αδελφέ....οι πολιτικάντηδες του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται τσάμπα μάγκες και μεταθέτουν στον λαό την ευθύνη για την αποτυχία των δήθεν "σκληρών" διαπραγματεύσεων.

      Αυτοί δεν έλεγαν προεκλογικώς ότι θα καταργήσουν το μνημόνιο αυθημερόν με έναν νόμο ???

      Τώρα αποποιούνται την ευθύνη τους και ρίχνουν την μπάλα στον λαό.

      Σε έναν λαό ο οποίος έχει υποστεί τέτοια πλύση εγκεφάλου υπέρ του ΕΥΡΩ, ώστε θα ψηφίσει σίγουρα ΕΥΡΩ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ....

      Κι έτσι η κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει και "λα'ι'κή" νομιμοποίηση.

      Προσωπικώς θα ψηφίσω ΟΧΙ διότι αυτή είναι η πάγια θέση μου ως προς την ΕΕ.

      Οι υπόλοιποι όμως τι θα κάνουν ???

      Διαγραφή
    2. Ψήφισε τό ΟΧΙ τό σωστό ΕΛΛΝΟΡΘΔΞΕ καί θά δοῦμε....
      Δέν νικιέται ἡ Ἑλλάς !!!
      Χριστός πανταχοῦ,φόβος οὐδαμοῦ!!
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
  3. Φανταστείται την 28η Οκτ 1940 όταν επέδωσε τελεσίγραφο ο πρέσβης της Ιταλίας ''Γκράτση'' στον Ιωάννη Μεταξά να απαντούσε ότι θα κάνει δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός...Οι πραγματικοί ηγέτες αποφασίζουν αυτοί και ο λαός ακολουθεί, αλλά...ξέχασα, αυτός ήταν δικτάτορας και όχι δημοκράτης, όπως είναι οι σημερινοί ηγέτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ ότι δεν είναι σοβαρός ηγέτης ο Τσίπρας, σίγουρα δεν είναι Μεταξάς, αλλά από το να πει "Ναι σε όλα", όπως έκαναν 5 χρόνια οι προηγούμενοι, καλύτερα το δημοψήφισμα.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς αδελφέ....ο Ηγέτης μπαίνει μπροστά και ο λαός ακολουθεί....αυτός που νίπτει τας χείρας του και μεταθέτει την ευθύνη στον λαό ΔΕΝ είναι Ηγέτης, αλλά πολιτικάντης....

      Εάν ο Τσίπρας ήταν Ηγέτης, θα εφάρμοζε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του και θα ερχόταν σε ρήξη από την πρώτη μέρα....Έτσι γίνονται αυτά.

      Αλλά πώς θα δει φως η Ελλάδα με κυβερνώντες αθέους, ομοφυλοφίλους και λαθρολάγνους ???

      Όσο για την μασωνοδεξιά "αντιπολίτευση" τι να πούμε ???? Πιο ραγιάδες και οσφυοκάμπτες δεν γίνεται.

      Η Ελλάς βρίσκεται κυριολεκτικά στα χέρια του Θεού.

      Διαγραφή
  4. ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ... ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟ ... ? ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ... ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ... ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΩΣ ΡΩΜΗΟΙ ΚΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΠΑΝΩ ΑΠ' ΛΑ, ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ¨ΟΧΙ¨ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ. ΣΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΛΕΓΑΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑΜΕ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ, ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από την απελευθέρωση ακόμα, 1830 και μετά, η Ελλάδα θεωρούσε πάντοτε τους Ευρωπαίους συμμάχους της. Σε κάθε δύσκολη ώρα στάθηκε στο πλευρό τους και πάντα ήταν η προδομένη. Είναι αμέτρητα τα γεγονότα. Πώς είναι δυνατόν, ενώ τα δίδαξα αυτά ως δάσκαλος στα σχολεία, για τριάντα πέντε χρόνια στα Ελληνόπουλα, να πιστέψω ότι αυτοί οι "φίλοι" θέλουν τώρα το καλό της πατρίδας μου; Τι μπορεί να συνέβη και να την αγάπησαν ξαφνικά τόσο πολύ; Κεραυνοβόλος έρωτας; Είμαστε πεπεισμένοι από την ίδια την ιστορία πως δεν μας θέλουν, παρά για μόνο τον "παρά". Μόνο για το συμφέρον τους. Άσε που είμαστε και ως λαός και ως πολιτισμός εμπόδιο στα ζωώδη και υπανάπτυκτα ένστικτά τους. Ναι, είμαστε παράξενοι, είμαστε τρελοί, είμαστε κάπως, αλλά είμαστε και παραμένουμε και θα παραμείνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ. Α,ρε Ελλάδα! Α, ρε Έλληνα! Ψηλά το κεφάλι. Έχουμε προγόνους που μας δίδαξαν. Όχι με τα λόγια από τα σαλόνια και τις καφετέριες, αλλά από τα πεδία των μαχών, από τους τόπους των μαρτυρίων, από τις κρεμάλες, από τις ηρωικές σελίδες της ιστορίας μας γραμμένες με ιδρώτα και αίμα. Κολλήσαμε στο "φράγκο" τους. Να το πάρουν και να πάνε από κει που ήρθαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά μοῦ ζήσεις δάσκαλε !
      ''Ἦρθαν ντυμένοι ''φίλοι''ἀμέτρητες φορές οἱ ἐχθροί μας...''
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
  7. 80000 εκτρώσεις, εκ των οποίων το 40% από ανήλικες και 10000 αυτοκτονίες τα τελευταιά 5 χρόνια.
    Οι ξεριζωμμένοι Μικρασιάτες ουδέποτε σκέφτηκαν να αυτοκτονήσουν και να σκοτώσουν τα παιδία τους. Έσκυψαν το κεφάλι, δόξασαν το Θεό και έχτισαν από την αρχή. Οι παπούδες μας έβλεπαν τα παιδιά τους να λιμοκτονούν το ΄40, αλλά δεν αυτοκτονούσαν. Άντεξαν, το πάλεψαν και δικαιώθηκαν. Είχαν όμως Θεό μέσα τους και υψηλό φρόνημα. Εμείς από τα χρόνια της μεταπολίτευσης και έπειτα, νομιμοποιήσαμε τις αμβλώσεις και τη μοιχεία, επιτρέψαμε το πολιτικό γάμο, εξαλείψαμε καθετί το ελληνικό και ορθόδοξο. "Τα οψώνια της αμαρτίας θάνατος΄΄. Αναγκαιοί να μετανοήσουμε,να ταπεινωθούμε και να επιστρέψουμε στις πατρίες αξιές και στα ιδανικά της ορθοδοξίας και του ελληνισμού.ΥΠΟΜΟΝΗ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΥΡΩΘΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.