23 Ιαν 2014

Εἰλικρινής ἀθεΐα ἐναντίον ψευδοῦς θρησκευτικότητας

Γράφει ὁ Λουδάρος Ἀνδρέας
Γιά μιά ἀκόμη φορᾶ σέ αὐτή τή χώρα ἀνακαλύψαμε τήν «πυρίτιδα». Ὁ ὑπεύθυνος θρησκευμάτων τῆς Κ.Ο. τοῦ ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Ἀμανατίδης βγῆκε στήν τηλεόραση καί εἶπε πώς ὁ πρόεδρος τοῦ ὁ κ. Ἀλέξης Τσίπρας ἔχει δηλώσει ἄθεος.  Αὐτό ἦταν ἀρκετό γιά νά βγεῖ ὅλη ἡ χώρα ἀπό «τά ροῦχα» της καί νά ξεκινήσει ἕνας ἀπίθανος δημόσιος διάλογος, γιά τό ἄν πιστεύει πού πιστεύει, τί πιστεύει ὁ κ. Τσίπρας. 
Εἰλικρινά τώρα, ὑπῆρχε ἔστω κι ἕνας ἄνθρωπος σέ αὐτήν τήν ταλαίπωρη χώρα ποῦ εἶχε διαφορετική ἄποψη; Ἀκόμη κι ἄν ὁ ἴδιος ὁ κ. Τσίπρας δέν εἶχε δηλώσει τήν ἀθεΐα του, μᾶς ἔχει δώσει ποτέ τό παραμικρό δεῖγμα πῶς ὁ ἴδιος ἐνδιαφέρεται νά ἔχει ἐπαφές μέ τήν θρησκεία;  Παντρεύτηκε μέ σύμφωνο καί ἔδωσε στά παιδιά του ὀνόματα μέσω ληξιαρχικῆς ὀνοματοδοσίας. Στίς Ἐκκλησίες δέν πηγαίνει καί οἱ εὐχές τοῦ Χριστούγεννα καί Πάσχα, εἶναι μᾶλλον τυπικές καί διόλου θρησκευτικές. 
Σίγουρα ὁ κ. Τσίπρας ἔχει ἐπιτελέσει ἕνα μεγάλο ἁμάρτημα τό ὁποῖο δέν εἶναι ἄλλο ἀπό τήν ἄρνηση τοῦ Θεοῦ. Ὑπάρχει ἕνα ὅμως ἁμάρτημα τό ὁποῖο δέν τό ἔχει κάνει καί καλό εἶναι νά τοῦ τό ἀναγνωρίσουμε, δέν μᾶς ἔχει πεῖ ψέματα γιά τά πιστεύω του. Ἄν μή τί ἄλλο εἶναι εἰλικρινής.  Ὡς πολιτικός βέβαια, τώρα πού οἱ δημοσκοπήσεις τόν «τραβᾶνε» πρός τήν ἐξουσία καί τό ἄλλοτε ἐπαναστατικό του κίνημα μετατρέπεται σέ «συστημικό κόμμα» φροντίζει νά....
κάνει τά ἀνοίγματά του. Ἀνοίγματα πού εἶμαι βέβαιος πώς δέν εἶχε οὔτε ὁ ἴδιος φανταστεῖ πώς θά ἔκανε. 
Ἀπό ἐκεῖ πού δέν ἤξερε πού «πέφτει» ἡ Ἀρχιεπισκοπή, φρόντισε κι ἐπισκέφθηκε τόν Ἀρχιεπίσκοπο, πῆγε καί εἶδε τόν Πατριάρχη καί πλέον δέν χάνει τήν εὐκαιρία γιά συναντήσεις μέ τούς ἀνώτατους ἐκκλησιαστικούς ταγούς, ἀκόμη καί τούς Ἁγιορεῖτες, ἄν καί ὅπως ὑπενθύμισε προχθές ὁ Κοινοβουλευτικός του Ἐκπρόσωπος, ὁ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, ὁ ΣΥΡΙΖΑ δέν ξεχνᾶ τήν ἀτζέντα περί χωρισμοῦ Ἐκκλησίας – Κράτους. 
Γιά πολλούς στήν Ἐκκλησία, ὁ ΣΥΡΙΖΑ εἶναι «ἐχθρός» ἤ ἐχθρός. Ἀκόμη καί ὁ Ἀρχιεπίσκοπος ἤ ὁ Πατριάρχης πού συναντῶνται μαζί του, δέν νομίζω πώς θεωροῦν ὅτι ἔχουν ἀπέναντί τους κάποιον «φίλο» ἡ ἄν μή τί ἄλλο κάποιον ὁ ὁποῖος ἐνστερνίζεται τίς ἀπόψεις καί τίς θέσεις τῆς Ἐκκλησίας. 
Ἄν λοιπόν ὁ κ. Τσίπρας θεωρεῖται ἐχθρός της Ἐκκλησίας, τουλάχιστον εἶναι ὁρατός. Τό πρόβλημα μᾶς λοιπόν δέν εἶναι τόσο αὐτός, ἀλλά ἐκεῖνοι –καί ξέρουμε καλά πώς δέν εἶναι λίγοι- πού δέν ἀφήνουν λιτανεία γιά λιτανεία, κάνουν μεγάλους Σταυρούς καί τρέχουν νά σηκώσουν ἀκόμη καί τόν Ἐπιτάφιο, ἀλλά στήν οὐσία τό μόνο στό ὁποῖο πιστεύουν εἶναι οἱ ψῆφοι τῶν πιστῶν. 
Κι ἄν θέλουμε νά χρησιμοποιήσουμε τήν ἐκκλησιαστική ὁρολογία, ἄν ὁ Τσίπρας εἶναι ὁ λύκος οἱ ἄλλοι εἶναι οἱ προβασόσχημοι λύκοι. Κι αὐτοί εἶναι σαφῶς πολύ πιό ἐπικίνδυνοι.

11 σχόλια:

  1. Ηρθε λοιπόν η ώρα πατέρες και αδελφοί να απεγκλωβιστούμε ως χριστιανοί από τα κόμματα της πνευματικής- και όχι μόνο -παρακμής και τα ψευτοδιλήμματα τους. Ηρθε η ώρα να ανακαλύψουμε τη πολιτική που γέννησε η ορθόδοξη εκκλησία μας, τη πολιτική της χιλιόχρονης ευλογημένης ρωμιοσύνης μας.Τωρα είναι η ώρα να μπούνε στη πολιτική ζωή άνθρωποι ευσεβείς μακριά από τα σχήματα δεξιά αριστερά , όλα τους γεννήματα της άθεης και αιρετικής Δύσης. Η πολιτική παρ. ΚΟΙΝΩΝΙΑ μας καλεί να συμπαραταχθούμε σε κοινή προσπάθεια για να πάρουμε τη πατρίδα μας πίσω. Για να ξαναγίνει η πατρίδα μας τόπος πνευματικός, όπως την ήθελε ο μόνος αληθινός ηγέτης Ι. Καποδίστριας. Α ς μη γίνουμε ως χριστιανοί συν υπεύθυνοι στη διάλυση της πατρίδας μας, πού προωθεί η νέα τάξη πραγμάτων και τα φερεφωνά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλεος ποιά με την Κοινωνία!
      Που είστε ρε λεβέντες;Με τα λόγια" χτίζω ανώγια και κατώγια"!
      Η αιρετική Δύση μας απειλεί περισσότερο από την εγχώρια μαρξιστική και άθεη αριστερά , που αλωνίζει ελεύθερα στα Πανεπιστήμια , ΤΕΙ , σχολεία κλπ και κα΄νει την προπαγάνδα της;
      -Η Ευρώπη φταίει που οι ανθέλληνες από όλο το φάσμα της Αριστεράς έως και τη δειλή Ν.Δ. άφησαν να επικρατήσουν όλες οι άθεες και αντιπατριωτικές ιδέες; Γιατί δεν τα καταγγέλλετε κύριοι της Κοινωνίας;
      -Για να επικρατήσει κανείς , πρέπει να συγκρουστείς με αυτά τα... καλόπαιδα αλλά με τους " καθωσπρεπεισμους " της Κοινωνίας δεν λύνονται τα θέματα...

      Διαγραφή
    2. Συμφωμώ με τη νηφαλιότητα των σκέψεων του "Ανωνύμου" (23 Ιανουαρίου 2014 - 1:00 μ.μ.). Η "Κοινωνία, πολιτική παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια" είναι η μόνη συνεπής επιλογή για έναν Ορθόδοξο Έλληνα. Είναι η παράταξη της Ρωμηοσύνης, που δεν έχει καμιά σχέση με όλα τα άλλα ξενοκίνητα κόμματα του Κοινοβουλίου -δεξιά, αριστερά, κεντρώα-. Αυτή είναι η αλήθεια. Οι εκπρόσωποι της "Κοινωνία" επιθυμούν να ξαναφέρουν την ευλογημένη πατρίδα μας στην τροχιά της Ρωμηοσύνης. Έχουν εκκλησιαστικό φρόνημα, ήθος που εμπνέεται από το ήθος και την πίστη του Ιωάννου Καποδίστρια και πολιτικές θέσεις σοβαρές, μελετημένες, θέσεις που υπηρετούν το εθνικό συμφέρον, αλλά απαιτούν θυσιαστικό φρόνημα και προϋποθέτουν την πλήρη αποκήρυξη της μασωνίας και κάθε μορφής αποκρυφισμού. Αυτό το τελευταίο δείχνει και την αξιοπιστία των ανθρώπων αυτών. Και κάτι τελευταίο: Το νταηλίκι που επιλέγουν αρκετοί ως λύση στο δράμα της πατρίδος μας δεν είναι λύση...Είναι μια τυφλή αντίδραση στο πολιτικό κατεστημένο, που όμως βλάπτει την πατρίδα μας. Ακόμη, ο παγανισμός είναι παντελώς ξένος με την παράδοση της Ρωμηοσύνης. Ας το σκεφτούν καλά αυτό όσοι, κατά τα άλλα ορθόδοξοι, επιλέγουν πολιτικές δυνάμεις άκριτα, χωρίς να ερευνούν και, το κυριότερο, χωρίς να εμπιστεύονται την δύναμη του Θεού. Η Ρωμηοσύνη στο διάβα των αιώνων ήταν αδούλωτη. Δεν μας ταιριάζει η δουλοπρέπεια και ο ραγιαδισμός...Πατέρες και αδελφοί, να στηρίξουμε ολόκαρδα την "Κοινωνία, πολιτική παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια", με εμπιστοσύνη στην βοήθεια του Θεού! Ο Θεός θα σώσει την πατρίδα μας. Έχουμε, όμως, χρέος όσοι την αγαπούμε να κάνουμε το καθήκον μας, χωρίς κοντόφθαλμους ανθρώπινους υπολογισμούς!

      Διαγραφή
    3. Η αιρετική Δύση μας απειλούσε ΠΑΝΤΟΤΕ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο εχθρό.
      ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

      Διαγραφή
    4. Ο ανώνυμος (24/1, 1:08 πμ) συμφωνεί με τον εαυτό του (23/1, 01:00). Έγραψε το σχόλιο στις 1 το βράδυ, κοιμήθηκε, ξύπνησε και ξαναέγραψε ότι συμφωνεί με το κόμμα του..
      1) Για πόσο χαζούς μας περνάτε;
      2) Αφού μία ακόμη φορά μας ζαλίζεις με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ, μία ακόμη φορά σου γράφω μερικούς χρήσιμους συνδέσμους, στην περίπτωση που αποφασίσεις ποτέ να βγάλεις τις κομματικές παρωπίδες:

      Γιατί οι Ορθόδοξοι χριστιανοί ΔΕΝ ψηφίζουν την "ΚΟΙΝΩΝΙΑ".
      http://antiparakmi.blogspot.com/2012/05/blog-post_30.html

      ΓΙΑΤΙ οι Ορθόδοξοι πιστοί ΔΕΝ ψηφιζουν το κόμμα "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" (2η ανάρτηση -νέα στοιχεία)
      http://antiparakmi.blogspot.com/2014/01/2_31.html

      Νέα ντοκουμέντα για την Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών του Καποδίστρια "ΚΟΙΝΩΝΙΑ"
      http://antiparakmi.blogspot.com/2014/02/blog-post_5.html

      Ορθόδοξο κόμμα "Κοινωνία" - Κάρτα του Πολίτη , ηλεκτρονικη διακυβέρνηση : Άλλα μας έλεγαν πέρυσι και αλλά τώρα λίγο πριν τις εκλογές
      http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2012/04/blog-post_23.html

      Διαγραφή
  2. Λειψά μας τα λέτε αγαπητέ κύριε Λουδάρο. Περί του πρακτέου δεν μας λέτε τίποτε. Τι θα κάνει ο ταλαίπωρος Έλληνας δηλαδή. Επειδή ο δηλωμένος άθεος είναι ειλικρινής στην αθεΐα του, θα τον κάνουμε και πρωθυπουργό; Αλίμονο και τρισαλίμονο! Τι μας περιμένει, Θεέ μου! Εγώ καταδικάζω εξ ίσου και τον άθεο Τσίπρα, αλλά και τους λοιπούς "θρησκευόμενους", οι οποίοι μας κατέστρεψαν και μέσα από πλήθος αντιχρίστων νομοθετημάτων, κατήντησαν αυτήν την περήφανη χώρα χλεύη της οικουμένης. Όσο δεν συνερχόμαστε ως άτομα και ως λαός, όσο ο Χριστός απουσιάζει από τις καρδιές μας, θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο. Μία ελπίδα έχω:ότι ο Μεγαλοδύναμος θα κολοβώσει τις ημέρες της ανομίας μας και θα μας στείλει την Δικαιοσύνη του εν μέσω των προφητευμένων παντοιοτρόπως γεγονότων. Στο ερώτημα τι τελικώς θα ψηφίσουμε στις επερχόμενες εκλογές, εγώ προσωπικώς δεν έχω χέρια για κανέναν από τους 300 και άλλους πόσους δεν ξέρω ακόμη. Αν βρεθεί κανένας άνθρωπος του Θεού, μετά από πολλή σκέψη και προσευχή και με την ευχή του Γέροντός μου, θα ρίξω την ψήφο μου. Σε κάθε περίπτωση, η λύση του δράματός μας θα έλθει από ψηλά. Αμήν.
    Ν. ΤΖΙΩΓΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τσεκάρετε λίγο τον... ένθνεο Σαμαρά: http://www.youtube.com/watch?v=Df5yGpjjwAg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσύ ανώνυμε 23 Ιανουαρίου 4.46 μμ που είσαι των έργων και όχι των λόγων μπορείς να μας υποδείξεις μερικά λεβέντικα έργα που θα ελευθερώσουν το λαό και τη πατρίδα μας ;Το υπάρχον πολιτικό σύστημα και οι ιδεολογίες του από τη Χ.Α . έως τους Συριζαίους , ακόμα και αυτοί οι αναρχοαυτόνομοι, μήπως γνωρίζεις τις ρίζες τους και τις καταβολές τους; Για να δούμε ποιοι είναι στ' αλήθεια Ελληνες η ανθέλληνες , πιστοί η άθεοι. Μήπως άραγε γνωρίζεις καμία πολιτική δύναμη πλην της ΚΟΙΝΩΝΙΑ που να θέτει ως όρο ότι για να γίνει κανείς μέλος της, πρέπει να αποκηρύξει εγγράφως τη μασονία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γνωρίζω: τους Ανεξάρτητος Έλληνες. Αλλά και η Χρ.Αυγή έχει επανειλημμένα καταγγείλει πολιτικούς ως Μασόνους πχ Δένδια και έχει καταφερθεί επανειλημμένα ενάντια στην Μασονία.

      Εσύ ανώνυμε, μπορείς να μου πεις τι θα γίνει αν το δημοψήφισμα για τις εκτρώσεις,που εξαγγείλατε -για όταν γίνεται κυβέρνηση η ΚΟΙΝΩΝΙΑ- αποφασίσει να συνεχίζουν να γίνονται;
      Πολύ χριστιανικό κόμμα τελικά η ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!

      Διαγραφή
  5. Η προσέγγιση του κ. Λουδάρου είναι καθ' όλα άψογη, αλλά προσκρούει στις εμμονές κάποιων "θρησκευόμενων" που μεγάλωσαν με κουτόχορτο και δεν μπορούν πλέον να δεχτούν τίποτε άλλο. Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε λοιπόν "ευλαβείς" πολιτικούς του κεντροδεξιού χώρου να σπεύδουν να κρατήσουν τον Επιτάφιο ή κάποια εικόνα σε κάποια λιτανεία ή να κάνουν τον προεκλογικό τους αγώνα τρέχοντας (κυριολεκτικώς, για να προλάβουν) Κυριακή πρωί από μνημόσυνο σε μνημόσυνο... Και οι θρησκευόμενοι καμαρώνουμε και σπεύδουμε να τους δώσουμε το χέρι και να φωτογραφηθούμε δίπλα τους...

    Δυστυχώς το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι προβατόσχημοι λύκοι αλλά και τα προβατόσχημα ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάλλον ο "ειλικρινής" Τσίπρας έχει μία αΘεϊα επιλεκτική. Εάν ήταν Άθεος θα έπρεπε να φέρεται ως άΘεος και στο Ισλάμ αλλά μάλλον με τις ενέργειές του ανήκει στους Χριστιανομάχους ανθέλληνες που τα μόνα κακά που βλέπουν είναι ο Έλληνας και ο Χριστιανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.