13 Ιουλ 2013

Προκλητικὲς δηλώσεις τοῦ ὑφυπουργοῦ Θανάση Σκορδὰ γιὰ τὸ ἄνοιγμα τῶν καταστημάτων τὴν Κυριακὴ

«Σαθρὸ» χαρακτήρισε τὴν Παρασκευὴ ὁ ὑφυπουργὸς Ἀνάπτυξης Θανάσης Σκορδᾶς, τὸ ἐπιχείρημα ὅσων ἀντιδροῦν στὸ ἄνοιγμα τῶν καταστημάτων γιὰ περισσότερες Κυριακὲς ὅτι ἔτσι θὰ ἐμποδίζεται ἡ ἐκδήλωση τοῦ θρησκευτικοῦ συναισθήματος τῶν πολιτῶν καθὼς δὲν θὰ μποροῦν νὰ πᾶνε στὴν ἐκκλησία. Μιλώντας στὸν ΒΗΜΑ FM 99,5 ὁ ὑφυπουργὸς Ἀνάπτυξης ὑπῆρξε κάθετος ἀπέναντι σὲ αὐτὸ τὸ ἐπιχείρημα: «Εἶναι προσβλητικὸ καὶ ἐμποδίζει τὴν ἐκδήλωση ὁποιουδήποτε θρησκευτικοῦ συναισθήματος ὅταν εἶναι ἀνοιχτὰ μία σειρὰ ἀπὸ καταστήματα αὐτὴ τὴ στιγμὴ τὶς Κυριακές;
Εἶναι ἀντιθρησκευτικὸ ὅτι ἡ βιομηχανία ἔχει τὴ δυνατότητα νὰ εἶναι ἀνοιχτὴ καὶ τὶς Κυριακές; Εἶναι ἀντιθρησκευτικὸ ὅτι τὰ νοσοκομεῖα, ἡ Ἀστυνομία καὶ οἱ μεταφορὲς δουλεύουν τὶς Κυριακές;» ἀναρωτήθηκε ὁ Θανάσης Σκορδᾶς καὶ προσέθεσε: «Αὐτὰ εἶναι πολὺ σαθρὰ καὶ φθηνὰ ἐπιχειρήματα ποὺ δὲν στέκουν καὶ δὲν ἔχουν καμία λογική. Εἶναι δικαιολογίες γιὰ ἐκείνους ποὺ εἶναι ὀπαδοὶ τῆς ἀκινησίας, διότι τὸ πραγματικὸ δίλημμα αὐτὴ τὴ στιγμὴ στὴ χώρα δὲν εἶναι οὔτε ἡ λειτουργία τῶν καταστημάτων τὶς Κυριακὲς οὔτε τὸ κλείσιμο τῆς ΕΡΤ. Εἶναι ἐὰν μποροῦμε νὰ κάνουμε μεταρρυθμίσεις γιὰ νὰ βγοῦμε ἀπὸ τὴν ὕφεση ἢ ἀκινησία», τόνισε.
Σχόλιο τοῦ Λυκούργου Νάνη: Θράσος; Ἀναίδεια; Σοφιστεία; Γελοιότητα; Δοκιμασία τῆς νοημοσύνης μας; Προσβολὴ τοῦ θρησκευτικοῦ συναισθήματος τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ, τοῦ ὁποίου τὴν ψῆφο ὅμως ἐκλιπαροῦν κάποιοι πρὸ τῶν ἐκλογῶν, τάζοντάς του "λαγοὺς μὲ πετραχήλια"; Τί ἀπ' ὅλα αὐτὰ σηματοδοτοῦν οἱ συγκεκριμένες, ἐπαίσχυντες δηλώσεις; Δὲ γνωρίζουμε....
πού πολιτεύεται ὁ "φέρελπις" αὐτὸς πολιτικὸς-θεράπων τῆς Νέας Τάξης. Στεγάζεται βεβαίως πολιτικὰ στὸ λεγόμενο "συντηρητικὸ" χῶρο, ποὺ καπηλεύεται τὸ τρίπτυχο "Θρησκεία-Πατρίδα-Οἰκογένεια". Ὁ οἰκεῖος ὅμως ἐπίσκοπος καλεῖται νὰ ἀνακαλέσει τὸ ταχύτερο στὴν τάξη τὸν ἀσεβέστατο τολμητία, ποὺ κακοποίησε μὲ τὴ φαιδρὴ συλλογιστική του τόσο βάναυσα τὴν ἀλήθεια. Οἱ δὲ θρησκευόμενοι ψηφοφόροι, τῶν ὁποίων τὴν ψῆφο πιθανῶς θὰ ἐκζητήσει στὸ μέλλον ὁ εἰρημένος πολιτικός, καλὸ θὰ εἶναι νὰ τοῦ δώσουν στὴν κάλπη τὴ δέουσα ἀπάντηση. Ἂς θυμηθοῦμε τὴν καταψήφιση, πτὸ πολλῶν ἐτῶν, ἀειμνήστου ὑπουργοῦ ποὺ θέσπισε τὸ ἐθνοκτόνο καὶ οἰκογενειοκτόνο "αὐτόματο" διαζύγιο. 

19 σχόλια:

  1. Μα τι λέτε...
    Η ΝΔ αποκλείεται να έχει τέτοιες θέσεις...
    Είναι πατριωτικό κόμμα που πάνω από όλα βάζει την Ορθοδοξία και την Ελλάδα. Άλλωστε τόσοι θρησκευτικοί κύκλοι την ψήφισαν μαζικά.
    Το λέω και θα το επαναλαμβάνω: Μη βάζετε τέτοια άρθρα. Ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξυπνήσουμε και τότε πως θα ξαναβγεί ο σαμαράς πρωθυπουργός;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι να πέφτουν σιγά-σιγά οι μάσκες.
    Οι νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ αποδεικνύεται ότι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.
    Χρειάστηκε να περάσουν 40 χρόνια για να καταλάβουν οι πιστοί την σπουδαία ρήση του παπα-γιάννη Ρωμανίδη: "Για την Εκκλησία είτε η μαρξιστική και άθεη αριστερά είτε η μασωνική δεξιά είναι ΤΟ ΙΔΙΟ"

    Ας ξεστραβωθούμε επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα τι λέτε...
    Η ΝΔ αποκλείεται να έχει τέτοιες θέσεις...
    Είναι πατριωτικό κόμμα που πάνω από όλα βάζει την Ορθοδοξία και την Ελλάδα. Άλλωστε τόσοι θρησκευτικοί κύκλοι την ψήφισαν μαζικά.
    Το λέω και θα το επαναλαμβάνω: Μη βάζετε τέτοια άρθρα. Ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξυπνήσουμε και τότε πως θα ξαναβγεί ο σαμαράς πρωθυπουργός;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχουν Ορθόδοξα Χριστιανικά κόμματα αν θέλει να ψηφίσει κανείς! Ούτε "δεξιούς" μασώνους, ούτε "αριστερούς" άθεους, ούτε "εθνικιστές" ναζιστές - παγανιστές! Υπάρχουν κι άλλα κόμματα, που αγωνίζονται για Ορθοδοξία και Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καταλάβαμε...καταλάβαμε.....την κοινωνια του πληκτρολογίου....

      Διαγραφή
  5. ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ, Ο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΟΝ 3ο ΑΙΩΝΑ ΟΡΙΣΕ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΩΣ ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ, ΕΞ'ΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ "ΚΥΡΙΑΚΗ".

    ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΛΠ, Ο ΘΕΟΣ ΤΑ ΕΥΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΘΑ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΟΥΣΕ.
    ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ, ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΓΝΟΜΩΣΥΝΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΜΑΙ ΦΟΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΚΠΕΜΨΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ, ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΒΑΣΙΛΕΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΝΟΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΑΦΟΥ ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΤΟ ΟΡΙΣΕ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΕΥΛΟΓΗΣΕ, ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ.

    ΑΔΕΛΦΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΛΕΤΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΠΛΕΟΝ ΞΑΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΑΥΤΟ.
    ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕΣΟ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΕΣ (ΟΣΟΙ ΑΠΟΜΕΙΝΟΥΝ, ΟΠΩΣ Π.Χ. Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ) ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ.

    ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΤΑ, ΘΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΚΡΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ.

    ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΤΥΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΒΔΕΛΥΡΑ ΕΠΙΝΟΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιος θαρρείς πως είσαι, που πάνω από την Αγιότητα του Μεγάλου Κωνσταντίνου θέτεις τις υπηρεσίες σου στη Νέα Τάξη της παγκόσμιας κυβέρνησης και στον παγκόσμιο Σιωνισμό;

    Ποιος είσαι συ που θα τα βάλεις με τις αιώνιες εντολές του Χριστού;

    Ποιος θαρρείς πως είσαι που τις αγιοπνευματικές και αγιοπατερικές θέσεις της Ορθοδοξίας τολμάς να αμφισβητείς;

    Πεπερασμένε μικρέ πολιτικέ! Στα μάτια του Παντοδυνάμου Κυρίου θα ήσουν ένα τίποτα, καμιά εξουσία δε θα χες αν δεν σου είχε παραχωρηθεί από ψηλά!

    Ω! μικρέ κι αφηνιασμένε πολιτικάντη με τις μεγαλοστομίες και κομπορρημοσύνες. Έτσι ανταποδίδεις στη Χάρη του Σταυρωθέντος τις ευεργεσίες του;

    Πολεμώντας την Εκκλησία, την Ορθοδοξία, την Πίστη των Πατέρων και προγόνων μας;

    Ντροπή σου που δε σέβεσαι το μαρτύριο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού!

    Ντροπή σου που δε σέβεσαι την παράδοση του έθνους μας!

    Απορείς που γίνονται διακρίσεις και άλλα επαγγέλματα λειτουργούν τις Κυριακές και άλλα όχι. Ε! λοιπόν, εσύ που δεν είσαι σε θέση να ξεχωρίσεις το προσωπικό κέρδος από το δημόσιο αγαθό, από την προσφορά στην κοινωνία, είσαι επικίνδυνος.

    Σήμερα να παραιτηθείς από τη θέση που διακατέχεις. Δε σου αρμόζει μια τέτοια δωρεά να την διαχειρίζεσαι. Σήμερα να κλάψεις για το πρόστυχο νομοσχέδιο που λακτίζει την καρδιά των Ελλήνων Χριστιανών, σήμερα να πενθήσεις για την προσβολή στους Αγίους της Εκκλησίας μας. Σήμερα να δείξεις έμπρακτα τη μετάνοιά σου προτού η οργή του Χριστού εκδηλωθεί στην πατρίδα μας. Γιατί πολύ καλά γνωρίζουμε πως το κέρδος που προκύπτει κατά την Κυριακή, είναι καταραμένο κέρδος.
    Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρόταση της τρόικας για μείωση 50% στους μισθούς κληρικών
    Η τρόικα έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση να ετοιμάζεται για περικοπές στους μισθούς των ιερέων.
    Το θέμα είχε τεθεί από το 2011 επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου αλλά φαίνεται πως τώρα ήγγικεν η ώρα!
    Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση της τρόικας κάνει λόγο για μείωση κατά 50% στους μισθούς 9.500 κληρικών, κάτι που μεταφράζεται σε εξοικονόμηση περίπου 200 εκ. ευρώ ετησίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΠΡΑΒΟ σας πάτερ Νικόλαε! Είστε λεβέντης και μας γεμίζετε με ανείπωτη χαρά για την αγωνιστικότητά σας!
    Λ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κ. Π. περιοχή Λαρίσης14 Ιουλίου 2013 στις 1:58 μ.μ.

    Πατέρες και αδελφοί, αγαπητέ φίλε Λυκούργε,
    η παράδοση της Ρωμηοσύνης δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, ούτε στο κέντρο. Όλα τα κόμματα που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα, ιδίως μετά την δολοφονία του πρώτου κυβερνήτου Ιωάννου Καποδίστρια, ήταν ξενοκίνητα. Είχαν στόχο να μετατρέψουν τον Ρωμηό σε "Έλληνα", να τον αποκόψουν από την ραχοκοκαλιά της Ρωμηοσύνης, την Ορθοδοξία, να τον μετατρέψουν σε πολίτη μιας "μικράς, μα έντιμης Ελλάδος", αλλοτριωμένο ηθικά και πνευματικά και μιμητή-θαυμαστή της λεγομένης Δύσεως, που όμως κινείται ή στον χώρο της αθεΐας ή στον χώρο της αιρέσεως(παπισμός, προτεσταντισμός). Και σε μεγάλο βαθμό το κατόρθωσαν. Ο πρώτος μάρτυρας κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας δεν ήταν ούτε "δεξιός", ούτε "αριστερός", ούτε "κεντρώος". Ήταν Ρωμηός! Το όραμά του, εάν προλάβαινε να το ολοκληρώσει, θα ήταν η δόξα της Ρωμηοσύνης: Ανασύσταση της Ρωμανίας, που θα περιελάμβανε αυτόνομες επαρχίες(η σημερινή Ελλάδα θα ήταν μία από αυτές), με ανώτατο άρχοντα τον Ορθόδοξο Πατριάρχη της Πόλης! Στην τροχιά της Ρωμηοσύνης σήμερα μόνο μια παράταξη κινείται: η "Κοινωνία, παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια". Το σημαντικότερο πρόβλημα που υπάρχει σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τωρινού πολιτικού συστήματος, που κατέστρεψε την πατρίδα μας, είναι ότι, λιγότερο ή περισσότερο, υπηρετούν ξένα κέντρα, λέσχες και στοές. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, σε επίσημη πρόσκληση που έγινε σε όλες τις νομιζόμενες "υγιείς πολιτικές δυνάμεις" από την πολιτική παράταξη "Κοινωνία" να αποκηρύξουν εγγράφως την μασωνία και κάθε μορφή αποκρυφισμού, δεν ανταποκρίθηκε καμιά "υγιής" πολιτική δύναμη. Ούτε κι αυτές που, υποτίθεται, έχουν θρησκευτική κατεύθυνση.... Αυτό τα λέει όλα. Και δυστυχώς αυτήν την μεγάλη αλήθεια την παραβλέπουμε...Η "Κοινωνία" ήταν και είναι ανοιχτή σε διάλογο με όλες τις θεωρούμενες υγιείς πολιτικές δυνάμεις. Θέτει, όμως, ως βασική προϋπόθεση την συγκεκριμένη αποκήρυξη που περιέγραψα παραπάνω, η οποία είναι απαραίτητη και για να γίνει κάποιος μέλος της "Κοινωνία". Αυτή την στάση της "Κοινωνία" κάποιοι την χαρακτηρίζουν ως φαρισαϊσμό. Δεν αποτελεί όμως φαρισαϊσμό η σταθερότητα κάποιου στις αρχές του και η θέλησή του να μην βάλει νερό στο κρασί του. Προφανώς, δεν ξαναφάνηκε στα νεώτερα πολιτικά χρονικά πολιτική παράταξη με τέτοια σταθερότητα στις αρχές της και μας φαίνεται παράξενο....
    Σεβαστοί μου πατέρες και αγαπητοί μου αδελφοί, η "Κοινωνία, πολιτική παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια" κινείται ρωμαίικα, με αρχοντιά κι ευγένεια, παρά τα όποια ανθρώπινα λάθη. Επιτέλους, όχι άλλη στήριξη σε κόμματα, μικρά και μεγάλα, εντός και εκτός βουλής, που έχουν "μαύρα μεσάνυχτα" για την ρωμηοσύνη , την παράδοση και την πίστη του Γένους μας και έχουν την πίστη μόνο για βιτρίνα, για να ξεγελούν τους αφελείς. Τα τελευταία σαράντα χρόνια όλα τα μικρά και μεγάλα κόμματα του πολιτικού συστήματος που ταλαιπωρεί την πατρίδα μας ψήφισαν ή ανέχτηκαν την ψήφιση όλων των νόμων που αντίκεινται στο Ευαγγέλιο: αποποινικοποίηση της μοιχείας, νομιμοποίηση των εκτρώσεων, αυτόματο διαζύγιο, εκδίωξη των ιερέων από τα σχολεία, ελεύθερη συμβίωση(σε λίγο και των ομοφυλόφιλων), εισαγωγή σχολικών βιβλίων που προσβάλλουν την εθνική και θρησκευτική συνείδηση των μαθητών και τώρα κατάργηση της Κυριακής αργίας και ποιος ξέρει τι άλλο....Έως πότε θα τα αμνηστεύουμε όλα αυτά; Έως πότε θα σκεφτόμαστε ανθρώπινα, χωρίς εμπιστοσύνη στον Θεό; Πότε θα δώσουμε την ευκαιρία σε ειλικρινείς και πιστούς χριστιανούς, σε αληθινούς Ρωμηούς να ασκήσουν το χάρισμα της πολιτικής με όρους ρωμαίικους; Στον παρακάτω σύνδεσμο θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή τα έντυπα της "Κοινωνία, πολιτική παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια". Είναι άκρως κατατοπιστικά!(http://www.koinwnia.com/2010-01-14-18-06-37/entipa).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ας κάνει ένα συλλαλητήριο τότε......μόνο του πληκτρολογίου είναι μου φαίνεται η ΚΟΙΝΩΝΙΑ και του "χαρτοπόλεμου" ανακοινώσεων...τι κάνει? ας κινητοποήσει τα μέλη της ..άντε ντέ στο σύνταγμα ...τι περιμένει....χορτάσαμε από λόγια....και όσοι πιστοί να προσέλθουμε....κι ας μην τους ψηφίζουμε

      Διαγραφή
    2. Πέραν της πρότασης για συλλαλητήριο έχετε να πείτε τίποτε άλλο; Κανένα σοβαρό επιχείρημα, καμιά σοβαρή πρόταση δεν βλέπουμε...

      Διαγραφή
    3. εδώ δε βλέπουμε κανένα σοβαρό επιχείρημα, και καμιά σοβαρή πρόταση, εννοείται ούτε λόγος για ενέργειες και πράξεις, από την ίδια την παράταξη και τα μέλη της....από μένα περιμένετε, που δεν τους ψηφίζω κιόλας, ακριβώς γιατί είναι ανύπαρκτοι και στα της πίστεως και στα της πατρίδος, πέραν των προσωπικών τους "πιστεύω" που θα συμφωνήσω, είναι άξιοι επαίνου.μέχρις εκεί όμως εξαντλούνται... στον προσωπικό εκκλησιασμό και τίποτε παραπάνω...πουθενά δεν εμφανίζονται.......Δεν μου απάντησες όμως...αγαπητέ αδερφέ ψηφοφόρε της κοινωνίας...και όπως γράφει και κάποιος άλλος ..ότι συμμετείχε σε σημαντικά συλλαλητήρια...η ερώτηση παραμένει ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΟΛΜΗΜΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΌΜΙΟ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩς ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ....άντε ντε...αυτό ρώτησα και σ' αυτό δε μου απάντησες...μόνο την ειρωνία πέταξες μη θίξουμε την....κοινωνια...αντι να επιβραβεύσεις την πρόταση και να το ζητήσεις και σύ, την θεωρείς ασόβαρη (όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια) αλλά ξέρεις τι λένε στο χωριό μου...."χωριό που φαίνεται δε χρειάζεται κολαούζο"....

      Διαγραφή
  10. Η Πολ. παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ συμμετοίχε πέρισσυ σε σημαντικά συλλατήρια, ακόμα και απεργιών.Το ποιό σημαντικό ,όμως,είναι η διάδοση της παρατάξεως, και των θέσεων της.Οπως επίσης είναι πολύ σημαντικό με τη μορφή του επείγοντος θα έλεγα, η μετάνοια ημων των χριστιανών και στο θέμα της ψήφου.Αυτό τρέμουν οι πολιτικοί μας.ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΦΕΛΕΙΕΣ, ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.Οι προτάσεις για συλλαλητήρια,υποκρύπτουν ανυπομονησία για αποτελέσματα εδώ και τώρα, κρύβουν το πραγματικό πρόβλημα της πατρίδος μας που είμαστε εμείς οι χριστιανοί, ποιμένες και ποιμενόμενοι που στηρίζουμε ακόμα τα σημερινά κόμματα, είτε με τη ψήφο μας,είτε περιμένοντας τη μετάνοια των σημερινών αρχόντων.Τι θλίψη αλήθεια οι αντιδράσεις των ποιμένων μας για τη κατάργηση της Κυργιακής αργίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είδαμε και τη....θλίψη της ...ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ για τη κατάργηση της Κυριακής αργίας;γι' αυτό θα συμφωνήσω με τον ανώνυμο 5 Ιουλίου 2013 - 8:30 μ.μ.που προτείνει το συλλαλητήριο από την παράταξη, γι' αυτό την ψήφισα, να εκδηλώσει την διαμαρτυρία της στο δρόμο ....

      Διαγραφή
    2. "Οι προτάσεις για συλλαλητήρια,υποκρύπτουν ανυπομονησία για αποτελέσματα εδώ και τώρα, κρύβουν το πραγματικό πρόβλημα της πατρίδος μας που είμαστε εμείς οι χριστιανοί, ποιμένες και ποιμενόμενοι που στηρίζουμε ακόμα τα σημερινά κόμματα,...."

      ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ;;;;;;;;;;από την πόλη έρχομαι .......α...ρε Αγιε του θεού...που έφαγες το κεφάλι σου....για την Κυριακή...μικρά συλλαλητήρια έκαμε ο Αγιος όπου πήγαινε, τον κόσμο μάζευε και τους έλεγε για την ημέρα του Θεού...τ' άλλα όλα είναι .....

      Διαγραφή
  11. Και μετά το συλλαλητήριο τι; Η εκτόνωση; Αυτό δε γίνεται με τα εργατικά συλλαλητήρια;Προσωπικά δεν το διαγράφω ως μορφή διαμαρτυρίας, όμως δεν κλείνουν τα συλλαλητήρια τη πληγή που υπάρχει χρόνια στη πατρίδα μας το να είναι δηλ. χριστιανοί αδιάφοροι η και ταυτισμένοι με το υπάρχον πολιτικό σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κ. Π. , περιοχή Λαρίσης18 Ιουλίου 2013 στις 4:52 μ.μ.

    Συμφωνώ με τον προηγούμενο σχολιαστή. Εάν ο πιστός λαός δεν αλλάξει νοοτροπία και συνεχίζει να στηρίζει το υπάρχον πολιτικό σύστημα, όσα συλλαλητήρια κι αν γίνουν, κανένα αποτέλεσμα δεν θα φέρουν. Δεν τα απορρίπτουμε σαν λύση. Αν συνδυαστούν ως μέσα διαμαρτυρίας και με γενναίες αποφάσεις που αφορούν την ψήφο μας, τότε είναι ευπρόσδεκτα.
    Ο ανώνυμος σχολιαστής (16 Ιουλίου 2013 - 4:23 μ.μ.)αναφέρει για την Κοινωνία: "εξαντλούνται... στον προσωπικό εκκλησιασμό και τίποτε παραπάνω...πουθενά δεν εμφανίζονται....". Η "Κοινωνία, πολιτική παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια" είναι η μόνη πολιτική παράταξη που τονίζει τα πνευματικά αίτια της κρίσης. Στις 15 Δεκεμβρίου 2012 ο πολιτιστικός σύλλογος "Εθνεγερσία", με την στήριξη της "Κοινωνία", διοργάνωσε στο Πολεμικό Μουσείο συνέδριο με θέμα "Η Ρωμηοσύνη θα ελευθερώσει την Ελλάδα". Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Ήταν μια εκδήλωση που, χωρίς να κάνει πολύ θόρυβο, είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία. Ο λαός μας λέει "οι άδειοι τενεκέδες κάνουν θόρυβο...". Στην ειρηνική διαμαρτυρία στην Θεσσαλονίκη για τις παρελάσεις των ομοφυλοφίλων, συμμετείχε στηρίζοντας την "Εθνεγερσία-Παράρτημα Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου". Για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής προτίθεται να καταθέσει, μέσω του Νομικού Τμήματός της, ένσταση στο Συμβούλιο της Επικρατείας(Λεπτομέρειες για τα θέματα αυτά στην ιστοσελίδα της παρατάξεως). Παρεμβαίνει και συμμετέχει στις εξελίξεις, προσπαθεί να βρίσκει τρόπους να ακούγεται η φωνή της ουσιαστικά. Βασικός στόχος της είναι η εθνεγερσία, η έγερση των Ελλήνων από τον πνευματικό τους ύπνο και το ξεδίψασμά τους στα καθάρια νερά της Ρωμηοσύνης, μέσω της στήριξης που θα θελήσουν να προσφέρουν στους ανθρώπους της "Κοινωνία", που έχουν το χάρισμα της πολιτικής και εμπνέονται από τα ιδανικά της Ρωμηοσύνης. Μόνον τα συλλαλητήρια, χωρίς εσωτερική αλλαγή του καθενός μας, δεν μπορούν ν' αλλάξουν κάτι το ουσιαστικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι ιεράρχες απο τη μία κατέβαζαν τον κόσμο -οταν τον κατέβαζαν - σε διαμαρτυρίες για διάφορα θέματα και απο την άλλη στήριζαν και ψήφιζαν τους σημερινούς δυνάστες της πατρίδος μας.Ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός δεν έκανε συλλαλητήρια ,αλλά κήρυγμα και κατήχηση.Αυτό προέχει και σήμερα. Οι χριστιανοί παραμένουμε ακατήχητοι στο μεγάλο θέμα της πολιτικής,είμαστε ακόμα και σήμερα έτοιμοι να εμπιστευθούμε και να ψηφίσουμε χωρίς πνευματικά κρητήρια το κάθε επαγγελματία χριστιανό πολιτικό, αρκεί να πουλήσει χριστιανοσύνη.Ζητάμε σωτήρες να μας σώσουν ,να μας φέρουν εδω και τώρα αποτελέσματα.Δεν βλέπουμε που κατάντησαν οι διάφοροι Θεομπαίχτες και τα κομματά τους,τύπου ΛΑΟΣ; Η Άφέλεια είναι μεγάλη αμαρτία αδελφοί μου.Τη πατρίδα μας θα τη σώση ο Θεός, αν όμως θέλουμε εμείς, δηλ. αν μετανοήσουμε ακόμα και στο θέμα της ψήφου.Είναι λυπηρό να κατεβαίνουν παιδιά της εκκλησίας ,αδέλφια μας πνευματικά στη πολιτική ζωή και εμείς να βρίσκουμε προφάσεις εν αμαρτίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.