14 Ιουν 2013

Πλούσιο φωτογραφικὸ ὑλικὸ ἀπὸ τὴν σημερινὴ συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά τοῦ gay pride στὴ Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευὴ 14 Ἰουνίου, ὅπως εἶχε προγραμματιστεῖ,, ἡ εἰρηνικὴ συγκέντρωση διαμαρτυρίας ἐναντίον τῶν ἐκδηλώσεων ὁμοφυλοφιλικῆς «ὑπερηφανείας» (gay pride), στὸν προαύλιο χῶρο τοῦ ἱεροῦ ναοῦ Ἁγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.
Κεντρικὸς ὁμιλητῆς ἦταν ὁ ἐνθουσιώδης καὶ μαχητικὸς δάσκαλος ἀπὸ τὸ Κικλὶς κ. Νατσιὸς Δημήτριος. Ἀκόμη χαιρετισμοὺς ἀπηύθηναν ἀρκετοὶ ἐκπρόσωποι ἀπὸ διαφόρους φορεῖς ποὺ συνέβαλαν στὴ διοργάνωση τῆς συγκέντρωσης.
Δεῖτε πλούσιο ἀποκλειστικὸ φωτογραφικὸ ὑλικὸ καὶ θά ἀκολουθήσουν βίντεο…













64 σχόλια:

  1. Άξιοι πάντα.
    Η μικρά ζύμη που όλο το φύραμα ζημεί.
    Εύγε σας. Η Θεσσαλονίκη του Αγίου Δημητρίου σεμνύνεται για τον σπουδαίο αγώνα σας κατά του σοδομισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικές φωτογραφίες!
    Ο Θεός να σας έχει καλά γιατί μεταδίδετε το αγωνιστικό πνεύμα και σε άλλες πόλεις πέρα από την Θεσσαλονίκη.
    Μπράβο στους διοργανωτές και σε όσους κοπίασαν για να γίνει αυτή η διαμαρτυρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους κληρικούς και λαικούς που ανέλαβαν τη θεοφιλή πρωτοβουλία να διοργανώσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας για την προκλητικότατη διαφήμιση του ευτελισμού του ανθρωπίνου προσώπου. Το άριστο βέβαια θα ήταν να διεξαχθεί πορεία με επικεφαλής το μητροπολίτη Άνθιμο, το ιερατείο και τα ορθόδοξα λάβαρα, και να ακολουθεί ο πιστός λαός. Τη στιγμή δε που θα "παρελαύνουν" οι σοδομίτες να κρούονται πένθιμα οι κώδωνες των ιερών ναών. Ο μακαριστός π.Αυγουστίνος Καντιώτης πέτυχε μέχρι και τη ματαίωση αντιχριστιανικών εκδηλώσεων μετερχόμενος τέτοιου είδους μεθόδους. Επίσης και η ζωηρή διαμαρτυρία, που όμως δε μετέρχεται άσκηση σωματικής βίας, κάθε άλλο παρά αποβλητέα τυγχάνει από ορθοδόξου χριστιανικής σκοπιάς. Εν πάσει περιπτώσει, άριστα έπραξαν οι Θεσσαλονικείς, που "έβαλαν τα γυαλιά" στους Αθηναίους!
    Υ.Γ. Τελικά ο προεστώς της τοπικής ευχαριστιακής συνάξεως και ποιμήν της Εκκλησίας των Θεσσαλονικέων παρέστη στην εκδήλωση;
    Λ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδελφέ Λυκούργε, το σωστό θα ήταν να γίνει όπως τα λες, αλλά -όπως καλύτερα από μένα γνωρίζεις- τέτοια χαρά είναι σπάνια στο μάταιο τούτο κόσμο. Οι "προεστώτες" είναι σε άλλο μήκος κύματος, με άλλες υποχρεώσεις και έγνοιες. Ευτυχώς υπάρχουν άξιοι κληρικοί (δόξα τω Θεώ, που μας στέλνει ακόμη τέτοιους), ευτυχώς ο πιστός λαός που συσπειρώνεται γύρω τους, ευτυχώς υπάρχουν ιεραποστολικές αδελφότητες (και θα υπάρχουν, εις πείσμα των δαιμόνων) και δίνεται η μαρτυρία της πραγματικής Εκκλησίας του Χριστού στο σύγχρονο κόσμο.

      (τελικά, ο π. Αυγουστίνος ήταν πολύ επιεικής όταν μιλούσε για "παπαδαριό"...)

      Διαγραφή
    2. Κατ αρχήν θερμά συγχαρητήρια στους άξιους διοργανωτές της συγκέντρωσης, εν οις και το εκλεκτό ιστολόγιο katanyxis, για τη θεοφιλή αυτή πρωτοβουλία. Σε μια αντιηρωική εποχή,όπως η σημερινή, άθλια από κάθε άποψη και απνευμάτιστη,στην οποία κυριαρχούν ο συμβιβασμός και η ραστώνη, επενδυόμενοι κάποτε και με (ψευτο)θεολογικό και (ψετο)εκκλησιαστικό μανδύα, υπάρχουν, όπως απέδειξε η χθεσινή εκδήλωση, ισχυροί πυρήνες αντιστάσεως απέναντι στη λυσσώδη επιχείρηση υπονομεύσεως και κατεδαφίσεως των ηθικών και πνευματικών αξιών που καταξιώνουν το ανθρώπινο πρόσωπο. Με μπροστάρηδες άξιους της αποστολής τους κληρικούς και με τη συμμετοχή του πιστού λαού και ΠΟΛΛΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, δόθηκε μαρτυρία Χριστού, εν μέσω "γενεάς σκολιάς και διεστραμμένης". Τα εκλεκτά αγόρια και κορίτσια, τα παλληκάρια αυτά του Χριστού, που κατέβηκαν στο άγιο πεζοδρόμιο για να βροντοφωνάξουν απ τα βάθη του είναι τους το ΟΧΙ στη διαφήμιση της απύθμενης διαστροφής, αποτελούν τη χρυσή ελπίδα του έθνους μας. Την ίδια στιγμή ο οιακοστρόφος της τοπικής εκκλησιαστικής ολκάδος "έλαμψε" διά της απουσίας του, οι ενορίες απέφυγαν να συμμετάσχουν,υπονομεύοντας ουσιαστικά το όλο εγχείρημα και αποφεύγοντας να δώσουν την καλήν ομολογία,ενώ ούτε ο εκκλησιαστικός σταθμός κάλυψε την εκδήλωση (αν επρόκειτο για κανένα αρχιερατικό συλλείτουργο, πιθανώς να ήταν διαφορετικά τα πράγματα)! Ο στρατηγός και οι περισσότεροι αξιωματικοί απουσίασαν απ το πεδίο της μάχης! Πρόκειται, αναντιλέκτως, για επιλογή που προκαλεί πολλή θλίψη και αγανάκτηση! Αλλά δεν πρέπει να μας ξενίζει κάτι τέτοιο! Τα ίδια έκαναν και κάποιοι εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι σε προηγούμενες δκαετίες οταν διοργανώνονταν παρόμοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για άλλα ζητήματα όπως π.χ. για τις αμβλώσεις, το αυτόματο διαζύγιο κ.τ.ο., όταν πολλές χιλιάδες λαού, σε ογκώδεις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, διατράνωναν την αντίθεσή τους στη μετατροπή της ελληνικής κοινωνίας σε ένα απέραντο χαμαιτυπείο,και αυτοί απαξίωναν να ηγηθούν των εν λόγω εκδηλώσεων και κάποιοι απ αυτούς τις "σνόμπαραν" κι από πάνω!Αποδείχθηκε όμως, ότι ο πιστός λαός, υπό την άξια καθοδήγηση έστω και λίγων, αριθμητικά, κληρικών, δεν αρκείται σε ανώδυνες και πλατωνικές διαμαρτυρίες, όταν προσβάλλονται κατά τρόπο χυδαίο τα όσια και ιερά του, αλλά κατέρχεται στο άγιο πεζοδρόμιο προκειμένου να δώσει την καλήν ομολογία!
      Λ.Ν.

      Διαγραφή
    3. Σήκω πάτερ Αυγουστίνε απ τον τάφο και πάρε πάλι τη σφενδόνη!

      Διαγραφή
  4. Μπραβο και παλι μπραβο. Ο Σατανας πηρε την απαντηση του. Ο Αγιος Δημητριος Αρωγος και προστατης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια και στον ομιλητή και στην επιτροπή και στο Ρ. Οδοιπορικό.

    Ας όψονται αυτοί που ψήφισαν ΜΠΟΥΤΑΡΗ....Μέλη του Χριστεπωνύμου πληρώματος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπρος Μπουτάρης και πίσω Γκιουλέκας...

      δε σχολιάζω καν τους υπόλοιπους.

      Διαγραφή
    2. Έχεις επιχειρήματα άραγε για να προβείς σε σχολιασμό; Με το Γκιουλέκα πάντως τέτοια καραγκιοζιλίκια δε θα είχαμε!

      Διαγραφή
    3. Βεβαίως και έχω! Με κορυφαίο τον εναγκαλισμό του Γκιουλέκα με τους ροταριανούς τόσο στο διαφημιστικό ψηφοδέλτιο του ίδιου, όσο και μελών του σχήματος που διεκδίκησε τη ψήφο των Θεσσαλονικέων.

      Έχω μάλιστα να καταθέσω και την προσωπική μου μαρτυρία, στην παρουσία του στην Αγία Αναστασία τη Φαρμακολύτρια κατά την υποδοχή του Τιμίου Ξύλου όπου ήρθε ίσα-ίσα ένα 5λεπτο να φανεί και αναχώρησε προφανώς γιατί θα τον κούραζαν οι ψαλμωδίες! Όμως οι "πιστοί" είδαν τον.. μη καραγκιόζη και... πιστό κ. Γκιουλέκα.

      Θα έπρεπε να ήταν ένα πρόσωπο αυτοί και να λεγόταν Μπουλέκας ή Γκιουτάρης!

      Εσείς τί επιχειρήματα έχετε ότι θα έκανε διαφορετικά καραγκιοζιλίκια;
      Θα έκανε τέτοια όπως ο κ. Παπαγεωργόπουλος μήπως; Που όντως είναι διαφορετικά από του κ. Μπουτάρη;

      Διαγραφή
  6. 1) Συγχαρητήρια μία ακόμη φορά στο ιστολόγιό σας για την άριστη κάλυψη αλλά και για την στήριξη της εκδήλωσης.

    2) Κόντρα στην Νέα Τάξη και στους υπηρέτες της, θα υπάρχουν πάντα κάποιοι που δεν το βάζουν κάτω και ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ.

    3) χθες είδα φωτογραφίες από την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στον "Παναγιότατο". http://www.amen.gr/article14265
    Τους πιστούς δεν έχει χρόνο να τους δει ο Παναγιότατος.
    Και αναβάλει διαρκώς την συνάντηση, μέχρι να περάσουν οι ημέρες και να είναι πλέον αργά (τα ίδια μας έκανε και πέρσι). Όταν όμως είναι να συναντήσεις κάνεναν πολιτικάντη, ή να εμφανιστεί σε κάποιο κανάλι, τότε παραδόξως βρίσκει χρόνο.

    4) Δεν ξέρω τι να υποθέσω: ή έχει τόσο βρώμικο παρελθόν που φοβάται μην το αποκαλύψουν και γι αυτό υπακούει τυφλά στις άνωθεν εντολές,
    ή είναι τόσο χαζός που συνεχίζει να νομίζει ότι η ΝΔ αγαπάει το έθνος και ότι έχει μέλλον, και γι αυτό πρέπει να συνεχίζει να την υπηρετεί.
    Δεν δικαιολογείται ούτε η διαρκής παρέλαση γνωστών Μασόνων, ροταριανών κλπ μέσα στην Μητρόπολη και η εμφάνισή τους ακόμη και σε θεολογικά συνέδρια για το μάθημα των θρησκευτικών.

    5) Άθλια η απαγόρευση διαφήμισης-κάλυψης από το 4Ε,
    άθλια η μετατροπή της αγρυπνίας της περασμένης μετατροπής σε αγρυπνία γενικά για τη "κρίση",
    άθλια και ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ πένθιμων τυμπανοκρουσιών
    άθλια η εικόνα με τα αυτοκίνητα στο προαύλιο του ναού (ούτε για αυτό δεν μπορούσε να φροντίσει; ή τελικά, "φρόντισε";)
    άθλιο και να μην υπάρχουν ούτε 5 καρέκλες από το ναό, ούτε έδρανο, ούτε σημαιοστολισμός, ή η οποιαδήποτε στήριξη, μέχρι και η μικροφωνική όπως έμαθα απαγορεύθηκε και έψαχναν οι διοργανωτές τελευταία στιγμή, να βρούνε μικροφωνική για να νοικιάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Μαχητή μπράβο για το σχόλιό σου στον Τρελογιάννη! Το ύφος του "ανωνύμου" που σου επιτέθηκε είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν τα blogs. Mη μασάς! Συνέχισε!

      Διαγραφή
    2. Μπράβο στον Μαχητη της θΕσσαλονικης για το σχολιο του αυτό.

      Διαγραφή
    3. Μπραβο Μαχητή,ολα αυτα δεν τα ξεραμε!!!

      Διαγραφή
  7. "Αν επρόκειτο για κανένα αρχιερατικό συλλείτουργο, πιθανώς να ήταν διαφορετικά τα πράγματα"!
    Δεν έχεις και άδικο γιατρέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΤΡΟΠΗ στον Άνθιμο και στους παπάδες που σνόμπαραν την εκδήλωση! ΑΙΣΧΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην περίπτωση αυτή βρίσκει τέλεια εφαρμογή το ρητό "Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται". (από την ιστοσελίδα της ΣΦΕΒΑ για την εκδήλωση: http://www.sfeva.gr/ED6A727B.el.aspx)

    Εγώ έχω να πω "Ντροπή!" σε όσους απείχαν! Παναγιώτατε, επειδή δεν λειτουργεί η ηλεκτρονική επικοινωνία στην ιστοσελίδα σας, σας λέω ταπεινά από εδώ: συμμετείχα σε όλες τις συγκεντρώσεις για τη λαοσύναξη για τις ταυτότητες το 2000. Τότε είχατε κι εσείς ένα αγωνιστικό φρόνημα, που ποτέ ξανά δεν το είδα σε σας σε τέτοιο βαθμό. Κάθε χρονιά και μεγαλύτερη εκκοσμίκευση. Ειδικά με το σήμερα η σύγκριση είναι απλά τραγική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξέρει κανείς εάν το Άγιον Όρος συμμετείχε στη διαμαρτυρία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάποτε πρέπει να τα λέμε όλα κι ας μας πουν ότι ιεροκατηγορούμε! Ο συγκεκριμένος δεσπότης το 1974, και με τη βοήθεια συντακτικών πράξεων της χούντας του Ιωαννίδη, πήρε το θρόνο της Αλεξανδρούπολης εκδιώκοντας έναν άγιο, κατά γενική ομολογία άνθρωπο, το μακαριστό Κωνστάντιο Χρόνη,το γνωστό σαν "λευκό" επίσκοπο, τον εθνικό ήρωα των Καλαβρύτων, τον άνθρωπο που με κίνδυνο της ζωής του έμεινε στην Καβάλα για να στηρίξει το ποίμνιο στην αρχή της κατοχής ενώ ο τότε δεσπότης το εγκατέλειψε. Στη συνέχεια, ο Άνθιμος, καταπατώντας του ιερούς κανόνες που καταδικάζουν το μεταθετό, εγκατέλειψε και την Αλεξανδρούπολη για να "καταλάβει" τον περιζήτητο θρόνο της Θεσσαλονίκης και να αρχίσει τους λεονταρισμούς του τύπου "θα κάνω αυτό", θα "δείξω το άλλο" κ.ο.κ. ενώ δεν κάνει τίποτε παρά μόνο στα λόγια! "Λόγια, λόγια, κομπολόγια"! "Με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατώγεια"! Μόλις του τρίξουν λιγάκι τα δόντια οι εκπρόσωποι του "προοδευτικού" συρφετού το βάζει αμέσως στα πόδια! Μια χαρά τα πάει με το άνομο κατεστημένο και το εξυπηρετεί θαυμάσια με τη συμπεριφορά του κι ας φαίνεται το αντίθετο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιό σου είναι όλα τα λεφτά! Αυτή είναι η αλήθεια!

      Διαγραφή
    2. http://anastasiosk.blogspot.gr/2011/07/blog-post_21.html
      Ποιος υπήρξε ο μακαριστός,αγία ψυχή, Κωνστάντιος Χρόνης.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστούμε τον 6:52 για την ενημέρωση για το μακαριστό Κωνστάντιο, άγνωστο στους πολλούς, με τόσο σπουδαίο έργο! Ασχολίαστος ο τρόπος με τον οποίον κάποιοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι, του έφαγαν το θρόνο!

      Διαγραφή
    4. Όχι μόνο του "έφαγαν" το θρόνο, αλλα βγήκαν κι από πάνω!

      Διαγραφή
  12. Πάνε να μας γυρίσουν στα Σόδομα και τα Γόμορα (π.Βλιαγκοφτης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δεν μπορώ να μην το πώ αδέρφια κι ας μου πείτε ότι κάνω λάθος, μπορεί να έχετε δίκιο αλλά μετά το τελευταίο δε μπορώ να μη το πώ .....τι περιμένεις από Δεσπότη που μετά τις εκλογές για Αρχιεπίσκοπο (που ήταν και αυτός υποψήφιος) και δεν εξελέγη, τηλεφώνησε σε δεσπότη ακριτικής επαρχίας ρωτώντας τον ΜΕΤ' ΕΠΙΤΑΣΕΩΣ παρακαλώ, αν τον ψήφισε...στην πρώτη ερώτηση, επειδή τον ερωτούμενο τον διακατέχει η ευγένεια ψυχής, προσπάθησε να μη του απαντήσει λέγοντας ότι "...άγιε αδελφέ τελείωσε τώρα το θέμα.." για να μην τον στενοχωρήσει...εκεί τον διέκοψε ο κ. Ανθιμος και με ύφος (χωρίς καμμιά ευγένεια )τον ξαναρωτά στα ίσια ..άστα αυτά με ψήφισες, ναι ή όχι" για να εισπράξει στα ίσια απάντηση ΜΟΝΟΛΕΚΤΙΚΗ "ΌΧΙ" χωρίς περιστροφές...
    Χρύσανθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα Χρύσανθε λεβέντη!

      Διαγραφή
    2. Ο Χρύσανθος αποδείχθηκε ότι είχε δίκαιο στις πληροφορίες που μας παρέθεσε χθες για την απαγόρευση από την πλευρά του μητροπολίτη στον π.Θεόδωρο να μιλήσει στη χθεσινή εκδήλωση.

      Διαγραφή
  14. Καλώς ή κακώς, ο Μητροπολίτης Άνθιμος ήταν Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ και μάλιστα ευθέως για το θέμα, αντιμετωπίζοντας την οργή και τα γνωστά σχόλια των γνωστών φιλανώμαλων "προοδευτικών" δημοσιογράφων. Άρα, καλά θα κάνουν ορισμένοι υπερκριτές των πάντων, να είναι πιο εγκρατείς στα σχόλιά τους. Σίγουρα θα μπορούσε να συμμετέχει επίσημα ως Μητρόπολη στην εκδήλωση, αλλά το να υβρίζεται κάποιος που με όλα τα λάθη του, αποτελεί όαση στην ερημιά της Ιεραρχίας, είναι τουλάχιστον άτοπο. Δεν είδα να γράψει κανείς τίποτα για τη σιωπή του Αρχιεπισκόπου ή κάποιων άλλων - κατά τα άλλα λαλίστατων επί παντός επιστητού - Ιεραρχών όπως ο Πειραιώς, ο Μεσογαίας κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαράλαμπος Θεσσαλονικιός15 Ιουνίου 2013 στις 6:03 μ.μ.

      Πλάκα μας κάνεις;;;
      Καλύτερα θα ήταν να μην βγει καν στο ΣΚΑΙ γιατί απλά τον κόλλησαν στον τοίχο οι δημοσιογράφοι. Ίσως και λόγω ηλικίας αδυνατεί να αντιληφθεί το ειρωνικό ύφος και την σκοπιμότητα ορισμένων ερωτήσεων που του έθεταν.
      Επιπλέον γνωρίζεις ότι απαγόρευσε στον π. Ζήση να απευθύνει χαιρετισμό;;;; Ξέρεις ότι παρόντες ήταν το πολύ 10 ιερείς και οι μοναχοί της Ι.Μ Παντοκράτορος;;;
      Αν δεν έχεις γνώση δεν μπορείς να έχεις γνώμη για το θέμα.

      Διαγραφή
    2. Τι ρόλο παίζεις κύριε Σωτηρόπουλε; Θα μας βγάλεις και "λάδι" τον Άνθιμο; Αν έχεις τα κότσια τόλμα να ανασκευάσεις τα όσα κατήγγειλε ο Μαχητής Θεσσαλονίκης!

      Διαγραφή
    3. Λαδι δεν βγάζω κανέναν. Όποιος έχει στοιχειώδη γνώση ελληνικής, καταλαβαίνει πολυ καλά αυτά που έγραψα. Οι υπόλοιποι συνεχίστε να κυνηγάτε τον Άνθιμο, που με τα στραβά του αγωνίζεται χρόνια τώρα και δεν σιωπά, όπως άλλοι.

      Διαγραφή
    4. Βούτυρο στο ψωμί των συμβιβασμένων και ψοφοδεών χριστιανών ρίχνεις κε Σωτηρόπουλε!

      Διαγραφή
    5. Αδερφέ,
      Καλό είναι για ανθρώπους και καταστάσεις που δεν γνωρίζεις και τόσο καλά λόγω απόστασης, να είσαι πιο επιφυλακτικός.
      Τον Άνθιμο, τον ξέρουμε πολύ καλύτερα, κι ας αρνείται να συναντηθεί με πιστούς που δεν έχουν μεγάλα αξιώματα. Εσύ τον ξέρεις μέσα από ότι προβάλει γι αυτό η τηλεόραση.

      Για τον Άνθιμο πάντα είχα -και συνεχίζω να έχω- 2 σκέψεις:
      Είτε είναι τόσο κουτοπόνηρος που για να μην χάσει το αφορολόγητο της Εκκλησίας (στο χαράτσι) και την μισθοδοσία του κλήρου, συνεχίζει να γλύφει την ΝΔ και συνεπώς υπακούει τυφλά σε ότι του πούνε,
      είτε ανήλθε με "ύποπτο" τρόπο, και ανταποδίδει τώρα τις χάρες που του έκαναν.

      Πάντως ένα είναι σίγουρο. Δεν ήταν τυχαίο που απέτρεψε ο Άνθιμος αυτή η συγκέντρωση. Έπεσε "γραμμή" για μποϋκοτάζ σε όλα τα εκκλησιαστικά κανάλια, site, παντού. Δεν απαγόρευσε στους ιερείς του να παραβρεθούν, απλά από γεροντική εμπάθεια. Κάτι παίζει. Και ελπίζω να μην έχει σχέσεις με τις δημόσιες πλέον συναναστροφές του με Ροταριανούς και Μασώνους.

      Διαγραφή
    6. Τόσο μεγάλα μυαλά, με τόση οξυδέρκεια και διάκριση πνευμάτων... πού κρύβεστε τόσο καιρό; Γιατί δεν μας λέτε ποιοί είστε, να σας ακολουθήσουμε;
      Φοβερές οι δύο σκέψεις σου !!! Έχεις κι άλλες τέτοιες;
      Οι μαθητές, πάντως, του Χριστού, έχουν σαν χαρακτηριστικό την αγάπη.
      Και οι καρποί του Αγίου Πνεύματος είναι άγάπη, χαρά, είρήνη, μακροθυμία, χρηστότης, αγαθωσύνη, πίστις, πραότης, εγκράτεια.
      Δεν διακρίνω στα σχόλιά σας κάτι από όλα αυτά! Μόνο ταραχή καρδιάς (όπου ταραχή καρδιάς εκεί και ο πειρασμός), κατάκριση και ιεροκατηγορία αναμεμιγμένα με μίσος, και φθόνο και πονηρία.
      Περαστικά μας!

      Διαγραφή
    7. Πεμπτοφαλαγγίτες έχουμε κι εδώ μέσα, ντυμένους τη λεοντή του χριστιανού που δεν "κατακρίνει"," δεν ιεροκατηγορεί" κ.τ.ο.! Όσους αγωνίζονται, βέβαια, κατά του συμβιβασμού κι εκφράζουν την πικρία και αγανάκτησή τους για την προδοτική και δουλική συμπεριφορά κάποιων επισκόπων και ιερέων, τους περνάει γενεές δεκατέσσερις, αλλά δε βαρυέσαι! Η κατηγορία περί κατάκρισης ισχύει για τους άλλους!

      Διαγραφή
    8. Συμφωνω με τον 6,44 μμ

      Διαγραφή
    9. Όταν ο δεσπότης σου φωτογραφίζεται και στηρίζει Μασόνους και Ροταριανούς, όταν στέλνει χαιρετισμό σε Ρόταρυ :
      http://antiparakmi.blogspot.com/2013/01/blog-post_20.html
      αλλά ΔΕΝ στέλνει χαιρετισμό σε συγκεντρώσεις πιστών, και επί πλέον κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να τις σαμποτάρει,
      τότε ο κάθε πιστός δικαιούται πλέον να κάνει σκέψεις.
      Όταν ο λύκος βγάζει την προβιά του προβάτου, καλό είναι να παίρνουμε τα μέτρα μας.

      Διαγραφή
  15. Hellas-Orthodoxy έχεις λάθος.
    Και για τον Πειραιως έχεις λάθος. Το ξέρεις ότι μηνύθηκε 2 φορές απο τους ομοφυλόφιλους για τα κηρυγματα του εναντιον της ομοφυλοφιλιας; Ποιος άλλος έχει μηνυθεί απο συλλογους ομοφυλοφιλων; Ας μηνυθεί πρωτα και ΜΕΤΑ ας έρθει να συγκριθεί ΄μαζί του. Τα λαβώματα στη μάχη δείχνουν ποιοι είναι οι πολεμιστές, οι πιο ανδρείοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω...Αμαρτάνετε με αυτά που κάνετε...Πριν κρίνετε θα έπρεπε να σκεφτείτε αυτά που λέτε και γράφετε.Και ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να κρίνετε. Μήπως είστε όλοι Θεοί; Αντί να αγκάλιάσετε και να δώσετε βοήθεια σε όλους αυτούς τους ανθρώπους με αδερφικό τρόπο, γίνεστε αντίπαλοι. Ο Θεός δε μας έφτιαξε για να πολεμάμε ο ένας τον άλλον, αλλά για να σεβόμαστε να αγαπάμε και να στηρίζουμε, όποιον και όσο μπορούμε. Λυπάμαι που η εκκλησία για ακόμη μία φορά γίνεται ο πρωτοστάτης στην εναντίωση μεταξύ των ανθρώπων. Και ακόμα περισσότερο λυπάμαι για όλους αυτούς τους ανθρώπους που νομίζοντας ότι είναι κοντά στην εκκλησία είναι κοντά στους άλλους ανθρώπους και στην αγάπη...Σκεφτείτε ξανά τι κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι εννοείς ανώνυμε μιλώντας για "εναντίωση" μεταξύ των ανθρώπων; Η Εκκλησία δεν εναντιώνεται στους ομοφυλόφιλους αλλά στη διαστροφή τους που διαλύει το ανθρώπινο πρόσωπο, διασπά την κοινωνία με την Πηγή της Ζωής, τον Τριαδικό Θεό, και αποσαθρώνει την κοινωνία την οποία μεταβάλλει σε ένα απέραντο χαμαιτυπείο και πορνοστάσιο. Ο ευαγγελικός και αγιοπατερικός λόγος είναι καταπέλτης για την ομοφυλοφιλία. Η Εκκλησία αν σιωπήσει σχετικά θα συμβάλλει στην περαιτέρω έκλυση των ηθών. Εναντιωνόμαστε, ανώνυμε, στη χυδαία διαφήμιση της διαστροφής και όχι στους ομοφυλόφιλους που είναι εικόνες του Θεού και προσευχόμαστε γι αυτούς.
      Λ.Ν.

      Διαγραφή
  17. Ο Θεός να μας φυλάει από τους "υπερασπιστές της Ορθοδοξίας" που ρίχνουν στην πυρά όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους. Ο Θεός να μας φυλάει απο τους "υπερασπιστές της Ορθοδοξίας" που η αγαπημένη τους ασχολία είναι η ιεροκατηγορία και η κατάκριση συνοδευόμενες από μίσος και μισαλλοδοξία και ζήλον ου κατ΄επίγνωσιν.
    Ζείτε μέσα σε μιά γυάλα .... πόσοι νομίζετε είναι σήμερα οι ορθόδοξοι πιστοί στην Ελλαδα; Πόσοι εκκλησιάζονται; 2% ; 5%; Μέρα νύχτα, το "παπαδαριό" που απαξιώνετε, αγωνίζεται "πάντως τινάς σώσει"... κάποιους να κατηχήσει, κάποιους να οδηγήσει στην μετάνοια και στην εξομολόγηση. Αλοίμονονό τους βέβαι αν δεν ανήκουν στην οργάνωσή σας. Αλλοίμονό τους άν δεν ακολουθούν τις διαταγές σας και τον δικό σας τρόπο σκέψης....
    Θα ήταν καλό, πρίν υπερασπιστείτε το όνομα του Χριστού, να τον ρωτήσετε πρώτα... αν συμφωνεί με τον τρόπο σας. Αν σας ενδιαφέρει βέβαια η γνώμη Του. Αυτό συνέβαινε και στα χρόνια της επίγειας ζωής του... Αυτός θεράπευε και οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι σκανδαλίζονταν γιατί παρέβαινε τον Νόμο.
    Λυπάμαι για σας..... "Μαχητές της ωρθωδωξείας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μεγάλε ιεροεξεταστή, τους έστειλες όλους στην κόλαση. Ξύπνα και μη βλέπεις φαντάσματα και οργανώσεις και κακούς ζηλωτές που σου χαλάνε το "εκκλησιαστικό φρόνημα".
      Ξέχασες ότι διακονείς το λαό του Θεού και τίποτε περισσότερο. Μάθατε όμως την διακονία σας να την κάνετε εξουσία και να απαιτείτε μόνο χειροφιλήματα και, ασφαλώς, "υπακοή". Το ότι ο λαός που διακονείτε, αυτό το 2% που έμεινε, απαιτεί να βγαίνετε στις επάλξεις και να δέχεστε εσείς τα πρώτα βέλη, δεν σας περνάει από το μυαλό. Εσείς σώζετε ψυχές -εννοείται- κι εμείς οι οργανωσιακοί σας χαλάμε τη σούπα. Φυσικά κι μετέχουμε στο Σώμα τηου Χριστού (και χωρίς τη δική σας μεσολάβηση), εμείς είμαστε που γεμίζουμε τους ναούς των ενοριών "σας", ως δικοί μας εκπρόσωποι αγγίζετε το θυσιαστήριο, εξαιτίας μας υπάρχετε ως κληρικοί, εμείς είμαστε που θα (ξανα)τρέξουμε να σας υπερασπιστούμε όταν κάποιοι θα θελήσουν να αρπάξουν την εκκλησιαστική περιουσία (για την αξιοποίηση της οποίας ποτέ δε μας ρωτάτε, ούτε καν μας ενημερώνετε), εμείς είμαστε που γεμίζουμε τα παγκάρια "σας", εμείς που προσφέρουμε εθελοντικά στα συσσίτια και όλα τα άλλα έργα "σας". εμείς για τους οποίους κάποιος (θέλετε να λέγεστε και διάδοχοί του) έλεγε "ἑνὶ ἐκάστῳ ὑμῶν ἐδόθη ἡ χάρις"...

      Εμείς λοιπόν οι "παρεκκλησιαστικοί οργανωσιακοί" κι εσείς τα μεγάλα αφεντικά, που καταντήσατε τους ναούς "μαγαζί του παπά", που έχετε κάνει την ενορία αμπελοχώραφό σας και τους ενορίτες θεατές των πράξεών σας, με μόνο δικαίωμα να υπακούουν γιατί στην ενορία κάνει κουμάντο ο παπάς -και στη μητρόπολη ο δεσπότης (όνομα και πράμα).

      Αυτό είναι εκκλησιαστικό φρόνημα και εκκλησιαστική ζωή!!!
      Όντως, ευτυχώς που δεν είστε οργανωσιακοί (γιατί αν ήσασταν εσείς θα φεύγαμε εμείς...)

      Διαγραφή
    2. Από πότε ανώνυμε των 10:38 μ.μ. "ετάζεις καρδίας και νεφρούς"; Από πότε έγινες ψυχοανατόμος; Γνωρίζεις ότι ενδέχεται να αδικείς πρόσωπα και πράγματα; Η φρασεολογία σου φανερώνειότι έχεις κι εσύ επηρεασθεί απ τη διαβόητη "πολιτική ορθότητα". Ποιος μίλησε για "οργάνωση", φιλοκατήγορε, που εντελώς άκριτα "ανακάτεψες" τους Φαρισαίους στην κουβέντα (η εύκολη λύση για όσους θέλουν να θεμελιώσουν και θεολογικά την αδράνειά τους); Που κάθεσαι στην κερκίδα και κριτικάρεις ανέξοδα όποιον αγωνίζεται στο στίβο; "Την δικαίαν κρίσιν κρίνατε" λέει η Γραφή! "Και μη συγκοινωνείτε τοις έργοις τοις ακάρποις του σκόους, μάλλον δε και ΕΛΕΓΧΕΤΕ" λέει αλλού! Δε φθάνει που αδρανείς, βγαίνεις κι από πάνω και μέμφεσαι κι αυτούς που δε συμβιβάζονται και αγωνίζονται! Γι αυτό η κοινωνία μας έφθασε εδώ που έφθασε! Κανείς έλεγχος, καμιά υπόδειξη και το πολυειδές κακό αποθρασύνεται και παγιώνεται!

      Διαγραφή
    3. Δυστυχώς γεμίσαμε πεμπτοφαλαγγίτες που θέλουν να έχουν μόνο αυτοί το μονοπώλιο της αγάπης προς τους ομοφυλόφιλους! Και προσπαθούν να απαξιώσουν όσους αγωνίζονται ενάντια στη διαφήμιση της διαστροφής! Διαστρέφοντας την αλήθεια ισχυρίζονται ψευδέστατα ότι όσοι διαμαρτύρονται για το αίσχος της "παρέλασης" των σοδομιτών δεν τους αγαπούν! Ω της διαστροφής της πραγματικότητας! Θα πρέπει να ντρέπονται για την γκαιμπελίστικη τακτική τους!

      Διαγραφή
    4. 10. 38, συμφωνώ μαζί σου. Δυστυχώς ορισμένοι δεν καταλαβαίνου πως άλλο πράγμα ο αγώνας, άλλο η κατάκριση και άλλο η εφαρμογή ιεροεξεταστικών πρακτικών που δεν έχουν καμία σχέση με την Ορθοδοξία! Ο διαχωρισμός σε "εμάς" και τους "άλλους" είναι εμφανής παντού στην ελληνική κοινωνία, οπότε αναγκαστικά πρέπει να υπάρχει διχασμός και εντός των Εκκλησιών!!!

      ΝΤΡΟΠΗ σε όσους ελαφρά τη καρδία μιλούν για "παπαδαριά", μηδενίζοντας τους αγώνες πολλών!

      ΝΤΡΟΠΗ και στους χλιαρούς, όλων των ειδών!

      ΝΤΡΟΠΗ και στους υπερζηλωτές, που θυμίζουν τελικά τον Ιούδα, που δεν πίστεψε στον Χριστό ΩΣ ΣΩΤΗΡΑ, γιατί εκείνος ήθελε κάποιον να ηγηθεί εναντίον των Ρωμαίων με κοσμική εξουσία!

      Το ίδιο άραγε θέλουμε κι εμείς...;

      Διαγραφή
    5. Η-Ο τα έχεις μπλεγμένα πολύ τα πράγματα.
      Δεν υπάρχουν εδώ κανείς υπερζηλωτής όλοι είναι κάτω του μετρίου.
      Είναι συκοφαντικό να μπλέκεις την "ιερά" εξέταση των παπικών που χρησιμοποιούσαν βασανιστήρια , με ανθρώπους ορθόδοξους που δεν έχυσαν ποτέ και ούτε σκοπεύουν να χύσουν ούτε μια σταγόνα αίμα απο τους συνανθρώπους τους.
      Και ο Ιούδας τον πρόδοσε για φιλαργυρία όπως λέει η Γραφή, τα άλλα που λες είναι απόψεις που δεν επιβεβαιώνονται. Η Γραφή λέει απο φιλαργυρία τον πρόδοσε.

      Αφησε κατα μέρος τα μπερδέματα και γραφεις άλλα αντ΄άλλων.
      Χάνεις την σοβαρότητα σου έτσι.

      Μιχάλης

      Διαγραφή
    6. Μπράβο στους ανώνυμους 11.21 και 11.35 και 11.54

      Διαγραφή
    7. ΟΥΔΕΝ ΔΕΔΟΙΚΑ ΩΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ…

      «Τίποτε (δηλαδή) δεν φοβήθηκα τόσο, όσο τους επισκόπους»
      – και πριν σπεύσει κανείς κακοήθης να μας προσάψει οιαδήποτε…εκκλησιομαχική διάθεση, να ξεκαθαρίσουμε ότι η παραπάνω φράση δεν είναι φυσικά δική μας, αλλά την ξεστόμισε πριν από περίπου 1600 χρόνια ο μέγιστος πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Ιωάννης ο Χρυσόστομος!
      Ένας από τους κορυφαίους δηλαδή πατέρες της Ορθοδοξίας μας, που (μάλλον ακριβώς για τον λόγο αυτό) υπέστη κυριολεκτικώς τα πάνδεινα όχι μόνο από τα πολιτικά μεγαλολαμόγια της εποχής του, αλλά και από τα…εκκλησιαστικά (τους ανάξιους δηλαδή επισκόπους που δυστυχώς από τότε ταλαιπωρούν την Εκκλησία μας)

      (...)

      Αντ’ αυτών όμως, εμείς δυστυχώς καθημερινά βλέπουμε μητροπολίτες (και εδώ στη Θράκη, αλλά και γενικότερα) να ξεβράζουν καθημερινά τα ναπολεόντεια και δεσποτικά τους (με τη χείριστη σημασία του όρου) σύνδρομα επί δικαίων και αδίκων (λες κι οι υφιστάμενοί τους – του λεγόμενου κατώτερου κλήρου – ή το λοιπό χριστεπώνυμο πλήρωμα είναι τσιφλίκι και πασαλίκι τους) ή να τα δοκιμάζουν στου…κασίδη το κεφάλι (λες κι ο χώρος της Εκκλησίας είναι πεδίο πειραματισμών και ανόητων νεωτερισμών ή τακτικισμών πολιτικάντικων κατά το δοκούν του κάθε ιεράρχη)
      http://antifonitis.gr/online/?p=3215

      και για όσους νομίζουν ότι "κατακρίνει" άδικα τον Αλεξανδρουπόλεως, δείτε και τα πρωτότυπα ντοκουμέντα εδώ:
      http://antiparakmi.blogspot.com/2013/06/blog-post_7.html

      Διαγραφή
  18. Έτσι, Ανώνυμοι, των 11.21 και 11.35... ρίξτε τις μάσκες σας, φανερώστε την "αγάπη" σας προς την Εκκλησία ! Δεν άκουσα κανέναν από τους σύγχρονους αγίους (π. Παΐσιο, π.Πορφύριο .... να μιλάει την γλώσσα σας. Λίγο διχαλωτή μου φαίνεται η γλώσσα σας. Να την χαίρεστε.
    Λυπάμαι πολύ.
    Ο Θεός να βάλει το χέρι του.
    ΥΓ. Το πνεύμα του ανώνυμου των 11.54 δεν το κατάλαβα.... δεν μου κόβει και πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Συνοδευόμενες από μίσος και μισαλλοδοξία και ζήλον ου κατ επίγνωσιν"
      "Αλοίμονό τους βέβαια αν δεν ανήκουν στην οργάνωσή σας. Αλλοίμονό τους άν δεν ακολουθούν τις διαταγές σας και τον δικό σας τρόπο σκέψης"
      Τάδε έφης,διδάσκαλε των άλλων, 2:13 16/6. Σου επαναλαμβάνω: από πότε ετάζεις"καρδίας και νεφρούς";
      Αδικείς φίλε που κρίνεις και τις προθέσεις, ψυχογνώστα, των διπλανών σου! Και "άδικοι βασιλείαν Θεού ου κληρονομήσουσιν"!

      Διαγραφή
    2. Εκτός απ τους γεροντάδες που ανέφερες υπάρχει κι ένας οσίας βιοτής κληρικός ονόματι Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος κι ένας σύγχρονος ομολογητής ονόματι Αυγουστίνος Καντιώτης! Διάβασε λιγάκι το συγγραφικό έργο του πρώτου και τη γλώσσα που χρησιμοποιούσε όταν θίγονταν τα ιερά και τα όσια! Για το δεύτερο δε χρειάζεται να πω κάτι γιατί είνα παγκοίνως γνωστοί οι ομολογιακοί του αγώνες!

      Διαγραφή
    3. "το μίσος σας προς την Εκκλησία"

      Δηλαδή, εμείς δεν είμαστε Εκκλησία; Να ανακαλέσεις τη φρικτά αντεκκλησιαστική θέση σου.

      Διαγραφή
    4. Θεοδωρόπουλος και Καντιώτης δεν συμπίπτουν...

      Διαγραφή
  19. 1.http://www.lifo.gr/team/u13557/31561
    προς παραδειγματισμό
    2. γιατί δεν πατε και στην ΕΡΤ που ήταν η μόνη που αναμετάδιδε θείες λειτουργείες κλπ εκκλησιαστικά?
    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. http://www.blogger.com/comment.g?blogID=7479418127797102964&postID=4533432369574291620&page=1&token=1371376344450
    Χυδαία επίθεση από πεμπτοφαλαγγίτες σχολιαστές κατά του Δημήτρη Νατσιού και του Μαχητή Θεσσαλονίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. αλλη μια χυδαία επίθεση απο πληρωμένους ανήθικους κατα των οργανώσεων και του
    Δημήτρη Νατσιού
    http://apotixisi.blogspot.gr/2013/06/blog-post_15.html#comment-form

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://katanixis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_901.html
      Επίθεση και κατά του Λυκούργου Νάνη. Οι πεμπτοφαλαγγίτες πειράχτηκαν απ την κριτική που ασκείται για την ανεπάρκεια της διοικούσας Εκκλησίας.

      Διαγραφή
    2. Η ανεπάρκεια της διοικούσας Εκκλησίας κραυγάζει από μόνη της!

      Διαγραφή
    3. Μη μασάτε παιδιά! Συνεχίστε να αγωνίζεστε! Όση λάσπη και να σας ρίξουν επιστρέφει πάνω τους!

      Διαγραφή
  22. Παλαιοημερολογήτες και οργανωσιακοί μετανοήστε και επιστρέψτε στην αληθινή εκκλησία του νέου ημερολογίου.Είναι κρίμα να πιστεύετε σε κακοδοξίες!!!!!!!!11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιο σου μυρίζει προβοκάτσια από μακριά για να προκαλέσεις τσακωμούς και διχόνοια στην εκκλησία.

      Τέτοιους που επιτρέπουν την επιβίωση Μπεζενίτικων τέκνων.

      Διαγραφή
  23. Τρεις οδηγοί της Ορθοδοξίας πάτερ Αρσένιος, πάτερ Θεόδωρος, πάτερ Νικόλαος και ήταν και πολλοί μοναχοί που δεν σταμάτησαν να αγωνίζονται ούτε στιγμή. Ό Θεός να τους χαρίζει δύναμη στην προσευχή τους και καλό Παράδεισο, όπως και τα άλλα σημαντικά πρόσωπα που μιλήσανε. Έφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.