24 Οκτ 2012

Ὅσο ὑπάρχουν ἐκτός Ἑλλάδος Ἕλληνες...

Ὑποκλιθεῖτε στήν Μεγάλη Ἑλλάδα" (Salutate la magna Grecia) ἔγραφε ἕνα πανό τῶν ὀπαδῶν τῆς Λάτσιο στήν Ἰταλία σέ ἀγὼνα τοῦ σαββάτου. Oἱ Ἕλληνες στόν ἱστορικό χῶρο τῆς πάλαι ποτέ χριστιανικῆς Ρωμαϊκῆς αὐτοκρατορίας ἔχουν συνείδηση ρωμαίικη, εἴτε στήν Κάτω Ίταλία, εἴτε στήν Ἀλβανία εἴτε στήν Τουρκία, εἴτε στήν Παλαιστίνη....

Ἐμεῖς οἱ Ἑλλαδικοί πότε θά ξυπνήσουμε;;;

4 σχόλια:

  1. Η μεγαλύτερη κατάρα και αιτία της κακοδαιμονίας του συγχρόνου Ελληνισμού, είναι ακριβώς η ταύτιση του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ με τον "ελλαδισμό".

    Μέχρι το 1922 οι Έλληνες είχαν ένα ΟΡΑΜΑ, την Μεγάλη Ιδέα, δηλαδή την αποκατάσταση του Ελληνισμού στα φυσικά γεωπολιτικά του όρια.

    Μετά το 1922 επικράτησε σε όλο τον πολιτικό και "πνευματικό" κόσμο της Ελλάδας η θεωρία του μικροελλαδισμού, του "δεν διεκδικούμε τίποτε", της "μικράς αλλά εντίμου Ελλάδος" και των "μοντέρνων" μαρξιστικών και υλιστικών αντιλήψεων.

    Έτσι οι νεοέλληνες έχασαν κάθε πραγματικό ΟΡΑΜΑ, κάθε ανώτερο Εθνικό Ιδανικό και στράφηκαν στην ικανοποίηση των υλικών αναγκών και στην καλοπέραση, αφού οι πολιτικοί και πνευματικοί ταγοί τους έπεισαν ότι είμαστε μια μικρή χώρα, μια ψωροκώσταινα που δεν πρέπει να διεκδικεί τίποτε.

    Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα με την πλήρη διάλυση των πάντων.

    Όμως η Μεγάλη Ιδέα, το μεγαλείο του Βυζαντίου, η δόξα της Ρωμανίας των Ελλήνων δεν πέθανε ποτέ.

    Την κράτησαν και την κρατούν ακόμα ζωντανή κάποιοι "γραφικοί" και "ονειροπόλοι" στην Ελλάδα, αλλά και τα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ των Ρωμηών εκτός Ελλάδος, όπως λέει και η ανάρτηση.

    ΜΕ ΟΡΘΙΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο αμεσο μελλον δυο πραγματα εχω την εντυπωση οτι θα συμβουν : Η θα μεγαλωσουμε πολυ η θα αφανιστουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρωμαἰικο ἠ Ανατολικη Ρωμἀικη Αυτοκρατορια μαλλον θα εννοεις... Βυζαντιο δε υφισταται... περιπου απο το 2ο μ.χ. Καποιος γερμανος ''ιστορικος'' το 17ο μ.χ. το κολλησε το Βυζαντιο κτλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύστοχο! όταν αφήνουμε έδαφος στον αντίπαλο, θα εισβάλλει και θα σου αλλάξει ακόμα και τοπωνύμια..

      Διαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.