18 Ιουλ 2012

Τῶν οἰκιῶν ἡμῶν ἐμπιπραμένων ἡμεῖς ἄδομεν


Σχόλιο: Ἀλήθεια, τόσο χαμηλὰ ἔχουμε πέσει; Ἂν δὲν ὑπερασπιζόμαστε τὴν ὑλική μας περιουσία θὰ ὑπερασπιστοῦμε τὰ ἑλληνορθόδοξα ἰδανικά μας; Ἀφοῦ ἐνδιαφερόμαστε μόνο γιὰ τὴν διασκέδαση τῆς στιγμῆς, θὰ κάνουμε θυσίες γιὰ τὴν πίστη μας; Ἔχουμε φτάσει μᾶλλον σὲ τέτοιο σημεῖο ἀναισθησίας ποὺ ζοῦμε μόνο "γιὰ νὰ περνᾶμε καλὰ" ἀδιαφορώντας ἀκόμα καὶ γιὰ τήν περιουσία μας! Τελικά, ἡ οἰκονομικὴ κρίση ποὺ ἐπιδεινώνεται εἶναι ὁ μόνος τρόπος γιὰ νὰ ξεπεράσουμε τὴν ἄλλη κρίση, τὴν πνευματική...

Αἴσθηση προκαλεῖ ἡ φωτογραφία ποὺ «τραβήχτηκε» τὶς πρῶτες πρωινὲς ὧρες, στὸ πανηγύρι τῆς Ἁγίας Μαρίνας, μετὰ τὴν ἐκδήλωσης τῆς πυρκαγιᾶς σὲ δασικὴ ἔκταση στὰ Σελλά.  Στὸ φακὸ τοῦ φωτορεπόρτερ Γιάννη Πεφάνη, καταγράφεται ὁ κόσμος νὰ γελᾶ καὶ νὰ γλεντᾶ χορεύοντας ἐνῶ πίσω τους στὴν κορυφογραμμὴ ἔχει ξεπροβάλλει τὸ πύρινο μέτωπο. 
Ἡ λήψη τῆς φωτογραφίας ποὺ δημοσιεύει τὸ flashstar, ἔγινε στὶς τέσσερις τὸ πρωί, δηλαδὴ δύο ὧρες μετὰ....

 τὴν ἔναρξη τῆς φωτιᾶς. Σύμφωνα μὲ μαρτυρίες πολιτῶν ποὺ βρέθηκαν στὸ χῶρο τῆς θρησκευτικῆς πανήγυρης, ὅταν οἱ φλόγες «ξεπήδησαν» ἀπὸ τὸ βουνὸ καὶ ἔγιναν ἀντιληπτές, ἕνας ἐκ τῶν παρευρισκόμενων φώναξε «φωτιά». 
Τότε φέρεται μέλος τοῦ Συλλόγου τῆς περιοχῆς νὰ τὸν πλησίασε καὶ νὰ τοῦ ζήτησε νὰ σιωπήσει γιὰ νὰ μὴν θορυβηθεῖ ὁ κόσμος καὶ διαλυθεῖ τὸ πανηγύρι. 
apospasma.gr

18 σχόλια:

  1. Κύριε ελέησον! Εχουμε κυριολεκτικά δαιμονιστεί. Αν δεν έβλεπα τη φωτογραφία δεν θα πίστευα το γεγονός. Μήπως πρόκειται για φωτομοντάζ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΙ ΣΥΜΦΟΡΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠ ΕΔΩ Κ ΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι λετε βρε παιδια ; Ετσι μας εχουν φέρει οι δοτοι πολιτικοί μας, ώστε να ζούμε μονον το σήμερα....
    Καλά κάνουν !!!!
    Οσο για το " δαιμονιστεί" που γράφει ο φίλος παραπάνω, ..ΕΛΕΟΣ !!! Χάνουμε το μέτρο μερικές φορές.
    Η αλήθεια είναι ότι με την οικονομική ανέχεια που μας έχουν φέρει, έχουμε κυριολεκτικά πέσει σε ένα τέλμα..., ίσως και αυτό θέλει η νέα τάξη πραγμάτων....!
    Ο θεός να βάλει το χερι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσέξτε ότι μια θρησκευτική εορτή, για την Αγία Μαρίνα, μετατρέπεται σε νυχτερινό "σκυλάδικο" πανηγύρι, όπου κάθε ξέκολο προσπαθεί να επιδειχθεί χορεύοντας.

    Τι πατρίδα και τι Ορθοδοξία;
    είμαστε πολύ πολύ χαμηλά

    Δέκα μνημόνια ακόμη μας χρειάζονται μπας κ βάλουμε μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι αλλά δεν έγινε με την κρίση, όλο αυτό καλλιεργείται χρόνια τώρα και το βλέπουμε κάθε μέρα γύρω μας, πλήρης αδιαφορία και λοβοτομημένους.. Η γιορτή-πανηγύρι δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά κανόνα, γιατί σας κάνει εντύπωση, αφού με αυτά εκπαιδεύεται ο λαός, ξεχάσατε τους πολιτικούς που τα έσπαγαν στα μπουζούκια και βγάζαν γούστα;; Που ζείτε; Περιμένουμε προκοπή μετά; Μάλλον θα περιμένουμε πάρα πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mηδε τοις σοις οφθαλμοις ορων κατακρινε,πολλακις γαρ και αυτοι πεπλανηνται!!!!

    Λυπαμαι πραγματικα.Σας δειξανε μια εικονα,ριξανε και μερικα σχολια(το τυρακι) και πεσατε ολοι στην φακα!!Κατακριση στην κατακριση,βαρυγδουπα συμπερασματα και υφος εισαγγελεα και δικαστη μαζι!!!χωρις να σκεφτητε καθολου πως μπορει να μην εχουν ετσι τα πραγματα!!
    Θα σας πω ενα παραδειγμα.Ειναι ενας φουρναρης ο οποιος απο τις 2 το πρωι με χρι τις 11 το πρωι δηλαδη για 9 ολοκληρες ωρες ψηνεται μεσα στο φουρνο για να βγαλει το ψωμι της ημερας.τοτε βρισκει λιγο χρονο βγαινει εξω καθεται σε μια καρεκλα με το φραπεδακι απλωνει και τα ποδια του σε αλλη καρεκλα και αναβει ενα τσιγαρο.μολις το κανει αυτο περναει ενας Γερμανος δημοσιογραφος και το βλεπει.θυμωμενος παει στο γραφειο του και γραφει στην εφημεριδα του για το ποση τεμπελια ειδε στην Ελλαδα με φωτογραφια του καημενου του φουρναρη....!!Την βλεπουνε οι Γερμανοι αναγνωστες και αρχιζουν το βρισιμο για τον τεμπελχανα Ελληνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε είσαι λάθος. Υπάρχει και βίντεο που το δείχνει.

      Διαγραφή
  8. Τι σχέση έχει ο φούρναρης με την αδιαφορία για την πυρκαιά;Έπίσης μάθε να ξεχωρίζεις την κρίση απ την κατάκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ε ναι, συμφωνώ με τον 6:28, τα έχει μπερδέψει μέσα στο κεφάλι του ο 5:17, που ζει σε μοναστήρι, δε βλέπει γύρω του τι γίνεται;; Τώρα αν επιλέγει να είναι λοβοτομημένος, φίλε δικαίωμά σου, αλλά αυτό δεν έχει καμμία σχέση με το λόγο του Κυρίου και τις εντολές ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ζηστε τοτε στον απατηλο σας κοσμο κυριοι δικαστες....!!Τι θα γινει θα τους κρεμασουμε τους χορευταραδες η θα τους ριξουμε μονο ισοβια???Το να με αποκαλεις λοβοτομημενο 7:40 δειχνει απλα ΤΟ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ μπορει να εισαι.Μα ποσο ηλιθιος ειλικρινα...κυριε δικαστα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 12:40 για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μιλάμε, δεν μπορείς να βλέπεις αποσπασματικά τα γεγονότα αλλά στο πλαίσιο που υπάρχει, δε μιλάμε γενικά για χορευταράδες, ξεκόλα και δες τις καταστάσεις και άσε τα δικαστήρια να κάνουν τη δουλειά τους (που δεν την κάνουν), έχεις χάσει τη μπάλα λίγο. Αυτές τις εικόνες τις βλέπουμε κάθε μέρα στις πόλεις και χειρότερα βλέπουμε που έχουν γίνει κανόνας, εσύ που ζεις στην έρημο;; Ο Θεός θα μας κρίνει για την απάθειά μας, μάλλον οργή του προκαλεί που τους δικαιολογούμε, άντε ξύπνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το εδειξε και η τηλεοραση.οντως αδιαφορουσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΕΜΝΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΜΗΝ ΞΕΚΙΝΑΤΕ ΚΟΣΜΙΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΠΟΝ.ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ.

      Διαγραφή
  13. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ.ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ(ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ)ΟΤΙ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ.Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΝΑ ΜΑΕ ΕΛΕΙΣΙ Ω ΘΕΟΣ ΑΔΕΡΦΟΙΑ ΜΟΥ Η ΑΠΑΘΙΑ ΜΑΣ ΦΤΕΙ ΓΟΙΑ ΤΙΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΙ ΑΣ ΜΑΣ ΣΙΧΟΡΕΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.