16 Ιουν 2012

Κωνσταντῖνος Λούλης: Ἡ ἀποφάση τοῦ Ἀρείου Πάγου δίνει ἀπάντηση στίς συκοφαντίες

Ἡ χθεσινὴ τελεσίδικη ἀποφάση τοῦ Ἀρείου Πάγου που δικαιώνει τὸν Ἠγούμενο Ἐφραὶμ καὶ τὸν Γέροντα Ἀρσένιο κονιορτοποιώντας νομικὰ τὴν συκοφαντία τῆς ἠθικῆς αὐτουργίας -που ἤταν οὐσιαστικὰ τὸ θεμέλιο πάνω στο ὁποῖο χτίστηκε ἡ ὑποθεση τοῦ δῆθεν σκανδάλου- δημιουργεῖ ὄχι μόνο στα 10.000 μέλη τοῦ συλλόγου τῶν φίλων τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Βατοπαιδίου ἀλλὰ καὶ σὲ ὅλους που ἀγαποὺν καὶ γνωρίζουν τὸν Γέροντα Ἐφραὶμ καθὼς καὶ τὴν ἀλήθεια, αἰσθήματα μεγάλης χαρᾶς καὶ ἰκανοποίησης.
Δίνει ἐπίσης ἀπάντηση σὲ ὅλους τοὺς πολιτικοὺς καὶ δημοσιογράφους που εἴτε ἀπὸ ἄγνοια εἴτε ἀπὸ ἄλλους λόγους εἴχαν ἐκφράσει -πολλὲς φορὲς μάλιστα κατηγορηματικὰ- λανθασμένες ἐκτιμήσεις ὅπως ἀπέδειξε τὸ ἀνώτατο δικαστήριο τῆς χώρας.
Κωνσταντῖνος Λούλης
Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Μονῆς Βατοπαιδίου

4 σχόλια:

  1. "Πίσω από όλα αυτά, απ’όλη την, αυτήν που γίνεται για τη Μονή του Βατοπεδίου. Δεν πιστεύω ότι είναι τόσο πολύ, αλλά πιστεύω ότι είναι και μια προπαγάνδα των σκοτεινών δυνάμεων. Γιατί είδανε, πήγε στη Ρωσία. Κόσμος! Εκατομμύρια κόσμος, 5 έως 7 χιλιόμετρα ουρά, περιμένανε 25 ώρες ο καθένας για να προσκυνήσουν. Βλέπουν οι σκοτεινές δυνάμεις, και σου λέει, αναβιώνει το ορθόδοξο φρόνημα, σιγά-σιγά. Και προσπαθούν μ’αυτόν τον τρόπο να, να μην ακούγεται πλέον «Ποιος έκανε αυτό το πράγμα; Ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου; Πρέπει να εξαφανιστεί για κάμποσο καιρό. Να κάνουμε εμείς αυτά τα οποία θέλουμε.»
    Μετά είναι και κάτι άλλο. Όλα αυτά, που κάνουν εναντίον των μοναχών, εναντίον της Εκκλησίας, δεν το κάνουν με άλλον σκοπό παρά να στρέψουν την κοινή γνώμη προς αυτόν τον σκοπό. Κι αυτοί πίσω απ΄την πλάτη μας, περνάν νομοσχέδια που μας δένουν χειροπόδαρα. Κι έτσι εμείς ασχολούμεθα με τον, πατέρα Εφραίμ, «αν ήτανε σωστό, αν δεν ήτανε, αν έπρεπε να μπει στη φυλακή, αν δεν έπρεπε» και αυτοί περνάν τα νομοσχέδιά τους. Και αύριον, θα βρεθούμε δεμένοι χειροπόδαρα και με την Ελλάδα ξεπουλημένη. Γιατί υπάρχει κι αυτή η επιβουλή από τις σκοτεινές δυνάμεις."

    λόγος ενός αρχιμανδρίτη για τον πατέρα Εφραίμ πριν 1 χρόνο και κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. διόρθωση: ο λόγος ειπώθηκε λίγο μετά την προφυλάκιση του Πατέρα Εφραίμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΡΘΩΣ ΑΘΩΩΘΗΚΕ Ο ΠΑΤΕΡ ΕΦΡΑΙΜ, ΟΜΩΣ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΣΦΑΛΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ?
    Η ΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΑΙΡΕΤΙΚΑ, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ,ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ?
    Η ΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΗΠΩΣ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΩΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ?
    Η ΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗ.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΩ ΜΕ ΠΟΝΟ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ (ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ,ΛΑΥΡΑ,ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΑ,ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το νερό στ' αυλάκι έχει μπει. Δε θα πάρει πολύ καιρό που οι σταγόνες θα γίνουν πλημμύρα πιστεύω.

      όσο για τους συνανθρώπους μας που σχηματίζουν λάθος εντύπωση, δεν είναι άμοιροι ευθυνών, αφού είναι σαφές του "πίστευε και ερεύνα". Εύκολα μπορούμε να κατηγορήσουμε κάποιον ίσως για λάθη, και να κρυφτούμε πίσω από κοσμικώς εννοούμενη υπακοή ή να αυτοαποκαλεστούμε πρόβατα, αποβάλοντας το λογικό πρόθεμα

      Διαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.