24 Σεπ 2011

Τί εἶχε πεῖ ὁ Μακρυγιάννης γιά τούς παπάδες;


«...Καί βρίζουν, ο πουλημένοι ες τούς ξένους, καί τούς παπάδες μας, που τους ζυγίζουν νανδρους καί πόλεμους.

μες τούς παπάδες τούς εχαμε μαζί ες κάθε μετερίζι, ες κάθε πόνον καί δυστυχίαν.
 Όχι μόνον διά νά βλογνε τά πλα τά ερά, λλά καί ατοί μέ...
ντουφέκι καί γιαταγάνι, πολέμωντας σάν λιοντάρια,
Ντροπή λληνες....
Μακρυγιάννης»


9 σχόλια:

  1. Πού είναι αύτοί οι παπάδες σήμερα; εγώ μόνο μερικούς Μοναχούς ξέρω, τους Μοναχούς Της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, στο Αγιον Όρος, στο περιβόλι Τής Παναγίας, με Ηγούμενο τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο, αύτούς πού διώκονται από τους Κατσουλιέρηδες, τους ΤούρκοBartolomaus, και τους Εβραιομασόνους της Ελλάδας, τους Μοναχούς πού διώκονται απ΄αύτούς πού μας λένε τις ειδήσεις στην ΕΡΤ, από το στρογγυλό τραπέζι με άσπρο κύκλο και μέσα την ημισέληνο σε χρώμα ξύλου, οι ίδιοι αύτοί πού από την παιδική εκπομπή ουράνιο τόξο της δορυφορικής ΕΡΤ, μας δείχνουν παιδικές ζωγραφιές με μιναρέδες. Και δεν είναι μόνο οι της ΕΡΤ. Αλήθεια πως γίνεται όμως οι σημερινοί χριστιανοί της Ελλάδος να αποδέχονται αύτόν τον διωγμό εναντίον των Γνησίων Στρατιωτών Του Κυρίου μας Ιησού Χριστού οι οποίοι αφιέρωσαν τα πάντα για να προσεύχονται μέρα και νύχτα και για την δική μας σωτηρία, και για την σωτηρία της χώρας;
    Για ποιους λοιπόν μίλησε ό Μακρυγιάννης;
    Και βέβαια ότι το είπε για τους Αγωνιστές Της Ορθοδοξίας, στους καιρούς μας έχουμαι τους Μοναχούς Της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, και αύτούς πού τους συμπαραστέκονται μέσα από το περιβόλι Της Παναγίας.
    Νομίζω πώς αύτοί μας έχουν απομείνει, μακάρι όμως να κάνω λάθος και να είναι πολλοί περισσότεροι, τους χρειαζόμαστε.

    Κωνσταντίνος
    Μόναχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Αγιον Ορος δεν ειναι μονο η Μονη Εσφιγμενου...ελεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εννοείται πως όχι αδερφέ! Το Άγιον Όρος είναι το Περιβόλι της Παναγίας μας!
      τόπος μετανοίας :-)

      το ξαναλέω, γιατί το σχολίασα και πιο κάτω: αν ακούσετε -και δεν χρειάζεται να συμφωνείς μαζί τους- θα ακούσετε να διδάσκουν αγάπη στους "παλαιοημερολογίτες". Μην κολλάμε μόνο στην ρήξη τους με το Πατριαρχείο ή στην σχέση που ανέπτυξαν μαζί τους κάποιοι αδερφοί. Όλοι αμαρτωλοί είμαστε.

      Ο Θεός είναι μεγάλος, και γνωρίζει τα πάντα απείρως καλύτερα από τον καθένα μας, πώς και γιατί.

      Ειρήνη παιδιά, ειρήνη και ομόνοια!

      Διαγραφή
  3. Πολύ διαφωτιστικός ο Μακρυγιάννης !

    Ας τα βλέπουν αυτά οι σημερινοί δυτικολάγνοι και δήθεν "διαφωτισμένοι" ευρωλιγούρηδες, που έχουν το θράσος να κατηγορούν τον κλήρο, λέγοντες ότι ήταν...κατά της εθνεγερσίας !

    Σ'αυτούς συμπεριλαμβάνονται όλοι οι δήθεν "ορθολογιστές", "φιλελεύθεροι", "προοδευτικοί", αναρχομαρξιστές και κομμουνιστές, ενώ τώρα τελευταία μας προέκυψε και η νέα "μόδα" των δωδεκαθε'ι'στών, που στην πραγματικότητα είναι άθεοι με μαρξιστικές καταβολές.

    Όλοι αυτοί είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία διάσπασης της εθνικοθρησκευτικής ομοιογένειας των Ελλήνων, για την ευκολότερη επιβολή της νέας τάξης στην Ελλάδα, και την τελική εξαφάνιση του Έθνους μας.

    Η μέθοδος προπαγάνδας τους είναι απλή: απομονώνουν ένα πρόσωπο ή συμβάν και γενικεύουν, προσπαθώντας να απαξιώσουν την Ορθοδοξία στα μάτια των νεοελλήνων.

    Βασίζονται στο γεγονός ότι, δυστυχώς, οι σημερινοί νεοέλληνες στην πλειοψηφία τους αγνοούν την Ελληνική Ιστορία. Σαράντα σχεδόν χρόνια διάλυσης του εθνοκεντρικού χαρακτήρα της παιδείας μας, καθώς και η απόλυτη ιδεολογική κυριαρχία - και τρομοκρατία - των "προοδευτικών" και της αθε'ι'στικής διεθνιστικής αριστεράς, έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.

    Ένα απλό και χαρακτηριστικό παράδειγμα ισοπεδωτικής και κακόβουλης αντι - Ορθόδοξης προπαγάνδας : "ένας καλόγερος πρόδωσε τον αδελφό του Κολοκοτρώνη στους Τούρκους. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: όλοι οι Ορθόδοξοι μοναχοί είναι προδότες".

    Καμιά αναφορά στους μοναχούς του Μεγάλου Σπηλαίου που νίκησαν τον Ιμπραήμ το 1826, ή στον Σαμουήλ που ανατινάχτηκε στο Κούγκι κλπ.

    Για να μην αναφέρουμε βέβαια την "ναυαρχίδα" της αντι - ορθόδοξης προπαγάνδας, που δεν είναι άλλη από τον περίφημο "αφορισμό" της Επανάστασης από τον Γρηγόριο Έ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΩΝ: Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ανθελληνική και προδοτική.

    Αγνοούν βεβαίως οι ημιμαθείς και διαστρεβλωτές της αλήθειας, δύο πολύ βασικά πράγματα :
    ΠΡΩΤΟΝ, ο Γρηγόριος Έ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ να υπογράψει τον αφορισμό, διότι ο σουλτάνος τον απείλησε ότι, σε αντίθετη περίπτωση, θα εξολόθρευε ΟΛΟΥΣ τους χριστιανούς της αυτοκρατορίας.
    Έπρεπε λοιπόν ο Πατριάρχης να προστατέψει την φυσική επιβίωση του ποιμνίου του, κι αυτό έπραξε.
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ο Γρηγόριος Έ ήταν μυημένος στην Φιλική Εταιρεία, βρισκόταν σε επαφή με τους επαναστάτες στον Μωρηά, και ήξερε ότι το χαρτί του "αφορισμού" δεν θα είχε κανένα πρακτικό αποτέλεσμα.
    Γι'αυτό τελικά οι Τούρκοι τον υποψιάστηκαν, τον θεώρησαν συνένοχο και τον κρέμασαν.
    Γι'αυτό και ο λαός μας τιμά εως σήμερα τον Γρηγόριο Έ ως ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ, και όχι ως προδότη !

    Αυτά τα λίγα προς τους διαστρεβλωτές της αλήθειας, και θα επανέλθουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΛΥ Γ.Ο.Χ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ Γ.Ο.Χ. ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πλάκα μας κάνεις ρε Κωνσταντίνε; Η Μονή έσφιγμένου μόνο ορθόδοξη δεν είναι. Και αυτό θα αποδειχθεί όταν αγιοποιηθεί ο Γέροντας Παΐσιος και οι ΓΟΧ δεν θα τον αποδεχθουν ως Άγιο. Ο π. Παΐσιος αν γ νωρίζεις είχε καταφέρει πολλούς παλιοημερολογίτες να επιστρέψουν στην ορθή πίστη.
    Αυτό που διακρίνει τους ΓΟΧ είναι ένα μίσος προς τους επισκόπους κυρίως αλλά κια τους χριστιανούς του νέου ημερολογίου. Αντί ως χριστιανοι να ενδιαφέρονται για την σωτηρία όλων των ανθρώπων πράττουν το ακριβώς αντίθετο.
    Ας ελπίσουμε ο Θεός να τους φωτίσει και να απαγκιστρωθούν από την πλάνη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην σπέρνεις ψέμματα φίλε.
      Διάβασε προσεκτικά τί έχουν πει οι ίδιοι οι γέροντες όπως ο Γέροντας Παΐσιος και όχι τί βάζουν στο στόμα τους όψιμοι θεολογίσκοι.
      Διάβασε προσεκτικά όλους τους γέροντες και ερεύνησέ τους, και μη ξαφνιαστείς όταν δεις οι ίδιοι που βάδιζαν και με ποιους και θα δεις τί σχέσεις ανέπτυσσαν και με ποιους. Να βλέπεις πώς τους χρησιμοποιούν κάποιες ομάδες, για να προωθούν τη δική τους διαστρεβλωμένη ηθική.
      Το κοινό συμπέρασμα όλων των γεροντάδων ήταν ότι οι φανατικοί "παλαιοημερολίτες" είναι πρόβλημα. Όχι οι "παλαιομερολογίτες" -> τουναντίον!

      Σου διαφεύγει κάτι πολύ σημαντικό για τους μοναχούς της ιεράς μονής Εσφιγμένου: μιλάνε για αγάπη σε αυτούς που αποκαλείς "παλαιοημερολογίτες". Ομολογία χωρίς αγάπη λένε = μία τρύπα στο κενό. Άκουσε μεν, πάταξε δε. Αυτό είναι πολύ πιο αποτελεσματικό για τη ψυχή ενός ανθρώπου από το να είσαι νεοημερολογίτης και να βρίζεις τον παλαιοημερολογίτη και το αντίστροφο. Ο φανατισμός είναι ο κακός. Το να είναι κάποιος ορθόδοξος αποκλείει τον φανατισμό. Βλέπεις πώς τα φέρνει ο Πανάγαθος;

      Γι'αυτό πρόσεχε κι εσύ, όπως να προσεύχεσαι για εμένα που σου μιλώ αντίθετα, μην πέσεις στην πλάνη για την οποία κατηγορείς τους φανατικούς, συμπαρασύροντας μαζί με αυτούς όλους. Όπως δε σ'αρέσει να σε κατηγορούν οι "παλαιοημερολίτες" για οικουμενισμό, έτσι φαντάζομαι ότι δεν αρέσει και σ'αυτούς να τους αντιμετωπίζουν οι "νεοημερολογίτες" συλλήβδην ως φανατικούς. Και υπάρχουν πολλοί εκατέρωθεν που παθιάζονται. Ενώ τα πάθη πρέπει να κόβονται.

      Ειρήνη ημίν!

      Διαγραφή
    2. Επίσης περί γέροντος Παϊσίου και Ιεράς Μονής Εσφιγμένου είναι και το παρακάτω απόσπασμα:
      Ὁ μακαριστὸς γέροντας Παΐσιος, παλαιὸς Ἐσφιγμενίτης μοναχός, ἐκτιμοῦσε πολὺ τὸν γέροντα Εὐθύμιον, καὶ αὐτὸ φαίνεται ἀπὸ τὰ δύο περιστατικά πού θὰ ἀναφερθοῦν ἐν συνεχείᾳ.
      Πρῶτον, τὴν δεκαετίαν τοῦ 1980, Ὀρθόδοξος Ἀμερικανὸς ἐπισκεπτόμενος τὸ Ἅγιον Ὅρος καὶ συναντήσας τὸν π. Παΐσιον τὸν ἠρώτησεν τί γνώμην εἶχε διὰ τὸν π. Εὐθύμιον καὶ ὁ γέρων Παΐσιος τοῦ ἀπήντησεν ὅτι ἦτο ἕνας ἅγιος γέροντας.
      Δεύτερον, τὴν δεκαετίαν τοῦ 1990 μαθηταὶ τῆς Ἀθωνιάδος ἐπεσκέφθησαν, ὡς ἐσυνήθιζαν, τὸν π. Παΐσιον εἰς τὸ κελλίον του καὶ μεταξὺ ἄλλων τοῦ εἶπαν ὅτι τοὺς ἀπηγορεύθη νά ἐπισκεφθοῦν τὴν Ι.Μ.Ἐσφιγμένου διότι ἦτο «σχισματική». Ὁ μακαριστὸς γέροντας τοὺς διέκοψεν λέγοντάς τους ὅτι κάποτε ὁ π. Εὐθύμιος εἶχε κατεβεῖ εἰς τὸ λιμανάκι κάνοντας κομβοσχοίνι καὶ ξαφνικὰ οἱ μοναχοὶ τὸν ἔχασαν. Ἐνεφανίσθη δὲ τὴν ἄλλην ἡμέραν καὶ ἔμαθαν ὅτι ἄγγελοι τὸν ἔπηραν εἰς τὸν Ἄθωνα καὶ ἐσυνάντησε τοὺς ἀοράτους ἀσκητάς. Καὶ ἐτελείωσεν ὁ γέρων Παΐσιος λέγοντάς τους ὅτι καὶ ὁ ἴδιος προσεπάθησεν μίαν φορὰν νά τοὺς συναντήση καὶ ὅταν εἶδεν ἕνα ἀπὸ αὐτοὺς καὶ προσεπάθησεν να τὸν πλησιάση προσποιούμενος ὅτι εἶχε χάσει τὸν δρόμον του, ἐκεῖνος ἐξηφανίσθη, λέγοντάς του: «Ἄστα αὐτὰ Παΐσιε» (προσωπικὴ μαρτυρία τοῦ θεολόγου Κ.Α.Γ. εἰς τὸν γράφοντα).

      πηγή: http://kolindrinamaslatia.blogspot.gr/2012/02/blog-post_3066.html

      Διαγραφή
  6. Παιδιά ηρεμία και ειρήνη! Μην τσακώνεστε ακόμη κι αν υπάρχουν αντίθετες απόψεις.

    Εγώ το μόνο που θα ήθελα να επισημάνω είναι πως ο Θεός είναι ΜΕΓΑΛΟΣ και πιστέψτε με οι προσευχές των αγίων αλλά και των πατέρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, εισακούονται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και πως υπάρχουν κι άλλοι Ορθ. Χριστιανοί σε όλη την Ελλάδα. Απλά δεν φαίνονται, δεν ακούγονται(λογικό είναι!!) και υπομένουν "κρυφά" και βασανιστικά την σημερινή κατάντια της "προηγμένης" και ανεπτυγμένης αυτής κοινωνίας.
    Ο Θεός να δώσει να βρουν όλοι οι άνθρωποι την ΑΛΗΘΕΙΑ της ΨΥΧΗΣ τους,να βρουν το ΧΡΙΣΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.