12 Σεπ 2011

Ρακοβαλής Ἀθανάσιος: «Ἐμπειρίες ἀπὸ τὸν Πατέρα Παΐσιο»



Δεῖτε τὴ συγκινητικὴ ὁμιλία τοῦ ἐκπαιδευτικοῦ κ. Ρακοβαλὴ, o ὁποῖος εἶναι συγγραφέας τῶν βιβλίων  «Ὁ πατὴρ Παΐσιoς μοῦ εἶπε» και "Ο Γκουρού, ο νέος και ο Γέροντας Παΐσιος". Προσέξτε ἰδιαίτερα τὸ τελευταίο μέρος του βίντεο, ὅπου ὁ ὁμιλητῆς ἐξομολογεῖται τὴν μεταστροφή του ἀπὸ τὸν ἰνδουισμὸ μὲ τὴ βοήθεια τοῦ ἀείμνηστου Γέροντα.

13 σχόλια:

  1. Φίλε δεν είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Ὁ Γκουρού, ὁ νέος καὶ ὁ Γέροντας Παϊσιος» ο Αθ. Ρακοβαλής.

    Ο συγγραφέας είναι ο Διονύσιος Φαρασιώτης.

    Φιλήμονας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Διονύσιος Φαρασιώτης είναι το ψευδώνυμο του κ. Αθανάσιου Ρακοβαλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ θα ήθελα να πω κάτι άλλο,βλέπουμε ότι ο κόσμος ευλαβείται τον π.Παϊσιο ως άγιο,μαρτυρίες για θαύματα,προφητείες κτλ κτλ υπάρχουν αναρίθμητες γιατί η διοίκηση της Εκκλησίας δεν παίρνει επιτέλους θέση να αποφασίσει την επίσημη αγιοκατάταξη του π.Παϊσίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για την αγιοκαταταξη πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια από την κοίμηση του Αγίου προκειμένου να μην υπάρξει απόφαση που θα είναι επηρεασμένη από φήμες που συχνά διαδίδονται ιδιαίτερα από συγγενειίς. Ο π. Παΐσιο ειναι άγιος και θεωρώ ότι στην επόμενη δεκαετία θα ανακηρχθεί επίσημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θέλω να με συγχωρήσετε αλλά ο κ. Ρακοβαλής δεν με έπεισε, όχι σε ότι αφορά την προσωπικότητα του πατέρα Παΐσιου, αλλά στο σημείο που μου επισημάνατε εσείς να δώσω προσοχή. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να χαρακτηρισθεί Ινδουϊστής με μια φευγαλέα και μη ολοκληρωμένη προσέγγιση μιας θρησκείας. Προσωπικά πιστεύω ότι οι θρησκείες απευθύνονται σε ανθρώπους συγκεκριμένου πληθυσμιακού χώρου και παραπλήσιου πολιτιστικού επιπέδου και δεν διάκειμαι φιλικά την προσπάθεια προσεγγίσεως άλλων δογμάτων αλλά άλλο η προσέγγιση και άλλο η γνώση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οδυσσέα ίσως εμείς δεν το διατυπώσαμε σωστά. Σε παραπέμπουμε στο βιβλίου του "Ο Γκουρού, ο νέος και ο Γέροντας Παϊσιος" και θα καταλάβεις πόσο μπλεγμένος ήταν με τις ανατολικές θρησκείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όντως...το βιβλίο αυτό Οδυσσέα νομίζω θα σε πείσει.. Εμένα πάντως μου άλλαξε τη ζωή. Από αυτό το βιβλίο "γνώρισα" τον γέροντα Παΐσιο και ήρθα πιο κοντά στο Θεό και την Εκκλησία μας.

    Εμμανουήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν το ήξερα.

    Ευχαριστώ για την απάντηση και τη νέα γνώση που μου δώσατε.

    Φιλήμονας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ήθελα και εγώ να παραθέσω την μαρτυρία μου για τον Καπαδόκη Παίσιο που τον γνώρισα την τελευταία χρονιά της επί γης ζωής του, με λίγες θεολογικές γνώσεις, δεν ωφελήθηκα από αυτή την συνάντησε σε οικογενειακό επίπεδο, ΑΛΛΑ αυτά που είδα και άκουσα με ωφέλησαν με την σταδιακή τους ωρίμανση.

    Έκτοτε διάβασα ίσως τα περισσότερα βιβλία που τον αφορούν .... θυμάμαι είχε πει τρεις ιστορίες, την μια την έχω λησμονήσει εντελώς, την δεύτερη ας την ονομάσω περί του θεολογικού τρόπου που γεννούν τα ψάρια, την βρήκα τελευταία σε ένα βιβλίο, την τρίτη όμως που ήταν πολύ όμορφη και άκρως διδακτική δεν την βρήκα πουθενά μέχρι τώρα γραμμένη.

    Θέλω να πω ότι αυτά που δημοσιεύονται για τον γέροντα είναι μέρος μόνον, υπάρχουν και άλλα που είπε και έκανε και σε κάποια μυαλά και θύμησες είναι καταχωνιασμένα.

    pluton


    http://pluton22.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να παραθέσω την ιστορία λοιπόν που είπε (και θυμάμαι)

    "Ήταν ένας πατέρας που ζούσε στην εξοχή με τους γιους του.
    Κάποια στιγμή έπρεπε να φύγει για δουλιές έτσι έμειναν μόνοι οι γιοι, στην ελευθερία τους χωρίς την πατρική παρουσία, το έριξαν στο κρασί, μάθυσαν και άρχισαν να σπάνε τα γυαλικά του σπιτιού, και τύφλα όπως ήταν έπεσαν να κοιμηθούν.

    Την ώρα εκείνη ήρθε ο πατέρας είδε τα χάλιατων παιδιών του και τα σπασμένα.

    Λέει λοιπόν δεν μαζεύω τα σπασμένα γυαλικά να κάνω και και μια λάσπη και να βάλω τα γυαλιά με την λάσπη στην μάντρα.
    Έτσι και έκανε. Πέρασαν μέρες και ένα βράδυ που κοιμόντουσταν ακούνε φωνές από την μάντρα, τρέχουν και βλέπουν να έχουν καρφωθεί στην μάντρα με τα γυαλιά κλέφτες.

    Τότε λένε τα παιδιά στον πατέρα <>

    Και συμπεραίνει ο πατέρας Παίσιος.

    Έτσι και με εμάς δεν φτάνει που παρανομούμε, δεν φτάνει που απο το κακό που κάνουμε οικονομεί ο Θεός καλό, στο τέλος του ζητάμε και τα ρέστα.

    pluton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τότε λένε τα παιδιά στον πατέρα " Είδες καλά που μεθύσαμε και σπάσαμε τα γυαλικά και με αυτά πιάσαμε τους κλέφτες"

    Pluton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διδακτικότατο αγαπητέ Pluton! Δεν φτάνει που είμαστε αμαρτωλοί, είμαστε και υπερήφανοι αντί να έχουμε μετάνοια..
    Εμ ψωριάρης εμ κασιδιάρης, όπως έγραφε κάπου κι ο πατήρ Παΐσιος.

    Εμμανουήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.