22 Νοε 2022

Ξέπλυμα Πλεύρη στό Βατοπαίδι

ΟΡΓΗ προκαλεῖ ἡ μονή Βατοπαιδίου, ἡ ὁποία γύρισε μιά ἐλεεινή «ταινία μικροῦ μήκους»! μέ θέμα τήν ἐπίσκεψη τοῦ Ὑπουργοῦ Ὑγείας Ἀθανασίου Πλεύρη στίς 17 τοῦ Νοέμβρη. Τήν ὥρα πού ὁ κόσμος πεθαίνει ἀπό τίς ξαφνικίτιδες καί ἀναζητεῖ ἀπαντήσεις, τήν ὥρα πού ἐπτάμισι χιλιάδες ὑγειονομικοί καί πάνω ἀπό 15 χιλιάδες ἰδιῶτες πετάχτηκαν στούς δρόμους καί ζητοῦν δικαίωση, ἡ pemptousia productions ἀνέλαβε νά ἐπιδιορθώσει τήν εἰκόνα του.

Ὁ ἡγούμενος τῆς μονῆς ἀντί νά τόν ἐπιπλήξει καί νά... τοῦ ἀπαγορεύσει τήν εἴσοδο τόν καλοδέχτηκε καί ἔβαλε τούς μοναχούς νά τοῦ ψάλλουν πολυχρόνια! Πολυχρόνια ἐπειδή βασανίζει καί στέλνει στόν θάνατο τόν Ἑλληνικό λαό!

Πραγματικά δέν ὑπάρχουν λόγια νά περιγράψουν αὐτό τό κατάπτυστο, ἐμετικό πρᾶγμα πού βλέπουμε. Ὅλοι ὅσοι τό ἔχουν δεῖ εἶναι ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ. Εἶναι θεομπαιξία, εἶναι ἰεορσυλία. Εἶναι μεγίστη κοροϊδία καί ἀσέβεια ἀπέναντι στόν Ἑλληνικό λαό. Εἶναι ἀλητεία.

Τό σενάριο τῆς ταινίας ἔχει ὡς ἑξῆς. Πρίν 7 χρόνια ὁ Ἀθανάσιος Πλεύρης ἀποσωληνώθηκε λέει μέ θαῦμα τῆς Παναγίας. Εἶδε ἕνα ὄνειρο πού τόν ὁδήγησε στό Βατοπαίδι! Ἤτανε τόσο ζωντανό αὐτό τό θαῦμα πού γιά νά εὐχαριστήσει τήν Παναγία ἔτρεξε ἐπί κορωνοϊοῦ τά πρωτόκολλα τοῦ θανάτου, διασωλήνωσε χιλιάδες συμπολῖτες μας καί πέταξε στόν δρόμο ἄλλους τόσους. Αὐτές εἶναι οἱ ἀλλοιώσεις πού προκαλοῦνε τά θαύματα μέσα στίς καρδιές τῶν ἀνθρώπων. Καί ὁ ἡγούμενος γιά νά τόν ἐνισχύσει σέ αὐτό τό δύσκολο ἔργο του, τοῦ ἔδωσε μία εἰκόνα τῆς Παναγίας τῆς Παραμυθίας!

Καί σοῦ λέει μετά γιατί ἡ Παναγία θά σηκωθεῖ καί θά φύγει μιά μέρα ἀπό τό Περιβόλι της.

Ὁ πολυάσχολος ἡγούμενος τῆς μονῆς, πού ἔχει ἐμπορευματοποιήσει τά πάντα καί τώρα μοιράζει καί συγχωροχάρτια, ἔχει ξεφύγει σέ σημεῖο ἐπικινδυνότητας. Ὅποιος προσκυνάει τά «ἐμπορεύματα» πού βγάζει ἀπό τήν μονή καί τρέχει ἀπό πίσω του, εἶναι συνυπεύθυνος γιά αὐτήν τήν ἀσέβεια πού βάλτωσε τό Βατοπαίδι.

Δῶστε βάση στά ἀργά πλάνα τῆς βαλτοπαιδο-productions τήν ὥρα πού ὁ Πλεύρης πάει νά ἀσπασθεῖ τό Ἱερό Εὐαγγέλιο ἤ ὅταν πάει νά φιλήσει τά χέρια τοῦ ἡγούμενου.
ΣΚΕΤΟΣ ΕΜΕΤΟΣ.


16 σχόλια:

  1. Θλίψη και απογοήτευση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δραστηριότητα του ηγουμένου π. Εφραίμ δεν είναι σκέτος εμετός, όπως γράφεται ασυλλόγιστα από τον/την γραφέα του ανόητου "άρθρου".
    Σκέτος εμετός είναι η δημοσίευση αυτή που συκοφαντεί τον π. Εφραίμ και την Μονή Βατοπαιδίου!
    Ο π. Εφραίμ δεν έχει εμπορευματοποιήσει τα πάντα, όπως συκοφαντείται χωρίς στοιχεία. Ο π. Εφραίμ έχει πνευματικότητα και προσπαθεί παντού να μεταλαμπαδεύσει την ορθόδοξη ζωή.
    Ακόμα ο π. Εφραίμ δεν είπε πουθενά ότι συμφωνεί με τις αποφάσεις και την πολιτική του Πλεύρη και τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων υγειονομικών.
    Σε σημείο επικινδυνότητας πνευματικής είναι η αλόγιστη κατάκριση που έκανε και κάνει το συγκεκριμένο site!
    Εσείς σαν σοβαρό site δεν έπρεπε να τρέξετε να βάλετε αυτό το εμετικό "άρθρο" και να το υιοθετήσετε.
    Και η Μονή Βατοπαιδίου και ο ηγούμενος π. Εφραίμ έχουν ιστορία καλή και δεν έπρεπε να πέσετε στην παγίδα της εύκολης και ασυλλόγιστης κατάκρισης που τους αδικεί υπερβολικά. Μεγάλο το κρίμα της συκοφάντησης του καλού π. Εφραίμ και της καλής Μονής Βατοπαιδίου.
    Μπορεί να τον θέλαμε αυστηρό τον π. Εφραίμ, αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση και απέχει πολύ από την παρουσίαση του ως δήθεν ξεπλένοντα τον Πλεύρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπουργός ,ανάλγητος, κυβέρνησης που δεν έχει ιερό και όσιο έπρεπε να τύχει τέτοιας υποδοχής ; Προφανώς και είσαι φανατικός οπαδός της κοματικής αγέλης της γνωστής Λέσχης Bildeberg !

      Διαγραφή
    2. Καλός εσύ, καλός κι εγώ και όλα καλά! Και κατά το λαϊκό απόφθεγμα: "Πες με Μήτσο να σε λέω Γιάννη, να περνάμε καλά"!
      Δυστυχώς η καλοσύνη εν τη Αληθεία δεν τεμαχίζεται! Ένα το "ναι" και ένα το "ου"! Έτσι ευωδιάζει αγιοσύνη! Αν χρειάζεται να υποψιαστούν, για μάθουν χιλιάδες ψυχές, τι εννοεί με την κάθε του πράξη ο πνευματικός πατέρας της Μονής, ενώ μπροστά τους διαπράττεται μια καθαρά αφιλάνθρωπη , απάνθρωπη πράξη από τον εν λόγω υπουργό, ζήτω που καήκαμε!
      Δεν υπάρχει λεβεντιά και ανδρεία! Και κατά συνέπεια αντιγράφεται η πολιτικάντικη διγλωσσία! Δυστυχώς θλιβερή η υπεκφυγή διά της απεχθούς εν τοιαύτη περιπτώσει φράσεως: "Άλλο αυτό..."! Τι θα πει "άλλο αυτό"; Μία είναι η αλήθεια, ένας αυτός που την προσβάλλει. Μήπως έχει διχασμένη συνείδηση; Θα υποστεί τον έλεγχο και από κει και πέρα δική του η ευθύνη. Και εντέλει, τι νομίζετε πως περίμενε να δει ο πλείστος λαός; Αυτό περίμενε: Τον δημόσιο, έστω διακριτικό, έλεγχο! Κρίμα!
      ΑΜΑΣΕΥΣ

      Διαγραφή
    3. Αλήθεια, από ποια παράδοση της Εκκλησίας προβλέπεται μοναχοί να ψάλλουν εντός Ιερού Ναού πολυχρόνια σε κοσμικούς άρχοντες ; Δεν γνωρίζετε τι έχει πει ο Κύριος για τους σκανδαλοποιούς ; Έτσι έπρατταν οι Άγιοι Πατέρες (π.χ. Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος) σε περιπτώσεις ασεβών και τυράννων αρχόντων, όπως ο στυγνός επιβολέας των ανήθικων ενέσεων και μανιακός διώκτης των ανεμβολίαστων κ. Πλεύρης ; Ο Άγιος Πορφύριος έχει προφητεύσει ότι θα δούμε αποστασία του Κλήρου....

      Διαγραφή
    4. Βρίσκεστε σε λάθος δρόμο κ. Αμασεύς. Η ισοπεδωτική κατάκριση της κυράς "Φαίης" είναι προς ντροπή της και μόνο. Μην παρασύρεστε σε τόσο μεγάλες κατακρίσεις και αρνήστε την καλωσύνη και το μεγάλο έργο του ηγουμένου Εφραίμ και της Μονής Βατοπαιδίου.
      Καλύτερα θα ήταν να ήταν αυστηρός, αλλά είναι αδικία να τον κατηγορούν για ξέπλυμα του Πλεύρη. Ο άγιος Παΐσιος είχε μιλήσει για τους κακούς λογισμούς. Αναζητήστε τους λόγους του και πριν κατηγορήσετε αθώους και ευλαβέστατους ανθρώπους της Εκκλησίας, μελετήστε τους και μην παρασύρεστε τόσο φανερά και άγαρμπα.
      Είναι άλλο πράγμα η έλλειψη θάρρους π.χ. για να τον αποπέμψει , και άλλο η ολική κατάκριση που συμβαίνει με αυτό το ντροπιαστικό αρθράκι του ποδιού.

      Διαγραφή
    5. Ο άγιος Πορφύριος συνάδελφε σχολιαστή των 3,27μμ δεν είπε τίποτα για τον εγνωσμένου κύρους ηγούμενο π. Εφραίμ. Μπερδέψατε την "Φαιή" και την κάθε "Φαίη" με τον άγιο Πορφύριο.
      Δεν ήταν όλοι οι Πατέρες σαν τον άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο και δεν είπε ποτέ ο σεβάσμιος βατοπαιδινός ηγούμενος π. Εφραίμ ότι είναι νέος άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος.
      Πιστεύω ότι ο π. Εφραίμ δεν ξέπλυνε κανένα ένοχο, με μια υποδοχή που του έκανε από φιλοφρόνηση και ίσως για να τον συγκινήσει προς το καλό.

      Διαγραφή
    6. Ποια είναι η Φαίη, ευλογημένε, δεν έχω ιδέα αλλά και ο οποιοσδήποτε μπροστά στην αγάπη εν αληθεία! Ο λαός περιμένει. Βλέπετε καμιά διαφορά μεταξύ του κοινωνικού και πολιτικού γίγνεσθαι και του θείου καθιδρυματος, που λέγεται Εκκλησία του Χριστού! Ποιος από τους πατέρες τόλμησε να ανοίξει στόμα μετά από τόσες διώξεις; Πόσο μάλλον να αποπέμψει άρχοντα, κάτι που δεν το εννόησα στα σχόλιά μου. Έλεγχος! Έλεγχος εν διακρίσει! Αλλά δημόσιος! Τα δημόσια κακά δημοσίως ελέγχονται! Ο καλός ο ένας, ο καλός ο άλλος και η αυτοϊκανοποίηση με τα πρόσωπα. Δηλαδή, τι άλλο πρέπει να γίνει, για να λάμψει το μαρτυρικό, το ομολογιακό φρόνημα της Εκκλησίας μας;
      ΑΜΑΣΕΥΣ

      Διαγραφή
  3. Τό νά λοιδωρεῖται ὁ γέροντας τόσο πολύ, μόνο πνευματικό δέν εἶναι. Ἐκτός τοῦ ὅτι τό συγκεκριμένο σάιτ ἀπό τό ὁποῖο κάνατε τήν ἀναδημοσίευση, εἶναι ὑπέρ ἄγαν ζηλωτικό καί προωθεῖ τήν ἀποτείχιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφήστε τις υπεκφυγές και χτυπήστε κόκαλο! Τι θα πει πνευματικό και τι απνευμάτιστο; Υπάρχει λογική! Είμαστε λογικά όντα! Βλέπουμε, ακούμε, ζούμε καταστάσεις! Έχει συνείδηση ο λαός, έστω και αν δεν είναι συνεπής στα πνευματικά του! Είναι τόσο δύσκολο να διακρίνει το απάνθρωπο των πράξεων του άρχοντος και να ζητήσει από τους πνευματικούς πατέρες να ελέγξουν; Δεν υπάρχει ανδρείο φρόνημα! Η αλήθεια και η αγάπη σταυρώνουν! Πονάνε! Ο Χριστός πήρε το μαστίγιο στον ναό με τους εμπόρους. Οι άγιοι χαρακτηρίζουν την ενέργεια αυτή ως ένδειξη της αρετής της ανδρείας! Βαρεθηκαμε και σιχαθηκαμε τις πολιτικαντικες αντιγραφές από πνευματικούς ηγέτες! Ποιος θα χτυπήσει κατά μέτωπο το κακό; Οι διάκονοι του πονηρού ή του Παντοδύναμου Θεού μας;
      ΑΜΑΣΕΥΣ

      Διαγραφή
  4. Αγανάκτηση προκαλεί το παραπάνω βίντεο. Ντροπή στον γέροντα Εφραίμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγανάκτηση προκαλεί η ανάρτηση που κατακρίνει τον ηγούμενο Εφραίμ και τόσο τον αδικεί... Ντροπή...

      Διαγραφή
  5. Απάντηση στο σχόλιο ΠΑΦΛΑΓΩΝ 11.34π.μ.
    Αλήθεια, ο Ηγούμενος Εφραίμ εκτός από Μοναχός δεν είναι και Κληρικός ; Δεν ανήκει και αυτός στον Κλήρο ; O Άγιος Πορφύριος, πιστεύω από διάκριση, μίλησε γενικά περί Κλήρου και δεν αναφέρθηκε σε κανέναν Κληρικό ονομαστικά.
    Εν προκειμένω, νομίζω ότι το ατόπημα του π. Εφραίμ δεν είναι τόσο η αποφυγή δημόσιας αποδοκιμασίας ή ελέγχου του κ. Πλεύρη. Το βαρύτερο σφάλμα του είναι ότι επέτρεψε (μήπως εντάλθηκε ;) τη βιντεοσκόπηση της μεγαλοπρεπούς υποδοχής του συγκεκριμένου προσώπου και τη διανομή και προβολή του σχετικού αρχείου, μέσω της ιστοσελίδας pemptousia, στους πιστούς που ευρίσκονται εκτός του Αγίου Όρους ! Αλήθεια, δεν γνώριζε την αποστροφή και αγανάκτηση μεγάλου μέρους των πιστών για το εν λόγω πρόσωπο, ένεκα των απαίσιων ενεργειών του ;; Συνεπώς, ο π. Εφραιμ είχε το αναφαίρετο δικαίωμα να συναντήσει, να υποδεχθεί το εν λόγω πρόσωπο και να συνδιαλεχθεί μαζί του. Όμως, νομίζω ότι δεν είχε το δικαίωμα να διαφημίσει τη εν λόγω συνάντησή του στους πιστούς Έλληνες. Εν κατακλείδι, ο π. Εφραιμ όχι μόνο δεν έλεγξέ τον κ. Πλεύρη (όπως, θα έπραττε ένας Άγιος Κληρικός της Εκκλησίας μας) αλλά και ΕΣΚΑΝΔΑΛΙΣΕ, ως μη όφειλε, με την προαναφερόμενη ενέργειά του μεγάλη μερίδα του πιστού Ορθόδοξου πληρώματος της Εκκλησίάς της Ελλάδος !! Νομίζω ότι, εν προκειμένω, η ηθελημένη ή αθέλητη πρόκληση σκανδαλισμού των πιστών είναι βαρύτερη αμαρτία από την αποφυγή ελέγχου εκ μέρους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαστούκι του ΣτΕ στον Πλεύρη γιά την εμμονική και εκδικητική πολιτική για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.