16 Αυγ 2022

π. Ἀρσένιος Βλιαγκόφτης: "Ἐπιστολή 407 Καβαλιωτῶν γιά ἐπίσκεψη ψευδοκιέβου"

Ἐκπομπή μέ τόν π. Ἀρσένιο Βλιαγκόφτη [Κυριακή, 7 Αὐγούστου 2022]

1 σχόλιο:

  1. Χαίρομαι για την επιστολή διαμαρτυρίας των 407 Καβαλιωτών.
    Χαίρομαι και για τον ομιλητή π. Αρσένιο που είπε να μην πάει κανείς Χριστιανός ,ούτε ιερέας ,και ούτε λαϊκός, στο συλλειτουργο με τον σχισματικό Επιφάνιο.
    Εάν όμως ο ιερέας και ο Ψάλτης δεν πάνε στο συλλείτουργο με τον σχισματικό μητροπολίτη Επιφάνιο, ο Μητροπολίτης Καβάλας, θα τον ρίξει το επιτίμιο της Αργίας, λόγω ανυπακοής, και εν συνεχεία την καθαίρεση του.
    Οι συλλειτουργούντες Μητροπολίτες ,κληρικοί, ιερείς, μοναχοί, που θα τελέσουν το μυστήριο της θείας λειτουργίας, με το σχισματικό Ουκρανό μητροπολίτη Επιφάνιο,
    δεν ισχύει ¨ ο κοινωνών με ακοινώνητων, ακοινώνητος έστω ¨¨, που σύμφωνα με τούς ιερούς κανόνες των οικουμενικών συνόδων, όλοι αυτοί καθαιρούνται από το αξίωμα της ιεροσύνης.
    Όποιος Μητροπολίτης ή ιερέας θα συλλειτουργήσει με τον Μητροπολίτη Καβάλας, οποίος συλλειτούργησε με τον ακοινώνυτο ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟ μητροπολίτη Επιφάνιο, δεν ισχύει και για αυτόν τον Μητροπολίτη της Ελλαδικής Επικράτειας , καθώς και για όλους τούς ιερείς του Νομού Καβάλας που μνημονεύουν τον Μητροπολίτη τους, ώς ορθοτομούν τα τον λόγο της αληθείας , ο κανόνας ¨ ο κοινωνών με ακοινώνητων, ακοινώνητος έστω ¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.