15 Μαρ 2022

Νέα έκδοση εκκλησιολογικής μελέτης του κ. Βασιλείου Τουλουμτσή

Εκδόθηκε και κυκλοφορεί η εκκλησιολογική μελέτη του Βασιλείου Τουλουμτσή με τίτλο: «Το Εκκλησιολογικό πλαίσιο και οι προϋποθέσεις αποδοχής των αιρετικών σύμφωνα με τα Πρακτικά της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου - Η πίστη ως θεμέλιο ενότητας της Εκκλησίας» (Αθήνα 2022).

Περιγραφή:
«εἰ δεκτοί εἰσιν εἰς τὴν ἱερωσύνην οἱ ἐκ τῆς αἱρέσεως ἐπιστρέφοντες»

Η Εκκλησία, ήδη από την εμφάνιση των πρώτων διασπαστικών αιρετικών κινήσεων, που θέλησαν να επιβληθούν με κύρος στην διαμορφωμένη εκκλησιαστική ζωή, βρέθηκε πολλάκις στη θέση να ασκήσει οικονομία και να θεραπεύσει τα γενόμενα εκκλησιαστικά τραύματα, όπου φυσικά αυτό ήταν... δυνατόν. Ο τρόπος θεραπείας, όμως, ποτέ δεν ήταν αόριστος, όσον δε αφορά στις περιπτώσεις που η Εκκλησία άσκησε οικονομία, αυτή σε κάθε περίπτωση ερχόταν να ενεργήσει λαμβάνοντας πάντα υπ’ όψιν την πλήρωση συγκεκριμένων εκκλησιολογικών και δογματικών κριτηρίων, τα οποία λειτουργούσαν ως η απαραίτητη εκκλησιολογική βάση.

Η αποδοχή και η εκκλησιαστική αποκατάσταση όσων εικονομάχων επισκόπων δήλωσαν μετάνοια, έγινε κάτω από καθεστώς συγκεκριμένων εκκλησιολογικών προϋποθέσεων, που αν δεν υπήρχαν, τότε δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για πράξη αποδοχής.

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Μέγεθος: 17 Χ 24
Σελίδες: 352
ISBN: 978-618-00-3616-9
Τιμή: 16 Ευρώ

Διατίθεται στα εξής βιβλιοπωλεία:

Για την Αθήνα:
· Αποστολική Διακονία (Δραγατσανίου 2, Αθήνα)
· Νεκτάριος Παναγόπουλος (Χαβρίου 3, Αθήνα)
· Το Άγιον Όρος (Γερανίου και Αναξαγόρα 7, Αθήνα)
· Ναυτίλος (Χαρ. Τρικούπη 28, Αθήνα)
· Ανάσα Ζωής (Οδός Πεντέλης 26, Μαρούσι)

Για την Θεσσαλονίκη:
Κεντρική Διάθεση:
Εκδόσεις Κυριακίδη (Παναγίας Δεξιάς 7, τηλ. 2310 200 376).
Για παραγγελίες χονδρικής: 694 87 81 609

Σύντομο βιογραφικό: Ο Βασίλειος Τουλουμτσής, υιός του Ιωάννη και της Ευδοξίας, γεννήθηκε στην Καλλίφυτο Δράμας. Σπούδασε Θεολογία στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Ακολούθως πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεολογική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α, στον Τομέα Συστηματικής Θεολογίας, απ’ όπου έλαβε Δίπλωμα Ειδίκευσης στο γνωστικό αντικείμενο της Δογματικής. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα με τη σύζυγό του Πολυξένη, ενώ παράλληλα διακονεί ως πρωτοψάλτης στο μετόχι της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους, στην Κηφισιά Αττικής.

Παρακάτω μπορεῖτε νά διαβάσετε τά περιεχόμενα καί τόν πρόλογο, ὡς δεῖγμα ἐκ τοῦ βιβλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.