9 Ιουλ 2020

Ἡ ἰσλαμικὴ Τουρκία ἀποκαλύπτεται

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Τα όσα τεκταίνονται σε βάρος του Βυζαντινού Ναού της Αγίας Σοφίας, αιωνίου συμβόλου της χριστιανικής ευσεβείας και του βυζαντινού πολιτισμού, καθώς και μνημείου της παγκόσμιας κληρονομιάς, δεν αποκαλύπτουν μόνο τα σχέδια του προέδρου Ερντογάν να διαιωνίσει το καθεστώς του. Με το να κάνει εργαλείο της πολιτικής του το Ισλάμ αποκαλύπτει το πώς σκέπτεται η Τουρκία για τους «απίστους» της Δύσης.
Κατά την επέτειο της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης από τους Οσμανίδες, ο πρόεδρος Ερντογάν, μετά μεγάλης συνοδείας, παρέστη σε ισλαμική τελετή, η οποία ετελέσθη εντός του ναού της Αγίας Σοφίας. Κατ’ αυτήν διαβάστηκε το 48ο Κεφάλαιο (Σούρα) του Κορανίου, το οποίο επιγράφεται «Η νίκη» και αναφέρεται στον «ιερό πόλεμο» και στις μεγάλες κατακτήσεις επί των απίστων. Γράφει μεταξύ άλλων:
«Όποιος δεν πιστεύει στον Αλλάχ και στον Προφήτη Του θα γνωρίσει ότι έχουμε ετοιμάσει αφόρητο πόνο στους απίστους. Στον Αλλάχ ανήκει το Βασίλειο του Ουρανού και της Γης. Συγχωρεί όποιον επιθυμεί και τιμωρεί όποιον επιθυμεί... Θα κληθείτε να πολεμήσετε εναντίον λαών που διαθέτουν ισχύ. Θα...
πολεμήσετε εναντίον τους μέχρις ότου τους υποτάξετε...Υπάρχει μια επί πλέον νίκη, την οποία δεν πετύχατε ακόμη, αλλά ο Αλλάχ θα σας βοηθήσει να την πετύχετε... Ο Αλλάχ είναι που έστειλε τον Προφήτη Του, με την οδηγία και τη Θρησκεία, η οποία θα υπερισχύσει κάθε άλλης θρησκείας...» (The Curan – English translation by Muhammad Zafrulla Khan, Ed. Curzon Press, London and Dublin, Reprinted 1991, pp. 512-616).
Αυτό το κεφάλαιο διαβάστηκε από το Κοράνι στον πρόεδρο Ερντογάν, εντός της Αγίας Σοφίας. Αυτό και μόνο το γεγονός αποκαλύπτει τη στροφή της κεμαλικής «ουδετερόθρησκης» Τουρκίας στην ερντογανική ισλαμιστική Τουρκία. Απόδειξη ότι η κρατική προπαγάνδα «μίλησε» στην ισλαμική συνείδηση των Τούρκων είναι το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, που διενήργησε πρόσφατα το προεδρικό Κόμμα ΑΚΡ. Σύμφωνα με αυτήν το 90% των ισλαμο – εθνικιστών ψηφοφόρων του Ερντογάν βλέπουν ευνοϊκά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Από την αντιπολίτευση το εθνικιστικό «Καλό Κόμμα» το 70% των ψηφοφόρων του την βλέπει επίσης ευνοϊκά. Αντίθετα, το 60% των ψηφοφόρων του κεμαλικού Δημοκρατικού Κόμματος του Λαού είναι κατά της μετατροπής.
Οι θρησκευτικές – πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα προκαλούν πικρό χαμόγελο έναντι όσων υποστήριζαν – κάποιοι με πάθος – την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Τουρκία, με τον πρόεδρο Ερντογάν, πορεύεται προς τη Σαρία και όχι προς την Ευρώπη. Πέραν του χαρακτήρα του, το Κοράνι, του υπαγορεύει να είναι αλαζών έναντι των «απίστων» και να συμβάλει στην υποταγή τους. Ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος στο περισπούδαστο έργο του για το Ισλάμ σημειώνει πως οι παροτρύνσεις του Κορανίου για δυναμική, μαχητική αντιμετώπιση των «απίστων» είναι πολλές και άμεσες και αναφέρει μία: « Μάχεσθε μέχρις ότου...δεν υπάρχει άλλη λατρεία ειμή του μόνου Θεού...». Και πάρα κάτω γράφει μια μεγάλη αλήθεια: «Το Ισλάμ για να επικρατήσει δεν χρειάσθηκε, όπως ο Χριστιανισμός, εκατομμύρια μάρτυρες από τους οπαδούς του. Προτίμησε να τους αναζητήσει μεταξύ των οπαδών των αντιπάλων θρησκειών». (Αναστασίου Γιαννουλάτου, Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας «Ισλάμ», Εκδ. «Ακρίτας», Αθήνα, 2004, σσ. 294-295). Αυτές οι πεποιθήσεις του προέδρου Ερντογάν και των στελεχών του καθεστώτος του έρχονται σε σύγκρουση με τους λόγους των τούρκων αξιωματούχων περί προθέσεως τους για «ειρηνικές διευθετήσεις» με την Ελλάδα.

1 σχόλιο:

 1. Άντε ρε βλάκα πνίξου μαζί με τις παρθένες σου και τα πιλάφια σου να μην πω και τίποτα για τον Κεμάλ....
  Βρε μογγόλικο σκουπίδι όταν ο Ελληνισμός όρθωνε την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ εσείς στα βάθη της Ασίας στην Μογγολία τρώγατε ο ένας τον άλλον.
  ΑΣ ΟΨΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ '21 ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
  ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
  Ομως η δικαιοσύνη του Θεού των ορθοδοξων όταν μιλήσει τότε θα λέτε κλαίγοντας ΑΛΛ-ΑΧ ακι ΜΠΙΡ ΑΛΛ-ΑΧ....
  Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.