9 Απρ 2020

"Μὴ πεποίθατε ἐπ᾿ ἄρχοντας...οἷς οὐκ ἔστι σωτηρία"

«Φρένο» στὴν κατ' οἶκον διανομὴ τοῦ Ἁγίου Φωτὸς

«Δὲν θὰ ἐπιτραπεῖ ἡ κατ' οἶκον παράδοση τοῦ Ἁγίου Φωτὸς ἀπὸ τοὺς κατὰ τόπους δήμους» δήλωσε κατηγορηματικὰ κατὰ τὴ σημερινὴ ἐνημέρωση τοῦ υπουργίου Ὑγείας γιὰ τὴν ἐξέλιξη τοῦ κορωνοϊού στὴν χώρα, ὁ ὑφυπουργὸς Πολιτικῆς Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Ὑπαρκτὸς ὁ κίνδυνος ἐὰν ὑπάρξει μετακίνηση τοῦ Ἅγιου Φωτὸς στοὺς δήμους. Ἐπικοινώνησα μὲ τὸν πρόεδρο τῆς ΚΕΔΕ καὶ τοῦ εἶπα νὰ μὴν συμβεῖ κάτι τέτοιο», ἀνέφερε χαρακτηριστικά.
Ἐπίσης ὁ κ. Χαρδαλιάς ἐπεσήμανε: «Δὲν μποροῦμε νὰ ἐπιτρέψουμε τὴ μεταφορὰ τοῦ Ἁγίου Φωτός. Οἱ εἰκόνες ἑκατοντάδων δημοτικῶν ὑπαλλήλων στοὺς δρόμους δημιουργοῦν κίνδυνο διασπορᾶς τοῦ ἰοῦ».
Νὰ ἀναφερθεῖ ὅτι πολλοὶ δῆμοι εἶχαν ἐκφράσει τὴν ἐπιθυμία νὰ μεταφέρουν τὸ Ἅγιο Φῶς σὲ κάθε γειτονιὰ τοῦ ἀστικοῦ ἱστοῦ καὶ σὲ κάθε οἰκισμὸ τοῦ Δήμου.


13 σχόλια:

  1. -> Οι ορθόδοξοι Ναοί μας κλειστοί χωρίς μεγάφωνα, ενώ τα τζαμιά δουλεύουν...!!

    > 7 Απρ 2020

    > https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=_7lVBPNkFrY&feature=emb_logo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι περισσότεροι από τους σημερινούς πολιτικούς είναι άθεοι.
    Τι να περιμένει κάποιος από αυτούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολλοί νεοέλληνες δυστυχώς, οι οποίοι και τους ψηφίζουν. Για να καταλάβεις, έχουμε φτάσει στο σημείο κάποιοι συντηρητικοί πολιτικοί να λένε ότι ο λαός που πρέπει να κυβερνήσουν δεν ακολουθεί τις παραδοσιακές ελληνορθόδοξες θέσεις με αποτέλεσμα να μην τους ψηφίσουν, και έτσι αναγκάζονται και εκείνοι να υποστηρίζουν προοδευτικές και ισοπεδωτικές πολιτικές διότι διαφορετικά όλες οι ψήφοι θα πάνε στα γνωστά κόμματα
      Με λίγα λόγια ο λαός μας άλλαξε στάση ζωής, με αποτέλεσμα ακόμα και οι λιγοστοί σωστοί πολιτικοί να μην μπορούν να κάνουν τίποτα πια. Μην τα ρίχνουμε μόνο στους πολιτικούς διότι και πάρα πολλοί καθημερινοί νεοέλληνες της διπλανής πόρτας όπως τους ζω, αν ήταν στη θέση των πολιτικών μπορεί να έπαιρναν και ακόμα χειρότερες αποφάσεις

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα με τον Ανώνυμο 9 Απριλίου 2020 - 3:42 μ.μ.
      Ο λαός είναι συνυπεύθυνος για ό,τι γίνεται.

      Διαγραφή
    3. Ο λαός είναι συνυπεύθυνος διότι βρίσκεται μακρυά του Θεού, ζει κοσμικά και δεν ζει ορθόδοξα και έτσι και στην ψηφοφορία επιλέγει σκοτισμένα!!!
      Μην ξεκόβουμε την επιλογή των κομμάτων απο την όλη ζωή του κόσμου.

      Φιλάρετος

      Διαγραφή
    4. Το θέμα είναι να εντοπίσουμε πως, με ποιο τρόπο και γιατί ο λαός μας άλλαξε στάση ζωής, δηλαδή πως καλλιεργήθηκε αυτό και από ποιους.

      Διαγραφή
    5. Ο ίδιος ο λαός έχει ακέραιες τις ευθύνες των αμαρτωλών επιλογών του. Τώρα αν συνέβαλαν σ' αυτό και άλλοι, είναι άλλο παράλληλο ζήτημα. Την ελευθερία που του χάρισε ο Δημιουργός δεν μπορούσε κανείς να του την στερήσει. Και ελευθερία σημαίνει και ευθύνη!...

      Ρωμιός

      Διαγραφή
    6. Η σημερινή παρακμή καλλιεργήθηκε σε σημαντικό βαθμό από τους «μορφωμένους» διανοούμενους, τους ακαδημαϊκούς όλων των επιστημών ιδίως των κοινωνικών και τους διάσημους. Γενικά από όλους αυτούς που διαμορφώνουν την κουλτούρα μιας κοινωνίας με το κύρος τους. Στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη αυτή τη δύναμη την μονοπωλούν οι αριστεροί. Οπότε δεν έχει σημασία πόσους βουλευτές έχει ένα συντηρητικό ελληνορθόδοξο κόμμα αν η κουλτούρα διαμορφώνεται από τους αριστερούς. Η Αριστερά εκπροσωπεί πολιτικά και κοσμικά το αντίχριστο πνεύμα της Νέας Εποχής. Η λεγόμενη πολιτική ορθότητα είναι ουσιαστικά η Αριστερή Ορθότητα.
      Είναι λογικό λοιπόν να συμβαίνει αυτή η αποστασία, διότι η Αριστερά επενδύει στα κατώτερα ένστικτα του ανθρώπου παρασύροντας τον στον κατήφορο, ενώ ο Χριστός είναι ο ανήφορος, είναι ο δρόμος της αρετής που λίγοι μπορούν να τον ακολουθήσουν.
      Η μόδα στη σκέψη και τον πολιτισμό περιστρέφεται αντίθετα, αφού η Αριστερά έχει ως σκοπό να βυθίσει την ανθρωπότητα στην άβυσσο, προωθώντας κάθε διαστροφή την αμαρτία, την παραβατικότητα και την ανθρωποκεντρικότητα (= ο άνθρωπος να γίνει δημιουργός στη θέση του Δημιουργού και έτσι να εωσφορίσει) και περιφρονώντας την αρετή, την αγαθότητα και την Αλήθεια του Θεού

      Η Εκκλησία του Χριστού αποτελεί το εμπόδιο σε όλα αυτά, γιαυτό και οι αριστεροί βάλλουν μόνο κατά αυτής. Και για αυτό η σύγχρονη αριστερά μέσω του δημοκρατικού φιλελευθερισμού, αντί να την καταργήσει, όπως έκανε με τον κομμουνισμό, την φιμώνει, την αλλοιώνει και (το χειρότερο) τη μετατρέπει σε σύμμαχο της διότι εισάγει στο Χριστιανισμό τις αριστερές παραβατικές ιδέες τις όποιες παρουσιάζει ως χριστιανικές, ανθρωπιστικές, με τους αριστερούς θεολόγους και μητροπολίτες που ελέγχει και τα δήθεν χριστιανικά βιβλία που εκδίδει. Οι πιστοί όμως είναι τελείως ανίκανοι να καταλάβουν το παιχνίδι που παίζεται, ακόμα και αυτοί που έχουν θεολογικές γνώσεις παρασύρονται και αποπροσανατολίσουν τους πιστούς.
      Μια γεύση για την προπαγάνδα της αριστεράς μέσω του Χριστιανισμού είναι ένα βιβλίο που εκδόθηκε από τις νεοταξικές δήθεν χριστιανικές εκδόσεις Αρμός του φιλελεύθερου συγγραφέα Χριστόφορου Αρβανίτη «Θρησκεία και Πολιτικός Φιλελευθερισμός»
      Διαβάστε το και θα ενημερωθείτε κατάλληλα για τον σύγχρονο τρόπο επίθεσης στη χριστιανοσύνη από την Αριστερά και τη Νέα αντίχριστη Εποχή που παραμορφώνει τα πάντα και τα χρησιμοποιεί εναντίων μας και εναντίων του Χριστού

      Διαγραφή
    7. Βεβαίως και ο λαός είναι συνυπεύθυνος, αλλά το πόσο είναι ελεύθερος είναι σχετικό. Οι απόψεις μας διαμορφώνονται από τα πρότυπα που προωθούνται στην κοινωνία μας (οικογένεια, σχολείο, τηλεόραση). Για να μπορέσει να αντισταθεί κάποιος θα πρέπει να έχει Γνώση ώστε να μπορεί να αντιλαμβάνεται άμεσα το καλό από το κακό αλλά και κατάλληλη ιδιοσυγκρασία η οποία θα τον οδηγήσει να απορρίψει το κακό και να αποδεχθεί το καλό βαδίζοντας στο δρόμο του Χριστού.
      Η ελευθερία δίχως γνώση είναι άχρηστη και επικίνδυνη. Γιαυτό άλλωστε η ελευθερία προβάλλεται τόσο από το φιλελεύθερο σύστημα μας, καθώς και οι (κατευθυνόμενες) «απόψεις» των νέων οι οποίοι όμως έχουν Άγνοια και πλάνη.
      Η ελευθερία για το Φιλελευθερισμό είναι ο αυτοσκοπός και όχι το μέσο για να φτάσουμε στην Αλήθεια. Μάλιστα ο Φιλελευθερισμός διαχωρίζει την ελευθερία από την αλήθεια, με αποτέλεσμα η ανθρωπότητα να οδηγείται στην πλάνη και την αμαρτία.
      Ο Χριστός όμως είπε «Γνώσεσθε την Αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»

      Διαγραφή
    8. Ακριβώς, η απομάκρυνση από το Θεό, η παραβατικότητα και η προσκόλληση στα κοσμικά προβάλλεται ως ελευθερία

      Διαγραφή
  3. Πριν λίγο άκουσα στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 τον κ. Πέτσα, ο οποίος είπε ότι υπήρξε άψογη-κάτι τέτοιο- συνεργασία κυβέρνησης και ΔΙΣ για την αποφυγή συνωστισμού στους ναούς. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.....Εύγε! Τόσο απλό και αποτελεσματικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πότε θα τους πάρουμε με τις ντομάτες;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ ΟΙ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΛΩΝ. ΦΟΒΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΜΠΕΣΕΙΝ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΘΕΟΥ ΖΩΝΤΟΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.