8 Φεβ 2020

Ἡ νέα κυβέρνηση ἀπογοητεύει τοὺς Χριστιανοὺς πολίτες

Ἡρακλής Ρεράκης, Καθηγητὴς Θεολογίας τοῦ ΑΠΘ
Ἡ παροῦσα Κυβέρνηση προανήγγειλε ὅτι κάθε Ὑπουργὸς ἔχει λάβει ἀπὸ τὴν κεντρικὴ ἐξουσία ἕναν φάκελο μὲ ὁδηγίες γιὰ τὸ Πρόγραμμα ποὺ θὰ ἀκολουθεῖ στὴν ἄσκηση τῶν συγκεκριμένων ὑπουργικῶν του καθηκόντων.
Θὰ ἦταν πολὺ σημαντικὸ νὰ γνωρίζουν οἱ ψηφοφόροι τῆς Νέας Δημοκρατίας, τί ἀναφέρεται στὶς ὁδηγίες αὐτὲς γιὰ δύο πολὺ σημαντικὰ θέματα ποὺ ταλανίζουν τὰ τελευταῖα χρόνια τὴν κοινωνικὴ ζωὴ τοῦ λαοῦ μας:
Τὸ πρῶτο θέμα εἶναι ἡ  διδασκαλία τῶν Θρησκευτικῶν στὰ σχολεῖα, ποὺ ταλάνισε τὸν ἑλληνικὸ λαὸ ἐπὶ (8) ἔτη καὶ τὸ ἄλλο ἡ πρόσφατη ἀποκαθήλωση, ἀπὸ τὴν τωρινὴ Κυβέρνηση, τῶν ἀφισῶν ποὺ εἶχαν ἀναρτηθεῖ στοὺς σταθμοὺς τοῦ ΜΕΤΡΟ ἀπὸ τὰ χριστιανικὰ Σωματεῖα καὶ τὶς χριστιανικὲς Ἑνώσεις γιὰ τὸν σεβασμὸ τῆς ζωῆς τοῦ ἀγέννητου παιδιοῦ.
Εἰδικότερα, τὸ πρῶτο θέμα ἀφορᾶ, στὴν εἰσαγωγὴ στὰ σχολεῖα τοῦ πολυθρησκειακοῦ Μαθήματος τῶν.... Θρησκευτικῶν ἀπὸ τὸν ΣΥΡΙΖΑ (2016), μὲ καταπάτηση τῆς συνταγματικῆς, θεολογικῆς καὶ παιδαγωγικῆς κανονικότητας.
Γιὰ τὴν ἀπόκλιση τῶν Προγραμμάτων καὶ τῆς ὕλης διδασκαλίας τῶν Θρησκευτικῶν, ἡ Πανελλήνια Ἕνωση Θεολόγων, ἡ Ἱερὰ Μητρόπολη Πειραιῶς καὶ ἄλλοι φορεῖς καὶ γονεῖς προσέφυγαν ἀπὸ τὸ (2016) στὸ Συμβούλιο τῆς Ἐπικρατείας (ΣτΈ), τὸ ὁποῖο ἐξέδωσε (4) ἀκυρωτικὲς ἀποφάσεις (2018) καὶ (2019), οἱ ὁποῖες, ὅμως, μὲ εὐθύνη τῆς παρούσας Κυβέρνησης, δὲν ἐφαρμόζονται.
Για την Ιστορία, η τωρινή Κυβέρνηση είχε υποσχεθεί πριν τις εκλογές διά της Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας και νυν Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως και πολλών Βουλευτών της ΝΔ ότι το μάθημα θα επανέλθει στη συνταγματική του κανονικότητα.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, απαντώντας στα μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ενώσεως Θεολόγων, λίγο πριν τις πρόσφατες εκλογές (2019) στη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι ο χαρακτήρας του Μαθήματος πρέπει να είναι Ορθόδοξος, αφού το έθνος μας είναι ορθόδοξο και ότι τα νέα Θρησκευτικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακατάλληλα για παιδιά.
Ήταν επομένως σαφές και από τις επερωτήσεις που γίνονταν στη Βουλή προεκλογικά, από την πλευρά των βουλευτών και ειδικά από την Επιτροπή Παιδείας της ΝΔ, και την πρόεδρό της κ. Κεραμέως ότι η ΝΔ θα εφάρμοζε το Σύνταγμα και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Και, όμως, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Υπουργού Παιδείας ήλθε η αναπάντεχη απογοήτευση όλων και η διάψευση των ελπίδων για σεβασμό του Υπουργείου Παιδείας απέναντι στο Σύνταγμα και τις αποφάσεις του  ΣτΕ.
Η επιστροφή στα πριν από το 2016 Προγράμματα και βιβλία δεν έχει πραγματοποιηθεί, ενώ οι μαθητές στα σχολεία, με εντολή της Νέας Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, διδάσκονται και φέτος τα ακυρωμένα από το ΣτΕ Προγράμματα και βιβλία των Θρησκευτικών.
Δεν γνωρίζουμε τον συμβουλευτικό ρόλο που έχουν στην μη συμμόρφωση στο ΣτΕ άλλα πρόσωπα, με υπεύθυνες θέσεις στο Υπουργείο που συνδέονται και με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο.
Ωστόσο η κ. Κεραμέως, που έχει την πολιτική ευθύνη των αποφάσεων, με τη μέχρι τώρα στάση της, δείχνει ότι δεν προτίθεται να επαναφέρει το μάθημα στην πριν από το 2016 κατάσταση, διαφωνώντας ανοικτά με το ΣτΕ και με όλους τους υγιώς πιστεύοντας ορθόδοξους χριστιανούς της χώρας.
 Έτσι, τα ακυρωμένα Προγράμματα και Βιβλία (φάκελοι) συνεχίζουν, με δική της  ευθύνη,  να υπηρετούν την ανάπτυξη της πολυθρησκευτικής και ουδετερόθρησκης  συνειδήσεως των μαθητών, όπως ακριβώς είχε σχεδιαστεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
 Και η ερώτηση έρχεται φυσιολογικά: Θα το έκανε αυτό η Κυβέρνηση για τους Μουσουλμάνους και Εβραίους μαθητές;
Ως προς το δεύτερο θέμα του σεβασμού της ζωής του αγέννητου παιδιού, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλής πήρε αυτήν την περίεργη αντιδημοκρατική απόφαση, προς μεγάλη απογοήτευση πολλών πολιτών, να δώσει εντολή αποκαθήλωσης των αφισών που είχαν αναρτήσει πρόσφατα τα Ορθόδοξα χριστιανικά Σωματεία της Αθήνας στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ένα ευρύ σύνολο νέων κυρίως ανθρώπων.
Διότι εκτός των χριστιανικών και δημοκρατικών συνειδήσεων, ο κ. Υπουργός Μεταφορών προσέβαλε την Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία είχε ορίσει, με εγκύκλιό της τον Ιούλιο του 2019 «την Κυριακή μετά την Χριστού Γέννηση, ως ημέρα προστασίας του αγέννητου παιδιού».
Στην ίδια εγκύκλιο επισημαίνεται από την Ιερά Σύνοδο ότι «ο κάθε άνθρωπος, από την πρώτη στιγμή της γονιμοποιήσεώς του, ‘εξ άκρας συλλήψεως’ είναι μοναδικός και ανεπανάλληπτος και άξιος κάθε προστασίας. Το δικαίωμά του στη ζωή πρέπει να είναι αναφαίρετο και αδιαπραγμάτευτο».
Υπόψη ότι τα χριστιανικά σωματεία της Αθήνας, ακολουθώντας το συνοδικό πνεύμα της  απόφασης της Εκκλησίας τους, νόμιμα και με την άδεια των υπευθύνων, ανάρτησαν τις αφίσες στο ΜΕΤΡΟ.
Ούτε η Εκκλησία ούτε τα Ορθόδοξα Σωματεία θέλησαν να πιέσουν ή να φοβίσουν τους πολίτες ή να καταργήσουν τα δικαιώματα των γυναικών για άμβλωση, αλλά απλώς να υπενθυμίσουν την ευθύνη που έχουμε όλοι μας απέναντι στη ζωή, που είναι δώρο του Θεού.
Επειδή και τα δύο παραπάνω θέματα αφορούν σε απαράδεκτη καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών, από τους δύο νέους Υπουργούς, Παιδείας και Μεταφορών, ήδη από τη διακυβέρνηση της χώρας, στο πρώτο μόλις εξάμηνο της θητείας της Κυβέρνησης, η ΝΔ αναμένεται να απαντήσει στους ψηφοφόρους της, γιατί δεν ακολουθεί, αλλά καταπατάει τις διαχρονικές αξίες της ίδιας της παρατάξεως.
Έτσι, αν μεν είναι εντολή και επιλογή της κεντρικής  διακυβέρνησης, να αναλάβει τις ευθύνες της.
Αν δεν είναι, όμως, να μεριμνήσει άμεσα για διορθωτικές κινήσεις στην κυβερνητική δράση των δύο Υπουργών.
Διότι αποφάσεις και λύσεις, όπως αυτές, για τόσο σημαντικά και κυρίαρχα στην επικαιρότητα, κατά τα τελευταία χρόνια, θέματα, πληγώνουν και αμαυρώνουν την ψυχή του Ελληνικού λαού αλλά και το όλο έργο της τωρινής Κυβέρνησης.
Η Κυβέρνηση είναι ανάγκη να γνωρίζει ότι ο Ελληνικός λαός πίστεψε όλα όσα με σοβαρότητα, είτε δημοσίως είτε ιδιωτικώς, διακήρυτταν, με τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις που έδιναν πριν τις εκλογές,  τόσο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και νυν Πρωθυπουργός όσο και τα στελέχη της ΝΔ για την απόλαυση του δικαίου των πολιτών και την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων, όχι μόνον στα οικονομικά θέματα αλλά και στα πνευματικά, κοινωνικά και προσωπικά.
Και σκέπτεται κάθε πολίτης αυτού του τόπου: Δεν γνωρίζουν άραγε οι πολιτικοί ότι για να απολαμβάνουν τον σεβασμό των πολιτών πρέπει να λένε αυτά που εννοούν και στη συνέχεια να κάνουν αυτά που λένε.
Διότι και τους πολιτικούς, ως ανθρώπους, ενδιαφέρει η προσωπική πνευματική φθορά και βλάβη, που αφορά όλους μας, όταν δεν τηρούμε τις υποσχέσεις μας.
Έχει αποδειχθεί μάλιστα ότι, στην περίπτωση που δεν κρατάμε τον λόγο μας, το υποσυνείδητό μας καταγράφει ένα μείον στον εγκέφαλό μας και μας εντάσσει στην κατηγορία των αναξιόπιστων, ενώ, ταυτόχρονα, στο υποσυνείδητο, που πάντα λειτουργεί, μειώνεται η αυτοπεποίθησή μας και ο αυτοσεβασμός μας.
Δεν σταματά όμως η φθορά στο προσωπικό πλαίσιο.  Σε κοινωνικό επίπεδο, επίσης, οι άνθρωποι με τους οποίους επικοινωνούμε χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε εμάς, νιώθουν ότι δεν μπορούν να βασίζονται πάνω μας.
Οι διαπροσωπικές μας σχέσεις, αντί να αναπτύσσονται και να στερεώνονται, συρρικνώνονται.
Είναι σημαντικό να συνειδητοποιούμε ότι οι υποσχέσεις που δίνουμε στους άλλους είναι πρωτίστως συμφωνίες  με τον ίδιο μας τον εαυτό μας.
Το να κρατάμε τον λόγο μας είναι ζωτικής σημασίας για τον τρόπο που βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε την πνευματική ισορροπία του ίδιου του εαυτού μας.
Από ορθόδοξης θεολογικής πλευράς, η απομάκρυνσή μας από τη ζωή της ευθύτητας της ειλικρίνειας και της αλήθειας, μας οδηγεί σε ένα σίγουρο κομμάτιασμα του εαυτού μας και στην πνευματική μας φθορά.
Διότι ο ψυχικός μας κόσμος είναι πλασμένος από τον Θεό να ζει μέσα στην αλήθεια και στο φως και δεν ανέχεται ούτε αντέχει να γίνονται επιλογές κατάχρησης της ελευθερίας μας και να κινείται η ύπαρξή μας μέσα στην πλάνη και στο σκότος που φέρνει το επίπλαστο, η στολή της παραλλαγής, οι ψεύτικες συμβάσεις που αποφασίζει να φοράει η προσωπικότητα, όταν, με διάφορους τρόπους και για διάφορους λόγους εμπαίζει τους άλλους.

Ορθόδοξη Αλήθεια, 29/01/2020

10 σχόλια:

  1. Σε ένα παράλληλο σύμπαν, στον Φάκελο της Κεραμέως, ο Μητσοτάκης θα έγραψε: "εκτέλεσε τις εντολές που έλαβες απο την Λέσχη Μπιλντεμπεργκ, και την Μασωνία. Εκείνοι ξέρουν καλύτερα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι παραλληλο συμπαν κ φανταστικους κοσμους;
      Aυτο που λες ειναι σημερινη αληθεια. Νετα σκετα.
      Λεσχες,στοες,κωλοτουμπες στον διαβολο κ η τσεπη τους να γεμιζει.

      Διαγραφή
    2. Bιβλιο με τίτλο λέσχη Bilderberg , των εκδόσεων Mπιμπης , Θεσσαλονίκη . To έγραψε ο αείμνηστος Tασσος Δαρβερης από κοινού με τον Thomas Felix . To περιεχόμενο του είναι ε ν τ υ π ω σ ι α κ ο με διαχρονική A ξ ι α .

      Διαγραφή
    3. @Unexpected Opponent
      Αν το έχεις, έχεις scanner, και δεν βαριέσαι, για ανέβασέ το στο internet.
      Στο thepiratebay.org, μη το ανεβάσεις σε κάνα νόμιμο χώρο και βρεις το μπελά σου.
      Καλό είναι να βρίσκονται στο internet τέτοια βιβλία, γιατί δεν ξέρεις τι μέρα ξημερώνει...
      Η μοντέρνα αμερικάνικη "δημοκρατία" έχει αρχίσει να εξαπλώνεται επικίνδυνα.

      Διαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΡΕΡΑΚΗ.ΠΕΡΡΙΤΟΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
    ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΑΠΕΦΑΝΘΗ...
    ΝΟΥ ΔΟΥ κ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ.
    ΑΠΟΕΦΑΝΘΗ...ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ...
    ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΚΕΨΕΩΝ-ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΡΑΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ κ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΑΣ ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ''ΔΙΟΤΙ Ο ΨΥΧΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΜΕΝΟΠΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ κ ΤΟ ΦΩΣ....'' ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΡΙΣΤΣΙΑΝΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.ΠΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟ Κ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ.
    ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΤΩ κ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΣΤΩ κ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΥΧΙΚΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΦΡΟΝΕΣ...ΑΝΤΙΘΕΟΙ...ΣΚΟΤΙΣΜΕΝΟΙ.
    ΚΑΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ η ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΙ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΠΤΩΚΟΤΑ ΦΥΣΗ ΤΟΥ.
    ΤΟ ΝΑ ΕΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ κ ΝΑ ''ΤΗΝ ΛΕΕΙ'' ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΦΑΙΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.ΕΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΓΩΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ κ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.
    ΔΙΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΠΕ ''ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν...'''
    ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ;;;ΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ κ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
    ΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ η ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΣΥΜΦΟΡΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ.
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.
    ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΟΔΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ κ ΠΡΟΩΘΗΤΑΙ ΤΑΧΕΩΣ,
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΟΠΟΥ Ο Κος ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ κ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.
    ΑΣ ΑΝΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ κ ΑΣ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ.ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ κ ΑΣ ΖΔΟΥΜΕ ΤΙ ''ΟΜΟΡΦΑ ΦΡΟΥΤΑ'' ΠΑΡΑΓΟΥΝ.ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ κ ΠΩΣ ΑΠΑΞΙΩΘΗΚΕ κ ΣΕ ΠΟΙΩΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΛΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ.
    Ο ΠΟΝΤΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας απογοήτευσε και ως αντιπολίτευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. απογοητεύει τους Χριστιανοὺς πολίτες και ευφραίνει τους σιωνιστές πάτρωνές της....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..τους σιωνιστες επιβητορες της.
      Γιατι μεσα στις στοες που παει κ προσκυναει ο μητσωτος κ οι φιλοι του υπουργοι,οι επιβητορες ειναι οι σιωνιστες. Ξεκαθαρα.

      Διαγραφή
    2. To σ ι ω ν ι σ τ ι κ ο T ε ρ α ς , O π ω ς είπε ο μητροπολίτης Σεραφειμ .

      Διαγραφή
  5. > Ἡ νέα κυβέρνηση ἀπογοητεύει τοὺς Χριστιανοὺς πολίτες

    Λάθος ρήμα. Κοροϊδεύει, δεν απογοητεύει.
    Όπως λέει και το εμετικό άρθρο εδώ: http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2020/01/blog-post_841.html
    Ἔχω ἀκούσει μὲ τὰ αὐτάκια μου γνωστὸ καὶ προβεβλημένο πολιτικὸ νὰ ἀποκαλεῖ τὰ μέλη τέτοιων ὁμάδων "βλαμμένους". Τὰ χαϊδεύει τὰ αὐτιὰ τῶν “βλαμμένων”, ὅμως, ἀναπαράγει τὰ ψευδῆ τους νούμερα γιὰ τὶς ἐκτρώσεις καὶ τοὺς μετανάστες δημόσια, ἐπειδὴ θέλει τὶς ψήφους τους.

    > Δεν γνωρίζουμε τον συμβουλευτικό ρόλο που έχουν στην μη συμμόρφωση στο ΣτΕ άλλα πρόσωπα, με υπεύθυνες θέσεις στο Υπουργείο που συνδέονται και με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο.

    Όχι; Εγώ νομίζω μια χαρά τον γνωρίζουμε. Καθαρά και ξάστερα. Απλά οι τίτλοι που του κολλάτε είναι άκυροι. Όσο είναι αυτός αρχιεπίσκοπος, είμαι και εγώ

    > Ούτε η Εκκλησία ούτε τα Ορθόδοξα Σωματεία θέλησαν να πιέσουν ή να φοβίσουν τους πολίτες ή να καταργήσουν τα δικαιώματα των γυναικών για άμβλωση...

    Τα δικαιώματα πηγάζουν από τον Θεό. Δεν υπάρχει δικαίωμα στην άμβλωση. Ελευθερία υπάρχει μόνο και προσωρινή ατιμωρησία.

    > ...η ΝΔ αναμένεται να απαντήσει στους ψηφοφόρους της, γιατί δεν ακολουθεί, αλλά καταπατάει τις διαχρονικές αξίες της ίδιας της παρατάξεως.

    Γιατί δεν υπάρχουν τέτοιες διαχρονικές αξίες! Ένα θέατρο ήταν ανέκαθεν. Το πολύ-πολύ, κάποιοι αφελείς που τους έβαλαν μέσα στο κόμμα για να τους κάνουν ότι θέλουν μπορεί να πίστευαν ότι υπήρχαν τέτοιες αξίες. Αλλά αν είχαν μυαλό θα καταλάβαιναν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει από τις πρώτες κιόλας μέρες παραμονής τους στο κόμμα.
    Επίσης, αν περιμένετε επίσημη απάντηση, θα περιμένετε για πολύ καιρό.

    > ...ο Ελληνικός λαός πίστεψε όλα όσα με σοβαρότητα, είτε δημοσίως είτε ιδιωτικώς, διακήρυτταν, με τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις που έδιναν πριν τις εκλογές, τόσο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και νυν Πρωθυπουργός όσο και τα στελέχη της ΝΔ...

    Εγώ δεν είδα καμιά σοβαρότητα. Μόνο η Κεραμέως φαινόταν κάπως σοβαρή, για λόγους που δεν μπορώ να διευκρινίσω. Ούτε ειλικρίνεια είδα. Κορόιδευαν τον ελληνικό λαό ξεδιάντροπα.

    > Σε κοινωνικό επίπεδο, επίσης, οι άνθρωποι με τους οποίους επικοινωνούμε χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε εμάς, νιώθουν ότι δεν μπορούν να βασίζονται πάνω μας.

    Σίγουρα; Τότε γιατί οι ΝΔ-ες δεν έχασαν ακόμα την εμπιστοσύνη τους στην ΝΔ τόσα χρόνια;
    Άνθρωποι δεν είναι ή λειτουργούν σε άλλο επίπεδο, και όχι στον κοινωνικό;

    > Οι διαπροσωπικές μας σχέσεις, αντί να αναπτύσσονται και να στερεώνονται, συρρικνώνονται.

    Σε αυτό δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Ήδη η λιγοστή κοινωνικότητά μας εκφράζεται μόνο μέσα από τα δίκτυα 4G. Μεγαλύτερη συρρίκνωση δεν γίνεται.

    > με διάφορους τρόπους και για διάφορους λόγους εμπαίζει τους άλλους.

    Εεε, άμα οι "άλλοι" είναι τόσο γίδια που πιστεύουν ότι βλακεία τους πετάξεις, η ηθική ευθύνη του εμπαιγμού πέφτει και στις δυο μεριές. Μη πω και σε αυτούς που τα πιστεύουν αποκλειστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.