28 Ιαν 2020

- Τὸ ρωτᾶς τὸ μωρὸ καὶ τὸ βαφτίζεις; - Ἐσεῖς ρωτήσατε ἐκεῖνα πού σκοτώσατε μὲ ἔκτρωση;

Ἱεροκῆρυξ Δημήτριος Παναγόπουλος †
Λένε πολλοὶ (κακοπροαίρετοι):
- Τὸ ρωτᾶς τὸ μωρὸ καὶ τὸ βαφτίζεις;''. Καὶ τοὺς ἀπαντάω:
- Ἐσεῖς ρωτήσατε ἐκεῖνα ποῦ σκοτώσατε μὲ ἔκτρωση; Ἐγὼ γιὰ νὰ τὸ σώσω πρέπει νὰ τὸ ρωτήσω, ἐσὺ ὅμως ποὺ τὸ σκοτώνεις, δὲν τὸ ρωτᾶς...
Ὁ νηπιοβαπτισμὸς εἶναι ἕνας θησαυρὸς στὰ χέρια τοῦ παιδιοῦ. Μεγάλη ὑπόθεση! Ὅταν μεγαλώσει τὸ παιδί, εἶναι στὸ χέρι του, ἂν ἀξιοποιήσει αὐτὸν τὸν θησαυρὸ ἢ ἂν τὸν πετάξει...

15 σχόλια:

  1. Σοφοτατον δε το είχε δε δει ποτέ έτσι!!¡! μπράβο Λευτέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το γεγονός να μην θεωρούμε σωστά και τα δυο δεν παίζει ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε τί πιστεύεις
      οτι υποχρεώνεται
      το μωρό;

      Αν δεν θέλεις ρεύμα
      στο σπίτι σου το κόβεις.

      Η υπάρχουσα εγκατάσταση
      δεν σε υποχρεώνει σε χρήση.

      Διαγραφή
  3. Πέρα από αυτό θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση για την φωτογραφία! Θεωρώ ότι θα ήταν πιο ορθόδοξη να είχε περισσότερο νερο η κολυμπήθρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο χαχανιζων ανωνυμος 8:00 μμ.
    ουτε για πνιξιμο δεν αξιζει...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Χριστός βαφτίστηκε 30 χρονών και καταλάβαινε τί έκανε. Ο Θεός δέχτηκε το βάφτισμα του Χριστού στα 30. Ο Θεός δεν ήθελε άλλοι να βαφτίσουν τον Χριστό χωρίς να αποφασίσει ο ίδιος προσωπικά. Άρα ο Θεός δεν θέλει να βαφτίζονται νήπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙ ΜΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΤΖΟΡΤΖ....
      Ο ΙΗΣΟΥΣ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ 30 ΕΤΩΝ ΓΝΩΡΙΖΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ...ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ...ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ κ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ.
      ΕΣΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΑΝ ΖΗΣΕΙ ΕΩΣ ΤΑ 18 ΟΠΟΥ κ ΩΡΙΜΑ κ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΟΥ;;;
      ΤΟ ΜΥΣΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ-ΧΡΙΣΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΕΟΡΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ''ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ'' ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.
      ΕΑΝ ΤΩΡΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟΤΕ ΑΝΑΛΜΒΑΝΕΙ κ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ.

      Διαγραφή
    2. Απάντηση στον "Jiorjos Tsialas" 31 Ιανουαρίου 2020 - 6:29 π.μ.

      Ουδεμία σχέση έχει το Χριστιανικό βάπτισμα, με το βάπτισμα του Χριστού!!

      Το Χριστιανικό βάπτισμα είναι η αρχή της Χριστιανικής ζωής, της εισόδου στον Χριστιανισμό.
      Το βάπτισμα του Χριστού δεν ήταν η αρχή της ιουδαΐκής Θρησκείας. Ο Χριστός πολύ μικρότερος των 30 ημερών εκπλήρωνε νόμους της τότε ιουδαϊκής Θρησκείας. Ο Χριστός μόλις 8 ημερών δέχθηκε την περιτομή που είναι νόμος της ιουδαϊκής Θρησκείας. Και στις 40 ημέρες Τον έφερε η Υπεραγία Παρθένος Μητέρα Του στον Ναό για να Τον αφιερώσει στον Θεό, ως πρωτότοκο αρσενικό παιδί, όπως προέβλεπε πάλι η ιουδαϊκή Θρησκεία της Παλαιάς Διαθήκης.

      Πρώτα λοιπόν διαβάζουμε και μετά μιλάμε και με λιγότερη βεβαιότητα για ό,τι έρχεται σε αντίθεση με την Εκκλησία, τον στύλο της αλήθειας!!!

      Ορθόδοξος Χριστιανός

      Διαγραφή
    3. Να διορθώσω την έκφραση στο προηγούμενο σχόλιο μου: "Το βάπτισμα του Χριστού δεν ήταν η αρχή της ιουδαΐκής Θρησκείας".
      Σε "Το βάπτισμα του Χριστού δεν ήταν η αρχή της ιουδαΐκής Θρησκευτικής ζωής, δεν ήταν η είσοδος στην ιουδαϊκή Θρησκεία".

      Ορθόδοξος Χριστιανός

      Διαγραφή
  6. Συμφωνω με τον ανωνυμο 9:13 μ.μ.
    απο τον τροπο που διατυπωνει την γνωμη του και τα επιχειρηματα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από τη στιγμή που με το νηπιοβάπτισμα δεν αποκλείεται η ελευθερία του ανθρώπου αργότερα να μην το δεχτεί δεν υπάρχει πρόβλημα.

    Πρόβλημα θα υπήρχε εαν το βάπτισμα έμενε ανεξίτηλο στον άνθρωπο. Τότε ναι θα καταργούνταν η ελευθερία του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίεργο στη διατύπωση και μπερδεμένο το σχόλιο σου Σπύρο.
      Το βάπτισμα μία φορά γίνεται και είναι ανεξίτηλο, αλλά για να ενεργήσει για τη σωτηρία του ανθρώπου χρειάζονται πολλά άλλα που οφείλονται στην ελευθερία του ανθρώπου. Δεν καταργεί την ελευθερία του ανθρώπου. Αμέτρητοι άνθρωποι που βαπτίστηκαν θα πάνε στην κόλαση γιατί δεν εργάστηκαν την σωτηρία τους, με την εφαρμογή των θείων εντολών στη ζωή τους. Το βάπτισμα δεν φτάνει για να σωθεί ο άνθρωπος.

      Συνέσιος

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ. Έχετε δίκαιο πολλά άλλα πρέπει να προηγηθούν για πάει κάποιος στην βασιλεία των ουρανών πρέπει πρώτα να ανακαινίστει από άνωθεν τόσο στο πνεύμα όσο και στο βάπτισμα με το βάπτισμα σε μεγάλη ηλικία αποδέχεσαι ότι ο Χριστός είναι ο προσωπικός σου σωτήρας και δέχεσαι να ζήσεις και να συνεχίσεις μαζί του ως το τέλος τηςζωης σου. Αλλάζεις τον παλαιό άνθρωπο με νέο κτίσμα. Αυτό πως το κάνουν τα νήπια Αφού δεν μπορούν να ομολογησουν ότι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός είναι ο Σωτήρας τους;

      Διαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.