2 Ιουν 2019

Μητροπολίτης Ἀρκαδίας Βασίλειος: «Ἡ ἀλήθεια πάνω στὸ θέμα τῆς Οὐκρανίας, βρίσκεται στὴν πλευρὰ τῆς Ρωσικῆς Ἐκκλησίας»!

Τὸν Ἱερὸ ναὸ τοῦ Ἁγίου Ναυάρχου Θεοδώρου Οὐζακὼφ στὴν βάση τοῦ ρωσικοῦ ναυτικοῦ στὴν Ταρτοὺς τῆς Συρίας, ἐπισκέφτηκε ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ἀρκαδίας κ. Βασίλειος.
Νὰ ἀναφερθεῖ ὅτι ὁ Μητροπολίτης Βασίλειος τὸ 2016 εὐλόγησε τὴν κατασκευὴ τοῦ ἱεροῦ ναοῦ, ὁ ὁποῖος ἀνεγερθεῖ ἀπὸ τὸν ρωσικὸ στρατὸ σὲ 45 μέρες.
Ὁ Μητροπολίτης Ἀρκαδίας ἀπευθυνόμενος στὴν διοίκηση τοῦ ρωσικοῦ ναυτικοῦ, μεταξὺ ἄλλων τόνισε: «Διαβάζω ἱστορία καὶ ξέρω τί εἶναι ἡ Ρωσία γιὰ ἐμᾶς, καὶ γιὰ ὅλο τὸν κόσμο. Ἡ Ρωσία εἶναι κάτι περισσότερο ἀπὸ φίλη μας, ἀφοῦ μᾶς διέσωσε ὡς ἔθνος. Ἂν δὲν ὑπῆρχε αὐτήν, δὲν θὰ ὑπῆρχαν ἐδῶ χριστιανοί, ἀλλὰ οὔτε ἡ ἴδια ἡ Συρία».
Ἐπίσης ὁ Μητροπολίτης Βασίλειος ἀνέφερε ὅτι «χωρὶς τὴν Ρωσία ἡ Μέση Ἀνατολὴ θὰ ἦταν διαφορετική, γι’ αὐτὸ θὰ εἶναι πάντα στὴν καρδιά μας».
Ἐρωτηθεῖς νὰ σχολιάσει τὴν ἐκκλησιαστικὴ κατάσταση στὴν Οὐκρανία, ὁ Μητροπολίτης...
Βασίλειος τοὺς παρέπεμψε στὴν συνάντηση τοῦ Πατριάρχη Κυρίλλου μὲ τὸν Πατριάρχη Ἀντιοχείας, ὅπου χαρακτήρισαν τὴν λήψη μονομερῶν ἀποφάσεων ἀπαράδεκτη.
«Ἡ ἀλήθεια πάνω στὸ θέμα τῆς Οὐκρανίας, βρίσκεται στὴν πλευρὰ τῆς Ρωσικῆς Ἐκκλησίας. Τὸ Πατριαρχεῖο Ἀντιοχείας θὰ ὑποστηρίξει σθεναρὰ τὴν θέση αὐτή, ἡ ὁποία βασίζεται στοὺς ἱεροὺς κανόνες» πρόσθεσε ὁ Μητροπολίτης Βασίλειος.

5 σχόλια:

  1. Άμα διαβάζει Ιστορία ο Μητροπολίτης θα ξέρει και πολύ καλά την τεράστια καταστροφή που έφερε στην εκκλησία της Λετονίας και της Εσθονίας η Ρωσία με τις ευλογίες της Εκκλησίας της Ρωσίας με την βίαιη ανταλλαγή πληθυσμών από το Στάλιν για την εξάλειψη της εθνικής ταυτότητας των Εσθονών και των Λετονών. Τα ίδια συμβαίνουν και στην σημερινή Ουκρανία, η οποία επιθυμώντας την εθνική της ανεξαρτησία ζητά και την εκκλησιαστική της αυτοκεφαλία ήδη από το 1911 !!!

    Ο ρωσικός επεκτατισμός είναι άνευ προηγουμένου! Αν ήταν όντως Μητέρα Εκκλησία θα έδιναν μόνοι τους στους αδελφούς τους Ουκρανούς την αυτοκεφαλία και την ελευθερία να διαχειρίζονται μόνοι τους τα του οίκου τους. Αλλά αντιθέτως επιθυμούν να παρεμβαίνουν και συνεχώς να επεκτείνονται στρατιωτικώ τω τρόπω και στα εκκλησιαστικά θέματα.

    Αν όντως ήταν παρεμβατικός ο τρόπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τότε έπρεπε να το σκεφτούν νωρίτερα όταν δεν έλαβαν μέρος στην Σύνοδο της Κρήτης, η οποία θα έλυνε συνοδικά και συνολικά τα θέματα του Αυτοκεφάλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού είσαι υπέρμαχος της αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας, θα είσαι σίγουρα και υπέρ της Ελληνικής Αυτοκεφαλίας.Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως,απαιτεί από την Αυτοκέφαλη Ελληνική Εκκλησία παπικού τύπου υποταγή;

      Διαγραφή
    2. Η εμπάθεια τυφλώνει.Η "σύνοδος" της Κρήτης αν ενδιαφερόταν για τα προβλήματα της Ορθοδοξίας θα είχε ασχοληθεί με το ημερολογιακό θέμα και και τις σφαγές των Ορθοδόξων από αντίχριστους και όχι να βολέψει και να επιβάλει τις αιρέσεις στη συνείδηση του ποιμνίου της ως εκκλησίες.Μία είναι η Εκκλησία,Αγία Καθολική και Αποστολική, η Ορθόδοξη.Τα υπόλοιπα εκ του πονηρού.

      Διαγραφή
    3. Είναι ανυπόστατα τα όσα γράφεις. Όσο για την ψευτοσύνοδο της Κρήτης εσύ δεν ξέρης ότι ήταν ανίερο έργο της CIA;;;;

      Διαγραφή
  2. Γνωρίζουμε όλοι επισταμένως, ότι ο Μητροπολίτης Αρκαδίας Βασίλειος είναι ένας σοβαρός και ευλαβής Ιεράρχης. Συνδέεται πνευματικώς με Αγιορείτες Πατέρες, γι΄ αυτό και διατηρεί στο ακέραιο ορθόδοξο φρόνημα. Τον ευχαριστούμε για τις δηλώσεις και την ορθή του στάση, απέναντι στις διχαστικές και απαράδεκτες κινήσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.