4 Φεβ 2018

Μίκης Θεοδωράκης: «Ὄχι στὸν ὄρο Μακεδονία. Μᾶς κυβερνοῦν ἐθνομηδενιστές. Ἀριστερόστροφη ἐπικίνδυνη μορφὴ φασισμοῦ»


Ἀπὸ τὸν Μίκη Ζέζα στὸν Μίκη Θεοδωράκη!

12 σχόλια:

  1. Όθων Ιακωβίδης: Η ομιλία του, με την οποία "έκλεισε" το επικό συλλαλητήριο της Αθήνας (4η Φεβρ. 2018).

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1604261032956642&set=a.584419931607429.1073741826.100001182825418&type=3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὁ Γέροντας τὸ 1983 στὴ Σουρωτὴ εἶχε ἀναφέρει συγκεκριμένα: «Θὰ ἔρθει καιρὸς ποὺ θὰ ἀνεβαινοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, θὰ ἐναλλάσσονται τὰ κόμματα, θὰ ἀνακαλοῦνται διατάγματα, θὰ ψηφίζονται νόμοι καὶ θὰ καταργοῦνται ἄλλοι, καὶ θὰ ἐπικρατεῖ σύγχυση καὶ ταραχή. Τότε, ὅμως, θὰ ἀντιδράσουν λίγοι πιστοὶ Χριστιανοὶ ἀλλὰ καὶ τὸ Κ.Κ.Ε..»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το χαστούκι για την κυβέρνηση δεν ήταν τελικά ο όγκος του συλλαλητηρίου αλλά η παρουσία του εμβληματος της αριστεράς του Μικη ο οποίος σε μισή ώρα αποδόμησε την Κυβέρνηση της "για πρώτη φορά αριστερά"........
    Ε.Κανάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια, έτσι η αριστερά αποκτά δικαιολογία, ότι αυτοί δεν ήταν δήθεν αριστεροί, αλλά "αριστερόστροφοι φασίστες", αφήνοντάς τους θάρρος να ξαναζητήσουν την εξουσία. Πράγμα που δεν ισχύει, μη γελιόμαστε. Όχι ότι η δεξιά είναι καλή (αμφιβάλλω αν υπάρχει ένας καλός δεξιός σήμερα στη βουλή), αλλά από την εκάστοτε αυτοαποκαλούμενη αριστερά μόνο προβλήματα είχαμε σε αυτή τη χώρα. Και σε μεγάλη συχνότητα μάλιστα.

      Διαγραφή
    2. Καί ὁ ὄγκος τούς ἐνόχλησε καί ὁ παλμός !
      Καί πολύ μάλιστα !
      Καταρρέουν.....
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
  4. Συγκινούμε απίστευτα από αυτην την ενότητα του λαού: αριστεροί με τον Μίκη, δεξιοι και χρυσαυγίτες ακόμα, χριστιανοί ... όλος ο λαός επιτέλους ενωμένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΚΕΔΟΝΙΑ.
    ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΔΑΝ
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ...ΙΕΡΑΡΧΕΣ...ΙΕΡΟΙΣ...ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ....ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ....
    ΕΓΩ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΓΚΛΟΝΗΣΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΠΕΡΕΤΕΡΩ ΑΓΩΝΕΣ;;;;
    ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΗΜΑΙΕΣ...ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ.....
    ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΚΑΙ ΒΑΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΑ....
    ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ...ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΝΟΟΥΝ.
    ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ --ΕΠΕΙΔΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ-- ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ.
    ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΗΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΧΑΡΑ.ΗΤΑΝ Η ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ.ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ.
    --Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ--

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι και δική μου χαρά, αλλά η ουσία είναι ότι δε λύθηκε κανένα πρόβλημα από αυτό.

      Η Θράκη συνεχίζει να χάνει Έλληνες και να γεμίζει πομάκους που έχουν την εντύπωση ότι είναι Τούρκοι (χάρη στους εκάστοτε υπέροχους πολιτικούς-προδότες μας), η υπογεννητικότητα συνεχίζει να καλπάζει την ίδια ώρα που εισέρχονται αμέτρητοι λαθρομετανάστες (τους οποίους η ιεραρχία της Εκκλησίας δεν διανοείται καν να προσπαθήσει να τους μεταστρέψει στην ορθοδοξία), όλο και περισσότεροι μεταναστεύουν στο εξωτερικό, πάμε από το κακό στο χειρότερο σε όλους τους τομείς (ορθόδοξη δογματική, πολιτική, υγεία, οικονομία, στα μυαλά μας), οι 4 εξουσίες πάνε από το κακό στο χειρότερο (τώρα άρχισε να κατρακυλά και η ιεραρχία της Εκκλησίας εκτός αυτών), στα σχολεία διδάσκονται ψέματα, βλακείες και ανωμαλίες (εμετικές εβδομάδες, σεξουαλικές αγωγές, γίογκες, θεωρίες εξέλιξης, 500 διαφορετικά κοινωνικά φύλα, κ.α. - χώρια τα άτομα που γίνονται καθηγητές και που συχνά είναι για δέσιμο), στις τηλεοράσεις σκοτίζεται ο νους των Ελλήνων και γεμίζει με ανωμαλίες, βλακείες και ψέματα και, τέλος, τα Σκόπια συνεχίζουν να ονομάζονται "Μακεδονία" σε ολόκληρο τον έξω κόσμο (εκτός από κανέναν ξένο στους χίλιους που ξέρει ιστορία και αντιλαμβάνεται ότι η FYROM ονομάζεται "Μακεδονία", μόνο και μόνο επειδή έχουμε άχρηστους πολιτικούς στην Ελλάδα). Όσο για την "κυβέρνηση", αν και θα έπαθε ένα μικρό σοκ όταν έχασε τη γη (την οποίαν νόμιζε ότι είχε) κάτω από τα πόδια της, φοβάμαι να αντικρίσω την επόμενη βλακεία που θα προσπαθήσει να προσφέρει σαν λύση/μεταρρύθμιση/πρόοδο/κτλ. (Αλλά γιατί λέω "θα"; Δεν άργησε και πολύ. Μας ανακοίνωσε τις καινούριες ταυτότητες! Είχαν πρόβλημα οι ΗΠΑ με τις ταυτότητές μας και ανησυχούσαν που δεν τριγυρνάμε σαν τσιπαρισμένα σκυλιά, γι' αυτό θα πληρώσουν και πάλι οι Έλληνες την νύφη, άσχετα αν δεν έχουμε ούτε να πληρώσουμε τα χαράτσια...)

      Επομένως, όπως λες και εσύ, πρέπει να υπάρξουν νέοι και πιο ουσιαστικοί αγώνες.
      Απλά, φοβάμαι ότι ενώ πατριωτισμό έχουμε έως τώρα, αντιληπτική ικανότητα για κάτι πιο ουσιαστικό δεν έχουμε. Αν είχαμε, αυτοί που είναι αραχτοί σήμερα στη βουλή δε θα προλάβαιναν να βρούνε πέτρα για να κρυφτούν από κάτω της.

      Διαγραφή
    2. Ἄν αὐτό πού ἔχουμε καί αὐτό πού εἴμαστε,δέν σου δίνει πτερά....τί νά πω !
      Παρέ,ἔστω,μέ τήν ἄπτερο Νίκη !
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
  6. Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ο μεγάλος έλληνας πατριώτης. Ο αγνός και ανιδιοτελής πατριώτης! Τον αγαπάμε πολύ. Ο Θεός να μας τον χαρίζει για πολλά χρόνια ακόμη. Πόσο αδίστακτοι είναι οι της παρούσας κυβέρνησης, να θέλουν να υποβιβάσουν τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη...Καλή λευτεριά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.