17 Σεπ 2016

Τὸ τυράκι στὴν φάκα τοῦ πλαστικοῦ χρήματος: Πληρώνεις μὲ κάρτα; Μπαίνεις στὴν κλήρωση γιὰ σπίτι καὶ αὐτοκίνητα!

Περισσότερα κίνητρα ἐκτός τς ἔκπτωσης φόρου, μεταξύ τν ὁποίων κληρώσεις γιὰ ἀκίνητα, αὐτοκίνητα καὶ δωρεὰν ἀγορὲς σὲ καταστήματα γιὰ τοὺς φορολογουμένους ποὺ κάνουν συναλλαγὲς μὲ «πλαστικὸ χρῆμα» προβλέπει τὸ νομοσχέδιο γιὰ τὶς ἠλεκτρονικὲς συναλλαγὲς ποὺ ἀναμένεται νὰ κατατεθεῖ στὸ ἄμεσο μέλλον στὴ Βουλή. Τὰ κίνητρα ποὺ συμφωνήθηκαν μὲ τοὺς δανειστὲς προκειμένου νά... πειστοῦν νὰ παίρνουν οἱ Ἕλληνες ἀποδείξεις εἶναι:
Δωρεὰν ἀγορές: Ὅλοι οἱ φορολογούμενοι ποὺ πληρώνουν μὲ πλαστικὸ χρῆμα θὰ συμμετέχουν σὲ κληρώσεις γιὰ δωρεὰν ἀγορές. Πενήντα τυχεροὶ φορολογούμενοι κάθε ἡμέρα ἔχουν τὴ δυνατότητα νὰ πραγματοποιοῦν δωρεὰν τὶς ἀγορές τους. Ὅλες οἱ ἀποδείξεις ποὺ θὰ λαμβάνουν οἱ πολίτες γιὰ τὶς ἀγορὲς ποὺ πραγματοποιοῦν μέσω καρτῶν θὰ μετέχουν αὐτόματα σὲ σχετικὴ κλήρωση.
Αὐτοκίνητα: Οἱ ἀποδείξεις ποὺ θὰ ἔχουν πληρωθεῖ μὲ "πλαστικὸ χρῆμα", θὰ μετέχουν σὲ μηνιαῖες κληρώσεις μὲ ἔπαθλα 5 αὐτοκίνητα, τὰ ὁποῖα θὰ....
χαρίζει τὸ Δημόσιο ἀπὸ τὸ "στὸκ" τῶν κατασχεμένων.
Ἀκίνητα: Ἐπιπλέον, μιὰ φορὰ τὸ χρόνο θὰ γίνεται κλήρωση γιὰ ἕνα ἀκίνητο ποὺ ἀνήκει στὸ Δημόσιο.
"Σκόντο" στὸ φόρο: Σύνδεση τῆς ἔκπτωσης φόρου 1.900 ἕως 2.100 εὐρὼ γιὰ μισθωτούς, συνταξιούχους καὶ ἀγρότες μὲ τὴν πραγματοποίηση δαπανῶν μέσω πλαστικοῦ χρήματος. Αὐτὴ ἡ ἔκπτωση ποὺ ὁδηγεῖ σὲ ἔμμεσο ἀφορολόγητο θὰ ἐξασφαλίζεται μόνο ἐφόσον ἔχουν συγκεντρωθεῖ ἀποδείξεις ἀξίας ἴσης μὲ τὸ 10% ἕως καὶ τὸ 30% τοῦ εἰσοδήματος τοῦ φορολογουμένου.
Σύμφωνα μὲ δημοσίευμα τοῦ Ἔθνους, ἡ κατοχύρωση τοῦ ἀφορολόγητου εἶναι ἕνα σημαντικὸ κίνητρο, ἀφοῦ ἡ πλήρης ἀπώλειά του ὁδηγεῖ σὲ φόρο 2.000 εὐρὼ γιὰ εἰσόδημα τῶν 10.000 εὐρώ.
Οἱ πληρωμὲς μέσω πλαστικοῦ χρήματος θὰ ὑπολογίζονται ὡς ποσοστὸ ἐπὶ τοῦ εἰσοδήματος. Ὅσο μεγαλύτερο θὰ εἶναι τὸ εἰσόδημα τόσο ὑψηλότερο καὶ τὸ ποσοστὸ πληρωμῶν ποὺ θὰ πρέπει νὰ ἀποδεικνύεται ὅτι ἔγιναν μὲ κάρτες.
Πιὸ συγκεκριμένα, τὸ νομοσχέδιο ποὺ ἀναμένεται νὰ τεθεῖ σὲ ἰσχὺ ἀπὸ τὴν 1η ἰανουαρίου τοῦ 2017 προβλέπει:
- Γιὰ εἰσόδημα ἕως 10.000 εὐρὼ τὸ ποσοστὸ ἐλάχιστης δαπάνης μὲ πλαστικὸ χρῆμα θὰ εἶναι 10%.
- Γιὰ εἰσόδημα ἀπὸ 10.001 εὐρὼ ἕως 20.000 εὐρὼ τὸ ποσοστὸ ἐλάχιστης δαπάνης μὲ κάρτα θὰ εἶναι 15%.
- Γιὰ εἰσόδημα ἀπὸ 20.001 εὐρὼ ἕως 40.000 εὐρὼ τὸ ποσοστὸ ἐλάχιστης δαπάνης μὲ κάρτα θὰ εἶναι 20%.
- Γιὰ εἰσόδημα ἀπὸ 40.001 εὐρὼ καὶ πάνω ἡ ἐλάχιστη δαπάνη μὲ πλαστικὸ χρῆμα θὰ εἶναι 30%.
Ἐφόσον, ὁ μισθωτὸς ἢ ὁ συνταξιοῦχος δὲν ἔχει συγκεντρώσει τὸ ἐλάχιστο ἀπαιτούμενο ποσὸ τότε ὁ φόρος εἰσοδήματος θὰ προσαυξάνεται μὲ συντελεστῆ 22% ἐπὶ τοῦ ποσοῦ ποὺ λείπει. Ἔτσι, ὁ συντελεστὴς 22% θὰ ἐπιβάλλεται ἐπὶ τῆς διαφορᾶς μεταξύ το ἀπαιτούμενου ποσοῦ ἀποδείξεων καὶ τοῦ ποσοῦ τῶν ἀποδείξεων ποὺ θὰ ἔχει δηλώσει ὁ φορολογούμενος.
Οἱ ρυθμίσεις καὶ τὰ κίνητρα γιὰ τὴν ἐπέκταση τῶν πληρωμῶν μὲ πλαστικὸ χρῆμα ἀναμένεται νὰ τεθοῦν σὲ ἐφαρμογὴ ἀπὸ τὰ εἰσοδήματα ποὺ θὰ ἀποκτήσουν οἱ φορολογούμενοι ἀπὸ τὴν 1η Ἰανουαρίου 2017.
Πηγή: Ἔθνος

5 σχόλια:

  1. Ναι βρε παιδί μου τί κακό και τούτο με το στανιό να μπούμε στα βαθιά νερά! Κι αν πνιγούμε ποιός θα μας πετάξει το σωσίβιο; Με τη κρίση η ανηψιά πήγε στη Σουηδία,κορόνες μόνο για τσίχλες,όλες οι συναλλαγές της ηλεκτρονικές. Παφ που το κινητόΡε τι κάνεις εκεί παίζεις με το κινητό λέω. Όχι στέλνω χρήματα στον αδελφό μου μου λέει.Με το κινητό τα έστειλες ρε κορίτσι μου απορώ.. Ναι με δυό κινήσεις,παφ πουφ! Και τι άλλο κάνεις με το κινητό παίζεις στο φέισμπουκ ρωτάω. Όχι μου λέει,ενημερώθηκα για κάποιες υποθέσεις μου στην εφορία! Απαπα,με αυτό το χάρο μιλάς με το κινητό; Ναι μου απαντάει,αλλά δεν είναι ελληνικός χάρος είναι Σουηδικός σύστημα χάρου αλλά με χαμόγελο και καθόλου δυνάστης! Κοίτα πόσα έμαθε η ανηψιά στα χρόνια της ελληνικής κατοχής στην αλλοδαπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο σατανάς επιδιώκει, στην τελική φάση όλου του σχεδίου, να εκπληρώσει την αρχαία επιθυμία του: να προσκυνηθεί σαν "θεός".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ημέρες είναι πονηρές. Αιτία τού κακού είναι οι αμαρτίες όλων μας, η αποστασία μας από τόν Θεό.

    Τι είχε πεί ο μεγάλος άγιος Παΐσιος γιά όλα αυτά τα παραπάνω και που στο έπακρον επαληθεύονται;;!!

    «Επέβαλαν στήν χώρα μας – λέγει ο πατήρ Παΐσιος – ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος, τόσο μεγάλο πού, όχι μόνο νά μή μπορούμε νά τό ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε τούς τόκους αυτού τού δανείου νά μή προλαβαίνουμε• μ᾽ αυτό κατάφεραν, μέ εύλογη δικαιολογία, νά επιβάλουν στό λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης, έως εσχάτων.
    Θά επιβάλλουν συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα δυσβάσταχτα, φόρους ασήκωτους, καί πάρα πολλά άλλα μέτρα, έτσι ώστε νά κάνουν τόν λαό νά αγανακτήσει. Καί τί θά πετύχουν μ᾽ αυτό; Ακούστε• ο λαός καταπιεζόμενος από τά δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα θά ζητάει κάποια στιγμή νά ξανασάνει, αλλά αυτή τή στιγμή δέν πρόκειται νά τού τήν χαρίσουν ποτέ, παρά μόνον έως ότου σκύψει τό κεφάλι του εντελώς στό έδαφος δηλώνοντας τέλεια υποταγή στό καινούργιο τους σύστημα.
    Θά λένε: " Έχετε δίκιο πού διαμαρτύρεστε, όμως έχετε μεγάλο εξωτερικό χρέος καί αυτοί πού έχουν πολλά λεφτά φοροδιαφεύγουν• γιά νά μή σάς επιβάλλουμε άδικα μεγάλους φόρους κ.λπ. πρέπει νά αποδεχτείτε τό τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου, έτσι ώστε νά βλέπουμε ποιοί είναι οι νομοταγείς πολίτες καί ποιοί οι φοροφυγάδες".
    Ταυτόχρονα θά παρέχουν μέσω τού ηλεκτρονικού οικονομικού συστήματος πολλές διευκολύνσεις καί προτεραιότητες, μέ τίς οποίες θά ξεγελούν τόν κόσμο ότι θ᾽ ανακουφιστεί λίγο οικονομικά»
    (Από τό βιβλίο τού ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου, Σκεύος Εκλογής, Άγιον Όρος 1996, σ. 421).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσης ακόμα μια συγκλονιστική διδαχή του Όσιου, (που συμπληρώνει και τα προηγούμενα λεχθέντα του αγίου Παϊσίου) ο οποίος τα έχει πει από χρόνια με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που τις ζούμε σήμερα μιας και είναι στα σκαριά η πληρωμή ΜΟΝΟ με κάρτες για δήθεν πάταξη της φοροδιαφυγής.

    Θα στριμώξουν τα πράγματα και θα πουν : «Μόνο με τις κάρτες θα κινείστε. Τα χρήματα θα καταργηθούν»

    Σιγά-σιγά, μετά την κάρτα και την ταυτότητα, δηλαδή το «φακέλωμα», θα προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα. Με διάφορα πονηρά μέσα θα κάνουν εκβιασμούς, για να δέχoνται οι άνθρωποι το σφράγισμα στο μέτωπο ή στο χέρι. Θα στριμώξουν τα πράγματα και θα πουν : «Μόνο με τις κάρτες θα κινείστε. Τα χρήματα θα καταργηθούν».

    Θα δίνει κανείς την κάρτα στο κατάστημα και θα ψωνίζει, και ο καταστηματάρχης θα παίρνει τα χρήματα από την Τράπεζα. Όποιος δεν θα έχει κάρτα, δεν θα μπορεί ούτε να πουλάει ούτε να αγοράζει . Από το άλλο μέρος θα αρχίσουν να διαφημίζουν «το τέλειο σύστημα», το σφράγισμα με ακτίνες λέιζερ στο χέρι ή στο μέτωπο, που δεν θα διακρίνεται εξωτερικά.

    Συγχρόνως στην τηλεόραση θα δείχνουν ότι ο τάδε πήρε την κάρτα του τάδε και του πήρε τα χρήματα από την Τράπεζα και θα λένε συνέχεια : « Πιο σίγουρο είναι το σφράγισμα με ακτίνες λέιζερ στο χέρι ή στο μέτωπο, γιατί μόνον ο κάτοχος ξέρει το νούμερό του. Το σφράγισμα είναι το τελειότερο σύστημα. Ούτε το κεφάλι μπορεί να Πάρη ο άλλος ούτε το χέρι ούτε το σφράγισμα το βλέπει». Γι’ αυτό αφήνουν τώρα τους ληστές, τους κακοποιούς, να οργώνουν.

    Δεκαπέντε Κελία λήστεψαν εκεί γύρω στις Καρυές. Έναν τον σκότωσαν, για να τον ληστέψουν. ΄Έτσι θα βρει τότε ευκαιρία ο καθένας να καταπατήσει και να πάρει ό,τι θέλει. Ας πούμε, αν θέλει να καταπάτηση ένα χωράφι, θα πει ότι ήταν δήθεν του παππού του ή ότι το είχε νοικιάσει κάποτε για βοσκοτόπι , οπότε άντε να βρεις άκρη. Θα πουν μετά οι αρμόδιοι : «Δυστυχώς δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε. Ο έλεγχος μόνο με το κομπιούτερ μπορεί να γίνει», και θα προχωρήσουν στο σφράγισμα. Θα χτυπάει μετά το κομπιούτερ, θα βλέπει αν είσαι σφραγισμένος, για να σε εξυπηρετήσει ή όχι. Τα τριάμισι χρόνια θα είναι δύσκολα και θα την πληρώσουν μερικοί που δεν θα συμφωνήσουν με αυτό το σύστημα. Γι’ αυτούς όλο και κάποια αιτία θα βρίσκουν και θα τους κλείνουν στη φυλακή.

    Μετά έναν χρόνο θα τους πηγαίνουν σε άλλη πόλη για ανακρίσεις, για να περάσουν από άλλο δικαστήριο. Από την μια πόλη στην άλλη. Ύστερα θα πουν : «Μας συγχωρείς, είσαι αθώος. Αν ήσουν σφραγισμένος, θα το ελέγχαμε σε ένα λεπτό. Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τον έλεγχο». – Γέροντα, θα μπορούν να επιβάλουν με την βία το σφράγισμα; – Μέχρι εκεί η …ευγένειά τους δεν θα φτάσει! Θα είναι ευγενείς, γιατί θα είναι …Ευρωπαίοι. Θα δείξουν ανωτερότητα. Δεν θα βασανίζουν τους ανθρώπους, αλλά δεν θα μπορεί να ζήση ο άνθρωπος, αν δεν έχει το σφράγισμα. Θα λένε : «Χωρίς το σφράγισμα ταλαιπωρείσθε! Αν το δεχόσασταν, δεν θα δυσκολευόσασταν» . Ούτε χρυσά νομίσματα ούτε δολάρια, αν έχει, θα μπορεί να τα χρησιμοποιεί.

    Γι’ αυτό, αν φροντίσει κανείς να ζην από τώρα απλά, λιτά, θα μπορεί να ζήση εκείνα τα χρόνια. Να έχει κανένα χωραφάκι, για να μπορεί να καλλιεργήσει λίγο σιτάρι, πατάτες. Να βάλει λίγα ελαιόδεντρα, και τότε με κανένα ζώο, καμμιά κατσίκα, λίγες κότες θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της οικογενείας του. Γιατί και προμήθειες να κάνης, δεν ωφελεί πολύ, αφού και τα τρόφιμα δεν κρατούν. Χαλούν γρήγορα. Φυσικά, το στρίμωγμα θα διαρκέσει λίγο, τρία-τριάμισι χρόνια. Θα συντομευθούν οι ημέρες για τους εκλεκτούς. Δεν θα καταλάβουν πότε θα περάσουν. Ο Θεός δεν θα αφήσει αβοήθητο τον άνθρωπο.

    – Γέροντα, σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια θα επέμβει ο Χριστός;

    – Ναι. Εδώ, βλέπεις, σε έναν αδικημένο που έχει καλή διάθεση, επειδή δικαιούται την θεία βοήθεια, παρουσιάζονται πολλές φορές οι Άγιοι, η Παναγία, ο Χριστός, για να τον σώσουν, πόσο μάλλον τώρα που θα βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση ο καημένος ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια να προσθέσθω και στα παραπάνω και αυτήν την μαρτυρία του αγίου Παϊσίου.

      Τα άγνωστα λεχθέντα του αγίου Παϊσίου γιά τις ηλεκτρονικές κάρτες !

      Μια φορά ήμουν τυχαία παρών σε κάποια παρέα στο κελί του γ. Παϊσίου. Τον ρωτάγανε για τον Αντίχριστο και του λέγανε ότι θα “ναι πολύ δύσκολα εκείνη η εποχή και ότι ακόμη και ο Μέγας Αγ. Χρυσόστομος είπε ότι δεν ήθελε να ζει εκείνα τα χρόνια. Ο γέροντας τους μάλωσε και τους είπε :

      «Τι είναι αυτά που λέτε, είναι δυνατόν φοβόταν ο άγιος τον Αντίχριστο;; Απλά αηδίαζε με την τρομερή αποστασία της εποχής εκείνης. Τότε κάποιος ανέφερε την κάρτα που σχεδίαζαν (νομίζω την ΕΚΑΜ-κάρτα) λέγοντας θα έχει το 666 κα δεν πρέπει να την πάρουμε.

      Ο γέροντας τότε τους είπε:

      Προσέξτε, δεν μπορεί ο καθένας να κάνει αντάρτικο στην εκκλησία και να κάνει του κεφαλιού του. Θα μας πει η Εκκλησία τι θα κάνουμε.

      Μα λένε αυτοί. Δεν θα το βρει η εκκλησία και θα μας φορτώσουν με το 666.

      Οπότε τους λέει ειρωνικά. Καλά η εκκλησία δεν θα το εντοπίσει και θα το εντοπίσεις ΕΣΥ;; Τι είναι αυτά που λέτε;; Η Εκκλησία θα βάλει ανθρώπους να ψάξουν τις κάρτες, εάν είναι καθαρές θα κάνουμε ότι μας πει. Εάν παρ ελπίδα είναι τόσο καλά κρυμμένο κάτι και βρεθεί αργότερα τότε ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Αυτά τα άκουσα ο ίδιος από τον γ. Παϊσιο. Δεν θα κρίνω αν είναι σωστά απλά σας τα παραθέτω για να μην γίνονται παρεξηγήσεις στα λεγόμενά του.

      Μοναχός Πρόδρομος
      Γραμματέας της Ι. Κοινότητος του Αγίου Όρους

      Διαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.