23 Ιουν 2016

Ὁ Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ἰερόθεος γιὰ τὴ Μεγάλη Σύνοδο

Σχετικὰ μὲ τὶς διεργασίες τῆς Ἁγίας καὶ Μεγάλης συνόδου ποὺ πραγματοποιοῦνται 
στὴν ἕδρα τῆς Ὀρθοδόξου Ἀκαδημίας Κρήτης στὸ Κολυμπάρι Χανίων, μίλησε ἀποκλειστικὰ 
στὸ «Nafpaktianews» ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου καὶ Ἁγίου Βλασίου κ. Ἰερόθεος, ὁ ὁποῖος μετέχει τῆς Συνόδου ὡς μέλος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος.

8 σχόλια:

  1. Πρωτοπρεσβύτερος π. ∆ιονύσιος Τάτσης, «Ἡ Ἁγία καὶ Μεγάλη Σύνοδος»: Πορεία κατὰ κρημνῶν!

    http://aktines.blogspot.gr/2016/06/blog-post_507.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πατριαρχείο Γεωργίας: "Επιμένουμε στην άρνησή μας και οι λόγοι είναι δογματικοί".

    http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/9022-patriarxeio-georgias-epimenoume-stin-arnisi-mas-kai-oi-logoi-einai-dogmatikoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν και νομίζω ότι δεν έχει συζητηθεί το θέμα φωτιά της σχέσεως της Ορθόδοξης εκκλησιάς με τους υπόλοιπους χριστιανούς Θα διαφωνήσω με την αισιοδοξία του Μητροπολίτου δεδομένου ότι:

    1. Υπογράφονται ή δεν υπογράφονται, μέχρι τώρα, κείμενα οικουμενιστών χωρίς να γίνονται δεκτές οι τροποποιήσεις επί το ορθόδοξο;;; Στο παρόν site διάβασα:

    "Κατὰ τὴ διάρκεια τῆς συνεδρίας σύμφωνα μὲ πληροφορίες ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ἰερόθεος, εἶχε μία διαφωνία μὲ τὸν Μητροπολίτη Περγάμου κ. Ἰωάννη Ζηζιούλα, ὅπου γινόταν συζήτηση πάνω στὶς τροπολογίες τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος.
    "Ἀλλοιώνετε τὴ Θεολογία τῆς Ἐκκλησίας" φέρεται νὰ εἶπε ὁ Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ἰερόθεος, ἀπευθυνόμενος πρὸς τὸν Μητροπολίτη Περγάμου,"
    http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2016/06/blog-post_89.html


    2. Προσωπικά δε μπορώ να θεωρήσω επιτυχή μια σύνοδο στην οποία οι οικουμενιστές θα καταφέρουν να μαζέψουν πάλι κάποιες υπογραφές που τους φέρνουν ποιο κοντά στην επίτευξη του τελικού τους στόχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θελουν να μετατρεψουν την Ορθοδοξια μας σε μια Μασωνικη Στοα οπου εν κρυπτω οι Συνωμοτες θα περασουν τις αποφασεις τους και θα ψηφιστουν απο εκβιαζομενους (Ιερωνυμος,Νέες Χώρες)Ιεραρχες.
      Αισχος .Αισχος

      Διαγραφή
  4. Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Μύρου, Δρ. Θεολογίας: Η μοναδικότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

    http://aktines.blogspot.gr/2016/06/a.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θεωρώ ιδιαιτέρως ανησυχητική την αισιόδοξη στάση και τα ευχολόγια μητροπολιτών που ως τώρα αναγνώριζαν των οικουμενισμό ως αίρεση.

    Σε μια ορθόδοξη σύνοδο ακόμα και αν τελικά δεν περνά ο λόγος των αντιοικουμενιστών πατέρων (εξαιτίας των μεθοδεύσεων) αυτοί οφείλουν να πάρουν θέση και ή να αποχωρήσουν ή να ξεκαθαρίσουν επισήμως τη στάση τους.

    Το να διαφωνούν εντός της συνόδου, να γίνεται λόγος για αλλοίωση της ορθοδόξου θεολογίας τελικά να υπογράφονται οικουμενιστικά κείμενα και αλλά προς τα έξω να λέμε όλα είναι καλά το θεωρώ επικύνδυνα ανησυχητικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. διόρθωση,
    Το να διαφωνούν εντός της συνόδου, να γίνεται λόγος για αλλοίωση της ορθοδόξου θεολογίας τελικά να υπογράφονται οικουμενιστικά κείμενα και προς τα έξω να λέμε πως όλα είναι καλά το θεωρώ επικίνδυνο και ανησυχητικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι πατέρες που στηλιτεύουν την παναίρεση του οικουμενισμού οφείλουν να ΠΆΡΟΥΝ ΘΈΣΗ για την σύνοδο.

    Το να υπογράφονται οικουμενιστικά κείμενα και να λέμε "όλα καλά" είναι πλήρως ακατανόητο (έως ύποπτο; να τολμήσω να πω;).

    ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ για το ποιόν της συνόδου. Εδώ και έναν αιώνα ο οικουμενισμός κάνει αργά αλλά ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ με την σύνοδο θα κάνει ΑΛΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.