1 Οκτ 2015

Ἡ κατάσταση στήν Συρία σήμερα



Ὁ Ἡγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Παναγίας Μπαλαμάντ καί Καθηγητής Βιβλικῆς Θεολογίας στήν Θεολογική Σχολή τοῦ Μπαλαμάντ Λιβάνου, Ἀρχιμ. Ἰάκωβος Kihalil, μιλάει γιά τήν κατάσταση στήν Συρία σήμερα μέ τίς διώξεις τῶν χριστιανῶν καί τούς πρόσφυγες. Στόν λόγο χαρακτηρίζει τήν κατάσταση στήν Συρία ὡς μιά ἄλλη Μικρασιατική καταστροφή.

2 σχόλια:

  1. Γεώργιος Κιντσάκης2 Οκτωβρίου 2015 στις 2:04 π.μ.

    Συγκλονιστικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Ρωμιοί Ορθόδοξοι της Εγγύς Ανατολής ( Συρία, Λίβανος, Ιορδανία, Παλαιστίνη ) είναι φυσικά ΕΛΛΗΝΕΣ και βρίσκονται εκεί από την Ελληνιστική εποχή.

    Πρόκειται για ένα ζωντανό και στιβαρό κομμάτι του Ελληνισμού - πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι - για το οποίο η "μητέρα" Ελλάδα ουδέποτε ενδιαφέρθηκε.

    Μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία κράτησε ζωντανή την παρουσία του Ελληνισμού σε αυτή την περιοχή.

    Το νεοελλαδικό κράτος - προτεκτοράτο, πλήρως ευνουχισμένο και ελεγχόμενο από τους Δυτικούς δυνάστες και τις ντόπιες εθνομηδενιστικές ελίτ, εγκατέλειψε τα εκατομμύρια των Ελληνορθοδόξων της Ανατολής στην τύχη τους - όπως άλλωστε έκανε και με όλους τους ομογενείς από την Βόρειο Ήπειρο εως τον Καύκασο.

    Θα τολμήσω όμως να κάνω μια παρατήρηση σε αυτά που είπε ο αγαπητός Ηγούμενος....

    Βεβαίως οι Ισλαμιστές - με την στήριξη Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας - επιχείρησαν να προκαλέσουν μια νέα "Μικρασιατική" καταστροφή στην Συρία.

    Όμως αυτή τη φορά φαίνεται ότι τα σχέδιά τους θα αποτύχουν.

    Αυτή τη φορά η Θεία Πρόνοια απλώνει το χέρι Της, το οποίο ονομάζεται ΡΩΣΙΑ.

    Αυτή τη φορά φαίνεται ότι οι σφαγείς των Ελληνορθοδόξων όχι μόνο θα αποτύχουν, αλλά και θα τιμωρηθούν για την καταστροφή του 1922.

    Αρχίζουν να λειτουργούν οι πνευματικοί νόμοι....

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΗΓΓΙΚΕΝ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.