5 Φεβ 2014

Τῶν οἰκιῶν ἠμῶν ἐμπιπραμένων ἠμεῖς ἄδωμεν: Πυρετώδεις προετοιμασίες γιά τό καρναβάλι στό κατεστραμμένο ἀπό τούς σεισμούς Ληξούρι!

Ἀδυνατοῦμε νά τό πιστέψουμε... Κι ὅμως εἶναι γεγονός! Τά σχόλια δικά σας...
Ἡ καρναβαλική ἐπιτροπή στό Ληξούρι τρέχει σέ γοργούς ρυθμούς γιά τήν ὀργάνωση ἀλλά καί γιά τήν δομή πού θά ἔχει τό φετινό Καρναβάλι. Νά θυμίσουμε ὅτι φέτος  οἱ ἐκδηλώσεις ξεκινοῦν ἀπό τίς 13 Φεβρουαρίου (τσικνοπέμπτη), καί στίς 2 Μαρτίου εἶναι ἤ μεγάλη παρέλαση. Τήν Δευτέρα στήν αἴθουσα τοῦ δημαρχείου Ληξουρίου ἡ ἐπιτροπή εἶχε συνάντηση μέ φορεῖς  συλλόγων καί τοπικῶν κοινοτήτων, γιά τήν κατάρτιση τοῦ προγράμματος τῶν καρναβαλικῶν ἐκδηλώσεων ἀλλά καί γιά τό θέμα πού θά ἔχει τό Ληξουριώτικο καρναβάλι . Στό τραπέζι ἔπεσαν κάποιες ἰδέες γιά τό φετινό θέμα,  ἡ ἐπιτροπή φαίνεται νά κατέληξε  σέ κάποια, ὅμως ἀκόμα τίποτα δέν εἶναι....
σίγουρο μέχρι νά παρθοῦν οἱ τελικές ἀποφάσεις.
Ὅσοι ὅμως  ἐνδιαφέρονται καί θέλουν νά συμμετάσχουν στό φετινό καρναβάλι  μποροῦν ἀπό τώρα νά δηλώνουν τή συμμέτοχή τους στό δημαρχεῖο Ληξουρίου στήν κυρία Μοσχοπούλου Κωνσταντίνα τίς ἐργάσιμες ἡμέρες καί ὧρες.

7 σχόλια:

  1. Είναι θλιβερό. Έχασαν τα σπίτια τους οι άνθρωποι, αλλά το καρναβάλι δεν πρέπει να εκλείψει. Ο βασιλιάς καρνάβαλος παρηγοριά στους σεισμόπληκτους... κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτραπήτω μοι, αγαπητέ ιστολόγε και αγαπητοί αδελφοί, να θέσω και μία άλλη παράμετρο του όλου ζητήματος των σεισμών της Κεφαλονιάς.
    Και η εν λόγω παράμετρος σχετίζεται με την παρέμβαση της κατ Ελλάδα Εκκλησίας αναφορικά με τη δεινή δοκιμασία των Κεφαλλήνων αδελφών μας.
    Οφεόλω εξ αρχής να τονίσω, υπογραμμίσω και υπομνήσω την αμέριστη συμπαράσταση, ηθική και υλική, που επέδειξε εξ αρχής και συνεχίζει να επιδεικνύει η μητέρα Εκκλησία στα εμπερίστατα μέλη της, αποκορύφωμα της οποίας υπήρξε η αυτοπρόσωπη παρουσία του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου που έσπευσε να ανορθώσει το πεπτωκός ηθικό των δοκιμαζομένων συνανθρώπων μας.
    Και στο μεν ένα σκέλος της εκκλησιατικής παρερμβάσεως στα γενόμενα, αυτό της ηθικής παρηγορίας και της υλικής ανακουφίσεως και ενισχύσεως, η Εκκλησία μας τυγχάνει άξια επαίνου και μονάχα εμπαθή και προκατειλημμένα πρόσωπα δύνανται να αμφισβητήσουν την αξία και σημασία της.
    Στο έτερο όμως σκέλος, αυτό της κλήσεως προς προσωπική και συλλογική μετάνοια, εξ αφορμής του μεγάλου σεισμού, και η οποία κλήση εδράζεται επί των ασάλευτων θεμελίων, διαχρονικής ισχύος και απολύτου και καθολικού κύρους, της Αγίας Γραφής, της αγιοπατερικής διδαχής και των λειτουργικών ευχών της Αγίας μας Εκκλησίας, μάλλον σημειώθηκε ολογωρία, εξ όσων τουλάχιστον τυγχάνει μέχρι τούδε γνωστό.(Παρακαλώ τους επαίοντες, εάν λαθεύω σχετικώς, να με διορθώσουν αποκαθισταμένης τοιουτοτρόπως της αληθείας).
    Ας ελπίσουμε ότι έστω και τώρα θα διακηρυχθεί από επίσημα εκκλησιαστικά χείλη(Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αρχιεπίσκοπος, μητροπολίτης Κεφαλληνίας, λοιποί μητροπολίτες) η απόλυτη αναγκαιότητα της μετανοίας μας διότι η α σέβεια όλων μας (αρχόντων και αρχομένων, μικρών και μεγάλων, ανδρών και γυναικών, εγγραμμάτων και ολιγογραμμάτων, φτωχών και πλουσίων) έχει πληθυνθεί σε επικίνδυνο βαθμό επισύροντας την οργή του Θεού!
    Λ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας περιμένουν και άλλο σεισμό, μπας και βάλουν μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντί για μετάνοια καρνάβαλος...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΥΠΗΡΟ!Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ,ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ?ΜΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΥΜΕ?ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ 9 ΡΙΧΤΕΡ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ,ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΟΣΟΙ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ!ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΑΣ ΕΧΩ ΙΚΑΝΟΥΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΦΛΕΓΕΤΑΙ,Η ΓΗ ΝΑ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ "ΡΕΣΤΑ"ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΘΕΟ!ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΙΣΩΣ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5!ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://romfea.gr/ieres-mitropoleis/22252-oi-fusikes-katastrofes-apotelesma-apostasias
    Μπράβο στο μητροπολίτη Φθιώτιδος! Μίλησε για αποστασία απ το Θεό!
    Λ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.