14 Ιαν 2013

Μητροπολίτης Κονίτσης Ἀνδρέας: " Ἀριστεροὶ κύκλοι καταβάλλουν προσπάθεια νὰ ἀφαιρεθοῦν οἱ ἱερὲς εἰκόνες ἀπὸ τὰ σχολεῖα, τὰ δικαστήρια καὶ τὰ νοσοκομεῖα ἐνῶ βρίσκεται σὲ ἐξέλιξη λυσσώδης πόλεμος ἐναντίον τῆς Ἐκκλησίας"



Τελέστηκε τὴν Κυριακὴ 13/01/2013 τὸ καθιερωμένο μνημόσυνο εἰς μνήμην τῶν πεσόντων στρατιωτῶν κατὰ τὴν Μάχη τῆς Κονίτσης τὸν Δεκέμβριο τοῦ 1947. Προηγήθηκε ἀρχιερατικὴ θεία λειτουργία στὸν Μητροπολιτικὸ ναὸ Ἁγίου Νικολάου ἐνῶ μετὰ τὸ μνημόσυνο ἀκολούθησαν ὁμιλίες ἀπὸ τὸν Ταξίαρχο Ν.Δημητρίου, ποὺ ἔζησε τὰ δραματικὰ γεγονότα τῆς μάχης καὶ τοῦ  Μητροπολίτη Κονίτσης Ἀνδρέας, ποὺ μὲ τὴν δυναμικότητα ποὺ τὸν χαρακτηρίζει, ἀναφέρθηκε σὲ σειρὰ ζητημάτων τῆς ἐπικαιρότητας. 
 Ὁ σεπτὸς ἱεράρχης  τόνισε ἰδιαίτερα τὴν συντονισμένη προσπάθεια κυρίως ὁρισμένων ἀριστερῶν κύκλων ἐναντίον τῆς ἑλληνορθόδοξης παιδείας στὰ σχολεῖα, μὲ αἰτήματα ὅπως τὴν ἀφαίρεση τῶν ἱερῶν εἰκόνων, τὴν ἀλλοίωση τοῦ ὁμολογιακοῦ χαρακτήρα τῶν Θρησκευτικῶν καὶ....
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...

τὴν μετατροπή του σὲ θρησκειολογικὸ καὶ οἰκουμενιστικό. Γενικότερα διαπίστωσε τὴν γενικότερη πολεμικὴ ποὺ δέχεται ἡ Ἐκκλησία μέσω συκοφαντιῶν καὶ κάθε ἄλλου μέσου, τὴν ὥρα μάλιστα ποὺ διενεργεῖ τεράστιο φιλανθρωπικὸ καὶ κοινωνικὸ ἔργο. 
 Δὲν θὰ μποροῦσε νὰ μὴν ἀναφερθεῖ στὴν ραγδαία ἐρήμωση τῆς ἀκριτικῆς του ἐπαρχίας μὲ τὸ κλείσιμο ὑπηρεσιῶν καὶ μὲ τὴν ταυτόχρονη ἀποδυνάμωση τῆς ἀστυνομικῆς φύλαξης στὰ σύνορα μὲ τὴν Ἀλβανία, γεγονὸς ποὺ ἐπιτρέπει τὴν ἀνεμπόδιστη διακίνηση τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικῶν. Ἐπεσήμανε ἐπίσης τὸν μεγάλο διχασμὸ ποὺ ἐπικρατεῖ στὶς πολιτικὲς ἡγεσίες ποὺ ἐκπροσωποῦν τὸν βορειοηπειρωτικὸ Ἑλληνισμό, μὲ συνυπαιτιότητα βεβαια τῶν κομμάτων ποὺ κυβέρνησαν τὴν Ἑλλάδα τὰ τελευταία χρόνια, τὴν ἴδια στιγμή ποὺ ὁ ἀλυτρωτισμὸς τῶν Ἀλβανῶν βρίσκεται σὲ ἔξαρση. Ἐξέφρασε παράλληλα τὴν ὀργή του γιὰ τὸ κόψιμο τῶν συντάξεων τοῦ ΟΓΑ γιὰ τοὺς Βορειοηπειρῶτες ποὺ δὲν διαμένουν μόνιμα στὴν Ἑλλάδα χαρακτηρίζοντας τὴν ἐνέργεια αὐτὴ τῶν κυβερνώντων ὡς ἐγκληματική. 
 Τέλος ἔκλεισε τὴν σύντομη ὁμιλία τοῦ τονίζοντας ὅτι ὅσο μπορεῖ θὰ φωνάζει πρὸς κάθε κατεύθυνση γιὰ τὴν ὑπεράσπιση τῆς πίστης καὶ τῆς πατρίδας, καλώντας τοὺς πιστοὺς νὰ διατηροῦν ἀνδρεῖο φρόνημα ὅσο δύσκολες κι ἂν εἶναι οἱ συνθῆκες γύρω τους.

Μετὰ τὸ πέρας τῶν ὁμιλιῶν ἀκολούθησε πορεία πρὸς τὸ ἡρώο τῶν πεσόντων στρατιωτῶν στὸ κοιμητήριο τῆς Κόνιτσας, ὅπου τελέστηκε ἐπιμνημόσυνη δέηση καὶ πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων.




11 σχόλια:

  1. Δυστυχώς σεβασμιώτατε! Είναι όπως τα λέτε και χειρότερα! Και κάποιοι συνεπίσκοποί σας υποστηρίζουν συνέδρια με θέμα "Εκκλησία και αριστερά" διαλεγόμενοι με τον Κουράκη και το Μηταφίδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΒΡΕ...ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ Κ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ..ΑΗΔΙΑ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ ΠΙΑ..
    ΑΣ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΟΥΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΓΙΩΤΑ,ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΚΕΡΑΙΑ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΘΕΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ..
    ΑΜΑΝ ΠΙΑ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος διχασμός βρε αδερφέ;;;
      Όταν σου λένε να κατεβάσεις την εικόνα από το σχολείο του παιδιού σου εσύ θα το δεχτείς για να μην προκληθεί διχασμός;;;;

      Διαγραφή
    2. Οι αριστεροι αθεοι κυκλοι λενε να κατεβασεις τις εικονες απο τα δημοσια κτιρια και οι δεξιοι "χριστιανοι" κυκλοι ψηφιζουνε τον εκαστοτε αντιστοιχο νομο...
      Οχι μια αλλα 10,100,1000 τροικες περιμενουμε και αλλα τοσα χρονια κατοχης ακομη..
      Κανε υπομονη.Ειμαστε ακομα στην αρχη !

      Διαγραφή
  3. Χμ... Μακάρι το πρόβλημα να ήταν η αριστερά, γιατί αυτή είναι τελειωμένη (μόνο να φωνάζει της απόμεινε). Τοπρόβλημα είναι η νεοταξίτικη δεξιά, η οποία στο όνομα του φιλελευθερισμού θα περάσει όχι μόνο το κατέβασμα των εικόνων αλλά και πολύ χειρότερα. Ας ετοιμαστεί ο Σεβασμιότατος για γάμους ομοφυλοφίλων (με δικαίωμα υιοθεσίας) και για όλα τα άλλα φρούτα, που ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Αυτά είναι δημιουργήματα της "χριστιανοδημοκρατικής" δεξιάς, της ποτισμένη με το πνεύμα του "διαφωτισμού" και των "ατομικών δικαιωμάτων", με το πνεύμα που διαλύει κάθε κοινωνία, αποδομώντας μνήμες, παραδόσεις, θρησκείες. Ας ετοιμαστεί ο Σεβασμιότατος για τους ελληναράδες του δωδεκάθεου και τους νεοεθνικούς (που σίγουρα δεν είναι αριστεροί) και για όλες τις αιρέσεις που μας έστειλε η αριστεροφάγος Δύση (made in USA), που θα βρουν το αποκορύφωμά τους στο παγκόμσιο κράτος του Αντιχρίστου, μπροστά στο οποίο τα γκουλάγκ των Σοβιετικών θα μοιάζουν με παιδική χαρά.

    Είναι κρίμα να κυνηγάμε ακόμη φαντάσματα του παρελθόντος (επιτέλους, τους νικήσαμε τους αριστερούς...) όταν μπροστά μας έχουν ανοίξει οι πύλες του Άδη και βγήκαν όλα τα θηρία της αβύσσου. Και αυτά τα θηρία είναι δεξιά, πολύ δεξιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαστρέφεις την αλήθεια λέγοντας ότι τη νομιμοποίηση της σεξουαλικής διαστροφής την προώθησε η χριστιανοδημοκρατική δεξιά. Πρωτοπόροι σε όλα τα κράτη είναι οι σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες.

      Διαγραφή
    2. Ποιος διαστρέφει τι... Ξεχνάς ότι ακόμη κι εκεί που οι πρωτοβουλίες ήταν των σοσιαλοδημοκρατών, οι Χριστιανοδημοπκράτες ΠΟΤΕ δεν αντέταξαν αντίδραση σε επίπεδο ηθικών αρχών. Αντιθέτως, χειροκροτούσαν κιόλας. Δεδς τι έγινε σε εμάς: αντέδρασε ποτέ η ΝΔ για το μονοτονικό; Μήπως για την κατάργηση των αρχαίων; Μήπως για τον εκμαυλισμό της νεολαίας (το νόμο Παπαθεμελή για τα νυχτερινά κέντρα τον υποστήριξε η εν Ελλάδι δεξιά και δεν το ξέρουμε;), για τη διάλυση της οικογένειας (το αυτόματο διαζύγιο και τα σύμφωνα συμβίωσης η δεξιά τα πέρασε για να εναρμονιστούμε με το πνεύμα της Ευρώπης κια να εκμοντρερνιστούμε), για το ρημαδιό στην παιδεία (το βιβλίο της Ρεπούση ποιος το έστειλε στα σχολεία (και δεν θα το απέσυραν αν δεν είχαν ξεσηκωθεί κάτι "δεξιοί" όπως ο Ζουράρις, ο Θεοδωράκης, ο Καραμπελιάς κλπ.).

      Ειδικά για τη διαστροφή είναι ηλίου φαεινότερον ότι και για τους δεξιούς της Ευρώπης είναι ύψιστο θέμα "ατομικών δικαιωμάτων" (έννοια που αν την ψάξεις θα δεις ότι δεν γεννήθηκε στην Ευρώπη από ...αριστερούς αλλά από την αστική τάξη). Ετοιμάσου λοιπόν να τα καλοδεχτείς και εδώ, στήριξε τη "δεξιά του υψίστου" και συνέχισε τον εμφύλιο κατά των αναρχοκομμουνιστοσυμμοριτών για να σώσεις την Πατρίδα από αοράτους εχθρούς (τους ορατούς τους υποστηρίζουμε κιόλας...).

      Διαγραφή
    3. Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου αδελφέ!

      Διαγραφή
    4. Εννοείται ότι δεν υποχρεωτικό να συμφωνούμε όλοι σε όλα. Το ζητούμενο για τον καθένα μας είναι να τολμήσει, βγαίνοντας από την όποια αυτάρκειά του, να δει τον κόσμο έξω από προκατασκευασμένα, απλουστευτικά σχήματα, που αδικούν την αλήθεια του ανθρωπίνου προσώπου. Χαίρε.

      Διαγραφή
  4. Αλίμονο: Σήμερα, 14-1-13, ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ η Ελλάδα...

    Εκχωρείται η Εθνική Κυριαρχία στους Δανειστές.

    ΑΓΩΝΑ μεχρι τελικής πτώσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΥΓΕ στον Σεβασμιώτατο Κονίτσης Ανδρέα για το θάρρος του !

    Επιτέλους ένας ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ Ιεράρχης !

    ΑΞΙΟΣ !!!

    Υποθέτω ότι αυτόν δεν θα τον καλέσουν στο συνέδριο "Εκκλησία και Αριστερά", όπου θα πάνε όλοι οι οικουμενιστές ΑΝΑΞΙΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.