11 Οκτ 2012

Μήπως ἦλθε ἡ ὥρα γιὰ ἕναν τίμιο καὶ εἰλικρινῆ διάλογο μεταξὺ Ἀριστερᾶς καὶ πίστης στὸν τόπο μας;


Ὅταν οἱ ρῶσοι κομμουνιστὲς τιμοῦν τοὺς συντρόφους τους μὲ θρησκευτικὰ μνημόσυνα...
Τὸ παρακάτω κείμενο δημοσιεύθηκε στὴν  ἐφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ καὶ μᾶς βάζει στὸν πειρασμὸ νὰ σχολιάσουμε γιὰ ἀκόμη μία φορὰ τὴ στάση τῆς Ἑλληνικῆς Ἀριστερᾶς στὸ ζήτημα τῆς θρησκείας. Ἔχουμε ἀναφερθεῖ ἐπανειλημμένως στὸ συγκεκριμένο ζήτημα ὑποστηρίζοντας ὅτι ἡ Ἀριστερὰ στὴν Ἑλλάδα πιθανότατα νὰ εἶναι ἡ τελευταία στὸν πλανήτη ποὺ ἀκόμη ὑποστηρίζει μὲ θρησκευτικὴ εὐλάβεια μάλιστα, ὅτι ἡ θρησκεία εἶναι τὸ ὄπιο τοῦ λαοῦ. Οἱ Ρῶσοι κομμουνιστὲς ἔρχονται νὰ δικαιώσουν αὐτὴ τὴ θέση μας. Μήπως ἦλθε ἡ ὥρα, ἡ ἡγεσία τῶν ἑλληνικῶν ἀριστερῶν κομμάτων νὰ ἀκούσει τὴ βάση τους,   ἡ ὁποία σὲ μεγάλο βαθμό, ὅπως ἔχουν δείξει πολλὲς ἔρευνες κατ' ἐπανάληψη, θρησκεύει; Μήπως ἦλθε ἡ ὥρα γιὰ ἕναν τίμιο καὶ εἰλικρινῆ διάλογο μεταξὺ Ἀριστερᾶς καὶ θρησκείας στὸν τόπο μας;;;

Σύντροφοι καὶ χριστιανοὶ
Ὁ Μὰρξ ὑποστήριζε ὅτι ἡ θρησκεία εἶναι τὸ ὄπιο τοῦ λαοῦ καὶ τὰ κομμουνιστικὰ καθεστῶτα τήρησαν τὸ πνεῦμα τοῦ μεγάλου θεωρητικοῦ ἀπαγορεύοντας τὶς θρησκευτικὲς ἐκδηλώσεις. Οἱ σημερινοὶ κομμουνιστές, ὡστόσο, δὲν....

 φαίνεται νὰ ἀσπάζονται τὴν ἐπίσημη γραμμή. Καὶ τίμησαν τοὺς συντρόφους τους ποὺ ἔχασαν τὴ ζωή τους σὲ συγκρούσεις μὲ τὴν Ἀστυνομία τὸ 1993 ὄχι μόνο μὲ μία συγκέντρωση ἀλλὰ κι ἕνα θρησκευτικὸ μνημόσυνο στὸ νεκροταφεῖο τῆς ρωσικῆς πρωτεύουσας ὅπου ἀναπαύονται τὰ θύματα. Ὁ ὀρθόδοξος ἱερέας ἀπὸ τὴ δική του πλευρὰ ἐκτελεῖ, ὡς ὀφείλει, τὸ ἱερὸ καθῆκον τοῦ χωρὶς νὰ λαμβάνει ὑπόψη τοῦ τὶς διαφορὲς ποὺ χώριζαν στὸ παρελθὸν τὰ δύο δόγματα. Γιὰ τὴν ἱστορία, τὰ ἐπεισόδια τοῦ 1993 εἶχαν σημειωθεῖ ἀνάμεσα σὲ νοσταλγοὺς τοῦ κομμουνιστικοῦ καθεστῶτος καὶ τὶς δυνάμεις ἀσφαλείας ποὺ ἦταν πιστὲς στὸν τότε πρόεδρο τῆς Ρωσίας Μπόρις Γιέλτσιν.

33 σχόλια:

  1. Μπράβο για το κείμενο.
    Αλλά τώρα θα πεταχτούν όλοι οι υπερδεξιοί και θα αρχίσουν να φωνάζουν ότι δεν γίνονται τέτοια πράγματα κτλ. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η εκκλησία δέχεται την μετάνοια οποιουδήποτε ακόμα και του πιο στυγνου εγκληματία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεωρώ ως άστοχη την ταμπέλα που βάζουν πολλοί "αριστερός, άρα άθεος"
    Το θέμα πίστης του καθενός δεν χρειάζεται απαραίτητα να συμβαδίζει με τις πολιτικές του προτιμήσεις.
    Όπως πολύ σωστά αναφέρει και η δημοσίευση: "...ἡ ἡγεσία τῶν ἑλληνικῶν ἀριστερῶν κομμάτων νὰ ἀκούσει τὴ βάση τους, ἡ ὁποία σὲ μεγάλο βαθμό, ὅπως ἔχουν δείξει πολλὲς ἔρευνες κατ' ἐπανάληψη, θρησκεύει", αλλά και ο κόσμος να αντιληφθεί ότι η πολιτική προτίμηση και τα κόμματα δεν σε κάνουν λιγότερο ή περισσότερο πιστό.
    Η Πίστη είναι θέμα προσωπικής επιλογής και όχι κομματικής γραμμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο π. Παΐσιος είχε πει ότι αν το κκε δεν ήταν άθεο κόμμα θα το ψήφιζε. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι τα κοινωνικά θέματα δεν είναι ιδιοκτησία της αριστεράς ούτε τα εθνικά θέματα είναι ιδιοκτησία της δεξιάς.
    Πάντως το κείμενο ταιριάζει πάρα πολύ με την τρέχουσα επικαιρότητα που όπως όλα δείχνουν αν δεν ξυπνήσουμε θα οδηγηθούμε σε έναν νέο εμφύλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η γιαγιά μου αν είχε ΧΥ χρωμόσωμα θα ήταν παππούς και όχι γιαγιά! Χαίρω πολύ.
      Το θέμα είναι ότι όσο περνάνε τα χρόνια αποδεικνύεται ότι η Αριστερά έχει μέχρι το μεδούλι της μέσα, τον αντιχριστιανισμό και την ασέβεια.

      Διαγραφή
    2. Δε νομιζω οτι ειχε πει αυτο. Προσωπικα και ενω εχω διαβασει αρκετα βιβλια του πατρος Παισιου δεν το εχω συναντησει πουθενα αυτο. Και για να ξερουμε τι λεμε οι μοναχοι ΔΕΝ ψηφιζουν!

      Διαγραφή
    3. Δεν ξέρω αν το είπε ή όχι ο π.Παίσιος αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα από το μοναστήρι που πηγαίνω και από άλλους ιερομόναχους που γνωρίζω είναι ότι ψηφίζουν κανονικά.
      Το λέω με πάσα σιγουριά γιατί κι εγώ έτσι νόμιζα αλλά τελικά ψηφίζουν αν το θέλουν.
      Οι μόνοι πολίτες που στερούνται τα πολιτικά τους δικαιώματα είναι οι φυλακισμένοι.

      Διαγραφή
  4. Δεν αρκεί η Ορθόδοξη πίστη, χρειάζεται και ομολογία για την σωτηρία
    http://orthodox-voice.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8673.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αδελφοί τί λέτε; Τί αναρτήσεις και τί σχόλια είναι αυτά;
    Στην Ελλάδα η Αριστερά είναι εκκλησιομάχος και άθεη και αντίχριστη εκτός ορισμένων εξαιρέσεων που δεν επηρεάζουν την γραμμή του κόμματος.
    Θέλετε παραδείγματα πρόσφατα και παλαιότερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν λέει κανείς ότι δεν υπήρξε εκκλησιομάχος η αριστερά. Απλά ότι η ηγεσία πρέπει να αλλάξει θέσεις από τη στιγμή που ο λαός είναι ορθόδοξος. Τι βρίσκεις κακό σε αυτό;;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 1,26μμ
      Βλέπεις την ηγεσία να έχει την παραμικρή πρόθεση να μετανοήσει ή συνεχίζει με λύσσα τον αντιχριστιανικό χαβά της όπως αποδείχθηκε, μολις προσφατα με τις φιλοβλάσφημες απόψεις των ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ.ΑΡ. ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ;;
      Προς τι οι προσκλήσεις αυτές σαν να έχει πρόθεση η Αριστερά να αλλάξει;
      Γιατί δεν απευθύνει ο συντάκτης του άρθρου αυτός και παρόμοια αιτήματα προς την Χρυσή Αυγή και τα δεξιά κόμματα;

      Διαγραφή
  6. Το site απο όπου τα παίρνετε είναι το ιστολόγιο του Ανδρεα Αργυρόπουλου πρόεδρου του διαβόητου νεου Θεολογικού Συνδέσμου Ο ΚΑΙΡΟΣ που δεν του αρέσει αλλά αγωνίζεται εναντίον του Ομολογιακού Κατηχητικού Ορθόδοξου Χαρακτήρα του Μαθήματος των Θρησκευτικών.
    Το site απο όπου τα παίρνετε εγκωμιάζει οικουμενιστές ιεράρχες!
    Συνέλθετε! Δεν μπορεί να γράφετε κατα του Οικουμενισμού και να παίρνετε τέτοια ανεδαφικά κείμενα απο ανθρώπους του... ΚΑΙΡΟΥ! Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις να σχολιάσεις κάτι επί του κειμένου;;; Σε τι ακριβώς διαφωνείς;;;
      Δεν θέλεις να σώσουν την ψυχή τους οι άνθρωποι και να μετανοήσουν;;;

      Διαγραφή
  7. Ξεστραβωθείτε να δείτε πόσο αντίχριστη είναι η Αριστερά
    http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2012/10/blog-post_9051.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν λέει κανείς ότι δεν είναι αντίχριστη η αριστερά. Απλά ότι πρέπει να μετανοήσει η ηγεσία της ώστε να είναι ο λαός κοντά στην ορθόδοξη πίστη

      Διαγραφή
  8. Να η Αριστερα της ΔΗΜ.ΑΡ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ
    http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2012/10/blog-post_5194.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφωνείς στο να μετανοήσει η ηγεσία της ελληνικής αριστεράς;;;;
      Ποιο είναι το πρόβλημα;;;
      Άνθρωποι του Θεού δεν είναι κι αυτοί;;;
      Δεν πρέπει να ευχόμαστε να ξεπεράσουν τις αντιχριστιανικές και ανθελληνικές ιδέες τους;;;
      Δεν μπορώ να καταλάβω το μένος που έχεις εναντίον σου;;;
      Είσαι ορθόδοξος χριστιανός που αγαπάς τους πάντες αδιάκριτα ή με προϋποθέσεις;;;
      Διάβασες το σχόλιο του παραπάνω αναγνώστη να δεις τι έχει πει ο π. Παΐσιος για το κκε;;;
      Εμπρός λοιπόν ξύπνα από τον λήθαργο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 1,38μμ, αυτός που γράφει αυτά γιατί δεν λέει το ίδιο για την Χρυσή Αυγή; Δείτε το μπλογκ του να δείτε ότι είναι πυρ και μανία κατα της Χρυσής Αυγής που δεν είναι αντίχριστη και εκκλησιομάχος, φανερά τουλάχιστον.
      Γιατί αρέσκεται να κάνει προσκλήσεις μόνο προς την αντιχριστη Αριστερά;
      Είναι αυτό αδιάκριτη αγάπη ή με προϋποθέσεις;

      Διαγραφή
  9. Αγαπητέ φίλε οδοιπόρε και αγαπητοί αναγνώστες του ιστολογίου,

    συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο και με τα σχόλια των παραπάνω φίλων.

    Εγώ έχω εκδηλώσει επανειλημμένως εδώ την κομματική μου τοποθέτηση.

    Είμαι ψηφοφόρος και φίλος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και το λέω ανοιχτά, χωρίς να με ενδιαφέρουν οι χαρακτηρισμοί που ίσως μου προσάψουν κάποιοι.

    Ο βασικός λόγος που υποστηρίζω την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι οι θέσεις της στα Εθνικά θέματα και στο μεταναστευτικό, που θεωρώ ότι είναι τα σημαντικότερα ζητήματα του Ελληνισμού αυτή τη στιγμή.

    Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι αδιαφορώ για τα θέματα της κοινωνικής δικαιοσύνης.

    Δεν είμαι ο κλασικός "αστός" δεξιός που συμφωνεί με την εκμετάλλευση των εργαζομένων για χάρη της "ανάπτυξης".

    Η κοινωνική δικαιοσύνη, ως έννοια, είναι βαθιά ριζωμένη στην Ορθόδοξη παράδοσή μας, και δεν είναι φέουδο μόνο της "αριστεράς".

    Τον τελευταίο καιρό έρχονται ως ψηφοφόροι στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πολλοί πρώην κομμουνιστές.

    Σας φαίνεται περίεργο αυτό ;;

    Οι άνθρωποι αυτοί είναι πατριώτες, είναι Ορθόδοξοι χριστιανοί και ψήφιζαν ΚΚΕ επειδή πίστευαν ότι το ΚΚΕ είναι "το κόμμα του λαού".

    Απογοητεύτηκαν όμως από την ΗΓΕΣΙΑ του κόμματος αυτού, το οποίο επιμένει να είναι εγκλωβισμένο σε ανθελληνικές, αντιχριστιανικές και υλιστικές απόψεις.

    Οι ΗΓΕΣΙΕΣ της αριστεράς είναι το πρόβλημα, και όχι οι απλοί άνθρωποι της αριστεράς.

    Ακριβώς λοιπόν επειδή βλέπουν ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συνδυάζει Εθνικές θέσεις και συνθήματα κοινωνικής δικαιοσύνης ( αντιμνημόνιο, διανομές τροφίμων σε απόρους κλπ ), παρατηρείται μετακίνηση ψηφοφόρων από το ΚΚΕ προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτό !

    Το ιδανικό για την Πατρίδα μας θα ήταν να ενωθεί όλος ο Ελληνικός λαός κάτω από την ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ και να αντιμετωπίσουμε μαζί τους εσωτερικούς και εξωτερικούς κινδύνους.

    Ας μας βοηθήσει ο Θεός !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ και επαυξάνω φίλε. Το πρόβλημα βρίσκεται στην ηγεσία της αριστεράς. Ο απλός λαός στην πλειοψηφία του θρησκεύει.

      Διαγραφή
    2. Αν ήταν πραγματικός Χριστιανός ο λαός, ανώνυμε 1,39μμ, που ψηφίζει αριστερά κόμματα δεν ψήφιζε τα αριστερα κόμματα που είναι εκκλησιομάχα κόμματα. Δεν πιστεύει και θέτει άλλες προτεραιότητες υλικές γι' αυτό έχει την αδιστακτοσύνη να ψηφίζει εκκλησιομάχα κόμματα.

      Διαγραφή
    3. ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ Σ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΦΩΤΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ.Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΝΗΣΙΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΙΔΟΣ ΕΝ ΕΚΛΕΙΨΕΙ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΘΑΜΕ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΣΑΝ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ. ΑΔΕΡΦΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΕΙΣΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ!! ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΣΟΥΜΕ . Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

      Διαγραφή
  10. ΡΕΠ: http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2012/10/corpus-christi_10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΝΩΝΥΜΕ 1:39 ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΩΜΩΔΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΗΜΑΤΟΣ Ο "ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ" ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΥΣ ΚΑΙ "ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ" ΕΡΓΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΜΕΣΑΙΩΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΑΛΟΥΧΙΣΕΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΦΑΡΜΑΚΙ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ! ΑΛΛΑ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΧΙΛΙΟΥΣ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟ "ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΟ" ΣΥΡΙ@ΖΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.




    Ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, προϋπόθεση μιας δημοκρατικής κοινωνίας
    Η παρέμβαση της Εκκλησίας στα πράγματα της δημοκρατικής πολιτείας, καθώς και η στενή διαπλοκή της με το κράτος, συχνά στις χειρότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, ανάγεται στην ίδρυση του ελληνικού κράτους. Οι παθογένειες αυτής της σύμφυσης ήταν πάντοτε εμφανείς, ωστόσο τα τελευταία χρόνια οξύνθηκαν ιδιαίτερα: με την εθνικιστική και οπισθοδρομική πολιτική παρέμβαση της προηγούμενης ηγεσίας της ελληνικής Εκκλησίας, με τη σκανδαλώδη οικονομική και παρα-οικονομική δραστηριότητα της Εκκλησίας και των μοναστηριών.

    Σήμερα, λοιπόν, θεωρούμε ότι έχει δικαιωθεί απολύτως και έχει καταστεί ώριμο κοινωνικό αίτημα η πάγια θέση μας ότι για μια σύγχρονη και δημοκρατική πολιτεία είναι αναγκαίος ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, και σε συνταγματικό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο, αγωνιζόμαστε μαζί πλέον με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και διεκδικούμε ορισμένα δημοκρατικά αυτονόητα:

    Τον συνταγματικό χωρισμό κράτους-εκκλησίας: Έχουμε επανειλημμένως προτείνει την αναθεώρηση του άρθρου 3.1 του Συντάγματος, προκειμένου να αναπροσδιοριστούν οι σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας και να επέλθει ο χωρισμός τους υπό καθεστώς αμοιβαίου σεβασμού.

    Τη διασφάλιση της θρησκευτικής ουδετερότητας της χώρας, με παράλληλη εξίσωση όλων των θρησκευτικών δογμάτων, των δικαιωμάτων αλλά και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτά. Αυτό σημαίνει την εξάλειψη κάθε είδους διακρίσεων ανάμεσα στους πολίτες με βάση τις θρησκευτικές τους δοξασίες (σε ζητήματα δημόσιας διοίκησης, δικαιοσύνης, εκπαίδευσης κλπ). Σημαίνει επίσης όμως και την παροχή όλων των προϋποθέσεων ελεύθερης άσκησης κάθε θρησκευτικής πίστης (λ.χ. δημιουργία λατρευτικών χώρων για τους πολίτες όλων των δογμάτων), ή την καθιέρωση του πολιτικού όρκου ή την αναγνώριση του δικαιώματος καύσης των νεκρών.

    Την κατάργηση της πλήρους φοροαπαλλαγής των εισοδημάτων της Εκκλησίας από ακίνητα. Θεωρούμε ότι η Εκκλησία θα πρέπει να υπάγεται κανονικά και χωρίς εξαιρέσεις ή χαριστικές ρυθμίσεις στο φορολογικό καθεστώς που ισχύει για όλους τους πολίτες της χώρας, για όσους διαθέτουν περιουσία και αναπτύσσουν οικονομική δραστηριότητα. Θα πρέπει επίσης να επανεξεταστούν τα χρυσόβουλα και όλοι οι συναφείς τίτλοι με τους οποίους δίνονται ιδιοκτησιακά δικαιώματα στην Εκκλησία και στις μονές.

    Την επέκταση των αποτελεσμάτων του χωρισμού Κράτους-Εκκλησίας και στο εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτό, ενδεικτικά, σημαίνει:

    (α) Κατάργηση του υποχρεωτικού εκκλησιασμού και της πρωινής προσευχής στο σχολείο

    (β) Κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών και αντικατάστασή του από μάθημα επιστημονικού και όχι κατηχητικού προσανατολισμού, στο πλαίσιο του οποίου θα διδάσκεται η αναγκαία γνώση περί της ιστορίας και της φιλοσοφίας των θρησκειών του κόσμου.

    (γ) Διαχωρισμό των θρησκευτικών υποθέσεων από το Υπουργείο Παιδείας και υπαγωγή τους σε άλλο υπουργείο (π.χ. στο υπουργείο Εσωτερικών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 2 12 ΕΣΥ ΔΗΛ.ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΔΕΞΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ Κ ΘΕΤΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΑΙΟΤΗΤΕΣ ;
    ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΠΩΣ ΔΕΞΙΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΤ ΕΞΟΧΗΝ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΜΗΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΒΕΛΟΝΑΣ ΠΑΡΑ ΕΝΑΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ.
    (Ο ΣΥΝΗΡΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ).
    ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΑΔΕΡΦΕ ΟΤΙ : 1oν ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΣΟΝΤΑΙ ΕΣΧΑΤΟΙ Κ ΟΙ ΕΣΧΑΤΟΙ ΠΡΩΤΟΙ.
    2ον ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ.(Π.ΠΑ'Ι'ΣΙΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα!

      Διαγραφή
    2. Δεν ψηφίζαν δεξιά μόνο οι έχοντες αλλά και ο πιστός λαός που δεν θέλει να τον κυβερνήσουν αντίχριστοι όπως κατ' επανάληψη έδειξαν ότι είναι τα αριστερά κόμματα! Ακόμα και υπερ της χειρότερης βλασφημίας τάχθηκαν!

      Διαγραφή
  14. Για αυτούς τους αδελφούς που γελάστηκαν και πίστεψαν στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δείτε το παρακάτω βίντεο. Ο χριστιανός ας ψηφίζει Χριστιανούς Ορθόδοξους! Όσον αφορά στο άρθρο το βρίσκω πολύ καλό και συγχαρητήρια στον συντάκτη! Στα θέματα κοινωνικής πολιτικής τα κόμματα της αριστεράς βρίσκονται πολύ πιο κοντά στην ορθοδοξία μας.
    http://www.youtube.com/watch?v=bABj0VPRdIU&feature=channel&list=UL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί ανοησίες είναι αυτές που γράφεις; Τα αριστερά κόμματα είναι όχι πιο μακρυά απο την Εκκλησία αλλά και εχθρικά προς την Εκκλησία και τον Χριστό και μάλιστα με λύσσα πρωτοφανής.
      Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ και πριν απο ένα μήνα υποστηρίξη τους προς τις βλασφημίες δείχνουν την αντιχριστοσύνη τους!
      Τουλάχιστον η Χρυσή Αυγή ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, είναι υπερ της Εκκλησίας! 5 βουλευτές ήλθαν της Χρυσής Αυγής έξω απο το θέατρο που δόθημε μάχη για να μην παιχθεί η βλασφημία κατα του Χριστού!
      Και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παππάς δύο φορές έκανε ερώτηση στη Βουλή κατα της βλασφημίας. ΕΥΓΕ ΤΟΥΣ!

      Και ντροπή στους αχρίστιανους που έχουν κομματικό τυφλοπάνι και δεν βλέπουν την εκκλησιομαχία της αριστεράς.

      Διαγραφή
    2. Μπράβο Ανώνυμε 12/10/2012 1:56 μ.μ. που ανέφερες ότι ήταν εκεί Χρυσαυγίτες!

      Μάλιστα, κραδαίνοντας εικόνες εκστόμισαν κάθε είδους βρωμιές και ακαθαρσίες υβριστικές από το στόμα τους σε άλλες Εικόνες Θεού (ναι, και οι άθεοι εικόνες του Θεού είναι ως πλάσματά του) με αποτέλεσμα να γίνει η συμπεριφορά τους αιτία να βλαστημηθεί η πίστη μας από τους άθεους.

      Φαύλος κύκλους. Νούμερο, ε νούμερο, Χριστέμποροι :)

      Διαγραφή
    3. Εσύ ανώνυμε 10:21, προφανώς πιστεύεις ότι, όταν τα ΜΑΤ σου ρίχνουν χημικά και οι άθεοι υβρίζουν εσένα και την Πίστη σου, εσύ θα ματαιώσεις την βλάσφημη παράσταση παρακαλώντας τους ευγενικά...

      Έχεις διαβάσει στο Ευαγγέλιο τους χαρακτηρισμούς του Κυρίου προς τους Φαρισαίους ;;

      ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ, ο Χριστιανός μπορεί να γίνει και ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΟΣ και ΑΓΕΝΗΣ όταν οι βλάσφημοι τον προκαλούν και υβρίζουν τον Κύριο.

      Άσε λοιπόν τα μαθήματα καθωσπρεπισμού, και δεν θα κρίνεις εσύ ποιος είναι ο "χριστέμπορος" και ποιος δεν είναι.

      Διαγραφή
  15. Η αριστερά δεν μπορεί να στραφεί στην εκκλησία και την πίστη. Τα ξένα κέντρα, από την οποία ελέγχεται την έχουν στρέψει στους λαθρομετανάστες. Για την κατάντια της χώρας δυστυχώς φταίει η αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.