7 Μαΐ 2012

Ὁ πατήρ Παΐσιος γιά τήν ἀποχή στίς ἐκλογές

Σύμφωνα μέ τά τελευταία στοιχεῖα τοῦ Ὑπουργείου Ἐσωτερικῶν ἡ ἀποχή ἀπό τίς κάλπες ἔφτασε τό κολοσσιαῖο ποσοστό τῆς τάξης τοῦ 38%. Γνώμη μας εἶναι ὅτι ὅποιος δέν ψηφίζει δέν πρέπει νά ἐκφράζει γνώμη γιά τήν πολιτική. Ἡ δημοκρατία εἶναι προσκλητήριο παρόντων! Δέν πρέπει νά ξεχνᾶμε ἄλλωστε τήν ρήση τοῦ Ἠράκλειτου ὅτι οἱ κοιμισμένοι εἶναι ἐργάτες καί συνεργοί σέ ὅσα συμβαίνουν στόν κόσμο.

Κληθήκαμε χθές νά συμμετέχουμε στήν πιό σημαντική ἐκλογική ἀναμέτρηση τουλάχιστον τῶν τελευταίων 50 ἐτῶν καί κάποιοι προτίμησαν νά ἀπέχουν. Ὁ π. Χριστόδουλος στό βιβλίο του γιά τόν πατέρα Παΐσιο ἀναφέρει τήν ἑξῆς συγκλονιστική φράση τοῦ ἁγίου γέροντα πού πρέπει νά μᾶς ταρακουνήσει:...
"Σήμερα οἱ χριστιανοί βαριοῦνται ἀκόμα καί νά πᾶνε νά ψηφίσουν"

10 σχόλια:

  1. 38% αποχή, 18% (όσων ψήφισαν)κόμματα και παρατάξεις εκτός Βουλής, 65% το άθροισμα της αντιπολίτευσης κάθε είδους.... Φανταστείτε για λίγο αδέλφια τι ποσοστό Ελλήνων εκφράζει και εκπροσωπεί η κυβέρνηση ''εθνικής ενότητας'' που θα σχηματιστεί αύριο για να μας αποτελειώσει!!!! Να τη χαίρονται τέτοια δημοκρατία και τέτοιες δίκαιες και δημοκρατικές κατά τα άλλα διαδικασίες, όπου κουμάντο σώνει και καλά και με κάθε τρόπο, θα κάνει η ολίγιστη μειοψηφία! Ο Θεός να μας λυπηθεί, να μας φωτίσει να αλλάξουμε μυαλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε παιδιά,ηρεμήστε,σκεφτείται και τον άλλο σημαντικό παράγοντα.....λεφτα δεν υπήρχαν για μετακινήσεις,ξέρω ένα σωρό εκπαιδευτικούς που δεν τους περίσευε ούτε ευρώ!!!!!

      και επίσης πολλοί "αλλοδαποί" δεν πήγαν να ψηφίσουν!!!!


      παρόλαυτά όμως η αποχή υφίσταται!!!!και μαζι με σας την αποδοκιμάζω κι εγώ!!!!

      Διαγραφή
    2. Ξέρεις όμως πόσοι δεν πήγαν να ψηφίσουν απο απλή ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ;;; Απ' ότι καταλαβαίνω εγώ η ανάρτηση αναφέρεται προφανώς σε αυτούς. Οι άλλοι που δεν πήγαν για οικονομικούς λόγους εννοείται και εξαιρούνται. Πάντως υπάρχει γενικά η τάση στους χριστιανικούς ιδίως κύκλους πλήρους αδιαφορίας για την πολιτική με ταυτόχρονη παρουσίαση της πραγματικότητας ωραιοποιημένης. Πρέπει να είμαστε πραγματιστές. Φέρουμε τεράστια ευθύνη για τους ηγέτες μας.
      Αλλά δεν τα λέω εγώ. Τα λέει η πολύ πετυχημένη φράση του π. Παϊσίου.

      Διαγραφή
  2. http://hellenicrevenge.blogspot.com/2012/05/o-50.html
    Δείτε εδώ ακριβώς τα ποσοστά στο μισό της επικράτειας! Όταν λέμε ότι η μειοψηφία αποφασίζει με την ανοχή της πλειοψηφίας το εννοούμε! Φρίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mη το λέτε αυτό ρε παιδιά,ήθελα να πάω να ψηφίσω αλλά όταν ψηφίζεις επαρχία και δεν έχεις την άνεση χρημάτων να ταξιδέψεις με δεκάδες άλλες υποχρεώσεις είναι τουλάχιστον αφελές και πρόωρο να λες ότι δε μπορούμε να εκφραζόμαστε πολιτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να γίνεις ετεροδημοτης μεγάλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορούσαν να γίνουν ετεροδημότες και να ψήφιζαν εκεί που ζουν,έλεος με τα αδιάφορα αυτα τα ζώα,έχουν τις ίδιες ευθύνες με τους προδότες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορθότατος!!!!! Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά ας γίνει ετεροδημότης. Οι δικαιολογίες δεν υπάρχουν πλέον. Η Αδιαφορία μας θα μας καταστρέψει

      Διαγραφή
  6. Είναι γνωστό ότι ένας αριστερός μπορεί να αναβάλει το θανατό του για να πάει να ψηφίσει.
    Αυτοί που δεν ψήφισαν,είναι όσοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας,οι περισσότεροι της λαϊκής δεξιάς,οι νοικοκυραίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.