18 Απρ 2012

Βοστώνη - Νοσηρά Οἰκουμενιστικά φαινόμενα

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος και ο Ρωμαιοκαθολικός καρδινάλιος Σίαν Ομάλι, τελούν την Ανάσταση. Διακρίνονται οι Αρχ. Κλεόπας Στρογγύλης και Π. Μανουσάκης και ο π. Τεντ Μπάρμπας.Ασχος!
Συνηθισμένα νοσηρά Οκουμενιστικά φαινόμενα στή Μητρόπολη Βοστώνης ο συμπροσευχές. Τά τελευταία χρόνια   Καρδινάλιος Βοστώνης, Σίαν μάλισυμμετεχει λειτουργικά στην κολουθία τς ναστάσεως με τήν νάγνωση το Εαγγελίου στά γγλικά - κατά τήν ναστάσιμη Λειτουργία.(Βλέπε Βοστωνη - κολουθία τς ναστάσεως. μέ συμμετοχή Ρωμαιοκαθολικο Καρδινάλιου  αλλα καιΟ Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος πγε στό Ρωμαιοκαθολικό καθεδρικό ναό το Τιμίου Σταυρο τή Μεγάλη Τρίτη.)
πως διαβάζουμε στον Εθνικό Κήρυκα, (βλέπε  ΑΜΗΝ/ )καί στήν κολουθία τς ναστάσεως το 2012 γιναν πάλι τά δια.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Μέ τή συμμετοχή το Ρωμαιοκαθολικο Καρδινάλιου τς Βοστώνης, Σίαν μάλι, γινε καί φέτος στόν Καθεδρικό Ναό το Εαγγελισμο τς Βοστώνης κολουθία τς ναστάσεως, τό μεσονύχτιο το Σαββάτου. Ο Καρδινάλιος μάλι μάλιστα συμμετεχε κατά τρόπο...
λειτουργικό στήν κολουθία τς ναστάσεως, καθότι νέγνωσε τό ωθινό εαγγέλιο τς ναστάσεως στήν γγλική γλώσσα αμεσως μετά πό τόν Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο, ποος προέστη τς ερς κολουθίας τς ναστάσεως.
γινε νταλλαγή εχν καί φιλοφρονήσεων κατέρωθεν πό μέρους το Καρδινάλιου μάλι καί το Μητροπολίτη Μεθόδιου γιά τήν νάσταση το Χριστο καί τό Πάσχα κι μέσως μετά τήν νάσταση Καρδινάλιος ποχώρησε.
Στήν κολουθία συμμετεχαν πίσης ερατικς προϊστάμενος το Καθεδρικο Ναο, ρχιμανδρίτης Κλεόπας Στρογγύλης, ρχιμανδρίτης Παντελεήμων Μανουσάκης καί πρωτοσυγκελεύων τς Μητρόπολης Βοστώνης π. Θεόδωρος (Τέντ) Μπάρμπας. Στήν κολουθία συμμετεχαν πίσης κατοντάδες πιστοί, νορίτες το Καθεδρικο λλά καί μογενες πό λλα μέρη τς Μασαχουσέτης.
Τονίζεται τι  Ρωμαιοκαθολική ρχιεπισκοπή Βοστώνης ξακολουθε νά συγκλονίζεται καί πό σκάνδαλα παιδεραστίας με ερες πό τό παρελθόν, ν καινούργιες περιπτώσεις ποκαλύφτηκαν πρόσφατα πό τόν δικηγόρο κ. Καραμπίντιαν. χει πουλήσει σο-σο πάνω πό κατό κτίρια, στά ποα συμπεριλαμβάνονται ναοί, σχολεα, μοναστήρια, οκήματα, προκειμένου νά καταβάλλει τίς ποζημιώσεις στά θύματα.

4 σχόλια:

  1. Αυτό που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρων στις ΗΠΑ είναι η κατάρρευση των προτεσταντών, αγγλικανών και καθολικών.
    Πολλοί από αυτούς γίνονται χριστιανοί ορθόδοξοι. Φαίνεται να κλαδεύεται η άμπελος από τα σάπια κλαδιά!!!
    Ταυτόχρονα δημιουργείτε μια ενιαία ορθόδοξη αρχιεπισκοπή και σύνοδο για τις ΗΠΑ.
    Μερικοί ορθόδοξοι έφτιαξαν μέχρι και ορθόδοξο κολλέγιο(όχι θεολογίας). Οι φοιτητές εκκλησιάζονται, προσεύχονται, νηστεύουν και βλέπουν κάποια επιστημονικά θέματα ΚΑΙ από την οπτική γωνία των ορθόδοξων πατέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω αντιθετα βλεπω οτι μεσα στις εκκλησιες της αμερικης γινεται χαμος,υπαρχει οτιδηποτε εκτος απο ορθοδοξη πιστη,γλωσσα Ελληνικη, ηθη και εθιμα Ελληνικα.
    Παραδειγμα το Πασχα την μεγαλυτερη γιορτη της χριστιανοσυνης,μεσα στις εκκλησιες γιορταζουν τον λαγο που φερνει τα αυγα,αν ειναι δυνατον.Μεσα στις εκκλησιες φεραν ττις συνηθειες τους οι γαμπροι και οι νυφες που δεν ειναι Ελληνες,την γλωσσα προσπαθουν να την ξεριζωσουν με καθε τροπο και ολα αυτα με την ανοχη των επισκοπων.Μπορω να γραψω πολλα αλλα ο χωρος ειναι περιορισμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Βοστώνης Μεθόδιος είναι ο μόνος μητροπολίτης της Αμερικής που αντιτάσσεται σθεναρά στην ίδρυση μονής από τον γέροντα Εφραίμ στην περιφέρειά του. Είναι στην πράξη ουνίτης και εκκοσμικευμένος στο έπακρον. Το χειρότερο είναι που ο άνθρωπος αυτός προαλείφεται για αρχιεπίσκοπος Αμερικής, προφανώς χρησιμοποιώντας τις ισχυρές διασυνδέσεις του για να πείσει το Φανάρι (ευεπίφορο ανέκαθεν σε πιέσεις, όταν μάλιστα αυτές συνοδεύονται από τις ανάλογες εισφορές εις το "φιλόπτωχον ταμείον" του "Σεπτού Κέντρου" και υπέρ της σωτηρίας του Αμαζονίου και του Ποδονίφτη απο τη ρύπανση....).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα συμφωνησω οτι στις εκκλησιες της μερικης γινεται χαμος, ζωντας μαλιστα στην ευρυτερη περιοχη της Νεας Υορκης! Ο Αρχιεπισκοπος Αμερικης συνεχεια μιλα εμας τους χριστιανους χωρις να διαχψριζει την θεση των Ορθοδοξων απο τους αιρετικους και αυτο σε κηρηγματα σε Ορθοδοξους ναους. Πηγαινουμε στις περισσοτερες εκκλησιες, οι ιερεις μιλανε για αγαπη, συνεχεια και για το οτι πρεπει να ειμαστε καλοι ανθρωποι αλλα κανεισ ιερεας δε μιλα για το πως πρεπει να το κανουμε ως Ορθοδοξοι, με αλλα λογια κανεις δε μιλα για εξομολογηση και ταπεινωση. Ισως να φταιει το γεγονος οτι οι Ελληνο-ορθοδοξοι ιερεις ειναι οι ποιο καλοπληρωμενοι, οι ρωσοι πολλες φορες κανουν και αλλες δουλειες για να ζησουν τις οικογενειες του και παρολαυατα εχουν την την εξωτερικη μορφη που οι ορθοδοξοι ιερεις εχουν, και παλι σε αντιθεση με τους ελληνορθοδοξους ιερεις.
    Επισης, πως γινεται και ενας μοναχος απο την μονη Σιμονοπετρας αποφασισε να ανοιξη με την ευλογια του Γεροντος του σε αυτη την περιοχη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.