19 Σεπ 2011

Ὁ Ψαριανὸς προκαλεῖ ξανά: Ζητᾶ τὴν κατάργηση τοῦ θεσμοῦ τοῦ στρατιωτικοῦ ἱερέως

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
13/9/11

ΕΡΩΤΗΣΗ
Πρὸς τὸν κ. Ὑπουργὸ Ἐθνικῆς Ἄμυνας
Θέμα: «Στρατιωτικοὶ Ἱερεῖς»

Ἕνα Σῶμα τῶν Ἐνόπλων Δυνάμεων εἶναι καὶ τὸ Θρησκευτικὸ Σῶμα ποὺ ἀποτελεῖται ἀπὸ Στρατιωτικοὺς Ἱερεῖς καὶ τῶν τριῶν Κλάδων τῶν Ε.Δ. Εἶναι θεσμοθετημένο μὲ δύο χουντικὰ νομοθετικὰ διατάγματα (Ν.Δ. 90/1973 καὶ 178/1969), ὑπάγεται στὸ Γενικὸ Ἐπιτελεῖο Ἐθνικῆς Ἀμύνης καὶ ἔχει ὡς ἀποστολὴ τοῦ «τὴν χριστιανικὴ καὶ ἠθικὴ διαπαιδαγώγηση τοῦ Στρατεύματος». Σύμφωνα μὲ τὴν ἰστοσελίδα τῆς Ἱερᾶς Συνόδου, «ἡ χριστιανικὴ καὶ ἠθικὴ διαπαιδαγώγηση τῶν Ε.Δ. πραγματοποιεῖται μέ:
α) Θεῖες Λειτουργίες ποὺ εἶναι τὸ κέντρο τῆς Χριστιανικῆς λατρείας.
β) Κηρύγματα – Διαλέξεις.
γ) Ἐξομολογήσεις – Συνεντεύξεις – Συζητήσεις.
δ) Φιλανθρωπία.
ε) Διανομὴ Χριστιανικῶν ἐντύπων.
στ) Προβολὲς σλάιτς καὶ ταινιῶν Θρησκευτικοῦ, ἐθνικοῦ καὶ κοινωνικοῦ περιεχομένου.
ζ) Μυστήρια – λοιπὲς ἁγιαστικὲς πράξεις καὶ τελετές.
η) Ποιμαντικὲς ἐπισκέψεις σὲ Νοσοκομεῖα καὶ Φυλακὲς τῶν...
Ἐνόπλων Δυνάμεων».

Ἀναρωτιέται κανεὶς γιὰ τὸ νόημα τῆς χριστιανικῆς καὶ ἠθικῆς διαπαιδαγώγησης στὸν Ε.Σ. Γιὰ ποιὸ λόγο θὰ πρέπει ὁ Ἕλληνας πολίτης νὰ διαπαιδαγωγηθεῖ γιὰ μία ἀκόμη φορᾶ χριστιανικά, τὴ στιγμὴ ποὺ ἐπὶ 12 χρόνια, σὲ Δημοτικὸ καὶ Γυμνάσιο-Λύκειο, ἡ χριστιανικὴ κατήχηση εἶναι ἀδιάλειπτη; Ἐξάλλου, στὰ 18 τοῦ κάποιος εἶναι ἐνήλικας καὶ μπορεῖ νὰ ἀποφασίζει αὐτοβούλως ὄχι μόνο γιὰ τὴν ψῆφο τοῦ ἀλλὰ καὶ γιὰ τὶς ὅποιες πεποιθήσεις του. Ἑπομένως, γιατί θὰ πρέπει
νὰ τοῦ ἐπιβάλλονται ὅλες αὐτὲς οἱ μέθοδοι χριστιανικῆς κατήχησης; Ἀπὸ τὴν ἄλλη, πῶς ἐξασφαλίζεται τὸ δικαίωμα ὅσων δὲν εἶναι χριστιανοὶ ὀρθόδοξοι νὰ μὴ συμμετέχουν σὲ αὐτὴν τὴ "χριστιανικὴ διαπαιδαγώγηση" χωρὶς νὰ ἀποκαλύπτονται οἱ θρησκευτικές τους πεποιθήσεις; Ἂν ἡ χριστιανικὴ καὶ ἠθικὴ διαπαιδαγώγηση τοῦ στρατεύματος ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία εἶχε κάποιο νόημα γιὰ τοὺς συνταγματάρχες τῆς δικτατορίας, ὅποτε καὶ θεσμοθετήθηκαν οἱ Στρατιωτικοὶ Ἱερεῖς, στὴ σύγχρονη κοινωνία ἔρχεται σὲ ἀντίθεση μὲ τὶς ἀρχὲς τῆς ἐλευθερίας σκέψης καὶ...
βούλησης καί, συνακόλουθα, τῆς δημοκρατίας.

Μὲ βάση τὰ προαναφερόμενα, ἐρωτᾶται ὁ ἁρμόδιος κ. Ὑπουργός:

Προτίθεστε νὰ καταργήσετε τὴ Διεύθυνση τῶν Στρατιωτικῶν Ἱερέων ἀπὸ τὶς Ἔνοπλες Δυνάμεις, ἡ ὕπαρξη τῆς ὁποίας προσιδιάζει σὲ θεοκρατικὸ καθεστὼς καὶ ὄχι σὲ ἕνα σύγχρονο δημοκρατικὸ κράτος;

Ὁ ἐρωτῶν βουλευτὴς

Γρηγόρης Ψαριανὸς

Πηγη:   http://www.psarianos.eu/ 

6 σχόλια:

  1. Μιας και είναι τόσο υπέρ της καταργήσεως ορισμένων πραγμάτων γιατί άραγε τόσα χρόνια δεν παραιτείται από τα βουλευτικά του προνόμια;

    Οι ιδεολόγοι έτσι κάνουν δίνουν το παράδειγμα, αλλά επί τούτων μούγκα στην στρούγκα.

    pluton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και για να μη ξεχνιώμαστε κε Ψαριανέ:




    Σκανάραμε για εσάς όλα τα έγραφα της Google και σπάσαμε τους κωδικούς για να σας αποκαλύψουμε την οργάνωση κίνημα του τζάμπα και την ηγεσίας της. Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω κείμενο φαίνεται να υπάρχουν τρεις τύποι «τζάμπα» στην οργάνωση ανάλογα με το πόσο δεν ντρέπεται κάποιος.



    Υπάρχει το:

    · "τζάμπα", το

    · "εντελώς τζάμπα" και το

    · "τζάμπα τα λεφτά μας"

    Για τις μετακινήσεις των βουλευτών με τον σιδηρόδρομο ή τα υπεραστικά λεωφορεία ή τα πλοία των εσωτερικών γραμμών υπάρχει ατέλεια. (τζάμπα) Για τους βουλευτές της περιφέρειας διατίθενται ετησίως 104 εντολές μετακίνησής τους αεροπορικώς. (εντελώς τζάμπα)

    Αναφορικά με τα έξοδα κίνησης (εκτός από τις ατέλειες και τα τζάμπα εισιτήρια) στους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς, αλλά και σε όσους οι περιφέρειες διαθέτουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα καταβάλλεται το ποσό των 450 ευρώ (τζάμπα τα λεφτά μας), ενώ στους βουλευτές των οποίων οι περιφέρειες είναι πιο κοντά στην πρωτεύουσα καταβάλλονται 600 ευρώ και σε όσους οι περιφέρειες βρίσκονται μακριά καταβάλλονται 750 ευρώ, και στους βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου καταβάλλεται το ποσό των 1.000 ευρώ (τζάμπα).

    Όσον αφορά τα αυτοκίνητα που παρέχονται στους βουλευτές, αυτό γίνεται μέσω σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης με εταιρεία Leasing. (εντελώς τζάμπα)


    Επιπλέον οι βουλευτές λαμβάνουν επίδομα οργάνωσης γραφείου, το οποίο κατανέμεται ως εξής: για τους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς (1.200 ευρώ) (τζάμπα) και για τους βουλευτές της περιφέρειας (1.500 ευρώ) (τζάμπα).

    Τα ποσά αυτά είναι αφορολόγητα. (τζάμπα τα λεφτά μας)

    Επίσης τους παρέχεται επίδομα οικογενειακών βαρών βάσει δήλωσης για την οικογενειακή κατάστασή τους (ισχύει ό,τι για τους δημόσιους υπαλλήλους: 10% για τον έγγαμο και 5% για κάθε παιδί). (τζάμπα τα λεφτά μας)


    Για τις γνωστές επιστολές που λαμβάνουν οι πολίτες από τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους καταβάλλεται στους βουλευτές κάθε μήνα ποσό (τζάμπα) που αντιστοιχεί σε 1.000 επιστολές και διπλασιάζεται φυσικά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

    Όσον αφορά τα (σταθερά) τηλέφωνα που χρησιμοποιούν ατελώς, υπάρχουν και εδώ κάποιες διαβαθμίσεις: στους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς παρέχονται επτά τηλεφωνικές συνδέσεις, ενώ στους υπολοίπους, οκτώ. (εντελώς τζάμπα)

    Η ατέλεια βαρύνει βεβαίως τη Βουλή μέχρι του συνολικού ποσού των 13.500 ευρώ ετησίως για κάθε βουλευτή και για το σύνολο των συνδέσεων, ενώ καλύπτει και γραμμή Internet. (τζάμπα τα λεφτά μας)

    Σχετικά με την κινητή τηλεφωνία κάθε βουλευτής δικαιούται μία (τζάμπα) γραμμή σύνδεσης με εταιρεία της επιλογής του και η Βουλή τού καλύπτει μηνιαίως ως 250 ευρώ πλέον των παγίων τελών. (τζάμπα τα λεφτά μας)

    Οι εξ επαρχίας βουλευτές για τη στέγασή τους δικαιούνται να μένουν (εντελώς τζάμπα) σε ξενοδοχείο ή να μισθώνουν οικία στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και να λαμβάνουν μηνιαίως 1.000 ευρώ. (τζάμπα τα λεφτά μας)

    Τέλος, η Βουλή μισθοδοτεί και έναν επιστημονικό συνεργάτη για κάθε βουλευτή, ο οποίος και τον προσλαμβάνει με την προϋπόθεση ότι θα απασχολείται πλήρως. (τζάμπα τα λεφτά μας)

    Επίσης κάθε βουλευτής έχει το δικαίωμα να αποσπά τρεις συνεργάτες από το Δημόσιο, ενώ του διατίθεται και ένας αστυνομικός (εντελώς τζάμπα) για την προσωπική φρούρησή του. Και όλα αυτά βέβαια εκτός των «παχυλών» αμοιβών τους.


    Ποιοι είναι οι ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ κύριε Ψαριανέ;


    pluton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γεμισε ο τοπος αληταραδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι στρατιωτικοι ιερεις υπηρχαν παντα(βλεπε '40)).επειδη καθε κομματι της ζωης του ελληνα ηταν συνδεδεμενο με την εκκλησια.δεν ηταν επιβολη της χουντας οπως αναφερει στην αρχη,απλα ισως η χουντα κατοχυρωσε και πολιτειακα,νομικα καποια πραγματα.Παντως οτι και να λενε ή κανουν οι ανθρωπο τον πρωτο και τελευταιο λογο τον εχει ο Θεος!Ο Αρχηγος της Εκκλησιας μας ειναι ο κατ'εξοχην διωκομενος και ετσι ειναι και η Εκκλησια Του.Ειναι ομως και ο μονος Αναστημενος,ετσι απο την Εκκλησια Του πηγαζει η ζωη και η ανασταση!Γενοιτο για ολους μας,και για τον κ.Ψαριανο,να του δινει ο Θεος φωτιση να μετατραπει σε αλλον Σαυλο-Παυλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ προτείνω να καταργήσουμε τον Ψαριανό και τους ομοίους του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο άνθρωπος λέει απύθμενες βλακείες και εν γνώση του ψεύδη!δεν μπορεί να μην ξέρει ότι στρατιωτικοί ιερείς υπήρχαν ανέκαθεν και σε όλους τους στρατούς!ακόμα και στην αρχαία εποχή πάντα συνόδευαν ιερείς και μάντεις το στράτευμα!είναι στη φύση του ανθρώπου να θέλει τον ιερέα,αυτόν που τον φέρνει πιο κοντά στο θείο σε τέτοιες στιγμές,μην λέμε ό,τι θέλουμε!Επίσης δεν υπάρχει κανένας στρατός που να μην έχει θρησκευτική υπηρεσία!
    Μακάρι να καταργήσουμε αυτόν...στο χέρι μας είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.