7 Ιαν 2010

ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΑ IZ΄

Χάριτι Θεού, είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Ο Κύριος μας ζητά να αγαπάμε όλους τους ανθρώπους. Επομένως και τους χιλιαστές ή μάρτυρες του Ιεχωβά, που έπεσαν θύματα μιας καταχθόνιας προπαγάνδας.

Οπωσδήποτε λυπούμαστε βαθιά γιατί πρόδωσαν τη Χριστιανική τους Πίστη και απομακρύνθηκαν από την αλήθεια του Χριστού και από το σώμα Του που είναι η Εκκλησία μας. Εκείνο που θέλουμε και για το οποίο προσευχόμαστε, πρέπει να προσευχόμαστε, είναι να δεχθούν το φωτισμό του Θεού, ώστε να επιστρέψουν στο φως και στην ορθή Πίστη.

Αν κάτι αποστρεφόμαστε, αυτό δεν είναι......
οι άνθρωποι, οι μάρτυρες του Ιεχωβά, αλλά είναι οι φρικτές πλάνες και αιρέσεις που υποστηρίζουν και που προσπαθούν με λυσσαλέο πείσμα να μας επιβάλλουν.

Ανήκουμε ως Χριστιανοί στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού. Δηλαδή την Εκκλησία που κράτησε ανόθευτη και απαραχάρακτη την αλήθεια, την οποία αποκάλυψε στους ανθρώπους ο Χριστός μας και μας παρέδωσαν οι Απόστολοί Του.

Αυτό ασφαλώς αποτελεί για μας ένα υψηλό προνόμιο και μια μεγάλη τιμή. Ταυτοχρόνως όμως γεννά και ορισμένες υποχρεώσεις. Έχουμε χρέος να γνωρίζουμε την πίστη μας. Να γνωρίζουμε επακριβώς ποιά είναι η διδασκαλία της Εκκλησίας μας.

Ιδιαίτερα οφείλουμε να μελετούμε την Αγία Γραφή, που είναι ο ζωντανός λόγος του Θεού, όπως μας την ερμηνεύει η ίδια η Εκκλησία μας, η οποία μας εγγυάται όχι μόνο την ορθή ερμηνεία, αλλά και αυτή την ύπαρξη της Αγίας Γραφής.

Πρέπει ακόμα να τονίσουμε πως, αν οι Χιλιαστές καταφέρνουν μερικές φορές να εξαπατήσουν ορισμένους, αυτό γίνεται διότι πολλοί από τους Χριστιανούς είναι ακατατόπιστοι στα θέματα της Πίστεως. Αποτέλεσμα δε αυτής της τραγικής καταστάσεως, είναι να προσπαθούν στη συνέχεια να μάθουν εντελώς λανθασμένα, και μέσω του Μπρούκλιν, την Ορθοδοξία και φυσικά να την διαστρέφουν εντελώς.

Η Ορθόδοξη Πίστη, ωστόσο, δεν είναι μόνο υπόθεση γνώσεως. Κυρίως είναι ορθός τρόπος ζωής. Ορθοδοξία ίσον Ορθοπραξία.

Ο Χριστός καλεί όλους μας όχι απλώς να Τον γνωρίσουμε θεωρητικά, αλλά να ζήσουμε τη δική Του ζωή μέσα στο σώμα Του, την Εκκλησία την οποία ο Ίδιος και ίδρυσε.

Η συνεπής χριστιανική ζωή όλων μας είναι η πλέον πειστική απόδειξη ότι η Πίστη μας είναι η μόνη ορθή πίστη.

Ο χριστιανός που ζει ενωμένος με το Χριστό, με τη συνεχή προσευχή, με την τακτική συμμετοχή του στα μυστήρια και την κοινή λατρεία, τη ζωή και τα έργα της ενορίας του, βρίσκεται σε ασφάλεια. Ανήκοντας οργανικά και όχι τυπικά στα λογικά πρόβατα της ποίμνης του Χριστού, που είναι η Εκκλησία μας, δεν κινδυνεύει από τους λύκους, τους διαφόρους δηλαδή αιρετικούς (Ιω. ι΄, 1-16).

Επαναλαμβάνουμε ότι είναι πολύ λυπηρό να βλέπει κανείς ανθρώπους που μέχρι πριν ίσως να μην πατούσαν ποτέ στην Εκκλησία, και η ζωή τους να ήταν παντελώς άσχετη αλλά και άκρως αντίθετη με το θέλημα του Θεού, τώρα να εμφανίζονται ως δήθεν κήρυκες της αληθείας, μη γνωρίζοντας φυσικά επί της ουσίας απολύτως τίποτε από την Αλήθεια.

Είπε κάποιος ότι οι άνθρωποι αυτοί, με το να απομακρυνθούν από το σώμα του Χριστού, πληρώνουν οι ίδιοι κατά το χειρότερο τρόπο την αδιαφορία τους και την απομάκρυνσή τους από τα μυστήρια. Δηλαδή το ότι έμπλεξαν στους Χιλιαστές, τούτο ήταν το φυσικό επόμενο της όλης τακτικής τους.

Ίσως να είναι και έτσι...

Εμείς πάντως δεν έχουμε, παρά μαζί με τη μεγάλη προσοχή που πρέπει να δείχνουμε όταν με μια βιτρίνα ευγένειας μας πλησιάζουν, ταυτοχρόνως να το κάνουμε αίτημα θερμής προσευχής, η Αγάπη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, τον Οποίον αρνούνται, να τους προσελκύσει ώστε να επιστρέψουν και πάλι στην Ορθόδοξη Χριστιανική μας Πίστη, διότι τελικώς αυτό που τους περιμένει είναι η απώλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.