5 Οκτ 2009

Καιρός πάλης και αγώνων

ΠΗΓΗ:ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
Tώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Όχι για όλους. Αλλά σίγουρα για τους θεολόγους των σχολείων. Αν μελετήσει κανείς τις θέσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το μάθημα των θρησκευτικών, μπορεί να καταλάβει γιατί περιμένουμε πόλεμο κατά του μαθήματός μας από τη νέα κυβέρνηση.
Βεβαίως, ας μη κρυβόμαστε, πολλοί Ιεράρχες χαίρουν για την πράσινη αλλαγή που ήρθε στην Ελλάδα. Αλλά αυτοί οι επίσκοποι και πολλοί άλλοι εκκλησιαστικοί παράγοντες αδιαφορούν για το σχολικό μάθημα των Θρησκευτικών. Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν αληθινά γι’ αυτό.
Η Νέα Δημοκρατία πολέμησε το μάθημα των Θρησκευτικών. Ό,τι δεν πρόλαβε να γκρεμίσει θα το αποτελειώσει τώρα το ΠΑΣΟΚ..........
Οι θεολόγοι και η Διοικούσα Εκκλησία οφείλουν από σήμερα και πέρα (όπως όφειλαν να κάνουν και με την απελθούσα κυβέρνηση) να αποδεσμευθούν από κάθε είδους εξάρτηση από την κομματοκρατία και να στηρίξουν με κριτήρια όχι κομματικά αλλά ορθόδοξα και πατερικά τόσο το μάθημα των Θρησκευτικών όσο και όλα τα θέματα της εκκλησιαστικής ζωής. Η προσπάθεια σύναψης καλών σχέσεων με τους κυβερνώντες είναι μέγιστο λάθος. Όλοι πρέπει να σταθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια αποχριστιανοποίησης του ελληνικού σχολείου και της πατρίδας μας, πέρα από κόμματα και ιδεολογίες.
Μακάρι να μην υπάρξουν αντιχριστιανικές αποφάσεις από τη νέα κυβέρνηση. Αν όμως έρθουν –πράγμα που είναι και το πιο πιθανό- οφείλουμε όλοι να αντισταθούμε με κάθε τρόπο απέναντι στην πολιτική αποχριστιανοποίησης της Ελλάδος την οποία προώθησαν τα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις ανεξαρτήτως χρώματος.
Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στους συναδέλφους θεολόγους και όλους τους χριστιανούς. Στώμεν καλώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.