11 Αυγ 2009

Mεγάλη επιτυχία είχε το πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας για τα Ηπειρωτόπουλα του εξωτερικού.

πηγή:epirus-ellas.blogspot.com

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά το Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού για τα Ηπειρωτόπουλα του Εξωτερικού.

Στο πρόγραμμα φέτος συμμετείχαν είκοσι ένας νέοι Απόδημοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τη Γερμανία.Το Πρόγραμμα υλοποίησε το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η τελετή λήξης...

πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο την Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος του Κέντρου Καθηγητής κ. Ιωάννης Γεροθανάσης στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημαντική αυτή προσπάθεια που κάνει το Κέντρο για την καλύτερη διοργάνωση του προγράμματος εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, που παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν έκλεισε με επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Περιέγραψε για άλλη μια φορά τους στόχους μιας μόνιμης μελλοντικής συνεργασίας με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών, που θα φέρει σε άμεση επαφή τη νέα γενιά των Απόδημων Ηπειρωτών με την ελληνική παιδεία και τον πολιτισμό της γενέτειράς τους, και τόνισε τη μεγάλη συμβολή της υπεύθυνης του Κέντρου κ. Ζέτα Ασίκογλου-Λέκκα για την επιτυχία του Προγράμματος.

Οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα, παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της τελετής τα αποτελέσματα των εργασιών τους. Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Την τελετή λήξης παρακολούθησαν εκτός του διδακτικού προσωπικού ο Αντινομάρχης Ιωαννίνων κ Παντελής Κολόκας, ο ταμίας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Αθανάσιος Νασίκας, Ο αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Ηλίας Γαλανός και το μέλος του Δ.Σ. κ. Δήμητρα Πέτσα, ο πρόεδρος της Αδελφότητας Ηπειρωτών Στουτγάρδης κ. Σωτήριος Βασιλείου και τέλος η Γενική Γραμματέας της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Β. Αμερικής κ. Μαίρη Χατζηνάκου.

Το Πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την οικονομική ενίσχυση της Γενικής Γραμματίας Αποδήμου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), της Νομαρχίας Ιωαννίνων και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Λάτση. Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή της Νομαρχίας Ιωαννίνων και μάλιστα του Αντινομάρχη κ. Κολόκα, ο οποίος όλο το διάστημα βρισκόταν δίπλα στους σπουδαστές του προγράμματος.

Σε συνεργασία μάλιστα με τους δημάρχους Μετσόβου, κ. Κων/νο Τζαφέα, Τύμφης κ. Γεώργιο Σουκοβέλο καθώς και τον υπεύθυνο της βάσης Rafting της Αλπικής Ζώνης Αράχθου κ. Αχιλλέα Παπαευθυμίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μέτσοβο, τα Μετέωρα και το Καπέσοβο. ΟΙ σπουδαστές δεν έχασαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και Rafting στον ΄Αραχθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.