7 Αυγ 2009

ΑΙΣΧΟΣ......για το [Κοινό] μνημόσυνο στον Γράμμο!


......Η πρόταση που κατατέθηκε από το Νομάρχη Ιωαννίνων Αλέκο Καχριμάνη για την τέλεση κοινού μνημοσύνου στον Γράμμο, εκεί όπου γράφηκαν οι τελευταίες και πιο δραματικές σελίδες του εμφυλίου πολέμου, σημάδεψε το τριήμερο εκδηλώσεων που οργανώθηκε στην ορεινή και απομακρυσμένη Αετομηλίτσα.
Στις εκδηλώσεις αυτές ξεδιπλώθηκε το όραμα της πολιτείας για την ανάπτυξη του σημαντικότερου ίσως ορεινού όγκου της χώρας αλλά και οι αγωνίες των κατοίκων για τον τόπο τους, έναν τόπο που για...

αρκετές δεκαετίες έμεινε ξεχασμένος, σαν η Ελλάδα να ήθελε να ξεχάσει τις πληγές της.
Ο χρόνος που πέρασε όμως είναι πολύς. Η Ελλάδα δεν δικαιούται να ξεχάσει, μπορεί όμως σήμερα όσα την χώρισαν να τα κάνει πηγή δημιουργίας.
Ο Γράμμος, το βουνό που δίχασε την χώρα, μπορεί να μετατραπεί σε ένα σύμβολο ενότητας και φυσικά σε ένα πρότυπο αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης.
«Μπορούμε σήμερα να κάνουμε ένα κοινό μνημόσυνο. Ψυχές χάθηκαν και από την μία και από την άλλη πλευρά...» ανέφερε ο Νομάρχης Ιωαννίνων Αλέκος Καχριμάνης, κατά την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αετομηλίτσα.

Οι πολιτικοί που ήταν παρόντες δεν φάνηκαν έτοιμοι να τοποθετηθούν σε ένα τέτοιο θέμα, συνυπολίγοντας προφανώς τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν, ωστόσο στάθηκαν αναλυτικά στις δυνατότητες ανάπτυξης του ορεινού όγκου μέσα από τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως είναι το «Πίνδος» και το ΕΣΠΑ.
Ο πρώην Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Χρήστος Φώλιας αναφέρθηκε εκτενώς στην φιλοσοφία που διέπει το πρόγραμμα «Πίνδος» και τόνισε ότι οι τόποι αυτοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της περιφερειακής ανάπτυξης, πράγμα που επιβεβ
αιώνεται και μέσα από το ΕΣΠΑ.
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλογιάννης υπογρά
μμισε ότι η ραχοκοκαλιά της Πίνδου μετατρέπεται σε ένα ενιαίο σύνολο βιώσιμης ανάπτυξης και ανέλυσε όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί μέχρι σήμερα και στα προγράμματα που υλοποιούνται.
Στην εκδήλωση μίλησαν εκπρόσωποι των κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι κατέθεσαν την βούλησή της να συστρατευθούν σε ένα κοινό όραμα ανάπτυξης της περιοχής, ενώ άριστος οικοδεσπότης υπήρξε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αετομηλίτσας Χρήστος Νιτσιάκος.


ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ,ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΡΜΠΙΑΝΗ, ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ........ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ
ΕΚΕΙ....

www.epirus-ellas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.