22 Ιουλ 2021

«Τὸ ἐμβόλιο δὲν ἔρχεται σὲ καμία ἀντίθεση μὲ τὴν Ἁγιογραφική, Πατερικὴ καὶ Κανονικὴ Διδασκαλία τῆς Ἁγίας μας Ἐκκλησίας»

Σχόλιο Ρωμαίικου Ὁδοιπορικοῦ: Ὥστε, ποιμένες τῆς Ἐκκλησίας, εἶστε βέβαιοι πὼς ζεῖτε σὲ ἕναν κόσμο, ὁ ὁποῖος μὲ τὴν μέχρι τοῦδε ὅλη του "πολιτεία" σᾶς ἐγγυᾶται τὴν καθαρότητα τῶν ἐπιθυμιῶν του καὶ τῶν σκοπῶν του. Ὁ κόσμος καὶ τὸ κράτος αὐτό, ποὺ μετέτρεψαν τὴν καθημερινότητα σὲ Σόδομα καὶ Γόμορρα καὶ ἀπὸ τὴν ἄλλη συγκέντρωσε τὸν πλοῦτο στὰ χέρια τῶν ὀλίγων. Εἶστε τόσο ἀγαθοὶ καὶ καλοπροαίρετοι, ποὺ... ὅλα τοῦ κόσμου καὶ τοῦ Καίσαρα, τὰ βλέπετε ἄδολα, ἀκίνδυνα, χωρὶς ὑστεροβουλίες καὶ σκοπιμότητες. Ἀποροῦμε, πῶς ἀγνοεῖτε καὶ σοβαρότατους, ἠθικοὺς καὶ μὲ κῦρος εἰδικοὺς ἐπιστήμονες, ὄχι μόνο στὴν Ἑλλάδα ἀλλὰ καὶ σὲ ὅλο τὸν κόσμο, ποὺ ἔχουν τὶς διάφορες καὶ διακτινούμενες ἐπιφυλάξεις τους. Ἀλλὰ καὶ κάθε λογικὸς ἄνθρωπος ἔχει τὴν δυνατότητα νὰ δεῖ στὰ μέτρα τῶν δυνατοτήτων του πὼς κάτι δὲν πάει καλά. Δὲν πείθετε, λοιπόν, μὲ "ἐντάλματα ἀνθρώπων".

Ἰδοὺ ἡ εἴδηση:...
Ἐγκύκλιο ἀπέστειλε ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος πρὸς τὸ χριστεπώνυμο πλήρωμα τοῦ συνόλου τῶν Ἱερῶν Μητροπόλεων ὑπὸ τὸ θέμα: «Ἐκκλησία καὶ ἐπιστήμη στὸν ἀγῶνα κατὰ τῆς πανδημίας», ἡ ὁποία ἀναμένεται νὰ διαβαστεῖ πρὸς τοὺς πιστούς τὴν ἑπόμενη Κυριακή, 25 Ἰουλίου.
Ἡ Ἐκκλησία συνιστᾶ πρὸς ὅλους, σὲ συννενόηση μὲ τὸν ἰατρό τους, νὰ ἐπωφεληθοῦν τῆς παροχῆς ἀπὸ τὴν ἐπιστήμη αὐτοῦ τοῦ ἐμβολίου κατὰ τοῦ κορονοϊοῦ, διευκρινίζοντας, ὅτι: «Τὸ ἐμβόλιο δὲν ἔρχεται σὲ καμία ἀντίθεση μὲ τὴν Ἁγιογραφική, Πατερικὴ καὶ Κανονικὴ Διδασκαλία τῆς Ἁγίας μας Ἐκκλησίας».

«Ἡ Ἐκκλησία ἐμπιστεύεται τὴν ἐπιστημονικὴ κοινότητα τῶν ἰατρῶν, ἡ ὁποία νυχθημερὸν ἀγωνίζεται γιὰ τὴν ἀπαλλαγὴ τῶν ἀνθρώπων ἀπὸ τὴν θανατηφόρο πανδημία. Μὲ τὸν φωτισμὸ τοῦ Θεοῦ καὶ τὴν ἐπίμονη προσπάθεια τῶν ἐπιστημόνων ἰατρῶν, ἡ ἀνθρωπότητα ἔχει πλέον στὴ διάθεσή της τὸ ἐμβόλιο, τὸ ὁποῖο εἴνα ἱκανὸ νὰ ὑψώσει τὸ τεῖχος στὴν ἐξάπλωση τῆς πανδημίας» ἀναφέρεται, μεταξὺ ἄλλων.

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ «ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ» ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:


6 σχόλια:

  1. Αλήθεια, ποια είναι η πνευματική κατάσταση του σημερινού ανθρώπου ανά την υφήλιο αλλά και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα και πόσο μπορεί να συγγενεύει με το παραδοσιακό αγιοπατερικό πνεύμα και την διδασκαλία της Εκκλησίας μας; Πρέπει να είναι κανείς "τυφλός τα τ' ώτα, τον τε νουν, τα τ' όμματα", για να μην μπορεί να δει την αλήθεια. Μια κοινωνία που περιχαρακώθηκε γύρω από την "δύναμη" του αυτοθεοποιηθέντος ανθρώπου και η οποία ανατρέπει αδιάκοπα ό,τι θεϊκό, ό,τι σχετικό με την αξιοπρέπεια του ευγενούς πλάσματος, που λέγεται άνθρωπος, ο,τι ηθικό με την γενικότερη έννοια της λέξης. Κράτη, ανάμεσα σ'αυτά και το πάλαι ποτέ ελληνορθόδοξο, ψηφίζουν και νομιμοποιούν, δίχως καμία αναστολή, καθετί καταστροφικό γι' αυτήν την ανθρώπινη φύση. Με δαιμονικό οίστρο παλεύουν να επιβάλουν ό,τι ανώμαλο και παρά φύσιν. Εκτρώσεις, ευθανασία, καύση νεκρών, "γάμοι" μεταξύ αρρώστων ψυχικά του ίδιου φύλου, "αγιοποίηση" της αυτοχειρίας, σεξουαλική κακοποίηση από γονείς επί των τέκνων, φόνοι με την παραμικρή αφορμή, πορνείες, μοιχείες διαγγελλόμενες με καμάρι δημοσίως. Επίσης, δίψα για πλούτο με άνομα μέσα. Καταστροφή του πλανήτη και εξάντληση των φυσικών αποθεμάτων, υπό την ανοχή των κρατών, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να συγκεντρωθεί ο μίσος και πλέον πλούτος της γης στα χέρια μιας χούφτας ανθρώπων. Και αυτοί, οι δισεκατομμυριούχοι, να γίνουν οι ρυθμιστές της ζωής όλης της ανθρωπότητας. Αυτοί κινούν κάθε είδους βιομηχανία και συνεπώς έχουν την δύναμη να επιβάλουν το θέλημά τους ακόμη και σε ισχυρά κράτη. Βλέποντας λοιπόν αυτήν την πραγματικότητα γύρω μας, πώς είναι δυνατόν ένας λογικά σκεπτόμενος να μην κοντοσταθεί, να μην αμφιβάλλει για την καθαρότητα των προθέσεών τους σχετικά και με τα εμβόλια, παραγωγοί των οποίων είναι οι ίδιοι; Αν αυτός ο συλλογισμός είναι παράλογος ή προέρχεται από ψεκασμένο μυαλό, τότε οι αγαθοί τη προθέσει και μάλιστα διάκονοι της Εκκλησίας του Χριστού, συνεχίστε να "στηρίζετε" το ασφαλές και αξιόπιστο έργο τους. Εμείς και μόνο που μας εκβιάζουν να το κάνουμε, το θεωρούμε ύβρη κατά της ελευθερίας του ανθρώπου, την όποια μας χάρισε ο ίδιος ο Θεός και δεν "τολμά", δηλαδή, δεν θέλει επουδενί να την αφαιρέσει από τον αντιβασιλέα της πλάσης, τον ΆΝΘΡΩΠΟ!!!
    ΑΜΑΣΕΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. - Δημήτριος: Γέροντα, το απολυτίκιο του προφήτου Ηλίου λέει ότι είναι ο δεύτερος πρόδρομος της Παρουσίας Χριστού. Αυτός, καθώς είναι γνωστό, δεν κοιμήθηκε, όπως επίσης και ο Ενώχ. Θα έρθει ο προφήτης Ηλίας στην γη;

    - Γ. Παΐσιος (χαμογελώντας): Ο προφήτης Ηλίας τροχάει και ετοιμάζει την μαχαίρα του! Και μάλιστα πρώτα θα αρχίσει από τους Πατριάρχες, δεσποτάδες, παπάδες και μοναχούς!

    - Νικόλαος: Και λαϊκούς. - Γ. Παΐσιος: Τα δικά σας είναι αγνοήματα, ενώ τα δικά μας είναι αμαρτήματα (...) Έτσι δεν λέει η ευχή της θείας λειτουργίας; «Υπέρ των εμών αμαρτημάτων και των του λαού αγνοημάτων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρετανία: Αύξηση πάνω από 40% στα κρούσματα Covid-19 μεταξύ εμβολιασμένων.

    https://www.naftemporiki.gr/story/1752299/bretania-auksisi-pano-apo-40-sta-krousmata-metaksu-emboliasmenon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με πόνο ψυχής παρακολουθούμε την ιεραρχία της Εκκλησίας μας να συμπορεύεται στον ανήθικο δρόμο της πολιτείας! Τώρα αντιλαμβάνομαι αυτό που είπε ο Μέγας Βασίλειος για τους μάρτυρες των εσχάτων χρόνων , ότι θα είναι οι μεγαλύτεροι μάρτυρες όλων των εποχών. Ο λόγος , πιστεύω προφανής , διότι το μαρτύριό τους θα είναι μαρτύριο ψυχής κι όχι σώματος! Πονά η ψυχή των συνειδητοποιημένων χριστιανών σήμερα , πονά μαρτυρικά , βλέποντας την κατάντια των επισκόπων που δεν βρίσκονται "επί σκοπών"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περάσαμε λοιπόν στην επόμενη φάση του σατανικού σχεδίου τους.
    Κάποτε που ο "μπαρουφολογος" φώναζε για τα μουροπανα πως είναι καθαρά θέμα ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ και πως είναι ΑΊΡΕΣΗ να υποκύπτει σε τέτοια θέματα η ιεραρχία οι σούπερ ορθόδοξοι μας έκραζαν (μετρημένοι στα δάχτυλα ειμασταν) και μας έβγαζαν αιρετικούς και αθεολογητους.
    Έλα όμως που όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η ώρα.
    Και έλα όμως τώρα που οι μάσκες πεφτουν ο κάθε ένας δείχνει πλέον το πραγματικό του προσωπειο.
    Έλα όμως που και πάλι φύλο δεν κουνιέται μια και στις διαδηλώσεις θα έπρεπε να έχει γίνει σεισμός.
    Ελα όμως που και έξω από τα επισκοπικα μεγαρα θα έπρεπε να γίνεται σεισμός.....
    Φαινετε όμως πως οι " ορθόδοξοι" χριστιανοί δεν έχουν λάβει ακόμα εντολές άνωθεν.
    Και αυτό γιατί μάλλον ακόμα δεν έχουν καταλάβει που οδηγούμαστε.
    Που οδηγούμαστε από μια χούφτα ιεραρχών και ιερέων οι οποίοι σε κάποιες άλλες εποχές θα είχαν σκάψει λαγούμια και θα είχαν χωθει μέσα....
    ΠΟΥ οδηγούμαστε από μια χούφτα μασοναριας η οποία για μερικές χούφτες μπακιρικα νομίσματα που μπήκαν στον μπεζαχτα προδωσαν Χριστό, πίστη και παράδοση αιώνων.
    Ας απολαύσουν όλοι αυτοί λοιπόν με τους ακόλουθους τους, τους επιχρισωμενους ναους και τα γεμάτα παγκάρια από τον παρα των ανομων και διεστραμενων φίλων τους.
    Ας τους απολαύσουν με τους μπολιασμενους από τα διαβολικά σκευάσματα ορθόδοξους φίλους τους και ας πορευθούν μαζί στον δρόμο που επέλεξαν.
    Και στο βάθος η άλωση της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ με την πλήρη ένωση όλων των αιρέσεων σε μια "εκκλησία" υπό την καθοδήγηση του ενός.
    Και κάτι τελευταίο για να φρεσκάρω τη μνήμη ορισμένων.
    Διώκονται οι ΕΠΊΣΚΟΠΟΙ ΚΥΘΉΡΩΝ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΟΥ!!! από την σύνοδο.
    Διώκεται ο πατηρ Στ. Καρπαθιου διότι εξέφρασε γνώμη ως ιατρός επιστημών και θεολόγος.
    Διώκονται κάποιοι Ιερείς οι οποίοι αντιστάθηκαν στον παραλογισμό της ιεραρχίας.
    Δεν άκουσα όμως ούτε μια φωνή διαμαρτυρίας (για τα ματια βρε παιδί μου) από τους άξιους επισκόπους όπως ας πούμε Φλωρίνης, Μεσογαιας, Δραμας η κάποιον άλλον.
    Ω της υποκρισίας και της φαυλοτητος.
    Τι;;;
    Πεφτω σε ιεροκατακριση;;;
    Πρόβλημα μου....
    Ο ΝΕΩΚΟΡΟΣ




    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.