6 Ιουν 2012

ὁ γέροντας Παΐσιος εἶχε πεῖ σέ πνευματικά του τέκνα... γιά τόν βασιλιά!


....Ἀμέσως μετά, θὰ ἀκολουθήσει μεγάλη πείνα, ἐνῶ ἑλληνικὸς λαὸς θὰ ξεσηκωθεῖ καὶ θὰ διώξει τοὺς πολιτικούς (βλ. σελ. 425). Γέροντας εἶχε πεῖ χαρακτηριστικά: «Τὰ χρόνια ἐκεῖνα, τόσο ἀπογοητευμένος θὰ εἶναι ὁ κόσμος ἀπὸ τοὺς πολιτικοὺς τῶν δύο μεγάλων κομμάτων, ποὺ θὰ τοὺς σιχαθεῖ καὶ θὰ τοὺς διώξει, καὶ θὰ ζητήσει στὴ θἐση τους νὰ ἔρθει Βασιλιάς.
Βιβλίο: «Μαρτυρίες Προσκυνητῶν Β΄τόμος»

-...Τότε , ὁ βασιλιάς Κωνσταντίνος θά συμβάλλει , ὡς μεσάζοντας, νά δοθεῖ ἡ Πόλη στήν Ἑλλάδα.
Βιβλίο: «Μαρτυρίες Προσκυνητῶν»

Ἴσως δέν θά σχηματίζεται κυβέρνηση... ὅ,τι θέλει ὁ Θεός. ὀψόμεθα...
ΠΡΩΤΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ...

45 σχόλια:

  1. Παραμύθι κι ευσεβής πόθος του συγγραφέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια, που έχει χαθεί κι αυτός ο άνθρωπος;;;

    Η ώρα φθάνει.!!!
    Πρέπει να είμαστε ενωμένοι στις δύσκολες ώρες που έρχονται σύντομα.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχω την αίσθηση οτι αρκετα σαιτ τωρα τελευταα εκμεταλλεύονται την κατάσταση που επικρατεί στην χωρα και απλα σπανε πλακα με τις προφητείες και τους λόγους των γερόντων μας. Ποτε δεν εχει πει κατι τετοιο ο Παισιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ποιο σκεπτικο λες ποτε δεν το ειπε;Ποτε δεν το ειπε σε σενα προσωπικά ή δεν το έχεις δει πουθενά.Άμα θέλεις να το δεις μπες στην ιστοσελιδα αγιοτοκος καππαδοκια ή αγορασε τον β΄τομο μαρτυριες προσκυνητων γεροντας Παϊσιος ο αγιορείτης 1924-1994

      Διαγραφή
  4. Έλληνες, σκεφτείται.Από που κι ως που ένας Δανός, θα μεσολαβήσει για το συμφέρον μιας χώρας την οποία δυνάστευθσε επί σειρά ετών; Όσο για τον γέροντα Παΐσιο, πιστεύω πως κάτι τέτοιο δεν λέχθηκε από τον ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΣ ΛΙΓΟ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ

      Διαγραφή
    2. Ενώ ο γιωργάκης ο εβραϊκης καταγωγης ας πούμε ή ο σαμαρας και οι άλλοι έλληνες ή ας πουμε έλληνες πολιτικοί μεσολάβησαν για το συμφερον της Ελλάδας να πουληθεί η ελλάδα στους ξένους και επί σαραντα χρόνια δεν καταδυνάστευσαν την χώρα και την έστειλαν στην καταστροφή.

      Διαγραφή
  5. Όντως, η βασιλική οικογένεια της Ελλάδος (ευτυχώς πρώην) στην πραγματικότητα είναι γερμανικής καταγωγής. Αν και δεν αμφισβητώ το γεγονός ότι αυτό το είπε ο γέροντας Παίσιος δεν νομίζω ότι εννούσε αυτόν τον βασιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ.

      Διαγραφή
    2. Αυτό τον βασιλιά εννοουσε.Δεν υπάρχει άλλος να μεσολαβήσει.Αυτός θα μεσολαβήσει και θα έρθει να αναλάβει ο μαρμαρωμένος στη συνέχεια.Ξεχάστε το πολίτευμα που ξέρατε και πού μας οδήγησε μετά από 38 χρόνια εφαρμογής του.

      Διαγραφή
    3. Είναι εξακριβωμένο πως εννούσε αυτόν τον Βασιλιά.

      Διαγραφή
  6. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Π.ΠΑΙΣΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Γεια στο στόμα σου αδερφέ! Χρειάζεται προσοχή για να προστατέψουμε αυτά που αγαπάμε.

      Διαγραφή
    2. Μια χαρά τα είπε ο Παϊσιος!Αλλά το θέμα είναι ποιος είναι σε θέση να τον πιστέψει;

      Διαγραφή
  7. Η μικροψυχία και η κακία ήταν πάντοτε γνώρισμα των συκοφαντών με τις μαρξιστικές παρωπίδες. Η βασιλική οικογένεια της Ελλάδος έχει ρίζες στον τελευταίο αυτοκράτορά μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΙΑ΄' Παλαιολόγο.Ας διαβάσουν τι γράφει ο Βαρθολομαίος Κουτλουμουσιανός.
    Παράληλα να θυμίσω στους ανιστόριτους ότι οι Βασιλείς εδιπλασίσαν τα εδάφη της πατρίδας μας στα πεδία των μαχών ( Βαλκανικοί πόλεμοι, Έπος 1940, αντισυμμοριακλος αγώνας 1946-1949).Επί δήθεν "δημοκρατίας" χάθηκε η μισή Κύπρος , έγινε η προδοσία στα Ίμια κ.α.Είναι βέβαιο ότι η πατρίδα μας θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση αν υπήρχε σήμερα Βασιλιάς να ελεγχει τους απατεώνες πολιτικάντιδες που ρήμαξαν της Ελλάδα μας.
    Σε λίγο που δεν θα έχουμε ψωμί να φάμε ας κόψουμε λίγη "δημοκρατία" για να χορτάσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως επίσης επι Βασιλείας έγινε και η Μικρασιατική καταστροφή ή κυβερούσε το ΚΚΕ τότε;Οσο για την καταγωγή των Γλίξγκμπουρκ απο τους Παλαιολόγους είναι τόση όση και η καταγωγή που έχουν οι σκοπιανοί απο τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ!!!!!!!!! ΕΙΤΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ.

      Διαγραφή
  8. Το βασικότερο είναι η τελευταία φράση του άρθρου:
    ΠΡΩΤΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο πορφυρογεννητος ζει και βασιλευει. ετσι για να σκασουν καποιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΓΩ ΕΝΑ ΞΕΡΩ. ΑΓΙΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΗΡΞΑΝ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στον ανώνυμο , που προφανώς δεν έχει νοίξει βιβλίο Ιστορίας ή δέχεται χωρίς να ερευνίσει ό,τι του σερβίρουν οι μεταπολιτευτικοί ολετήρες απαντώ τα εξης:
    Οσον αφορά τη μικρασιατική καταστροφή ,δεν ευθύνεται ο Στρατηλάτης Κωνσταντίνος,διότι την μετακίνηση στρατευμάτων στη Μ.Α. την έκανε ο Βενιζέλος ο οποίος όταν έβλεπε ότι το εγχείρημα του απέτυχε έφυγε εγκαταλύποντας την Ελλάδα ώστε να χρεωθούν την ήττα οι Πολιτικοί του αντίπαλοι.
    Επίσης , σίγουρα δεν γνωρίζεις ότι ο ίδιος ο Βενιζέλος το 1929 στη βουλή είχε πει ότι ο μοναδικός υπυθυνος για τον εθνικό διχασμό είναι ο ίδιος.
    Και ναι το ΚΚΕ υπέσκαπτε την μικρασιατικ'η εκστρατία!ο "Ριζοσπάστης" 'εγραφε λίγα χρόνια αργότερα:"όχι μόνο δεν λειπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη μικρα ασία , αλλά τη επιδιώξαμε κιόλας"...Τι λές λοιπόν? Τέλος το "γλύξμπουρκ" άσχετε ,ειναι τοπονύμιο από δουκάτο που άνήκε στο βασίλειο της Δανίας. Χρησιμοποιήθηκε από τους βενιζελικούς για να αμαυρώσουν και να συκοφαντίσουν τον Κωνσταντίνο , ως αντιστάθμισμα για την πρόσδεση τους στο Αγγλο-γαλλικό άρμα και τις λόγχες που αντιδημοκρατικά έφεραν το Βενιζέλο στην εξουσία από το 1917-1920.
    Η μοναδικότα του τίτλου που φέρει ένας Βασιλευς δεν τον υποχρώνουν να έχει επώνυμο.
    Αντίθετα η μοχθηρία η αχαριστία και η συκοφαντία μπορουν να αποδώσουν αμέτρητους επιθετικούς προσδιορισμούς...
    Ανοιξε και κανένα μη μαρξιστικο βιβλίο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί μαλώνετε; Μήπως και αφότου οι Έλληνες έδιωξαν τον κ. Κωνσταντίνο, δεν τον αποζημίωσαν για να ζει βασιλική ζωή αν και πρώην;

      Εφόσον πληρώνουν διατροφή, γιατί να μαλλώνουν αν ήταν ή δεν ήταν καλή η δυναστεία του και από πού κρατά;

      Διαγραφή
    2. ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ ΛΥΣΑΞΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΦΟΥ ΗΞΕΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ;ΓΙΑΤΙ ΕΝΗΡΓΗΣΑΝ ΈΤΣΙ ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΑ ΘΑ ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΤΡΕΧΕ Ο ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΟΥΦΕΚΙΣΜΑ;

      Διαγραφή
  12. Αγαπητέ , δεν "έδιωξε τον Κωνσταντίνο ο λαός " όπως λές, αλλά το δήθεν αντικειμενικό δημοψήφισμα του Καραμανλή του 1974, στερώντας το δικαίωμα στον Βασιλέα να είναι στην Ελλάδα τον καιρό που διξάγωνταν.Ενώ οι πυροβολαρχίες της ανθελληνικής αναρχοαριστεράς τρομοκρατούσαν τους πάντες πρίν το Δημοψήφισμα και χρησιμοποιούσαν αισχρούς χαρακτηρισμούς κατά ενός ιστορικού θεσμου, νομίζωντας ότι αν εφευγε ο Κωνσταντίνος Β' εδώ θα γινόταν νέα Κούβα.Σχεδόν το κατάφεραν να μας κάνουν Κούβα ...
    Αυτό που πέτυχαν όλοι οι ολετήρες που κυβέρνησαν ασύδοτα από το 1974 ,χωρίς να τους ελέγχει ένας ανωτατος Αρχοντας ,ήταν η καταστροφή και η παρακμή της Ελλάδας.Αυτό ας σε προβληματίσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άδραξες, αγαπητέ, μία φράση μου από όλο το μήνυμα, που είχε την ουσία: "Γιατί να μαλλώνουμε μεταξύ μας για τον κ. Κωνσταντίνο".

      Συγκεκριμένα, η φράση που απομόνωσες ήταν:
      "Οι Έλληνες έδιωξαν τον κ. Κωνσταντίνο" (το ανέφερες συγκεκριμένα "έδιωξε τον Κων/νο ο λαός")

      και κατέληξες, καλέ μου άνθρωπε, σε ένα συμπέρασμα για να με προβληματίσεις, θέτοντας ένα χρονικό όριο: 1974.

      Επέτρεψέ μου, γιατί είμαι προβληματισμένος, να σου θέσω άλλη βάση:
      Καταρχήν, να συμφωνήσουμε ότι αγαπάμε την πατρίδα μας και το λαό της, άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε. Επίσης, συμφωνούμε ότι χρειάζεται έλεγχος.

      Το δημοψήφισμα του Καραμανλή δε με απασχολεί όσο με απασχολεί η φρικιαστική φράση του "η Κύπρος είναι μακριά" εν μέσω της τούρκικης αλητείας και το ότι ήταν απών στη Γαλλία όταν ο ελληνικός λαός δεινοπαθούσε.

      Δε συμφωνώ ότι από το 1974 και ύστερα τα πράγματα γίναν χειρότερα από πριν. πχ η ανεργία μεταξύ 1974-1980 ήταν η χαμηλότερη όλων των εποχών στην Ελλάδα. Κατά τη γνώμη μου οι ρίζες του σημερινού προβλήματος είναι 2: ο μικρασιατικός απελευθερωτικός αγώνας πριν 100 χρόνια που "απέτυχε" και ο ελληνικός αγώνας πριν 200 χρόνια που "πέτυχε" εν μέρει. Πριν το 1974, πέρα από την προτεκτορατοποίησή μας έχουμε να θυμόμαστε 3 χρεοκοπίες, 2 παγκοσμίους πολέμους και πάρα πολλούς άλλους τοπικούς πολέμους. Πριν το 1974 έχουμε να θυμόμαστε την παρολίγο εκτέλεση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, τη δολοφονεία του Οδυσσέα Ανδρούτσου και την πλήρη απαξίωση όσων πολέμησαν για να συζητάμε ή να διαβάζουμε εμείς εδώ.


      Γιατί φταίνε για μένα αυτά τα δύο χρονικά ορόσημα; Πέρα από τα απελευθερωτικά δάνεια του 1821 που πληρώναμε αν και ποτέ δεν λάβαμε μέχρι το 1995 περίπου ( ! ) δημιουργήσαμε ένα κράτος, στερημένο από την παράδοσή του και παραδομένο στους Αγγλο-γαλλογερμανούς. Ένα κράτος στερημένο από τα μικρασιατικά του άνθη και ταπεινωμένο όταν μεγαλοπιάστηκε. Με τέτοια θεμέλια, τέτοιο κτίσμα βγαίνει. Στραβό. Κακά τα ψέμματα. Και χρειάζονται τέτοιες περίοδοι, όπως η σημερινή, για να βγαίνουμε από το κουτί μας και να βλέπουμε πόσο γυμνοί είμαστε.

      Η φτώχεια δε θέλει τσακωμό και γκρίνια. Η αποτυχία ενός συστήματος διακυβέρνησης δεν σημαίνει την επιβράβευση ενός άλλου αποτυχημένου.

      Για να δικαιολογήσω αυτήν την πρόταση:
      Βασίλισσα της Ελλάδος, περιφερόταν με κουστωδία σε σχολεία δίνοντας παπούτσια στα ανυπόδητα παιδιά. Όταν έφευγαν οι δημοσιογράφοι, έπαιρναν τα παπούτσια και πήγαιναν σε άλλο σχολείο. Τα παιδιά μέναν όπως ήταν και εκμεταλευμένα. Πόσα σχολεία άραγε επισκέφτηκαν αυτά τα παπούτσια;

      Διαγραφή
    2. Επίσης, ο ελληνικός λαός πληρώνει διατροφή στον κ. Κωνσταντίνο.
      Οπότε συνεχίζω να μη βλέπω το λόγο που τσακωνόμαστε.

      Διαγραφή
  13. Αγαπητέ ,αν αναφέρεσε στη Βασίλισσα Φρειδερίκη ,γιατί προφανώς αυτή εννοείς, για αυτό το που αναφέρεις σχετικά "με τα ζευγάρια παπούτσια σε ανυπόδιτα παιδιά" ,παρακαλώ να μου πεις ποιό έτος έγινε και σε ποιό σχολείο.
    Αυτό που γνωρίζω και είναι γεγονός αναμφισβήτητο ,είναι ότι η Βασίλισσα Φρειδερίκη τα χρόνια του συμμοριτοπολέμου 1946-1949 και επειτα δακρίθηκε για το τεράστιο φιλανθρωπικό και ανθρωπιστικό της έργο που αφορούσε τα ανταρτόπληκτα παιδιά.Με τις Παιδοπόλεις που ιδρυσε φιλοξένησε , έντυσε , τάισε και σπούδασε χιλιάδες παιδιά ,βγάζοντας χρήσιμους ανθρώπους και με αρχές στην κοινωνία .Αν δεν ήταν εκεί (Παιδοπόλεις )ίσως είχαν γίνει όμηροι των ανταρών του αντεθνικού Δ.Σ.Ε. ή ίσως θα είχαν μεταφερθεί δια της βίας στις Ανατολικές χώρες όπως άλλα παιδια που άρπαξαν οι αντάρτες με το παιδομάζωμα(28000)...
    Το έργο της Φρειδερίκης αναγνωρίζουν και όσα παιδιά από αριστερές οικογένειες φιλοξενίθηκαν στις Παιδοπόλεις καθως δεν τους έγινε καμία διάκριση (βλέπε Θωμά Θεολόγη:Φρειδερίκη και Παιδοπόλεις εκδ.Πελασγός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγινε σε πολλά σχολεία της Θεσσαλονίκης, όχι "σε ποιο" απλά. Δεν γνωρίζω να σου πω "ακριβές έτος" ούτε για άλλες περιοχές γιατί το έχω ξεχάσει και μου το θύμησες εσύ με τον τρόπο σου. Ίσως κακώς αν θέλεις το ανέφερα. Το χρησιμοποίησα επιχειρηματολογώντας.

      Δε μου αρέσει που υποννοείς ότι ψεύδομαι (πού και πότε) και που προσπαθείς να το κάνεις απομονωμένο (σε ποιο), ιδίως όταν εσύ ο ίδιος επίσης γενικολογείς στην απάντησή σου.

      Επίσης δε μου αρέσει η λογική σου "αριστερά" παιδιά. Δε μίλησα πουθενά για "ταξική" ή "ιδεολογική" προέλευση.

      Διαφωνώ κάθετα με τη λογική σου φίλε και τελειώνω την κουβέντα μου εδώ. Αυτό που έγραψες μου θυμίζει έντονα τη σημερινή κ. Μαριάνα Βαρδινογιάννη και ο λαός μας το λέει με μία φράση:

      "Με ξένα κόλλυβα, μνημόσυνο δε γίνεται".

      Δεν υποννοώ ότι λες ψέμματα και ούτε θα σου ζητήσω αποδείξεις ακριείας. Αυτά που γνωρίζω αυτά σου είπα, και σου λέω ευθέως ότι αυτά που υποστηρίζεις ότι έδωσε, δεν της ανήκαν, ήταν αίμα και ιδρώτας του Έλληνα. Δε γίνεται τα στραβά να τα κάνει ο λαός και τα καλά και συμφέροντα ο άρχοντας.

      Εξαρχής η βάση της κουβέντας μου ήταν ότι πρόκειται για ξεκαθαρισμένο ζήτημα αφού έχουμε πληρώσει και με το παραπάνω τη ζωή των πρώην.

      Αρχικά το γύρισες σε θέμα.. βασιλείας και ποιος έδιωξε ποιον, υποννοώντας "δεξιές" επιρροές στο λόγο μου (επικαλέστηκες τον Καραμανλή), μετά πιάστηκες από μία φράση πάλι και έπλεξες διθυράμβους για μία βασίλισσα κατακρημνίζοντας την κουβέντα υποννοώντας αφενός ότι λέω μπούρδες και αφετέρου ότι έχω... ιδεολογικό υπόβαθρο, αριστερό αυτή τη φορά. Δεν εξηγώ αλλιώς την ευδιάκριτη "αριστερή" αποστροφή του λόγου σου.

      Αν θες σώνει και καλά ταμπελωθώ: είμαι Έλληνας=είμαι Ρωμηός.

      Με αυτά τα δεδομένα, να ξέρεις ότι τελείωσε ο σχολιασμός για μένα και συγγνώμη για ό,τι σε στενοχώρησα μέχρι και εδώ. Απλά κουράστηκα να τσακώνομαι μαζί σου για τον αν ήταν καλός ή κακός ένας βασιλιάς. Ευχαριστώ που ασχολήθηκες. Έχε υγειά!

      Διαγραφή
    2. Επανέρχομαι, αν και είπα ότι τελειώνω το σχόλιο, για να σου απαντήσω προσωπικά στον ισχυρισμό σου με προσωπικές μαρτυρίες επώνυμα.

      Η κ. Μαντώ Νταλιάνη, ψυχίατρος, φιλοξενήθηκε 2 χρόνια στις Παιδοπόλεις που λες, και δημοσίευσε επιστημονική μελέτη σε δείγμα 993 ατόμων που βρέθηκαν σε αυτές τις Παιδοπόλεις. Γράφει λοιπόν:
      ""Οι συνθήκες σ' αυτές τις Παιδουπόλεις έμοιαζαν από πολλές απόψεις με τη ζωή της φυλακής. Υπήρχε η ίδια αυστηρή αίσθηση διαχωρισμού ανάμεσα στον "μέσα" και τον "έξω" κόσμο, που συνήθως χωρίζονταν μεταξύ τους από τοίχους ή φρουρούμενα συρματοπλέγματα. Ήταν οργανωμένες σε σχεδόν στρατιωτική βάση, συχνά από πρώην αξιωματικούς, που επέβαλλαν σωματικές ποινές κι υποχρέωναν τα παιδιά να φορούν στολές. Οι επιστολές λογοκρίνονταν, όπως ακριβώς στη φυλακή, και το κλίμα δεν ήταν γενικά καθόλου φιλικό. Όπως και στη φυλακή, δεν υπήρχαν ρολόγια ή ημερολόγια, και η μέρα ρυθμιζόταν από το χτύπημα του κουδουνιού. Τα παιδιά πήγαιναν παντού με βηματισμό, ακόμη και κατά τις σποραδικές εξόδους τους στον έξω κόσμο, στον κινηματογράφο ή σε κάποιο τοπικό πάρκο. Οι περισσότεροι δάσκαλοι ήταν αδιάφοροι ή απάνθρωποι στα καθήκοντά τους, μολονότι υπήρχαν κάποιες εξαιρέσεις και το κλίμα εποίκιλε από μέρος σε μέρος. Η Βέροια ήταν σαν στρατόπεδο συγκέντρωσης, σύμφωνα μ' έναν πρώην μαθητή, ενώ η Ρόδος ήταν αισθητά καλύτερη, με μεγαλύτερη και περισσότερο θετική επαφή ανάμεσα στο σχολείο και τους ντόπιους. [...] Στις περισσότερες Παιδουπόλεις, τα παιδιά απέκτησαν εκεί το μεγαλύτερο μέρος της κανονικής τους εκπαίδευσης, ακόμη και μετά την απελευθέρωση των μανάδων τους από τη φυλακή. Η επιστροφή των παιδιών στις μανάδες τους δεν ήταν αυτόματη αλλά εξαρτιόταν από την ετυμηγορία μιας επιβλέπουσας επιτροπής. [...]"
      ""Οι γονείς μας κι οι σύντροφοί τους, οι πρώην αντάρτες, ζωγραφίζονταν σαν ληστές, γκάνγκστερ, προδότες, δολοφόνοι", θυμάται ο Άρης. "Η βασίλισσα κι ο βασιλιάς ήταν οι γονείς μας που νοιάζονταν για μας. Και οι δυο τους, ιδίως η βασίλισσα, επισκέφθηκαν την Παιδούπολη σε πολλές περιπτώσεις, μαζί με τα παιδιά τους. Άρχισα σχεδόν να το πιστεύω και να κολακεύομαι απ' την ιδέα ότι ο βασιλιάς κι η βασίλισσα ήταν γονείς μου". Ένα παιδί που μεγάλωσε στην Παιδούπολη της Λάρισας θυμάται πως 'το προσωπικό τόνιζε ότι όλοι οι μαθητές θα πρέπει να είμαστε βαθιά ευγνώμονες στη βασίλισσα για τη γεμάτη αγάπη φροντίδα της και την οικονομική υποστήριξη που πρόσφερε στην ανατροφή και τη μόρφωσή μας'. Στη Ρόδο, όπου τα παιδιά στεγάζονταν σε κάποιους πρώην ιταλικούς στρατώνες, οι τρόφιμοι φόρεσαν μαύρα για το θάνατο του βασιλιά Παύλου."

      Ακόμη, υπάρχουν σε εφημερίδες επώνυμες καταγγελίες για εμπορία νηπίων στις Παιδοπόλεις που αναφέρεις.

      Διαγραφή
    3. Και αυτό θα είναι όντως το τελευταίο σχόλιο, αφού μόλις διάβασα ότι οι παιδοπόλεις είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο ζήτημα και αιτία διχόνοιας. Οπότε προφανώς θα σου ανέβει το αίμα στο κεφάλι με την απάντηση :)

      Στις παιδοπόλεις της Φρειδερίκης, διάβασα ότι οι απόψεις των εγκλεισμένων διίστανται άρα δεν ισχύει αυτό που λες στο τέλος, περί πλήρους αποδοχής τους και μένω σε αυτό. Τουναντίον.

      Συγγνώμη και που ξέφυγα τόσο από το θέμα της δημοσίευσης.

      Διαγραφή
    4. Θα ξαναδιαψεύσω τον εαυτό μου φίλε. Έφερες στο προσκήνειο ένα θέμα στο οποίο είμαι ημιμαθής, και μαζί με αυτό βγαίνουν στην επιφάνεια και άλλα πράγματα που δεν ήξερα (μόνο για τα παπούτσια ήξερα) :

      Η Φρειδερίκη και τα αδέρφια της με ναζιστική στολή:
      http://www.kostartsa.gr/spitha_files/image002.jpg

      Καλώς ή κακώς, με τέτοια ιδανικά γαλουχήθηκε, ντύθηκε, ταΐστηκε και "σπούδασε" η Βασίλισσα (με Β κεφαλαίο; ) που αναφερθήκαμε.

      Οπότε πραγματικά είναι ανάξιο να τσακωνόμαστε.

      Διαγραφή
  14. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΣΟΥ. ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είσαι Ρωμιός όσο καιο Τσίπρας...εθνικιστής!!!Σου γράφω με επειχειρήματα ιστορικά,ημερομηνίες και ντοκουμέντα,ΑΠΑΝΤΗΣΑ και στις απορίες σου για τη Μικρά Ασία και περι του δήθεν "επωνύμου"της βασιλικής οικογένειας καθώς και σε άλλα θέματα (π.χ. Παιδοπόλεις).Όλοι πλην τους φορούντες μαρξιστικές παρωπύδες για ένα Ιστορικό θεσμό που αγαπήθηκε από τον ελληνικό λαό τόσο πολύ έχουν να πουν ένα καλό λόγο (θυμάσαι τις προικοδοτίσεις που έδινε η Βασίλισσα στα άπορα κορίτσια ή και αυτό γαργάρα;).Δεν υποστηρίζεις ένα θεσμό αλλάπες μου το γιατί ,όχι απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όπως "τον πληρώσαμε τον τέως".Ναι φίλε τον πλήρωσες τον Θεσμό μέχρι το 1973.Ενας αρχηγός Κράτους δεν δικαιούται μισθοδοσία; Τι "πλήρωσες "λοιπόν; Από το 1974 πόσους Προέδρους πληρώνουμε που δεν είναι υπεράνω κομμάτων και ανεξάρτητοι όπως ένας Βασιλιάς.Οι βασιλείς υπέστηλαν τη σημαία στα Ιμια;Ο Κωνσταντίνος έφερε τους λαθροέποικους;Όταν το έθνος μας είχε Βασιλείς-Αυτοκράτορες είμασταν κοσμοκράτορες..Τώρα;Παρακμή και δημοκρατία της μίας άποψης.Έλεος!
    Περαστικά σου σύντροφε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είχα απορίες για τη Μικρά Ασία. Με μπέρδεψες με τον άλλο ανώνυμο. Η ρίζα μου πλήρωσε πολύ βαρύ φόρο αίματος και μου το κληροδότησε αυτό. Ευδόκησε και η ιστορία για μένα δεν είναι γραμμή σε ένα βιβλίο, αλλά γραμμένη με αίμα.

      Όσο για τους υπόλοιπους χαρακτηρισμούς και την έκρηξή σου, σου είπα: Δεν μπαίνω εδώ μέσα για να τσακωθώ. Μου αρέσει να συμμετέχω σε συζητήσεις όπου υπάρχει κάποιο μέτρο και σεβασμός.

      Η φράση "τον πληρώσαμε τον τέως" δεν ήταν απαξιωτική. Απαξιωτική εσύ την πήρες. Δηλώνει ότι ως λαός ήμασταν τυπικοί στις οικονομικές μας υποχρεώσεις απέναντί του. Ο λαός είναι βαρύτερος από τη βασιλική μάζα.

      Όπως σου είπα αρχικά, η οικογένειά μου έχει πληρώσει πολύ βαρύ φόρο αίματος για τη Ρωμιοσύνη και είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιος είμαι και πού πατώ, για να μου μιλάς εσύ με αυτό τον τρόπο σήμερα και να με προσβάλλεις έτσι. Ο Κύριος μου γνωρίζει καλύτερα.

      Η κύρια διαφορά μας είναι ότι στον κάθε επίβουλο, δε θα διστάσω να σε υπερασπιστώ, όχι για να κάνω τον Ράμπο, αλλά για να μην προδώσω τους προγόνους μου και να μη γίνω αφορμή να δώσω κακό όνομα στην πίστη μου. Γι'αυτό θα αποφύγω να βγάλω Ρωμιοσυνόμετρο.

      Όντως, όταν το έθνος μας είχε Βασιλιά ήταν κοσμοκράτορας: όταν είχε για Βασιλιά το Σωτήρα Χριστό.

      Διαγραφή
    2. Ήμουν σαφής επίσης ότι ο σχολιασμός για μένα έληξε αν και αυτοδιαψεύσθηκα τρις.

      Πόσο χρονών είσαι αν επιτρέπεται;
      Η φρασεολογία σου παραπέμπει σε άνω των 50, το ύφος σου σε κάτω των 20.

      Διαγραφή
    3. Δεν έχω διάθεση να σε προσβάλλω με την ερώτηση αλλά όντως αυτήν την εικόνα μου δίνεις. Εγώ είμαι 25. Συγγνώμη που δεν ανταποκρίθηκα στις ορέξεις σου, να είσαι γερός.

      Διαγραφή
  16. ΕΙΡΗΝΗ ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΙΡΗΝΗ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ.Ο ΘΕΣΜΟΣ ΥΠΗΡΧΕ(ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ).ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΑΡΚΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα. Επιτέλους μιλησε και ένας σωστά

      Διαγραφή
  17. ο κωσταντινος ειναι πολυ ποιο ελληνας απο πολλα λαμογια που κυβερηνσαν και καταντησαν την ελλαδα εστι!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ο κωσταντινος ειναι πολυ ποιο ελληνας απο πολλα λαμογια που κυβερηνσαν και καταντησαν την ελλαδα εστι!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όποιος δεν πιστεύει ότι θα είναι μεσολαβητής ο πρώην Βασιλιάς Κωνσταντίνος για το θέμα της Πόλης να πάει να αγοράσει το βιβλίο ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ(ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΊΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ 1924-1994) του επισμηναγού ε.α Ζουρνατζόγλου Β΄τόμος που ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΊ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ή ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΙΟΤΟΚΟΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ.Για το θέμα της Μικράς Ασίας ευθύνονται και οι δύο βενιζέλος-βασιλιάς.Πέχτυκε η ίδια ιστορία με τον κωστάκη και τον τζέφρυ.Ο ένας δεν έκανε τίποτα και για να μήν σκάσει η μπόμπα στα χέρια του είπε την αλήθεια ότι είναι χάλια τα πράγματα(υπ΄όψιν 5,5 χρόνια κυβερνούσε ο χοντρός),και ο άλλος είπε λεφτά υπάρχουν.
    Ο βενιζέλος επειδή είδε τον κατακλυσμό που έρχεται έκανε πρόωρες εκλογές για να πάρει τον μπούλο έδωσε την μπόμπα στους βασιλικούς οι οποίοι υπόσχόταν πριν τις εκλογές ότι θα φέρουν πίσω τα παιδιά των Ελλήνων που πολλοί ήταν στρατιώτες εως και 10 χρόνια.Τους ρωτούσαν τι δουλειά κάνεις και απαντούσαν στρατιώτης.Σκεφτήται κάτι τέτοιο σήμερα ο μισός στρατός θα είχε αυτοκτονήσει).Τώρα σας πείραξε η καταγωγή του βασιλιά;Ο γιωργάκης παπανδρέου τι καταγωγή έχει.Δεν έχετε ακούσει για την γιαγιά μινέϊκο;εβραϊκής καταγωγής είναι.Ο ανδρέας παπανδρέου δεν υπηρέτησε στην ελλάδα αλλά υπηρέτησε ναύτης των Η.Π.Α.Επίσης το ότι οι βασιλιάδες παντρεύοταν από βασιλικές οικογένειες άλλων χωρών δεν είναι κάτι καινούριο.Καλά δεν είναι Έλληνας ο βασιλιάς και είναι Έλληνες οι Αλβανοί που παντρεύονται ελληνίδες και΄
    οι πακιστανοι και αφγανοι που με μερικά χρόνια διαβίωσης στην ελλάδα θα τους κάνουν έλληνες με πλήρη δικαιώματα;Είναι έλληνες οι εκ των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών που δεν ξέρου καλά καλά ελληνικά που διαλυσανε το ΝΑΤ για να τους αποκαταστήσουν που εσύ κανεις πλήρη θητεία και αυτοί μετά το κέντρο πάνε σπίτι τους που τους έδιναν ατοκα δάνεια για σπίτι και συ δεν έχεις δουλειά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΙΣΙΟ. ΑΓΙΟΣ.. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ. ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ...
    ΦΥΣΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΛΟΓΙΚΗΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, - SORRY ΑΛΛΑ ΑΝΟΗΤΟΣ..., ΜΗ ΕΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΤΛ ΚΤΛ, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕ ; ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ΚΤΛ ΚΤΛ......
    ΑΝ, ΤΟ ΛΕΩ ΠΑΛΙ, ΑΝ, ΑΝ, ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ, ΜΕ ..ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ..ΛΥΠΗ, ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ !!!
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΑΣΙΚΑ ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ.ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΔΥΟ ΘΗΤΕΙΕΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΪ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ;ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΤΑΪΖΑΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΡΑ ΒΑΛΕ ΠΟΣΕΣ ΤΑΪΖΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ Ε ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ.Ε ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΛΥΠΑΣΑΙ.ΝΟΜΙΖΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΧΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ,ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ.ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΑΥΤΟΣ Ή ΠΟΣΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ.ΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ;ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΌΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΑΡΟΤΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ Ε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ.ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΕΞΕΦΡΑΣΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

      Διαγραφή
  21. Εφόσον δεν έχει γράψει κάτι ο γέροντας, η όποια αμφισβήτηση των λεγομένων αυτών δεν αφορά σε αμφισβήτηση του γέροντα, αλλά του πώς το κατάλαβε και το μετέφερε όποιος το άκουσε, έστω και καλοπροαίρετα. Προσωπικά πιστεύω ότι λόγω της πίστης στο "μαρμαρωμένο βασιλιά" κ.λπ., ο γέροντας αν είπε κάτι τέτοιο εννοούσε το βασιλιά Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Άσχετα με αυτό, στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, το πρόβλημά μας είναι να πάρουμε την Πόλη? Γιατί για να ταΐζουμε και άλλα 10 εκατομ. πληθυσμό? Οποιοσδήποτε ηγέτης αυτό θα επεδίωκε? Ή με οποιαδήποτε μεσολάβηση θα έλεγαν οι Τούρκοι "ω ναι, αφού μας το ζητάει ο τάδε τόσο ευγενικά, γιατί να μην σας δώσουμε την Πόλη?". Πιο πιθανό είναι να μεταναστεύσουμε εκεί επειδή θα έχουμε εμείς προσαρτηθεί στην Τουρκία, άμα πάμε να πούμε κάτι τέτοιο, και ναι, τότε όντως θα είμαστε στο ίδιο κράτος, αλλά δεν θα είναι ελληνικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.