14 Απρ 2020

Πρόεδρος Λευκορωσίας: ''Αὐστηρὴ ἐντολή! Δὲν ἀπαγορεύουμε σὲ κανέναν νὰ πάει στὴν Ἐκκλησία''



Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Σε δηλώσεις σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, προέβη ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλέξανδρος Λουκασένκο. Ο Λευκορώσος Προέδρος αρχικά ανέφερε ότι θα εκκλησιαστεί κανονικά τις ημέρες του Πάσχα, και ξεκαθάρισε ότι οι αρχές της χώρας δεν σκοπεύουν να απαγορεύσουν στους πιστούς να μεταβούν στις Εκκλησίες λόγω του κορωνοϊού. “Οι Καθολικοί γιόρτασαν ήδη το Πάσχα και όσοι άνθρωποι πήγαν στις εκκλησίες, που είναι δικαιώμά τους, το έκαναν με πολλή προσοχή” - δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος Λουκασένκο. Επίσης ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, ανέφερε: “Τονίζω και πάλι: δεν κλείνουμε το δρόμο προς τον ναό σε κανέναν! Αυτή είναι αυστήρη εντολή μου. Δεν απαγορεύουμε σε κανέναν να πάει στην Εκκλησία”. Ταυτόχρονα, ο Λευκορώσος Πρόεδρος απηύθυνε έκκληση προς το ιερό κλήρο, να...
λάβει υπόψη την τρέχουσα κατάσταση και να τηρεί τα μέτρα των ειδικών.

14 σχόλια:

  1. Ευτυχώς αυτός δεν ακούει τους διάφορους Χαρδαλιάδες και Τσιόδρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΘΗΣΕΤΑΙ ΑΦ΄ ΗΜΩΝ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΔΟΘΗΣΕΤΑΙ ΕΘΝΕΙ ΠΟΙΟΥΝΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΑΥΤΗΣ.

    Δεν πειραζει.. Απλα θα πληρωσουμε σαν κρατος. Πεινα θα ναι,πολεμος θα ναι,φτωχεια θα ναι,σεισμος-καταποντισμος θα ναι..Κατι παντως θα ειναι. Βλεπεις οι κτιτορες της χωρας (μερκελ κ διεθνης σιωνισμος) αποφασισαν κ εμεις κληρος κ λαος το βουλωσαμε. Θα πληρωσουμε.

    Καλη μετανοια πρωτιστως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλώ να μου πει κάποιος, αν υπάρχει έστω και ένας λόγος να προσευχόμαστε, για να γίνει μικρότερο το κακό. Καλύτερα δεν είναι να ξεβρωμίσει ο τόπος από εμάς και να μείνουν ένας, δύο, χίλιοι, όσοι τέλος πάντων είναι άγιοι;

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει ένας λόγος να προσευχόμαστε για να γίνει μικρότερο το κακό: η εντολή του ιδίου του Χριστού «αγαπατε αλληλους» σε συνδυασμό με τη διαβεβαίωση (δια στόματος του Αποστόλου Παύλου) ότι ο Χριστός «πάντας ανθρώπους θέλει σωθηναι καὶ εις επίγνωσιν αληθείας ελθειν». Η Εκκλησία προσεύχεται και παρακαλεί τον Χριστό να συμβάλει ώστε να μετανοήσουν ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως. Το γνωρίζουμε ότι δεν θα μετανοήσουν όλοι. Το θέλουμε όμως, προσευχόμαστε γι' αυτό, διότι τους αγαπάμε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως. Γι' αυτό και πάντα παρακαλούμε να μη μας αφησει ο Θεός να γευθούμε τον πικρό καρπό της αμαρτίας μας, αλλά να δείξει έλεος και να μας περιμένει, λίγο ακόμα, μπας και βάλουμε μυαλό, μπας και μετανοήσουμε...
      «Έτι δεόμεθα υπέρ του διαφυλαχθήναι την αγίαν εκκλησίαν ταύτην, την πολιν ταύτην, και πάσαν μονήν, πόλιν και χώραν από οργής, λοιμού, λιμού, σεισμού, καταποντισμού, πυρός, μαχαίρας, επιδρομής αλλοφύλων, εμφυλίου πολέμου και αιφνιδίου θανάτου, υπέρ του ίλεων, ευμενή και ευδιάλλακτον γενέσθαι τον αγαθον και φιλάνθρωπον Θεόν ημών, του αποστρέψαι και διασκεδάσαι πάσαν οργήν και νόσον την καθ' ημών κινουμένην και ΡΥΣΑΣΘΑΙ ΗΜΑΣ ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΔΙΚΑΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΑΠΕΙΛΗΣ και ελεήσαι ημάς».

      Διαγραφή
    3. Εμείς να ζητάμε
      με μετάνοια

      και ο Θεός θα κάνει το
      καλύτερο για ολους!

      Διαγραφή
    4. Δεν ξέρω, να αγαπάς με το ζόρι; Δεν θέλουν, αυτοί θέλουν κομμωτήριο και τέτοια.

      Διαγραφή
    5. Με απασχοούσε και σήμερα το πρωί το θέμα, μου ήρθε μια φλασιά το
      Ματθ. 10
      "12 εἰσερχόμενοι δὲ εἰς τὴν οἰκίαν ἀσπάσασθε αὐτήν λέγοντες· εἰρήνη τῷ οἰκῳ τούτῳ. 13 καὶ ἐὰν μὲν ᾖ ἡ οἰκία ἀξία, ἐλθέτω ἡ εἰρήνη ὑμῶν ἐπ’ αὐτήν· ἐὰν δὲ μὴ ᾖ ἀξία, ἡ εἰρήνη ὑμῶν πρὸς ὑμᾶς ἐπιστραφήτω."

      και παρόμοια η προσευχή αν δεν βρει ανοιχτές καρδιές γυρίζει πίσω και δίνει ευλογία σε αυτόν που την έκανε, πάντως δεν πάει χαμένη και τζάμπα κόπος.
      Δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό σαν σκέψη.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμε 12:26, λογιζομαι ότι είναι πολύ σωστή η σκέψη σου!

      Διαγραφή
  3. Πραγματικά λυπάμαι τόσο πολύ. Θα το επιτρέψει ο Θεός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, στην κυριολεξία Γερμανός!!!! Δεν αφήνει ούτε Παπά να Λειτουργήσει την Μεγάλη Εβδομάδα!!!!
    Ο άνθρωπος αυτός, δεν παίζεται!!!!
    Τα έχει κάνει επάνω του με τον κορόναϊο!
    Τι καλά που θα ήταν να είχε και φόβο Θεού!
    Ως πνευματικός πατέρας, έχω ευθύνη για την υγεία όλων, λέει.
    Παιδιά κάτι έπαθε, νομίζει ότι είναι ο Χαρδαλιάς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην τον παρεξηγητε τον άνθρωπο... Τα γηρατειά είναι βαρύς Σταύρος μερικές φορές... (όποιος κατάλαβε, κατάλαβε)

      Διαγραφή
    2. Ο καθε ανθρωπος εχει τον σταυρο που μπορει να σηκωσει και ειναι κομμενος και ραμμενος στα μετρα και στις δυναμεις που μπορει να αντεξει ο καθε ανθρωπος και που ασφαλως μονο Ο ΚΥΡΙΟΣ γνωριζει, αγαπητε.
      Ολοι θα γερασουμε-οσοι ειναι να γερασουν- και ολοι θα πεθανουμε
      Το θεμα ειναι τι αγωνα κανουμε
      οταν δοκιμαζομαστε σ'αυτη την ματαιη ζωη και ποσο "κοντα" ειμαστε στον Παντοδυναμο Κυριο
      ωστε να αντλουμε δυναμη,ευλογια και Χαρη απο Εκεινον.
      ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

      Διαγραφή
  5. Μακάρι να είχαμε και εμείς τέτοιους πολιτικούς ηγέτες!!!
    Και όχι ηγέτες που κλείνουν τους ιερούς Ναούς μας με διάφορες δικαιολογίες όπου υπάρχουν αντιπροτάσεις με εναλλακτικές λύσεις και δεν είναι αναγκαίο το κλείσιμο των ιερών Ναών!!!

    Φιλάρετος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτος ειναι ΗΓΕΤΗΣ!!!!Βλεπεις εχει και τον Πουτιν να κραταει πλατη. Εμεις εδω στην Ελλαδα δεν ξεχναμε ποτε σε ποιους ειμαστε υποτελεις, δεν ειμαστε πλεον βιλαετι της Τουρκοκρατιας γιναμε βιλαετι αλλων υπερδυναμεων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.