8 Νοε 2018

Ἱερὸς Σύνδεσμος Κληρικῶν Ἑλλάδος: Καλοῦμε τοὺς Μητροπολίτες τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος νὰ ἀκυρώσουν στὴν Ἱεραρχία τὰ πρὸ καιροῦ συμφωνηθέντα Ἀρχιεπισκόπου καὶ Πρωθυπουργοῦ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΙΕΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ …………!!!!!!!!

Καλοῦμε τοὺς Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος νὰ ἀρθοῦν στὸ ὕψος τῶν περιστάσεων καὶ νὰ ἀκυρώσουν στὴν Ἱεραρχία τὰ πρὸ καιροῦ συμφωνηθέντα Ἀρχιεπισκόπου καὶ Πρωθυπουργοῦ.
Ο ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θὰ δώσει ἀγῶνες γιὰ νὰ παραμείνει ὡς συμβατικὴ ὑποχρέωση τοῦ κράτους ἡ μισθοδοσία τοῦ Ἱεροῦ Κλήρου, ὡς ἔχει, ὡς ἀντάλλαγμα γιὰ τὰ ὅσα ἔχει προσφέρει ἡ Ἐκκλησία πρὸς τὴν πολιτεία.
Οἱ ἀντιδράσεις μας πρόκειται νὰ εἶναι μαζικὲς καὶ πρωτόγνωρες στὴν ἑλληνικὴ ἱστορία.
Ὁ ἁπλὸς παπὰς ἀπὸ τὴν Κρήτη μέχρι τὸν Ἔβρο, ἀπὸ τὰ Ἑπτάνησα μέχρι καὶ τὰ Δωδεκάνησα θὰ ξεσηκωθεῖ καὶ θὰ ταυτισθεῖ μαζί μας σὲ ἀγῶνες ὄχι μόνο γιὰ τὰ ἐφημεριακὰ δίκαια ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν διατήρηση τῆς Ἑλληνορθοδόξου παραδόσεώς μας. Ἄλλωστε, αὐτὸς εἶναι ποὺ βάσταξε καὶ βαστᾶ μαζὶ μὲ τοὺς λαϊκοὺς ἀδελφούς μας, τὸ βάρος τῆς κρίσης καὶ συνεχίζει τὴν ὁλοπρόθυμη προσφορά του καὶ τὸν συντονισμὸ πλήθους ἐθελοντικῶν δράσεων.
Ὁ καιρὸς τοῦ σιγᾶν ἔληξε γιὰ τοὺς Κληρικούς. Εἴμαστε πλέον στὸν καιρὸ τοῦ λαλεῖν καὶ τοῦ πράττειν.
Αἰσθανόμεθα προδομένοι ἀπὸ ὅσους συμμετεῖχαν στὶς διαβουλεύσεις γιὰ τὴν λήψη τῶν ἀποφάσεων, ἐρήμην τῶν ἄμεσα ἐνδιαφερομένων ποὺ εἶναι οἱ Ἐφημέριοί τῆς Ἑλλάδος καὶ τὸ χριστεπώνυμο πλήρωμα.
Σὲ μία χώρα ποὺ ξεπουλῶνται τὰ πάντα δὲν θὰ περιμένουμε τὸ...ἑπόμενο χτύπημα ποὺ πλήττει τὴν πίστη.

Καλοῦμε καὶ τὸν λαὸ ὁ ὁποῖος ζεῖ μαῦρες μέρες μὲ ἀνέχεια καὶ ἀγωνιᾶ γιὰ τὸ μέλλον νὰ στηρίξει τοὺς Κληρικοὺς καὶ τὴν Ἐκκλησία τῆς Πατρίδας μας.

Ἔχουν καταφέρει μερικοὶ ἀπὸ καιρὸ νὰ στρέψουν μέρος τοῦ λαοῦ ἐναντίον τοῦ Κλήρου, ἐξυπηρετώντας ἄνομα συμφέροντα, ἐπιζητώντας νὰ ἐξασθενήσουν τὸν ρόλο τοῦ παπᾶ στὴν Ἑλληνικὴ κοινωνία. 

Ο ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θὰ πράξει τὰ δέοντα νὰ ἀκυρωθεῖ ἡ ἐπαίσχυντη γιὰ αὐτοὺς συμφωνία προβαίνοντας σὲ ὅλες τὶς νόμιμες διαδικασίες. 

Σὲ κάθε δύσκολη ἐποχὴ τῆς Ἑλληνικῆς ἱστορίας ὅποιος τὰ ἔβαλε μὲ τὴν Ἐκκλησία ἡττήθηκε κατὰ κράτος. 

Αὐτοὶ ποὺ δὲν μᾶς ἤθελαν συνομιλητὲς στὶς δόλιες διαπραγματεύσεις τους τώρα θὰ μᾶς βροῦν μπροστά τους.

5 σχόλια:

  1. ΣΕΒΑΣΤΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ.
    ΤΙΜΗΜΕΝΟ κ ΑΓΙΑΣΜΕΝΟ ΡΑΣΟ ΟΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΕΔΩΣΕ ΜΑΧΕΣ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ κ ΠΑΤΡΙΔΟΣ....
    ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ κ ΔΕΟΣ ΟΠΟΥ ΜΕ ΕΜΑΘΑΝ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ.
    ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΟΙΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ;;;
    ΤΩΡΑ ΟΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΣΗΨΗ.
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΗΤΤΑ.
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ κ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ Η ΤΕΚΝΟΠΟΙΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ.
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΙΣΟΠΕΔΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΡΕΑΤΟΜΑΖΑ-ΟΡΕΚΤΙΚΟ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ Ο ΠΛΥΘΗΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΛΛΟΙΩΣΗ κ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.
    ΤΩΡΑ ΟΠΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΒΑΝΑΥΣΟ ΒΙΑΣΜΟ;;;
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΣΥΓΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΣΕ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΥΣ κ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΗΤΑΜ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΕΣ;;;
    Η ΚΡΙΣΗ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΧΤΥΠΗΣΕΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ κ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ.
    ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥΣ -ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΕΡΕΣΕΩΝ- ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΑΠΟΔΟΜΟΝΤΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ κ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΙΩΝΩΝ.
    ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ κ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΣΕ ΚΟΙΝΗΤΙΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΙΕΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ...ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ....ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ.....ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ.....
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΑΙΚΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΡΑΣΟ ΣΑΝ ΑΣΠΙΔΑ
    ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΤΩΝ ΕΠΟΥΡΑΝΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ κ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ ΝΙΚΗΤΕΣ.
    - Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με ολο το σεβασμο προς τους Πατερες θα συμφωνησω με τον ΠΟΛΥΤΕΚΝΟ.
    Ειναι καιρος τωρα που ειχατε καθε λογο να κανετε κατι, να βγειτε να φωναξετε.Εμεις σας περιμενουμε κ ελπιζουμε σε εσας.
    Εστω κ τωρα ειναι η ωρα να βγειτε μπροστα κ να ηγηθειτε της αρχη της αφυπνισης του λαου κ του γενικου ξεσηκωμου.
    Καλιο αργα παρα ποτε.
    Σας χρειαζομαστε. Σας χρειαζεται η Ελλαδα μας, η πατριδα μας.
    Αμην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο όταν μας παίρνουν το φαΐ ξεσηκωνόμαστε οι Έλληνες.
    Γιατί να "σταθούμε δίπλα στο ράσο";
    Επειδή του παίρνουν τον μισθό;
    Μήπως αρχίσουμε να έχουμε καλύτερους ιερείς από αυτό το γεγονός?
    Ιερείς που αγαπάνε το Χριστό και όχι το μισθό?

    Ή να το δούμε και αλλιώς:
    Ο Θεός είδε ότι ο μισθούλης σας στέκονταν εμπόδιο στο να κάνετε διακοπή μνημοσύνου ή έστω να αντιταχθείτε στον Βαρθολομαίο και στην κολυμπάριο και είπε να σας βοηθήσει παίρνοντάς τον. Το ίδιο έκανε και με τους υπόλοιπους Έλληνες, που είδε ότι για τα χρήματα, την καλοπέραση και τις ψεύτικες ελπίδες που είχαμε στην εσπερία ξεπουλούσαμε τα πάντα. Οι υπόλοιποι Έλληνες δεν έβαλαν μυαλό και θα πάθουν χειρότερα. Για να δούμε αν θα βάλουν μυαλό τώρα οι ιερείς της Ελλάδος...

    Αλλά και τι θα γίνει αν "σταθούμε δίπλα στο ράσο";
    Ολόκληρα συλλαλητήρια έγιναν για την Μακεδονία και τι έγινε;
    Όπως οι ιερείς χάιδευαν τα αυτιά των κυβερνώντων τόσα χρόνια και δεν έλεγαν τα πνευματικά τους παιδιά ότι είναι ΑΜΑΡΤΙΑ να τους ψηφίζει, τώρα ας υποστούν τις συνέπειες. Ακριβώς όπως θα τις υποστεί και ο υπόλοιπος λαός. Δεν κατάλαβα δηλαδή, γιατί να είναι οι ιερείς εξαίρεση?
    Ο ανόητος λαός τώρα πανηγυρίζει που άνοιξαν μερικές θεσούλες στο δημόσιο! Μαράθηκε για μερικούς ιερείς και πολύ περισσότερο για κάποιους που θεωρεί πουλημένους ρασοφόρους (ίσως και δικαιολογημένα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά θεωρώ ότι είναι πολιτικά προεκλογικά τερτίπια για να διορισθούν οι χιλιάδες κομματικοί Συριζανέλ για τη διατήρηση της εξουσίας και της καρέκλας. Διότι οι ιερείς πάλι θα πληρώνωνται από το κράτος, επειδή η δεσμευμένη προς αξιοποίηση εκκλησιαστική περιουσία είναι μηδαμινή εμπρός σε αυτή που έλαβε το κράτος με αντάλλαγμα τη μισθοδοσία των ιερωμένων. Το δια ταύτα στην υπόθεση θεωρώ ότι είναι η εξαπάτηση όλων κλήρου και λαού για να βγούν τα κουκιά και να ξαναβγούν στις επερχόμενες εκλογές. Αλλά γιατί συμπράττουν στο ανοσιούργημα οι υψηλόβαθμοι ιεράρχες με πρώτο τον Μακαριώτατον;Μία εξήγηση περιμένει το πιστόν ορθόδοξο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας. Οφείλουν να την κάνουν όσον είναι καιρός και να μήν το λογχεύουν κι εκείνοι "σκληρόν γαρ προς κέντρα λακτίζειν".Δρ. Δέσποινα Κοντοστεργίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι μόνο προεκλογικά κόλπα.
      Τις θέλει πολύ αυτές τις αλλαγές και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα αφεντικά του.
      Όλα τα κόμματα της Βουλής τα ίδια αφεντικά έχουν και προσπαθούσαν να τα πετύχουν αυτά εδώ και δεκαετίες.
      Τώρα, ποιος ξέρει τι ναρκωτικά μας έχουν ρίξει στο νερό μας και βλέποντας ότι τα δεχόμαστε όλα είπαν να μας ρημάξουν μια και καλή.

      Για τον Ιερώνυμο δε χρειάζεται εξήγηση.
      Είναι μασόνος και φανατικός αριστερός.
      Δεν έχει ούτε καν τις στοιχειώδεις θεολογικές γνώσεις για να είναι ιερέας, πόσο μάλλον επίσκοπος.
      Και ανέβηκε στο θρόνο του μόνο και μόνο γιατί θα έκανε αυτό που τώρα κάνει.
      Ας τον καμαρώνουν αυτοί που τον εξέλεξαν, αν δεν είναι και αυτοί από το ίδιο σινάφι.

      Διαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.