3 Δεκ 2017

Στὸ στόχαστρο τῶν θεσμῶν τρίτεκνοι καὶ πολύτεκνοι

Ἡ προσοχὴ τῶν δανειστῶν ἔχει στραφεῖ στὸ ἐπίδομα τρίτεκνων καὶ πολύτεκνων οἰκογενειῶν, θέμα τὸ ὁποῖο θὰ ἀπασχολήσει τὴν ἐπικείμενη συνάντηση τῆς ἡγεσίας τοῦ ὑπουργείου μὲ τοὺς δανειστές, τὴν ἐρχόμενη ἑβδομάδα.
Οἱ θεσμοὶ πιέζουν νὰ καταργηθεῖ τὸ ἐπίδομα τῶν 500 εὐρὼ ἀνὰ τέκνο τὸν χρόνο, στοὺς τρίτεκνους καὶ πολύτεκνους καὶ νὰ ἀντικατασταθεῖ μὲ τὸ ἐπίδομα ποὺ παίρνουν οἱ οἰκογένειες μὲ ἕνα καὶ δύο παιδιὰ (40 εὐρὼ γιὰ τὸ πρῶτο καὶ 54 εὐρὼ γιὰ τὸ δεύτερο παιδί), κάτι ποὺ θὰ πλήξει 230.000 οἰκογένειες μὲ τρία ἢ καὶ περισσότερα παιδιά.
Γιὰ νὰ ἀποφύγει ἕνα τέτοιο ἐνδεχόμενο ἡ ἑλληνικὴ πλευρὰ πιθανότατα θὰ ἀντιπροτείνει νέα, πιὸ αὐστηρά, εἰσοδηματικὰ κριτήρια μὲ ταυτόχρονη ἐπίσπευση τῶν ἀντίμετρων ἀπὸ φέτος (ἀντὶ τοῦ 2018).
Ὑπενθυμίζεται πὼς...

στὰ ἀντίμετρα προβλέπεται αὔξηση κατὰ 50% τοῦ ἐπιδόματος γιὰ τὸ πρῶτο παιδὶ (ἀπὸ 40 εὐρὼ στὰ 60 εὐρὼ τὸ μήνα), αὔξηση κατὰ 85% γιὰ τὸ δεύτερο παιδὶ (ἀπὸ 54 εὐρὼ στὰ 100 εὐρὼ τὸ μήνα) καὶ αὔξηση κατὰ 188% γιὰ τὸ τρίτο παιδὶ (ἀπὸ τὰ 26 εὐρὼ στὰ 75 εὐρὼ τὸ μήνα).
cnn.gr

5 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑΑΑΑΑ.
    ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ.
    ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΝΑΖΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝΑ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ....ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ.
    ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.
    ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΗΘΕΝ 'ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ'-ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.
    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΩΝ ΝΑΩΝ ΠΟΥ ΛΑΜΠΟΥΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ.ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ΕΝΩΠΙΟΝ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ Η ΑΣΠΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΕ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΟΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΠΕ ΜΟΙΡΑΖΟΤΑΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟςΕΔΡΟΥ ΣΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ.
    ΟΛΟΙ ΕΣΚΥΨΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΜΩΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΘΕΟΣΥΣΤΑΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΚΝΟΠΟΙΙΑΣ.ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ.
    -Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν χρησιμοποιείς το μυαλό σου, είσαι αυτόματα γραφικός στις μέρες μας.
      Ή και χειρότερα πράγματα...

      Αλλά η μεγάλη αμαρτία των αρχιερέων και των λαϊκών μας είναι η εγκατάλειψη της ορθοδοξίας και ο εναγκαλισμός του ουμανισμού και του οικουμενισμού.
      Αυτό είναι το ασυγχώρητο αμάρτημα και από αυτό ξεπηδάνε όλα τα άλλα αμαρτήματα.

      Διαγραφή
    2. ΕΓΩ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΝΑΑΖΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΠΟ ΒΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΟΣ....
      ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΟΚΤΩ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΒΙΩΜΑΤΑ ΕΧΕΙΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΤΕΚΜΙΡΙΩΜΕΝΗ.
      ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ.ΝΑ ΣΤΕΚΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΑ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΕΚΦΕΡΕΙΣ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΙΠΤΕΙΣ.
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΝΩΣΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΓΝΩΣΤΑ.....
      ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΠΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΟ.ΤΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ....
      ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΩΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥ.
      ΚΟΝΤΟΛΟΓΗΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΑΣ ΨΑΞΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΩΣΟΠΑ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΟΜΩΣ.
      ΚΑΙ ΑΣ ΦΑΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑ ΚΟΡΑΝΙ ΚΑΙ ΧΑΤΖΑΡΕΣ....ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΙ ΙΕΡΟΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ.
      -Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ-

      Διαγραφή
  2. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ 11 ΠΑΙΔΙΑ! ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΕΕΕΕΕΣΣ!!!
    Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.