3 Οκτ 2016

Μεῖον 90.000 ὁ πλήθυσμός τῆς Ἑλλάδας στὰ τελευταῖα πέντε χρόνια μνημονιακῆς κατοχῆς!

Τρία ἀρνητικὰ ρεκὸρ καταρρίφθηκαν μέσα στὸ 2015 ὅσον ἀφορᾶ τὴ φυσικὴ κίνηση (γεννήσεις-θάνατοι) τοῦ πληθυσμοῦ. Πρώτον, οἱ γεννήσεις περιορίστηκαν στὸ χαμηλότερο ἐπίπεδο ἀπὸ τότε ποὺ ξέσπασε ἡ κρίση. Δεύτερον, οἱ θάνατοι κατέρριψαν ρεκὸρ πενταετίας. Καὶ τρίτον, σημειώθηκε τὸ μεγαλύτερο ἀρνητικὸ ἰσοζύγιο -οἱ θάνατοι ξεπέρασαν τὶς γεννήσεις κατὰ τουλάχιστον 29.365 ἄτομα- στὴν ἐποχὴ τῶν μνημονίων, ἀλλὰ καὶ ἕνα ἀπὸ τὰ μεγαλύτερα σὲ ἐποχὴ εἰρήνης
Εἶναι ἡ 5η διαδοχικὴ χρονιὰ κατὰ τὴν ὁποία καταγράφεται φυσικὴ μείωση τοῦ πληθυσμοῦ. Ἀθροιστικά, ἀπὸ τὸ 2011 μέχρι καὶ τὸ 2015 ὁ πληθυσμὸς τῆς χώρας ἀποκλειστικὰ λόγω τῆς μείωσης τῶν γεννήσεων καὶ τῆς αὔξησης τῶν θανάτων ἔχει μειωθεῖ κατὰ περίπου 90.000 ἄτομα. Δηλαδή, στὴν 5ετία τῶν μνημονίων ἔχει χαθεῖ οὐσιαστικὰ μιὰ μεγάλη ἑλληνικὴ πόλη.
Εἶναι ἐνδεικτικὸ ὅτι....
μόνο στὴν 3ετία 2013-2015 οἱ θάνατοι ξεπέρασαν τὶς γεννήσεις κατὰ τουλάχιστον 68.000 ἄτομα, ἀριθμὸς μεγαλύτερος ἀπὸ τὸν πληθυσμὸ τῶν Ἰωαννίνων, τῶν Τρικάλων ἢ τῆς Χαλκίδας.
Τὸ ἰδιαίτερα ἀνησυχητικὸ στοιχεῖο εἶναι ἡ συνεχὴς ἐπιδείνωση τῶν δεικτῶν. Τὸ ἰσοζύγιο ἦταν ἀρνητικὸ κατὰ 4.671 ἄτομα τὸ 2011. Ὁ ἀριθμὸς αὐξήθηκε στὰ 16.299 ἄτομα τὸ 2012, στὰ 17.660 ἄτομα τὸ 2013, στὰ 21.592 ἄτομα τὸ 2014 καὶ ἐκτοξεύτηκε στὰ 29.365 ἄτομα τὸ 2015. Μάλιστα, τὰ στοιχεῖα ἀπὸ τὰ ληξιαρχεῖα τῶν δήμων -πηγὴ ἄντλησης τῶν δεδομένων ἀπὸ τὴν ΕΛΣΤΑΤ- δείχνουν ὅτι καὶ τὸ 2016 θὰ εἶναι ἐξαιρετικὰ ἀρνητικὴ καὶ ἐνδεχομένως ἀκόμη χειρότερη χρονιά.
Ἀναλυτικά, τὰ στοιχεῖα ποὺ δημοσίευσε χθὲς ἡ ΕΛΣΤΑΤ ἔχουν ὡς ἑξῆς:
1. Οἱ γεννήσεις κατὰ τὸ 2015 ἀνῆλθαν σὲ 91.847 (47.294 ἀγόρια καὶ 44.553 κορίτσια) παρουσιάζοντας μείωση κατὰ 0,3% σὲ σχέση μὲ τὸ 2014 ποὺ εἶχαν ἀνέλθει σὲ 92.148 (47.383 ἀγόρια καὶ 44.765 κορίτσια). Σχετικὰ μὲ τὴν ὑπηκοότητα τῆς μητέρας, 79.904 παιδιὰ γεννήθηκαν ἀπὸ Ἑλληνίδες (δηλαδὴ τὸ 87%) καὶ 11.943 ἀπὸ ἀλλοδαπές.
2. Οἱ θάνατοι κατὰ τὸ 2015 παρουσίασαν αὔξηση κατὰ 6,6% καὶ ἀνῆλθαν σὲ 121.212 (61.798 ἄντρες καὶ 59.414 γυναῖκες).
dimokratiki.gr

10 σχόλια:

  1. Που είναι οι ποιμένες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, να κηρύξουν στο λαό όσα ΛΕΓΕΙ ο Θεός μέσα στην Αγία Γραφή (Παλαιά Διαθήκη και Καινή Διαθήκη) και μέσα από τους Αγίους της Εκκλησίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα εἴμασταν λίγοι καί πολλάκις θαυματουργοί !!
    Ἔχουμε κσί τούς ὀμογενεῖς ἀλλά καί τούς μικρασιάτες
    καί τούς Κυπριῶτες καί τούς Β.Ἠπειρῶτες............
    10+1+20+15=46.000.000.εἴμαστε..............
    Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ.ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΝΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
      ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΚΑΘΕ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΔΙΑΙΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ.
      ΔΙΟΤΙ Η ΝΙΚΗ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΘΕ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑ.ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΦΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.ΖΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΤΡΥΦΗΛΗ ΖΩΗ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΞΑΝΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ.
      -Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ-

      Διαγραφή
    2. Eχουμε και τους 450000 νεαρους οικονομικους μετανάστες που πηγαν στο εξωτερικο

      Διαγραφή
    3. Αύτοί 0ἱ 45.000.000 θά πᾶνε ἀπό κεῖ πού ἤρθανε......
      μόνο Ἔλληνορθόδοξους σηκώνει αὐτή ἡ γῆ........
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
  3. Η Αγία Τριάδα και ο άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος.

    Κήρυγμα Μητροπολίτη Μόρφου Νεοφύτου, στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

    http://immorfou.org.cy/web-tv/1340-agapioan-25916.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε βέβαια αφού οι εκτρώσεις πάνε σύννεφο. Δολοφονούν τα παιδιά τους,σκοτώνουν εν ψυχρώ τα Ελληνόπουλα! Και θα τους ζητηθεί ο λόγος για μια τέτοια απεχθή πράξη. Λέμε σκότωσε ο τάδε την τάδε αλλά τις σιωπηρές δολοφονίες εκατοντάδων χιλάδων παιδιών που δε βλέπουν το φως του ήλιου δε νοιώθει κανένας ενοχές! Μωρό μου μωρό μου παιδί μου παιδί μου,αλλά τα σκοτώνουν και μετά θέλουμε να έχουμε ευλογία Θεού και ο Χριστός να μας σκεπάζει τρομάρα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΙΖΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΗ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΦΥΣΗ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΑΛΩΣΤΕ Η ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΔΕΝ ΝΟΥΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΟΤΡΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ--ΤΕΚΝΟΠΟΙΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΑ.ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ.
    Ο ΘΕΟΣΥΣΤΑΤΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ--ΤΕΚΝΠΟΙΙΑΣ--ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ.ΔΙΟΤΙ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ.
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΤΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΗΣ ΨΥΧΩΝ.ΑΞΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΑΡΑΚΑΤΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ.ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΚΗΠΤΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    ΕΓΡΑΨΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΠΩΣ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΕΣΤΩ ΜΕ ΜΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΗΤΙΚΟΤΗΤΟΣ.ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
    -Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανησυχούμε μήπως μας αρπάξουν τη πατρίδα μας οι Τούρκοι,κι αρχίζουμε τους θρήνους ή στα στήθια μας κομπάζουμε για τις ηρωικές μορφές των προηγούμενων! Μα εκείνοι το καθήκον τους,εκείνο που τους επιμμερίστηκε,το έκαναν στην εποχή τους! Και τη πατρίδα ανέστησαν,και τη μεγάλωσαν,και τη κράτησαν όρθια ώσπου να΄ρθουμε εμείς. Και τα δικά μας καμώματα...Χάσαμε το προσανατολισμό μας,εκδυτικιστήκαμε,μολύναμε τη πίστη μας,αφεθήκαμε να μας υποτάξει η ύλη αντί εμείς να την υποτάξουμε,κοιλιόδουλοι,σαρκολάτρες,καλοπερασάκηδες,προτιμάμε τα εύκολα και στα δύσκολα λακίζουμε. Η γυναίκα συνεννοείται με σημειώματα με το σύζυγο και τα παιδιά σε σημειώματα που τα κρατάει ένα μαγνητάκι πάνω στο ψυγείο της κουζίνας! Πάει για γιόγκα ή για το γυμναστήριο,αλλά αν της πεις πήγαινε όπως παλιά στον Εσπερινό όπως οι παλιές Ελληνίδες θα σε κοιτάξει περίεργα! Προτιμάμε το ταξιδάκι μέχρι τη Ρώμη,το τελευταίο μοντέλο κινητού που βγήκε,ένα αυτοκίνητο που θα κάνει άουου..και θα τρίβει ο φίλος της φίλης του φίλου τα μάτια από ζήλια,παρά να κάνουμε ακόμη ένα παιδί....Προβάλουμε χίλιες δυό δικαιολογίες,τα οικονομικά,δεν έχω κανέναν να μου το κρατήσει,πολλά έξοδα για γάλα και πάνες,σε τί κόσμο να το φέρεις ένα παιδί σήμερα..Και τρέμουμε μην μας πάρουν οι Τούρκοι τη πατρίδα... Μην ανησυχείτε,πρόλαβαν άλλοι να τη πάρουν,με τις υπογραφές μας φαρδιές πλατιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΕ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΙΛΑΤΕ?ΠΟΛΕΜΟ ΕΧΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.