ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

9 Σεπ 2016

Οἱ Ρωμηοὶ τῆς Κωνσταντινούπολης

Μηχανὴ τοῦ Χρόνου - 4.09.2016. 
Οἱ Ρωμηοὶ τῆς Κωνσταντινούπολης | Τὰ Σεπτεμβριανά τοῦ 1955
Ἡ ἐκπομπὴ καταγράφει τὸ χρονικό της καταστροφῆς τῶν ἑλληνικῶν σπιτιῶν, καταστημάτων, σχολείων, ἱδρυμάτων, ναῶν καὶ νεκροταφείων ἀπὸ περίπου 100 χιλιάδες Τούρκους καὶ τὶς ὀδυνηρὲς συνέπειές του στὴν ἑλληνικὴ κοινότητα. Μὲ μαρτυρίες Τούρκων ἐπικεφαλῆς, οἱ ὁποῖοι σχεδίασαν τὸ πογκρόμ, καὶ Ἑλλήνων ποὺ ἔζησαν τὰ γεγονότα. "Ἡ μηχανὴ τοῦ χρόνου" παρουσιάζει πὼς ὀργανώθηκε καὶ στήθηκε ἡ "νύχτα τῶν κρυστάλλων τῆς Πόλης", ἀπὸ τὸ τούρκικο παρακράτος.

1 σχόλιο:

  1. Πώς και πού φτάσαμε! Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες μιας πόλης οι νόμιμοι άνθρωποί της υπό διωγμό! Οι πέτρες,το χώμα,τα μνημεία,ο αέρας ακόμη μιλάνε και κραυγάζουν για αυτό,αλλά η αδικία όπως πάντα κυρίαρχη πάνω στα ανθρώπινα πράγματα. Και πού να απευθυνθεί κανείς,σε ποιά ανθρώπινη δικαιοσύνη; Των ανθρώπων; Να γελάσουμε ή να κλάψουμε; Σαν τον ασβό,σαν το σπουργίτι σε χελιδονοφωλιά,λερώνουν οι επήλυδες, και οι νόμιμοι κτήτορες φεύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εάν χρησιμοποιείτε συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android και δεν αναγνωρίζει το πολυτονικό σύστημα (δεν φαίνονται δηλαδή όλα τα γράμματα στις αναρτήσεις), κατεβάστε από το google store το Mozilla Firefox Browser ώστε να μπαίνετε από αυτόν τον Browser και να επιλυθεί το πρόβλημά σας. Κατεβάστε το από ΕΔΩ.

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.