5 Ιουν 2016

Τὸ Πατριαρχεῖο Βουλγαρίας δὲν θὰ συμμετάσχει στὴ Μεγάλη Σύνοδο - Ἀκυρώθηκε ἡ πτήση γιὰ Κρήτη!

Μὲ ἀνακοίνωσή του (4/6/2016) τὸ Πατριαρχεῖο Βουλγαρίας δηλώνει ὅτι:
1. Ἡ ἀπόφαση τῆς Συνόδου τῆς 1ης Ἰουνίου 2016 γιὰ τὴ Μεγάλη Σύνοδο εἶναι ὁμόφωνη καὶ ὑπεγράφη ἀπὸ τὸν Πατριάρχη Βουλγαρίας καὶ ὅλα τὰ Μέλη τῆς Συνόδου.
2. Ἡ ἀπόφαση τῆς Συνόδου εἶναι κατηγορηματική: Ἡ Ἐκκλησία τῆς Βουλγαρίας δὲν θὰ συμμετάσχει στὴ Μεγάλη Σύνοδο γιὰ τοὺς λόγους ποὺ ἤδη ἀνακοίνωσε.
3. Ἡ ἀπόφαση τῆς Συνόδου ἐστάλη σὲ ὅλες τὶς Ὀρθόδοξες Ἐκκλησίες.
4. Ἀκυρώθηκε ἡ πτήση ποὺ θὰ μετέφερε στὴν Κρήτη τὰ μέλη τῆς ἀντιπροσωπείας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Βουλγαρίας.
5. Βουλγαρικὴ ἀντιπροσωπεία διαπραγματεύεται εὐνοϊκοὺς ὅρους γιὰ τὴν ἀκύρωση τῶν κρατήσεων ὥστε αὐτὴ νὰ ὁριστικοποιηθεῖ.
Τὰ Μέλη τῆς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Βουλγαρίας διατηροῦν ὑψηλὴ ἐκκλησιαστικὴ συνείδηση καὶ ὁ πιστὸς λαὸς ἐμπιστεύεται τὴν Ἐκκλησία ἡ ὁποία δὲν θὰ ὑποκύψει σὲ περιττὲς καὶ ἀνάξιες προσπάθειες χειραγώγησης.

15 σχόλια:

  1. Η "Πανορθόδοξη" ψευδοσύνοδος της Κρήτης, είναι ήδη τελειωμένο γεγονός του παρελθόντος, και έχει ήδη παραδοθεί στην κρίση της Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής ιστορίας.
    Ο δαιμονικός σύγχρονος "Οικουμενισμός", γέννημα της δαιμονικής σύγχρονης "Νέας Εποχής", δέχτηκε ένα ισχυρότατο κτύπημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δόξα το Θεό να λέμε και να δοξάζουμε τον Κύριο.

    Η Ορθοδοξία έχει καθοδηγητή τον Ιησού Χριστό και κανέναν άλλο ορθόδοξο κληρικό τύπου "πάπα" που νομίζει οτι κυβερνάει την Εκκλησία.

    Την Εκκλησία την κυβερνάει αιώνες τώρα ο Χριστός, γιατί είναι δική Του, Αυτός την ίδρυσε με τους Αγίους Αποστόλους Του.
    Η Εκκλησία δεν είναι κτήμα κανενός Πατριάρχη - Αρκεί ένας Άγιος κάθε φορά εις τους αιώνες, για να αλλάξει τα κακώς κείμενα.
    Ένας Άγιος Σπυρίδων στην Ά Σύνοδο και με ένα θαύμα με το κεραμίδι (για όσους δεν το γνωρίζουν ας διαβάσουν να μάθουν λεπτομέρειες), απέδειξε την ουσία της Αγίας Τριάδος και κατατρόπωσε τους αιρετικούς.

    Κανένας Οικουμενικός Πατριάρχης δεν κυβερνάει την Εκκλησία εις στους αιώνες - μόνο ο Χριστός - ας το καταλάβουν καλά όσοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμη και ας μετανοήσουν το γρηγορότερο, γιατι η κόλαση θα έχει και πατριάρχες και κληρικούς και άλλους πολλούς φαινομενικά "σωστούς" χριστιανούς. Για όλους έχει θέση ο διάβολος και τους περιμένει με λαχτάρα στα αιώνια βασανιστήρια.

    Αυτή η Σύνοδος έτσι όπως στήθηκε, με την παρουσία, έστω και ως παρατηρητών των μη ορθοδόξων, με τη μή συμμετοχή όλων των ορθοδόξων μητροπολιτών (κάτι που εκ των προτέρων διχάζει τους μητροπολίτες μεταξύ τους) και με θέματα που έπρεπε να έχει προς συζήτηση και που δεν είχε, ενώ αντιθέτως είχε θέματα μή ουσιαστικά και πονηρά, για όλα αυτά και άλλα πολλά, η σύνοδος αυτή ήταν ολοφάνερο οτι δεν είναι αρεστή στο Θεό, γι αυτό και ο Χριστός που κυβερνά την Εκκλησία, όπως βλέπουμε φροντίζει για την Εκκλησία του.
    Ευτυχώς που φωτισμένοι Χριστιανοί, μοναχοί, κληρικοί, αγιορείτες και άλλοι, εξέφρασαν τις αντιδράσεις τους και επηρέασαν και επηρεάζουν το ποίμνιο προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως ο Χριστός θέλει.
    Δοξασμένο το Όνομα του Κυρίου εις τους αιώνες…!!!

    Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον τον κόσμο σου...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παναγιώτατε Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, σας ΑΓΑΠΑΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ σαν άνθρωπο, αλλά ΔΕΝ μπορούμε να δεχτούμε την Θεολογική κακοποίηση που προσφέρετε στην παγκόσμια Ορθόδοξη Εκκλησία (και συνεπώς και σε ολόκληρο τον κόσμο) με κάποιες απαράδεκτες δημόσιες Θεολογικές τοποθετήσεις που κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι κληρικοί πρέπει να μην αφήνουν ανεξέλεγκτο τον πατριάρχη Βαρθολομαίο!

    Η αφωνία είναι πολλές φορές δειλία και προδοσία.

    Καλλίμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακούγονται κάποιες γελοίες ειδήσεις, ότι η "πανορθόδοξη" σύνοδος της Κρήτης θα γίνει ακόμα και αν απουσιάζουν κάποιες τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες.

    Εάν γίνει αυτό το απίστευτο, η δήθεν "πανορθόδοξη" (;) ψευτοσύνοδος της Κρήτης θα γελοιοποιηθεί ακόμα περισσότερο από όσο έχει γελοιοποιηθεί μέχρι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήν ὑποτιμᾶτε τόν Βαρθολομαῖο.
    Ὅτι οίκουμενιστικό,ἀπό ὅπου καί ἄν προέρχεται,ναί,ἀπάνω του.
    Ἡ Παναγία Σουμελᾶ καί ἡ Σμύρνη φέτος καί ὁ ἀγῶνας του γιά τήν σχολή της Χάλκης,ἐν μἐσῳ Γκρίζων Λύκων,ἄς μή λησμονῶνται.....
    Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι δύσκολά αυτά όταν είσαι της "εταιρίας" κυρία Καλλιόπη. Γκρίζος λύκος είναι ο ίδιος ο Βαρθολομαίος!
      Σιγά μη δεν λογοκριθώ πάλι!

      Διαγραφή
    2. Δέν σέ τιμᾶ,οὔτε τό μένος σου ἐναντίον μου,οὔτε κατά τοῦ Βαρθολομαίου φυσικά,ἀγαπητέ Βασίλειε.
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
  7. Παναγιώτατε Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, σας ΑΓΑΠΑΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ σαν άνθρωπο, αλλά ΔΕΝ μπορούμε να δεχτούμε την Θεολογική κακοποίηση που προσφέρετε στην παγκόσμια Ορθόδοξη Εκκλησία (και συνεπώς και σε ολόκληρο τον κόσμο) με κάποιες απαράδεκτες δημόσιες Θεολογικές τοποθετήσεις που κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι διάφορες Ορθόδοξες Εκκλησίες στη γη που επηρεάζονται από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΣΑΦΩΣ και ΡΗΤΩΣ τους Ρωμαιοκαθολικούς και τους Προτεστάντες να γίνονται Ορθόδοξοι Χριστιανοί, όταν αυτοί οι ίδιοι οι ετερόδοξοι το ΖΗΤΟΥΝ.
    Εάν αυτό δεν είναι επίτευγμα του Σατανά, προφανώς δεν έχετε καταλάβει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην ψευτοσύνοδο της Κρήτης κάλεσαν «τιμητικά» και μια Ελληνίδα του εξωτερικού, καθηγήτρια πανεπιστημίου (ΟΧΙ Θεολόγο), η οποία αποδεδειγμένα (είναι δημόσια γνωστό) εμπλέκεται ενεργά στη διαμόρφωση της πολιτικής μέσα στις Η.Π.Α.

    Αυτό δεν υπονοεί τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι θα διδάσκουν μέσα στη Σχολή της Χάλκης; Το δαιμονικό «Οικουμενισμό»; (ισοπέδωση και εξομοίωση της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ με τα υπόλοιπα ΨΕΥΔΗ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αὐτό,εἶναι ἕνα θέμα !
      Βγαίνουν ἤδη,κοντοκουρεμένα καλόπαιδα,πού κάνουν καί....ἐξομολογήσεις,κάτι προτεστατίζοντες,Θεέ μου φύλαγε...
      Μά μήν ξεχνᾶμε::ΕΚΚΛΗΣΙΑ=ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ.
      Ἄς ἐνηλικιωθοῦμε λοιπόν ὡς...λαός.....
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
  11. Το παγκόσμιας εμβέλειας Σιωνιστικό τηλεοπτικό κανάλι CNN, θα μεταδίδει παγκοσμίως εικόνες από την "Πανορθόδοξη Σύνοδο" της Κρήτης.
    Θα βλέπουν διεθνώς οι Ρωμαιοκαθολικοί και οι άλλοι, τους Οικουμενιστές "ποιμένες" της Ορθόδοξης Εκλησίας να ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ με τους ΕΚΤΟΣ Εκκλησίας Παπικούς και άλλους, και θα παίρνουν το εξής ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ και ΨΕΥΔΕΣ μήνυμα:
    "ΟΛΕΣ οι θρησκείες είναι το ΙΔΙΟ".

    Το Σιωνιστικό CNN, επίτηδες ΔΕΝ θα μεταδίδει στον αέρα τις πιθανές ΑΝΤΙ-Οικουμενιστικές δημόσιες δηλώσεις των λίγων αντι-οικουμενιστών Επισκόπων της Ορθόδοξης Εκκλησίας μέσα στη σύνοδο.

    Η εικόνα που θα μεταδίδει το CNN, μαζί με τις ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ δηλώσεις των Οικουμενιστών "ποιμένων" της Ορθόδοξης Εκκλησίας, θα επιτελέσουν διεθνώς το προγραμματισμένο δαιμονικό έργο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Μύρου, Δρ. Θεολογίας: Η απολυτότητα της
    αποκεκαλυμμένης αλήθειας.

    http://aktines.blogspot.gr/2016/06/blog-post_73.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.