25 Σεπ 2015

Ὁ Πανορμίτης φαίνεται νὰ ἀποτρέπει τουρκικὸ πολεμικὸ σκάφος φέτος παραμονὴ τῆς Παναγίας

Φωτό: «Ῥωμαίικου»
Γράφει ὁ Δρ. Κωνσταντῖνος Βαρδάκας
Πολλὲς φορὲς δὲν μπορεῖς νὰ ταιριάξεις τὴν συγκίνηση, τὴν λογικὴ καὶ τὴν ἔκπληξη. 
Αὐτὸ σήμερα συνέβη καὶ σὲ ἐμένα ὅταν ὁ φίλος μου Ἀναστάσης ζήτησε νὰ μὲ δεῖ γιὰ νὰ μοῦ δείξει κάτι ἀπὸ τὸ προσωπικό του ἀρχεῖο φωτογραφιῶν ποὺ τράβηξε φέτος παραμονὴ τῆς ΠΑΝΑΓΙΑΣ καὶ συγκεκριμένα στὴν παραλία τοῦ Ἁγίου Γεωργίου Δυσάλωνας τῆς νήσου Σύμης. 
Ἔτσι καὶ ὁ ἴδιος μοῦ ξεδίπλωσε τὴν ἐσωτερική του συγκίνηση καὶ ἔκπληξη. 
- Παραμονὴ τῆς ΠΑΝΑΓΙΑΣ βρέθηκα στὴν Σύμη γιὰ νὰ προσκυνήσω τόν Ἀρχάγγελο Μιχαὴλ τὸν Πανορμίτη ποὺ εὐλαβοῦμαι ἰδιαιτέρως. 
- Ἡ ζέστη τοῦ μεσημεριοῦ ἦταν ἀνυπόφορη καὶ μετὰ τὸ προσκύνημα ἀποφάσισα νὰ κάνω μία βουτιὰ στὴν πανέμορφη παραλία τοῦ Ἁγίου Γεωργίου Δυσάλωνας. 
- Μετὰ τὴν δροσιὰ τῆς θάλασσας καὶ ἐνῶ ξεκουραζόμουν βλέπω νὰ ¨σκάει μύτη¨ ἀπὸ τὴν δεξιὰ βραχώδη ἀπόληξη τοῦ κόλπου καὶ στὸ βάθος σὲ ἀπόσταση ὁρατὴ ἕνα τουρκικὸ πολεμικὸ σκάφος. 
- Ἡ ἔκπληξή μου μεγάλη ἀλλὰ ἀποκορυφώθηκε ὅταν μαζὶ μὲ τοὺς ἄλλους λουόμενους εἴδαμε ὅτι τὸ τουρκικὸ ἐπιβράδυνε τὴν πορεία του καὶ ἀμέσως ἔκανε ἀναστροφὴ ἐπὶ τόπου γιὰ νὰ φύγει ἀπὸ τὴν ἴδια πλευρὰ ποὺ εἰσῆλθε. 
- Ἀποφάσισα τότε νὰ τὸ φωτογραφίσω καὶ νὰ τραβήξω αὐτὲς τὶς πέντε φωτογραφίες. 
- Βρὲ τοὺς τουρκαλάδες εἶπα μέσα μου, τί νὰ σκαρώνουν παραμονὴ τῆς ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας καὶ...
Δεῖτε τὶς φωτογραφίες…
τὸ μυαλό μου πῆγε στὸν ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ.
- Ἒκανα ΠΑΝΑΓΙΑ στὴν Σύμη καὶ ἐπέστρεψα στὴν Ἀθήνα.
- Τὶς φωτογραφίες ὅμως δὲν τὶς ἀποθήκευσα ἀμέσως καὶ τὶς ἄφησα μέσα στὸ κινητό.
- Κάποια στιγμὴ τὶς ἀποθήκευσα στὸν ὑπολογιστὴ καὶ ἀπὸ περιέργεια ἔπαιξα λίγο μὲ τὴν μεγέθυνση γιὰ νὰ ὑποστῶ τὴν πρώτη ¨κρυάδα¨… ὅπως θὲς πὲς το ἀνατριχίλα.
- Καὶ στὶς πέντε φωτογραφίες ἐμφανίζεται πάνω ἀπὸ τὸ τουρκικὸ πολεμικὸ σκάφος μία πανύψηλη ἀγέρωχη ἀνθρώπινη φιγούρα καὶ μάλιστα νὰ κραδαίνει μὲ τὸ δεξί του χέρι πρὸς τὰ πάνω καὶ μὲ κίνηση πρὸς τὰ κάτω μία ΡΟΜΦΑΙΑ.

- Δὲς καὶ μόνο σου Κώστα καὶ πές μου ἂν μπορεῖς νὰ καταλάβεις ποιὸς εἶναι ΑΥΤΟΣ πού ἀνάγκασε τοὺς Τούρκους σὲ ἄμεση ἀναστροφὴ πορείας;
Ἦταν πλέον ἡ δικιά μου σειρὰ νὰ ἀνατριχιάσω καὶ νὰ συγκινηθῶ.
Καὶ στὶς πέντε φωτογραφίες ἀπεικονιζόταν ἡ φιγούρα τοῦ Ἀρχαγγέλου Μιχαὴλ νὰ κραδαίνει πάνω ἀπὸ τοὺς τούρκους τὴν Ρομφαία του.
Οἱ λέξεις πλέον περισσεύουν…
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ τὸ περιπολεῖ μὲ ὅλο τὸν στρατιωτικό του ἐξοπλισμὸ ὁ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ.
Ἀλλοίμονο σὲ αὐτοὺς ποὺ τὸ ἐπιβουλεύονται καὶ ἀλλοίμονο σὲ ἐμᾶς ποὺ ἀμφισβητοῦμε τὰ ¨Ἱερὰ καὶ τὰ Ὅσια μας¨.

Μὲ πνευματικὴ εὐθύνη καὶ συνείδηση


Υ.Γ ἔκρινα σκόπιμο νὰ στείλω καὶ τὶς πέντε αὐτὲς φωτογραφίες τοῦ Ἀναστάση ὥστε ὁ καθένας νὰ σχηματίσει μία ὁλοκληρωμένη ἄποψη.

10 σχόλια:

 1. ...Όντως φαίνεται κάτι που μοιάζει με "ανθρώπινη" φιγούρα....

  Όμως - με αγάπη και σεβασμό - θα έλεγα στον αδελφό μας να απευθυνθεί πρώτα σε κάποιον ειδικό για να ελέγξει τις φωτογραφίες, ώστε να αποκλειστεί τυχόν τεχνικό πρόβλημα, "παιχνίδια" της φωτοσκιάσεως ή παράσιτα.

  Το λέω αυτό με καλή πίστη, διότι οι εχθροί της Ορθοδοξίας περιμένουν πάντα στην γωνία για να μας λοιδωρήσουν σε περιπτώσεις λαθών.

  Προσωπικώς δεν χρειάζομαι να δω για να πιστέψω πως ΟΝΤΩΣ ο Αρχάγγελος φρουρεί το Αιγαίο μας....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα χρησιμοποιήσω κι εγώ το "ΕΓΩ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ" (ναι με κεφαλαία) κι ας λοιδορούν οι εχθροί της πίστης. Σκασίλα μας η γνώμη τους. Έχουν αποθρασυνθεί και ξεβράζουν κάθε είδους ακαθαρσίες από την ψυχή τους, ευκαίρως ακαίρως, για να εφησυχάσουν τη μηδέποτε εφησυχαζόμενη δι` αυτής της οδού συνείδησή τους, χωρίς καμία αναστολή, χωρίς σεβασμό στην πίστη του συνανθρώπου τους, του γείτονά τους, του χωριανού τους, του κατά σάρκα συγγενή τους, του συναδέλφου τους και θα σκεφτόμαστε τι θα πουν; Είπαμε: Η αλήθεια και το φως δεν απολογούνται στο ψέμα και στο σκοτάδι. Η ευσέβεια δεν απολογείται στην ασέβεια.
   Ο Θεός της αγάπης, που δεν τη διαθέτω, ας τους ελεήσει.

   Διαγραφή
 2. Η ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥΣ.
  ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΤΙΑ ΑΣ ΔΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΥΧΟΝ ΠΕΙΡΑΓΜΑ;;;;;
  ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΥΝΝΕΦΑΚΙΑ..
  ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΑΚΡΥΖΟΥΝ Η ΜΑΤΩΝΟΥΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΕΓΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ!
  Ἅγιε Ἀρχάγγελε,μή μᾶς ἐγκαταλείψεις.
  Παναγιά μου Πατριώτισσα καί Ἀρχιστράτηγε,βοήθα μας νά ἐπανέλθουμε εἰς ἐαυτόν.
  Ἅγιοι στρατηλάτες,ἐσεῖς εἶστε οἱ στρατηγοί κι ἐμεῖς στρατιῶτες,ἀξιώστε μας,καλοί.
  Καλλιόπη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγαπητέ κ. Βαρδάκα,
  θα μπορούσατε να μου γράψετε το mail σας, να σας στείλω μια φώτο από ανάλυση του σημείου που διακρίνεται η "ἀγέρωχη ἀνθρώπινη φιγούρα" που δεν δείχνει μόνο την ρομφαία του Αρχαγγέλου....Είναι σαφέστατα ο Αρχάγγελος.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΔΕΛΦΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΘΕΑΘΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ
   ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΑΥΤΟΥ
   ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΚΑΙ ΡΟΜΦΑΙΑ...
   ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΠΑΡΟΛΟ ΤΟ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
   ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΝΗΡΓΗΣΕ ΜΕ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

   Διαγραφή
 5. Αγαπητέ κ Βαρδάκα,
  όταν μου στείλετε το email σας (ως απάντηση στην ανάρτησή μου) θα σας στείλω και την εικόνα του Αρχαγγελου όπως ακριβώς την έχω αναλύσει από τις φώτογραφίες που δημοσιεύσατε... Φαίνεται καθαρά το φωτοστέφανο του Αρχαγγέλου, το κάτω μέρος της πανοπλίας του, ο θώρακας της πανοπλίας απεικονίζεται ως πολύ σκούρος, η ασπίδα του στο αριστερό του χέρι, και έχει σηκωμένο το δεξί του χέρι, η δε ρομφαία του είναι δίστομος.... Εκπληκτικό...Σε καμμία περίπτωση δεν είναι παρειδωλία ούτε κάποια σκόνη στο φακό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδιάς που μπήκατε στον κόπο να κάνετε την ανάλυση αυτή.
   Προσωπικά είμαι συγκινημένος από το ίδιο γεγονός και απο την ανταπόκριση και απήχηση που είχε στην Ελλάδα και στην Ομογένεια.
   Επειδή οι ενάντιοι ξεσηκώθηκαν και χλευάζουν σε όλο το διαδίκτυο θα σας ήμουν υποχρεωμένος αν στέλνατε το αποτέλεσμα της ανάλυσης σας και των τεχνικών παρατηρήσεων σας στο ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ το οποίο πάντα με περισσή φροντίδα και κόπο ομολογεί ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ.
   Έτσι θα κοινοποιηθεί και σε μένα η ανάλυση σας που θα μπορούσε να φανεί αξίως χρήσιμη για συμπληρωματική αρθρογραφία επί του ίδιου θέματος και ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ/
   Σας ευχαριστώ και πάλι εκ βάθους καρδίας
   Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

   Διαγραφή
 6. Αν κοιτούσατε μερικές φωτογραφίες πολεμικών πλοίων του τουρκικού στόλου θα καταλαβαίνατε πως αυτό που μοιάζει με πανύψηλη αγέρωχη ανθρώπινη φιγούρα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από τις κεραίες και τα ραντάρ του πλοίου.

  κοντινές φωτογραφίες:
  http://d2xa4n5l7aroin.cloudfront.net/wp-content/uploads/2015/11/30507-1024x680.jpg

  http://d2xa4n5l7aroin.cloudfront.net/wp-content/uploads/2015/11/30511.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καταρρίπτεται – Ὁ Πανορμίτης φαίνεται νὰ ἀποτρέπει τουρκικὸ πολεμικὸ σκάφος φέτος παραμονὴ τῆς Παναγίας
  http://ellinikahoaxes.gr/2015/11/09/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%AF%CF%80%CF%84%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%E1%BD%81-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%BC%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%86%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.