11 Σεπ 2014

π. Ἀναστάσιος Γκοτσόπουλος: "Χρήση κανονικοῦ δικαιώματος από τήν ἐκκλησιαστικὴ παράδοση ἔκανε ὁ π. Εὐθύμιος Χαραλαμπίδης"

Ὁ πατὴρ Ἀναστάσιος Γκοτσόπουλος ἀπέστειλε στὸν κ. Κωστόπουλο τὰ παρακάτω: δημοσιεύσατε ἂρθρο στό ὁποῖο ὁ Σεβ. Σύρου ἀναφέρεται, χωρὶς νὰ τὸν μνημονεύει ὀνομαστικὰ – γιατί ἄραγε; –  στὸν  πανοσιολ. Ἀρχιμ. Εὐθύμιο Χαραλαμπίδη τῆς Ἱ. Μ. Ἄγ. Νικολάου Ἀνδρου. Ὁ  π. Εὐθύμιος Χαραλαμπίδης ἔκανε χρήση τοῦ κανονικοῦ δικαιώματος ποὺ παρέχει ἡ κανονικὴ ἐκκλησιαστικὴ παράδοση (15ος κανόνας τῆς Πρωτοδευτέρας Συνόδου) καὶ διέκοψε τὸ μνημόσυνο τοῦ ὀνόματος τοῦ  Ἐπισκόπου του (τοῦ Σεβ. Σύρου Δωροθέου)  γιὰ συγκεκριμένους λόγους, τοὺς ὁποίους μὲ ἐξαιρετικὴ σαφήνεια ἐκθέτει στὴν ἀπὸ Ἰουλίου 2014 ἐπιστολή του.
…Πάντως, γιὰ νὰ εἶμαι εἰλικρινής,
1. στὴν ἐπιστολὴ τοῦ π. Εὐθυμίου δὲν μπόρεσα νὰ διαπιστώσω τίποτα ἀπ’ ὅσα τοῦ καταμαρτυρεῖ ὁ Σεβ. Σύρου: «Ὅποιος ἀπροκατάληπτος διαβάσει κείμενά τους, θὰ διαπιστώσει μὲ πόση ἐμπάθεια, μὲ πόσο μίσος στρέφονται καθ` ὅσων, κατὰ τὴν ἀλάθητη ἄποψή τους, προδίδουν τὴν Ὀρθοδοξία, ἰδιαιτέρως δὲ ἂν αὐτοὶ εἶναι Ἐπίσκοποι, καὶ καθ` ὅσων εὑρίσκονται ἐκτός τῆς Ὀρθοδοξίας, ἕνα μίσος καὶ μία ἐμπάθεια, ποὺ ἀπάδουν σὲ γνήσιο Χριστιανό, καὶ μάλιστα Ὀρθόδοξο... Συνέπειες καὶ αὐτὰ τοῦ ὑπέρμετρου ἐγωισμοῦ καὶ τῆς τάσεως αὐτοπροβολῆς, ποὺ τοὺς διακρίνει, καί, ἔτσι,  χωρὶς νὰ τὸ συνειδητοποιοῦν, ὁδηγοῦνται ἐκτὸς Ἐκκλησίας, …τοποθετώντας τὸν ἑαυτὸ τους πάνω ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία, ἢ καὶ ταυτίζοντάς τον - βαβαὶ τῆς βλασφημίας - μ` Αὐτήν !» καὶ
2. θὰ περίμενα ἀπὸ τὸ Σεβ. Σύρου νὰ ἀναφερθεῖ κυρίως στὰ...
συγκεκριμένα σοβαρὰ ἐκκλησιολογικὰ καὶ κανονικὰ ζητήματα τὰ ὁποῖα θέτει ὁ π. Εὐθ. Χαραλαμπίδης.
            Πάτρα 8.9.2014   
        π. Ἀναστάσιος Κ. Γκοτσόπουλος
        Ἐφημέριος  Ἱ. Ν. Ἁγ. Νικολάου Πατρὼν

6 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΪΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟ ΠΑΤΕΡΑ ΕΥΘΥΜΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ - ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
    >
    > ΠΑΤΗΡ ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΪΟΣ
    >
    > Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ......Λαμία, 27/08/2014 (π.η.) 
    >
    > π/Ευθύμιος Χαραλαμπίδης.
    > Κατά τον μήνα Ιούλιο πληροφορηθήκαμε από τον ηλεκτρονικό τύπο ότι ο σεβαστός και αγαπητός εν τη πίστη Του Χριστού, των Αποστόλων, των Πατέρων και των Συνόδων της Ορθοδοξίας, Ιερομόναχος πατέρας Ευθύμιος Χαραλαμπίδης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου νήσου Άνδρου, απεφάσισε και κοινοποίησε στον οικουμενιστή Επίσκοπο Σύρου του νέου ημερολογίου την διακοπή μνημονεύσεως του ονόματός του.  
    >
    > Επειδή ο κ.Δωρόθεος παρέστη, κατά την επιστολή του πατρός Ευθυμίου, στην χειροτονία παπικού επισκόπου αποδεχόμενος αυτόν όχι ως αιρετικόν αλλά ως αδελφόν – ως επίσκοπον της παπικής εκκλησίας και ως έχοντες την ίδιαν πίστην του προσέφερε αρχιεράτικην μίτραν, ανεφώνησε «άξιος» ως να απευθυνόταν ως εις ορθόδοξον κληρικόν. 
    >
    > Το δικός μας «εύγε» δια την ορθόδοξον στάσιν και την ακριβή τήρηση της ορθοδόξου πίστεως από μέρους του πατρός Ευθυμίου είναι το ελάχιστον, αποδεικνύοντας την πίστην του και τον ζήλον του ίνα μη νοθευθεί η ορθόδοξος πίστης. 
    >
    > Ως αποτειχισμένοι και ημείς από την από την αίρεση του οικουμενισμού (της τελευταίας αιρέσεως του κόσμου τούτου), και τις προδοσίες των ποιμένων του περασμένου αιώνα έως και σήμερα, του απευθύνουμε το «άξιος» και τον ασπάζομαι προσωπικά αδελφικώς, μπορεί δε, να θεωρεί ημάς από τούδε και στο εξής ομόφρονας στην ορθόδοξο πίστην και συνοδοιπόρους στον ανηφορικό δρόμο της αποτειχίσεως και των συνεπειών αυτής που διάγουμε ημείς εδώ και οκτώ έτη. 
    >
    > Είθε η Χάρις Του Θεού όπως ενδυναμώνει υμάς κατά την τήρηση των κανόνων των Οικουμενικών και Τοπικών Συνόδων και οδηγεί υμάς κατά τα πρότυπα των Πατέρων σε εποχές αιρέσεως και αποστασίας από το πνεύμα της Εκκλησίας Του Χριστού. Αδελφέ θάρσει και ανδρίζου. Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν Αληθείας και Δικαιοσύνης. Δια των ευχών των Αγίων Πατέρων υμών.
    >
    > Πρεσβύτερος Σταύρος Βάϊος και οι συν εμοί αποτειχισμένοι αδελφοί . 
    >
    >
    > ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ : http://opoimhnokalos.blogspot.gr/
    >
    > Το είδαμε στην ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.
    >
    > ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ.....
    >
    > ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ...... ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ... Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ - Η ΑΓΙΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗ - ΕΝΣΤΑΣΙΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΙΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΝ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ - Η ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΙΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ - Η ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ - Η ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ ΠΕΡΙ ΑΚΥΡΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ......
    >
    > ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΠΥΡΟΥ. 
    >
    > Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΪΟΥ.
    >
    > ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΠΑΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΓΓΕΛΑΚΑΚΗ.
    >
    > ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μέσα στην όλη ατμόσφαιρα της σοβαρότητα του προβλήματος που προέκυψε ακούστηκε και η καραμπινάτη κοτσάνα ότι ο π.Αναστάσιος Γκοτσόπουλος υπέπεσε στο κανονικό αδίκημα της "εισπήδησης"! Μας ψυχαγώγησαν πάντως με τη φαιδρότητά τους αυτοί που έγραψαν αυτές τις ανοησίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΚΑΙΡΟΣκόποι θολο-θεολογούντες είναι για κλάματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συμφωνως με τους ιερους συνοδικους κανονας του ιερου πηδαλιου της εκκλησιας εκεινος ο ιερεας κ.λ.π ο οποιος αποτειχιζεται απο τον αιρετικο επισκοπο του ειναι αξιος διοτι γλυτωσε απο την κακοδοξια και την κολαση της αιρεσης και οσων την ακολουθουν. Ας διαβασουν οι εγωιστες της συμερινης εποχης λαικοι η κληρικοι που τα εχουν καταργήσει όλα κατά το δοκούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο θεος να μας φυλάει απο αυτους τους αιρετικούς επισκόπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. συμφωνως με τους ιερους συνοδικους κανονας του ιερου πηδαλιου της εκκλησιας εκεινος ο ιερεας κ.λ.π ο οποιος αποτειχιζεται απο τον αιρετικο επισκοπο του ειναι αξιος διοτι γλυτωσε απο την κακοδοξια και την κολαση της αιρεσης και οσων την ακολουθουν. Ας διαβασουν οι εγωιστες της συμερινης εποχης λαικοι η κληρικοι που τα εχουν καταργήσει όλα κατά το δοκούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.