15 Μαρ 2014

Οἱ καθηγητὲς Τσελεγγίδης καὶ Σιάσος γιὰ τὸ Τμῆμα Ἰσλαμικῶν Σπουδῶν στὴν Θεολογικὴ σχολὴ τοῦ ΑΠΘ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ
Οἱ καθηγητὲς τοῦ τμήματος Θεολογίας τοῦ ΑΠΘ κ. Τσελεγγίδης Δημήτριος καὶ κ. Σιάσος Λάμπρος καταθέτουν τὶς σκέψεις καὶ τὶς ἐνστάσεις τους γιὰ τὴν δημιουργία τοῦ Τμήματος Ἰσλαμικῶν Σπουδῶν στὴν Θεολογικὴ Σχολὴ τοῦ ΑΠΘ.

14 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ! ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο παιδιά για την πρωτοβουλία. Έχω πολύ καιρό να σας συναντήσω αλλά σας έχω στην καρδιά μου, όπως και το ευλογημένο ιστολόγιό σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σας συνάδελφοι! Εύγε και στους ΕΞΙ (6) καθηγητές μας που κρατάνε "Θερμοπύλες"!
    Αναμένουμε να πάρετε και απο τον κ.Κογκούλη και Μυρίδη Νικόλα κάποιες σκέψεις τους Αλλά και απο την κ.Ελένη Οικονόμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η συγκεκριμένη ανάρτηση, σφρόδρα αποκαλυπτική των όσων τεκταίνονται στο σκοτεινό παρασκήνιο, αναφορικά με την ίδρυση "τμήματος ισλαμικών σπουδών", όπως ονομάζεται, ενδείκνυται απολύτως να αναδημοσιευθεί, επειγόντως και τάχιστα, από όλα τα ιστολόγια που συνέχονται από τα εθνικοθρησκευτικά ιδεώδη. Ειδικά οι αποκαλύψεις του αξιότιμου κου Σιάσου ισοδυναμούν με βόμβα μεγατόνων που κατακρημνίζει σε ερείπια το οικοδόμημα της σαθρής συλλογιστικής των υπερμάχων της ιδρύσεως του εν θέματι τμήματος.
    Και, ακριβώς, αυτές οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις, μεγενθύνουν, εξ αντικειμένου, τόσο την ηθική ευθύνη εκείνων των πανεπιστημιακών θεολόγων, που διά της υπογραφής τους, την οποία τόσο αφρόνως έθεσαν, συνετέλεσαν στην υλοποίηση των όσων έχουν σχεδιασθεί, εν κρυπτώ και παραβύστω, από άλλα κέντρα αποφάσεων, υπερατλαντικής προλεύσεως και εντοπίσεως,όσο και εκείνων των εκκλησιαστικών αξιωματούχων που έσπευσαν, άκριτα, να "αβαντάρουν", με επιπόλαιες δηλώσεις τους, τις επιταγές των νεοταξιτών, των οποίων υποκάρδιος πόθος τυγχάνει η θρησκευτική, εθνική και πολιτιστική μας ομογενοποίηση.
    Λ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΌΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ "ΝΑΙ" ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΕΝ ΗΜΕΡΑ ΚΡΙΣΕΩΣ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ
    ΤΟΝ ΥΒΡΙΣΘΕΝΤΑ ΠΑΡΑ ΤΩ ΚΟΡΑΝΙΩ...ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑΧΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΖΩΗ, ΣΥΝΑΜΑ ΔΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΟΝΤΑΣ ΈΤΣΙ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΦΡΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΑΘΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΑ ΑΞΙΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ "ΟΧΙ" -Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ- ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ.
    Ὑμεῖς δὲ τίνα με λέγετε εἶναι; ἀποκριθεὶς δὲ Σίμων Πέτρος εἶπε: σὺ εἶ ὁ Χριστὸς ὁ υἱὸς τοῦ Θεοῦ τοῦ ζῶντος» (Ματθ. ιστ´, 16-17).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ15 Μαρτίου 2014 στις 11:05 π.μ.

    Λυπάμια πολύ για το κατάντημα της Θεολογικής Σχολής και τα θερμά μου συγχαρητήρια στους κ Κογκούλη Σιάσιο Τσελεγγίδη και όσους ειχαν το θάρος να αντισταθούν. Στις 7 Δεκεμβρίου του 2010 η σαουδαραβική κυβέρνηση και διάφοροι άλλοι πλούσιοι σπόνσορες από την Αραβία έκαναν γνωστό πως ήθελαν να χρηματοδοτήσουν την ανέγερση Κέντορυ Ισλαμικών Σπουδών στην Νορβηγία, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με την νορβηγική νομοθεσία, όπως και με την γερμανική, έχουν αυτό το δικαίωμα καθώς όπως λέει ο νορβηγικός νόμος, επιτρέπεται σε ξένα κράτη να βοηθούν χρηματικά θρησκευτικές κοινότητες. Υπήρχε όμως η υποσημείωση ότι το μέγεθος των ποσών το οποίο θα διατίθενται έπρεπε πρώτα να εγκριθεί από την νορβηγική κυβέρνηση. Και τότε συνέβη το απρόσμενο καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας όχι μόνο αρνήθηκε να εγκρίνει την χρηματοδότηση αλλά απάντησε στο Ισλαμικό Κέντρο «Tawfiiq» ότι θα ήταν «παράδοξο και αφύσικο να αποδεχτεί την χρηματοδότηση από μια χώρα που δεν αποδέχεται την θρησκευτική ελευθερία». Ο τότε Νορβηγός υπουργός των Εξωτερικών, Jonas Gahr Støre, είχε το θάρρος να δήλωσει το χαρακτηριστικό: «Θα μπορούσαμε απλά να αρνηθούμε, αλλά εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία να προσθέσουμε ότι η αποδοχή θα ήταν περίεργη όσο το να θέλει κανείς να καθιερώσει μια χριστιανική κοινότητα στην Σαουδική Αραβία που θεωρείται έγκλημα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΤΡΟΠΗ σε όσους ψήφισαν να γίνει τμήμα ισλαμικών σπουδών μέσα σε Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή... εκτός και αν δεν είναι Ορθόδοξη! Αν όμως συμβαίνει αυτό, να βγούν να μας το πούν ευθαρσώς... για να τους στείλουμε στα σπίτια τους!!! Γιατί εμείς θέλουμε Ορθόδοξες Θεολογικές Σχολές καί όχι θρησκειολογικές, νεοταξικού προσανατολισμού. Μήπως μετά θελήσουν να βάλουν και κανένα Ινδουϊστή, για να διδάξει Ινδουϊσμό;

    Μήπως τελικά η Εκκλησία να φτιάξει δικές της Θεολογικές Σχολές και οι υπάρχουσες να κλείσουν; Θα είναι καλύτερα γιά όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ολόσωστος!

      εκτός από τη τελευταία προταση σου. Αν οι επίσκοποι δεν είναι καλοί, δεν θα είναι καλές και οι Θεολογικές Σχολές της Εκκλησίας.

      Διαγραφή
  8. Μην είμαστε μόνο λόγια αδέλφια! θα πρέπει να υπάρξει έντονη και έμπρακτη διαμαρτυρία όπως παλαιότερα! Μα τι έχουμε πάθει επιτέλους;; Που είναι τα χριστιανικά σωματεία;; Που είναι οι φλογεροί ιεράρχες; Ο μητροπολίτης μας, αφού όπως ακούσαμε διαφωνεί ξεκάθαρα με αυτό το εγχείρημα, να καλέσει τους πιστούς σε διαμαρτυρία. Να μην τους αφήσουμε σε ησυχία! Δεν ιδρώνει το αυτί τους από τα ηλεκτρονικά μηνύματα (που βοηθάνε και αυτά πολύ στην ενημέρωση του κόσμου) Να σταλούν χιλιάδες mails στο υπουργείο παιδείας. Μόνο αν γίνει ντόρος μεγάλος υπάρχει περίπτωση να το ξανασκεφτούν. Να ξυπνήσουμεεεεε!!!! (εννοείται πως χωρίς προσευχή όλα τα παραπάνω είναι μάταια,,)
    Α.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπήρχε τόσο μεγάλη ζήτηση στην ελληνική κοινωνία για τμήμα «μουσουλμανικών σπουδών» στην τριτοβάθμια εκπαίδευση;
    Θα διδάσκεται δηλαδή το «τζιχάντ» και οι βλασφημίες του κορανίου για Τον Χριστό, με τις ευλογίες και τα χρήματα του Ελληνικού κρατους;

    Και οι διδάσκοντες θα είναι επισκέπτες καθηγητές;
    Απο την Τουρκία; Το Ιράν; Το Κατάρ; Τη Σαουδική Αραβία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντροπή και αίσχος!
      Κατά τα άλλα αυτοί που ψήφισαν υπέρ της ίδρυσης Ισλαμικών σπουδών πόσο "Έλληνες" και "Ορθόδοξοι" είναι;
      Μερικοί "Έλληνες" , δεν κάνουν δυστυχώς ούτε για Φιλέλληνες!!
      Εκεί φτάσαμε , μετά από 40 χρόνια άθλιας και χωρίς αξίες διακυβέρνησης της πατρίδας από τη Μεταπολίτευση , οδηγούμαστε στη σημερινή παρακμή των πάντων.
      Τι θα κερδίσει η Ελλάδα για αντάλλαγμα αυτής της παραχώρησης;
      Η μήπως θα επιτραπεί στις Ισλαμικές χώρες η χριστιανική διδασκαλία;
      Και η προπαγάνδα που θα γίνεται περί "Τζιχάντ- ιερό πόλεμο", από ποιόν θα ελέγχεται ;
      ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!

      Διαγραφή
  10. Εύγε, εύγε!
    Είμαστε μαζί σας.
    Δόξα στον Τριαδικό θεό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν πρέπει καν να το σκέπτεται κανένας Ορθόδοξος Έλληνας

    όχι και πάλι όχι
    dvas57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για κανένα λόγο δεγ πρέπει να προδίδεται η αλήθεια. Και η αλήθεια δεν είναι κάτι διασκορπισμένο και τεμαχισμένο εδώ και εκεί, στις διάφορες θρησκείες.Η αλήθεια είναι ένα πρόσωπο. Το πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, εκτός και εάν δε σοβαρολογούμε για την πίστη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.