9 Οκτ 2013

Εἶναι εὔκολο νὰ τὸ τραγουδήσουμε σήμερα;

Γράφει ὁ Δρ. Κωνσταντῖνος Βαρδάκας
Εἶναι εὔκολο νὰ τὸ τραγουδήσουμε σήμερα ἢ εἶναι πιὸ εὔκολο νὰ τὸ μοιρολογήσουμε σὰν παραλλαγή; 
Ἡ Ἑλλάδα τώρα πεθαίνει
καὶ τὴν σκιάζει φοβέρα βαριά.

Τῶν ἑταίρων τὰ φουσάτα περάσαν
σὰν τὸν λίβα πού καίει τὰ σπαρτά.
Μὲ μνημόνια τὶς ζωὲς μας χαλάσαν,
μᾶς ἀδειάσαν τὶς τσέπες γοργά.

Ἡ Ἑλλάδα τώρα πεθαίνει,
καὶ τὴ σκιάζει φοβέρα βαριά.
Μόνο λίγο καιρὸ ἀκόμα ἀντέχει
καὶ σιμὰ πρὸς λακκοῦβες τραβᾶ.

Μὰ οἱ ἐχθροί μας πάλι ζητῆσαν
καὶ ξανάρθε σὲ μᾶς ἡ (πνευματικὴ) σκλαβιά.
Γιὰ νὰ φτιάξουμε τὰ ὅσα χαθῆκαν,
ἂς κοιτάξουμε τώρα ταπεινά.

Τελικὰ μήπως πρέπει νὰ πεθάνει ὁ κακὸς ἐαυτος τῆς Ἑλλάδας;
Καὶ σὲ λίγο καιρὸ νὰ ἀνασάνει ὅταν σκορπίσουν ὅλα τὰ θεριά!

7 σχόλια:

  1. Το 1204 μΧ μας κατέστρεψαν την πατρίδα οι Ευρωπαίοι σημερινοί δήθεν "σύμμαχοι", δήθεν "αδελφοί", δήθεν "εταίροι" μας.

    Εδώ και 800 χρόνια παλεύουμε για επιβίωση απέναντι σε όλα τα άπληστα και αιμοσταγή θεριά της γης. Το 1204 η Ελλάδα έπεσε στην φραγκοκρατία και αργότερα στην τουρκοκρατία.

    Το 1821 ξεκίνησε ένας αγώνας απελευθέρωσης που κατέληξε σε πρώτη φάση στο να φύγει η τουρκοκρατία (υποταγή στους Οθωμανούς) και να επανέλθει η φραγκοκρατία (υποτέλεια στην Δύση). Η σημερινή Ελλάδα δεν είναι τίποτε άλλο από ένα διευρυμένο, υποτελές στην Δύση "Δουκάτο των Αθηνών", τα σύνορα του οποίου είχε πάνω κάτω η Ελλάδα το 1832:

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%BF_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:Map_Greece_expansion_1832-1947-el.svg

    Η Ελλάδα δεν έχει απελευθερωθεί ακόμα. Σύντομα όμως, με την χάρη του Θεού, μετά από 800 χρόνια απαράμιλλου αγώνα για ελευθερία, εμείς θα είμαστε η γενιά που θα αναπνεύσει τον αέρα ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ.

    ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ!

    Και να ο πραγματικός χάρτης της Ελλάδος, για να μην ξεχνιόμαστε:
    http://www.agiasofia.com/greek/map.jpg

    Την ημέρα που θα λειτουργήσει και πάλι η Αγία Σοφία, θα είναι και η ημέρα της πραγματικής απελευθέρωσης του Γένους:
    http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2012/10/blog-post_6584.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τα περιγράφεις εν Χριστώ Αδελφέ Ρωμανέ..........Από μικρό παιδί με συνέπαιρναν οι μύθοι και οι αλήθειες για την Κωνσταντινούπολη.......πάντα στο φτωχό μου μυαλό, χωρίς να μπορώ να το εξηγήσω, ερχόντουσαν παραστάσεις από μία Αγιά Σοφιά να πήζει από κόσμο και να τελείται λειτουργία, δοξολογία προς τον Έναν και Μοναδικό Αληθινό Θεό.........Δεν μπορούσα να δώσω εξήγηση γιατί τα σκεφτόμουνα όλα αυτά και αν θα μπορούσαν τα όνειρά μου να γίνουν πραγματικότητα.......Τα έτη πέρασαν και πλέον, με τα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια, έσπευσα και επέστρεψα στην αγκαλιά του Δημιουργού μας και άρχισα να ανακαλύπτω ή να επαναφέρω στο μυαλό και ψυχή μου ξανά την αλήθεια.........Στην ιδέα και μόνο ότι φαίνεται πως είμαστε πλέον κοντά, πάντα με την Χάρη του Κυρίου μας, στην επανάκτηση της Κωνσταντινούπολης, σαστίζω στην ιδέα ότι μπορεί να είμαι ένας από τους τυχερούς εν ζωή που θα μπορούσαν να γευτούν μία τέτοια ανείπωτη επίγεια χαρά και ευλογία..........Να βρεθώ στην Αγία Σοφιά και με δάκρυα στα μάτια να δοξολογώ τον Χριστό μας και την γλυκιά Παναγία........!! Αλλά και αν δεν τα καταφέρω τουλάχιστον θα είναι κάποιοι άλλοι εκεί για μένα!!

    Ζη Κύριος ο Θεός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aς μην προτρεχουμε χρονικα

    Ειμαστε ακομα στα Παθη.

    Ακολουθει ο Γολγοθας, η Σταυρωση και στο τελος η Ανασταση του Εθνους.

    Εχουμε ακομα καιρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Η Ε.Ο.Κ. θα είναι ο τάφος της Ελλάδας», προειδοποιούσε πάλι, όταν κάποιοι αφελείς και αιθεροβάμονες πανηγύριζαν την ένταξι της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, και οι επιφυλάξεις του δικαιώνονται απολύτως σήμερα, που οι Κοινοτικοί φίλοι και εταίροι μας ροφούν το αίμα μας, οι δε εχθροί μας, ως άλλα αρπακτικά πτηνά, πετούν επάνω απο το ημιθανές σώμα της Πατρίδος μας, διεκδικώντας τμήματα του εναέριου χώρου, των θαλασσών μας και της μαρτυρικής μας γης.
    http://niksothropoulos.wordpress.com/2013/09/28/a-382a/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «τα αδύνατα παρ’ ανθρώποις δυνατά εστι παρα τω Θεώ» και «όπου βούλεται Θεός νικάται φύσεως τάξις». Λέει και κάποια άλλα πράγματα σχετικά ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Ο Θεός κάνει υπερ φύσιν πράγματα.
    http://niksothropoulos.wordpress.com/2013/08/25/a-360a-2/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.