9 Σεπ 2013

Ἡ ἐκκλησιόμαχη συγκυβέρνηση κατήργησε τὸ μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν στὴν Γ΄ τάξη ΕΠΑΛ

Σχόλιο ἰστολογίου Θρησκευτικά: Ἡ τελικὴ ρύθμιση τῶν μαθημάτων Γενικῆς Παιδείας τῆς Γ΄ τάξης τοῦ ΕΠΑΛ εἶναι γιὰ μία ἀκόμη φορᾶ ὑπὲρ τοῦ μαθήματος τῆς Φυσικῆς.
Ὑπενθυμίζουμε ἐπίσης ὅτι πρὶν λίγες μόνο μέρες ἡ Μαρία Ρεπούση ἔγραφε στὸ twitter: "Θρησκευτικὰ ἀντὶ γιὰ χημεία, περισσότερα ἀπὸ τὶς φυσικὲς ἐπιστῆμες, 1 στὰ 4 ὑποχρεωτικὰ μαθήματα γιὰ ἀπολυτήριο. Αὐτὸ εἶναι τὸ Νέο Λύκειο;". Με τὴν τελικὴ ρύθμιση οἱ φυσικὲς ἐπιστῆμες δὲν θὰ εἶναι πιὰ ἀδικημένες ἀπὸ τὸ πολύωρο μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν...
Τὰ σχόλια δικά σας...
Μὲ νομοτεχνική ρυθμιση ὁ ὑπουργὸς Παιδείας Κ. Ἀρβαντινόπουλος ἀφαιρεῖ τὸ μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν ἀπὸ τὴν Γ' Λυκείου τῶν ΕΠΑΛ.
Ἡ ἀρχικὴ διατύπωση στὸ νομοσχέδιο γιὰ τὴν ἀναβάθμιση τῆς δευτεροβάθμιας ἐκπαίδευσης, ποὺ συζητεῖται στὸ Β΄ Θερινὸ Τμῆμα τῆς Βουλῆς, προέβλεπε στὰ μαθήματα Γενικῆς Παιδείας μία ὥρα τὴν ἑβδομάδα καὶ γιὰ τὴν Β' καὶ γιὰ τὴν Γ' Λυκείου.
Ὁ ὑπουργὸς Παιδείας, μιλώντας μὲ δημοσιογράφους, εἶπε ὅτι ἐκ παραδρομῆς στὸ ἀρχικὸ κείμενο τοῦ νομοσχεδίου εἶχε ἐμφιλοχωρήσει τὸ μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν στὴν Γ' Λυκείου τῶν ΕΠΑΛ, καθὼς τὰ Θρησκευτικὰ δὲν διδάσκονταν ὡς τώρα. Μὲ τὴν ρύθμιση, πρόσθεσε, διορθώνεται τὸ λάθος ποὺ εἶχε γίνει.
Μὲ τὴ νέα ρύθμιση τὰ μαθήματα Γενικῆς Παιδείας τῆς Β' Τάξης τῶν ΕΠΑΛ εἶναι:...

-Ἑλληνικὴ Γλώσσα (Νέα Ἑλληνικὴ Γλώσσα 2 ὧρες, Λογοτεχνία 1 ὥρα)
-Μαθηματικὰ (Ἄλγεβρα 2 ὧρες, Γεωμετρία 1 ὥρα)
-Θετικὲς Ἐπιστῆμες (Φυσικὴ 1 ὥρα, Χημεία 1 ὥρα)
-Εἰσαγωγὴ στὶς Ἀρχὲς τῆς Ἐπιστήμης τῶν Η/Ὑ (1 ὥρα)
-Θρησκευτικὰ (1 ὥρα)
-Ξένη Γλώσσα (Ἀγγλικὰ 1 ὥρα)
-Φυσικὴ Ἀγωγὴ (1 ὥρα)
Τὰ μαθήματα Γενικῆς Παιδείας τῆς Γ Τάξης τῶν ΕΠΑΛ εἶναι:
-Ἑλληνικὴ Γλώσσα (Νέα Ἑλληνικὴ Γλώσσα 2 ὧρες, Λογοτεχνία 1 ὥρα)
-Μαθηματικὰ (Ἄλγεβρα 2 ὧρες, Γεωμετρία 1 ὥρα)
-Θετικὲς Ἐπιστῆμες (Φυσικὴ 2 ὧρες, Χημεία 1 ὥρα)
-Εἰσαγωγὴ στὶς Ἀρχὲς τῆς Ἐπιστήμης τῶν Η/Ὑ (1 ὥρα)
-Ξένη Γλώσσα (Ἀγγλικὰ 1 ὥρα)
-Φυσικὴ Ἀγωγὴ (1 ὥρα)
Ναυτεμπορικὴ

12 σχόλια:

  1. Αφού κατήργησαν την Κυριακάτικη αργία θα καταργήσουν τα πάντα. Επιτέλους να ξεμπροστιαστούν οι Νεοδημοκράτες που το έπαιζαν θρησκευόμενοι και πατριώτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που είναι οι πιστοί να αντιδράσουν για την κυριακάτικη αργία;;; Μήπως τελικά όντως μας ψεκάζουν και δεν αντιδρούμε;;; Τι άλλο πρέπει να κάνουν οι υπάλληλοι της Νέας Τάξης για να ξεσηκωθούμε;;;

      Διαγραφή
  2. Aγαπητοί,
    ως εδώ και μή παρέκει. Δεν μπορεί να καταδικάζετε με τόσο βαριά λόγια την δεξιά παράταξη της ΝΔ που είναι πάνω από όλα πατριωτική και πιστή στις αξίες της Ορθοδοξίας. Ξεχνάτε τις επικλήσεις του Σαμαρά στην Παναγία; Ξεχνάτε ότι πηγαίνει σε όλες τις δοξολογίες;
    Σας παρακαλώ λοιπόν να μη δημοσιεύετε τέτοιες ειδήσεις γιατί ξέρετε υποκρύπτεται ένας μεγάλος και θανάσιμος για τον τόπο ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Μπορεί (αν και εξαιρετικά δύσκολο το βλέπω) εμείς οι πιστοί να ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ και να μην ξαναψηφίσουμε ΝΔ.
    Και τότε πως θα σωθεί ο τόπος;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος!

      ΟΧΙ ΑΛΛΟ ...ΣΩΣΙΜΟ!

      Διαγραφή
    2. Αδερφε μου τζαμπα χαλας το σαλιο σου..Ο κοσμακης ΔΕΝ καταλαβαινειιιιιι.
      Οι πετρες μπορει να σηκωθουν,να μιλησουν,να ενεργησουν.Ο κοσμος ΟΧΙ...
      Να σαι παντως καλα !

      Διαγραφή
    3. 10 Σεπτεμβρίου 2013 - 1:48 π.μ. ή ειρωνεύεσαι ή είσαι από τον Αρη.

      Διαγραφή
    4. Είμαι ο Ανώνυμος10 Σεπτεμβρίου 2013 - 1:48 π.μ.

      Εννοείται και ΔΙΑΚΩΜΩΔΩ την κατάσταση που ζούμε. Αυτό έλειπε. Να νομίζω ότι ο Σαμαράς είναι "πατριώτης"...

      Διαγραφή
  3. φίλε αγαπητέ,
    πως μπορτείς να υπερμάχεσαι και σήμερα για πολιτικές και πολιτικές που αποδεδειγμένα μας εξαπάτησαν ΟΛΟΥΣ; Γιατί υπερασπίζεσαι τόσο παθιασμένα μία παράταξη (που όπως και η άλλη ,η "ανταγωνίστρια") ρήμαξαν τον τόπο και το αποτέλεσμα εισπράττουμε τώρα! Αποδείχθηκε περίτρανα ΚΑΙ ΠΑΛΙ το Ψαλμικό "μη πεποίθατε επ' άρχοντας επί υιούς ανθρώπων οις ουκ έστι σωτηρία" Τον τόπο αγαπητέ πλέον δεν θα σώσει ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, όσο εμείς οι ψηφοφόροι τους στηρίζουμε στον αντιχριστιανισμό τους και τον αντίθεο "τρόπο" τους. Όσο τους στηρίζουμε τόσο εξαχρειώνονται. Μεχρι να δώσει ο Θεός και πάλι ΗΓΕΤΗ θα δεινοπαθήσουμε διότι εγκληματίσαμε με τις επιλογές μας και το εφήμερο μικρο-μέγαλο συμφέρον μας που επιδιώξαμε όλα τα χρόνια από το φαύλο μεταπολιτευτικό καθεστώς που ΣΥΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΑΜΕ, σίγουρα με διαφορετικές δόσεις ευθύνης αλλά με την συνευθύνη της ανοχής και της "αμνήστευσης" που φοβάμαι πως υποκρύπτει η λογική σου. Να είσαι καλά και να σκέφτεσαι καθαρά ,με το νου στο ΝΟΜΟ του Θεού που ως Χριστιανός επικαλείσαι.
    Τις επικλήσεις της Παναγίας και την ευσέβεια που επιδεικνύει ο Σαμαράς μην την επικαλείσαι αλλά να θυμάσαι την προειδοπολίηση που έχουμε λάβει για τους "προβατόσχημους λύκους". Αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα δεν θα είχαμε λόγο τώρα για κατάργηση των θρησκευτικών, την αποκαθήλωση των εικόνων από σχολεία , δικαστήρια και δημόσια κτήρια, ούτε θα είχαν τολμήσει συζητήσεις για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της αργίας της Κυριακής! Φίλε αγαπητέ , φοβάμαι πως όσοι δηλώνουμε ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ,ΕΛΛΗΝΕΣ , ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ δεν δικαιούμαστε να βοηθάμε ούτε καν άθελά μας την σύγχυση που σκορπίζουν οι κύκλοι των διάφορων Σόρος και των αριστεροαντιθρησκευτικών συμπλεγμάτων.
    με εκτίμηση Κων/νος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μάλλον δεν κατάλαβες πως ο φίλος "Ανώνυμος 10 Σεπτεμβρίου 2013 - 1:48 π.μ." έγραψε ειρωνικό σχόλιο... Μάλλον συμφωνείτε λοιπόν!!

      Διαγραφή
  4. Ο άθεος ΤΣΙΠΡΑΣ και η εκκλησιομάχος ΡΕΠΟΥΣΗ φταίνε για όλα !!

    Και ο Σαμαράς ; αυτός είναι δικός μας !!

    Διαβάσατε κάποιο αρνητικό σχόλιο για τον πρωθυπουργό μας για την κατάργηση της Κυριακής
    αργίας ; Δεν θα βρείτε πουθενά. αφού είναι δικός μας. Τι ωραία τα είπε ο άνθρωπος στη ΔΕΘ και είδατε πως χειροκροτήθηκε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλοι οι πολιτικοί ,πλήν μιάς μικρής εξαίρεσης που πρόσφατα μπήκε στον πολιτικό στίβο του κοινοβουλίου ,είναι μασόνοι και άθεοι με πρώτη την μαρξιστική Αριστερά και έπειτα την νερόβραστη ΝΔ.
    Κρατάνε δήθεν τα προσχήματα αλλά πάντα κάτι τους ξεφεύγει.
    Η απάντηση των ΕλληνΟρθοδόξων πρέπει να δοθεί στις ερχόμενες εκλογές για να καταλάβουν οι
    πολιτικάντιδες ότι δεν τρώμε κουτόχορτο!Στο χέρι μας είναι. Αρκετά ανεχτήκαμε από το 1974 έως σήμερα...
    Και τότε θα το φυσάνε και δεν θα κρυώνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κ. Π. , περιοχή Λαρίσης15 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:22 μ.μ.

    Φίλοι και φίλες, μην παραπονιόμαστε για την κατάντια ΟΛΩΝ των εκφραστών του πολιτικού συστήματος που κατατυραννούν την πατρίδα μας και έχουν "μαύρα μεσάνυχτα" για τις αρχές και τις αξίες της Ρωμηοσύνης. Ο προηγούμενος σχολιαστής μιλά για απάντηση των Ελληνορθοδόξων στις ερχόμενες εκλογές. Αρκεί η απάντηση να δοθεί προς την σωστή κατεύθυνση... Η "Κοινωνία, πολιτική παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια" αποτελείται από πιστούς ανθρώπους, που προκρίνουν το συμφέρον της πατρίδος και όχι το δικό τους. Τέτοιους ανθρώπους μας συνέστησε να ψηφίζουμε και ο μακαριστός μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης. Πολλοί όμως, κατά τα άλλα ορθόδοξοι χριστιανοί, ειρωνεύονται την παράταξη αυτή και χαρακτηρίζουν τους εκπροσώπους της "γραφικούς". Άλλοι-το χειρότερο-συκοφαντούν την παράταξη αυτή, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων ό,τι υγιές και ρωμαίικο πρεσβεύει, επειδή διαφωνούν με κάποια θέση της "Κοινωνία" -οι άνθρωποι της παρατάξεως αυτής δεν διεκδικούν το αλάθητο-. Τελειώνοντας την τοποθέτησή μου αυτή, υπογραμμίζω τα αναμφισβήτητα θετικά στοιχεία της προσπάθειας που καταβάλλει η πολιτική παράταξη "Κοινωνία", με πολλές προσωπικές θυσίες και οικονομική αφαίμαξη των μελών της:
    1. Στόχος της είναι η επιστροφή της πολιτικής στην τροχιά της Ρωμηοσύνης.
    2. Είναι η μόνη πολιτική παράταξη που από την αρχή επεσήμανε ότι η κρίση που διερχόμαστε είναι πνευματική.
    3. Είναι ανοιχτή σε διάλογο με όλες τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις, με μια βασική προϋπόθεση: να αποκηρύξουν οι ενδιαφερόμενοι για συνεργασία εγγράφως και επισήμως την μασωνία και κάθε μορφή αποκρυφισμού.
    4. Και για την οικονομία έχει καταθέσει σοβαρές και ρεαλιστικές θέσεις, οι οποίες αποσιωπούνται από το σύνολο των ελεγχόμενων μέσων ενημερώσεως.
    5. Τονίζει πως η παιδεία μας πρέπει να εμπνέεται από τις αξίες και τα ιδανικά της Ρωμηοσύνης.
    6. Για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητος λαμβάνει σοβαρή και νηφάλια θέση.
    Όσο εμείς αρνούμαστε να στείλουμε στην Βουλή ανθρώπους ανιδιοτελείς, πιστούς, διατεθειμένους να θυσιαστούν για την πατρίδα, όπως είναι οι εκπρόσωποι της "Κοινωνία, πολιτική παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια", να μην διαμαρτυρόμαστε για τα χάλια μας. Να μην διαμαρτυρόμαστε ακούγοντας την κάθε κ. Ρεπούση να μιλά απαξιωτικά για την Πίστη και την Παράδοσή μας, χωρίς κανέναν αντίλογο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.