Ἡ συγκλονιστικὴ εἰσήγηση τοῦ δασκάλου ἀπὸ τὸ Κιλκὶς κ. Δημητρίου
Νατσιοῦ μὲ τίτλο "Τά θρησκευτικά βιβλία στό Δημοτικό, μέσα ἀπό τό
προτεινόμενο Πρόγραμμα Σπουδών γιά τό Μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν" ποὺ ἐκφωνήθηκε στὸ διήμερο συνέδριο γιά τό μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν, που έλαβε χώρα στὶς
11-12 Μαρτίου στὴ Θεσσαλονίκη.
Πολυ ομορφα τα λεει ο κ. Νατσιος, οπως παντα βεβαια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι καθηγητες του ΠΑΜΕ ομως, εστειλαν στα σχολεια επιστολη,η οποια εφτασε μεχρι και την Πατρα, που λεει στους μαθητες οτι, το 1821 δεν ειναι αυτο που νομιζουν κι οτι τα σχολικα βιβλια δεν γραφουν την αληθινη Ιστορια για το λαο μας και τη Ρωμιοσυνη!
Ο Κολοκοτρώνης δεν πολέμησε για να αυξηθούν οι συντάξεις τών γέρων κλεφταρματωλών. Ο Καραϊσκάκης δεν σκοτώθηκε κατά τήν ηρωική του προσπάθεια να εμποδίσει τους ξένους επενδυτές και τουρίστες να αφήσουν χρήμα στήν Ελλάδα και να πιούν το αίμα τού εργάτη. Ο Παπαφλέσσας δεν αγωνίσθηκε για να υπερασπίσει το περιβάλλον στο Μανιάκι. Και μήν παίζουν με τα ιερά και τα όσια του γένους μας ...
ΑπάντησηΔιαγραφήTήν Ρωμηοσύνη μή τήν κλαῖς,ἐκεῖ πού πάει νά σκύψει....
ΑπάντησηΔιαγραφήνάτη πετιέται ἀπό 'ξ'ἀρχῆς κι αντριεύει καί θεριεύει
καί καμακώνει τό θεριό μέ τό καμάκι τοῦ ἥλιου!!!
ΟΛΑ τά παθαίνουμε γιά νά ἀφυπνηστοῦμε!Γιά νά ἐγερθεῖ τό Ρωμαίηκο!
Γρηγορεῖτε και προσεύχεσθε.Ὁ Χριστός νικᾶ!
(ἄς ξεκινήσουμε ἀντίστροφα:ἀπό τήν γλῶσσα ξεκίνησε
ἡ καταστροφή καί ἀπό τήν ἀπαξίωση δασκάλων καί ἱερέων καί ἱστορίας)
Καλλιόπη
H ΔΟΥΛΗ Κύπρος, συμπαραστάθηκε κι αυτή, και συμμετέσχε σ’ όλους τους αγώνες του Έθνους μαζί με σημαιοφόρο την Εκκλησία της. Συμπορεύτηκε σ’ όλο το μήκος της εθνικής πορείας της Μητέρας πατρίδας μας, γιατί θεωρούσε πως κοινή είναι η μοίρα του Έθνους - Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε ότι συνέβη πάντοτε και το αντίθετο-, να συμπορευθεί δηλαδή και να συμπαρασταθεί το ΕΘΝΟΣ στις δυσκολίες και τις ανάγκες της Κύπρου. Την όλη συμπόρευση του Κυπριακού Ελληνισμού με τον Ελληνικό λαό εκφράζει πολύ χαρακτηριστικά μια εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου του Γ΄ τον Μάρτιο του 1921, προς τον Κυπριακό λαό, με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από την κήρυξη της Επαναστάσεως του 1821. Βρισκόταν τότε στο μεσουράνημά της και η προσπάθεια απελευθέρωσης της Μικράς Ασίας. Λέγει μεταξύ άλλων ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος:
ΑπάντησηΔιαγραφή"Δούλος και τότε ο Κυπριακός λαός, αλλά καιόμενος από τον έρωτα προς την Ελευθερίαν, ως η λοιπή Φυλή, προσέφερεν επί του αυτού βωμού τα τιμιώτερά του θύματα, Αρχιερείς, ανωτέρους κληρικούς, προύχοντας ,επιφανείς ή αφανείς μάρτυρας της Ελληνικής Ιδέας.
Δούλος ο Κυπριακός λαός εν τη διαρροή της πρώτης Νεοελληνικής εκατονταετηρίδος, συνέβαλε το καθ’ εαυτόν εις την τεταμένην προσπάθειαν της όλης Φυλής προς εθνικήν αποκατάστασιν των υποδούλων. Γνώριμα είναι εις τα τέκνα της Κυπριακής γης τα θλιβερώς ένδοξα Θεσσαλικά πεδία, τα αιματοβαφή Ηπειρωτικά βουνά, ο δοξοβάδιστος δρόμος προς την νύμφην του Θερμαϊκού, τα πλήρη εθνικών αναμνήσεων πεδία του Μαιάνδρου και Καΰστρου, τα πράσινα βάθη των Ελληνικών θαλασσών. Δέν είναι ολίγοι οι ήρωες του, όσων τα οστά λευκαίνονται ήδη εις κάθε γωνίαν Ελληνικήν, όπου εσύρθη εκδικητικός ο ρους των αηττήτων διαδόχων των αθανάτων Ακριτών κατά τους τελευταίους τούτους χρόνους.
ΑΔΕΛΦΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ" Η ΚΥΠΡΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ "ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ", ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΦΩΝΑΣΚΟΥΝ ΜΕ ΤΟ "ΑΡΚΕΤΑ Μ'ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ"...ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΗΘΗ - ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΥΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΞΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Οι μαθητές χρειάζονται ένα σχολείο που θα τους κάνει να θέλουν να μάθουν την αλήθεια και θα διδάσκει την αλήθεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσοι μαθητές ζητάνε την αλήθεια, το Άγιο Πνεύμα θα τους οδηγήσει στην θέληση της μάθησης της αλήθειας και θα τους φανερώσει την αλήθεια στην καρδιά τους και στον κόσμο. Αυτό είναι η ελπίδα μας, το βάπτισμα μας θα προστατέψει τα παιδιά μας.
Αν το σχολείο μας βοηθούσε να προσεγγίσουμε τον Θεό, δεν θα μέναμε 400 χρόνια αγράμματοι σκλάβοι στους Τούρκους. Ο Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε η εκπαίδευση είναι καλή για να διαβάζουμε την Καινή Διαθήκη, την Θεία Λειτουργία, προσευχές, βίους αγίων κτλ. Όχι για να βγάζουμε πολλά λεφτά σε μία εύκολη εργασία ώστε να ζούμε χαλαρά. Το σχολείο είναι υπερβολικά υπερτιμημένο.
Όσοι ζητάνε το ψέμα, μπορούν να παρακολουθούν τηλεόραση και τα παρακλάδια της στο ιντερνέτ. Ο Νικόδημος έγραψε στην Χρηστοήθεια πως δεν πρέπει να παρακολουθούμε θέατρο γιατί συνηθίζουμε στα ΨΕΜΑΤΑ, οπότε μετά ελκόμαστε από όποιον μας λέει ψέματα(και τον ψηφίζουμε), μισούμε όποιον μας λέει αλήθεια και πλανόμαστε από ψεύτικα διλήμματα, π.χ. να επιλέξουμε το μικρό κακό ή το μεγάλο κακό αντί να επιλέξουμε το καλό.
Να αποδώσουμε του Καίσαρος στον Καίσαρα με πολλές μικρές δόσεις ή λίγες και μεγάλες;
Στον Θεό τα του Θεού πότε θα τα αποδώσουμε;
Ο Θεός με έκανε άνεργο για να έχω χρόνο να ασχοληθώ με αυτόν, όχι για να βλέπω τηλεόραση, ταινίες, κτλ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ Χ Ο Λ Η Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν
Σ Τ Ρ Α Τ Η Γ Ι Κ Η Μ Ο Ι Ρ Α
hellenes.school@live.com 00 357 - 99 75 20 81
hellenesschool.wordpress.com