31 Μαρ 2013

Χαρὰ Νικοπούλου: "Πρέπει νὰ σταματήσει ἡ προκλητικὴ ἀνοχὴ καὶ ὁ νεοραγιαδισμὸς τοῦ ἑλληνικοῦ κράτους ἀπέναντι στὴν γενιτσαροποίηση τῶν Ἑλληνόπουλων τῆς μειονότητας ἀπὸ τὸ τουρκικὸ προξενεῖο Κομοτηνὴς"



Ἡ συγκλονιστικὴ εἰσήγηση τῆς Χαρᾶς Νικοπούλου γιὰ τὴν μειονοτικὴ ἐκπαίδευση πού ἐκφωνήθηκε στὸ Βελλίδειο  συνεδριακὸ κέντρο τὸ Σάββατο 30 Μαρτίου στὸ πλαίσιο τοῦ συνεδρίου ποὺ διοργάνωσε ἡ Θρακικὴ Ἑστία Θεσσαλονίκης μὲ θέμα: "Ἐθνικὴ ἀγωνία καὶ συναγερμὸς γιὰ τὴ Θράκη μας".

5 σχόλια:

  1. Την ίδια στιγμή ο νεοεκλεγείς μητροπολίτης Μαρωνείας ονόμασε την Κομοτηνή με το τουρκικό της όνομα προκαλώντας κατά πάντα δικαιολογημένες αντιδράσεις!
    Λ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λ,
      Στην Ελλάδα έχουμε ΔΕΣΠΟΤΟΚΡΑΤΙΑ.
      Έχουμε αντί για έναν, έχουμε ΠΟΛΛΟΥΣ Πάπες
      Ο Πάπας(=δεσπότης) αυτός και μόνον αυτός έχει το ΑΛΑΘΗΤΟ στα λόγια και στις πράξεις του και μόνος του θα αποφασίζει.
      Όποτε κάποιος ιερέας μαζεύει κόσμο γύρω του (γιατί ο κόσμος ξέρει να ξεχωρίζει τους Ποιμένες από τους επαγγελματίες), τότε του κακοφαίνεται του Δεσπότη και προσπαθεί να βρει αφορμή να μετακινήσει τον ιερέα αλλού.

      Του κακοφαίνεται του εκάστοτε δεσπότη επειδή δεν θα μπορεί να αποκαλεί την Κομοτηνή Γκιουλμουτζίνα (ο Κομοτηνής),
      να συμμετέχει σε παραστάσεις δερβίσηδων και να φωτογραφίζεται με τον Τούρκο Πρόξενο (Διδυμοτείχου), χωρίς να αντιδράει ο λαός.
      Θέλει το λαό ΠΡΟΒΑΤΟ, κομπάρσο στη Θεία Λειτουργία και τίποτε περισσότερο.
      Αν οι ιερείς αποκτήσουν κύρος στο ποίμνιό τους, πως θα μπορεί να κάνει συμφωνίες και αλισβερίσι με την εκάστοτε πολιτική εξουσία, ανενόχλητος ο μητροπολίτης ;


      Τον λιβανίζουν καθημερινά όλοι οι ιερείς του, υποχρεωτικά. Αν τολμήσουν ας κάνουν αλλιώς.
      Παίρνει απόφαση ο δεσπότης και σε 24 ώρες πρέπει να εξαφανιστεί.
      Πρόσφατα έγινε ένα ακόμη τέτοιο περιστατικό και στην Αλεξανδρούπολη.
      Αρκετά δεν σιωπήσαμε;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος31 Μαρτίου 2013 - 9:15 μ.μ.

      Την ίδια στιγμή ο νεοεκλεγείς μητροπολίτης Μαρωνείας ονόμασε την Κομοτηνή με το τουρκικό της όνομα προκαλώντας κατά πάντα δικαιολογημένες αντιδράσεις!
      Λ.Ν.

      ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΦΟΡΜΗ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΟΥ. ΕΙΣΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ……
      ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ, ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ΄ ΑΠΟ ΤΙΣ, ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΩΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ;;; ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΔΟΥΛΕΥΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ; ΟΤΑΝ Η ΗΡΩΙΔΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΘΑΙΝΕ Ο,ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ;;;;;
      ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ΄ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΤΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ, (όσοι λέμε ότι γνωρίζουμε διότι υπάρχουν και πάμπολλοι που στο σχολείο δεν έμαθαν για τα πάθη του λαού και της πατρίδος τους ) ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ: ΩΧ ΑΔΕΛΦΕ --ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΑΔΕΛΦΕ-- ΕΓΩ ΝΑ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ….. ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ…. Οι εξαιρέσεις, θυμίζουν την στιχομυθία του Πατριάρχη Αβραάμ με τον ΘΕΟ για το αν θα καταστραφούν τα Σόδομα και τα Γόμορρα….
      ΜΗ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΟΙ ΞΕΥΤΙΛΕΣ ΗΜΑΣΤΕ, ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΑΡΜΟΖΟΥΝ …..

      Διαγραφή
  2. Μια σύντομη περιγραφή:

    Από τα θετικά:
    Ευαισθητοποιημένοι Έλληνες ΕΝΩΘΗΚΑΝ ενάντια στην προπαγάνδα και στα σχέδια του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής για Κοσοβοποίηση/Κυπροποίηση της Θράκης.

    Μαζί τους ΕΝΩΘΗΚΑΝ χιλιάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες της Θεσσαλονίκης (η εκδήλωση κράτησε 6 ώρες: από τις 5μμ μέχρι 11μμ!). Ειλικρινά ήταν μια αληθινή παρηγοριά και ένα μήνυμα ελπίδας.

    Εξαιρετικοί οι:

    1) Χαρά Νικοπούλου καταπέλτης όπως πάντα, που καταχειροκροτούνταν διαρκώς.

    2) Νεκτ. Δαπέργολλας που παρουσίασε πλούσιο φωτογραφικό υλικό-ντοκουμέντα από τις δράσεις του Προξενείου και των φερέφωνων του στη Θράκη, καθώς και των "ελληνικών" πολιτικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ. ΣΥΡΙΖΑ) που έχουν στα ψηφοδέλτιά τους στη Θράκη, ως υποψηφίους, άτομα που σχετίζονται άμεσα με το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και τους Γκρίζους Λύκους.

    3) ο Φάνης Μαλκίδης εξήγησε αναλυτικά την επιταγή της Τρόϊκας για δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στη Θράκη, κάτι που ούτε ανάπτυξη θα φέρει, ούτε χρήμα στους ντόπιους αφού οι εργαζόμενοι εκεί θα αμείβονται με μισθούς "Κίνας", αλλά αντιθέτως, θα εξαθλιώσει και άλλο τους κατοίκους της. Αποκάλυψε επίσης ότι λαθρομετανάστες που με ευθύνη της Ελλάδος ΔΕΝ απελαύνονται, θα μπορούν να εργαστούν σε τέτοιες "ζώνες".

    4) οι εκπρόσωποι 2 πομακικών συλλόγων (ο εκδότης της εφημερίδας Ζαγάλισα, και η Εμινέ η οποία τραγούδησε και μερικά παραδοσιακά πομάκικα τραγούδια). Επί τέλους, μάθαμε ότι στην Ελληνική επικράτεια ΥΠΑΡΧΟΥΝ και ΠΟΜΑΚΟΙ. Συγκλονιστικό και το ντοκιμαντέρ της Χόρτη, όπου Πομάκα έλεγε ότι άκουσε από την γιαγιά της να λέει ότι ήταν κάποτε Χριστιανοί και σταύρωναν το ψωμί.

    5) ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος. Δυναμικός ο λόγος του. Απλά σε κάποιους, ο λόγος του θύμισε τον λόγο του Καρατζαφέρη (υπερβολικά πολλά "πυροτεχνήματα" και πολύ περιαυτολογία) και εκεί θα βάλω ένα ερωτηματικό, αναγνωρίζοντας φυσικά το ιδιαίτερα σημαντικό έργο του στη Θράκη όσο υπηρετούσε εκεί (τάφρος, χάραξη κάθετου άξονα, αναμεταδότες "ελληνικών" καναλιών-που παίζουν όμως τουρκικά σήριαλ). Κάποιοι λένε ότι πρόκειται να ιδρύσει νέο κόμμα και μέχρι τότε εκμεταλλεύεται την ταμπέλα του ακομμάτιστου πατριώτη. Θα δείξει.


    Στα αρνητικά:
    1)Ο μητροπολίτης Άνθιμος, ειλικρινά εκτός τόπου και χρόνου.
    Διάβαζε κείμενά του για αρκετή ώρα δημιουργώντας μια πλαστά ωραιοποιημένη εικόνα για τη Θράκη που δεν έχει φυσικά καμία σχέση με την πραγματικότητα. Έλεγε και ξαναέλεγε πόσο σημαντικό έργο έκανε ως μητροπολίτης εκεί. Ειλικρινά θυμίζει τους κλασσικούς ομιλητές προ 30ετίας και ... που προσπαθούσαν να εντυπωσιάσουν με καλολογικά στοιχεία, έχοντας χάσει κάθε επαφή με το ακροατήριο και την πραγματικότητα. Δυστυχώς , πέρα από το σχήμα του, έχει χάσει ο καημένος κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Ζει σε ένα μικρόκοσμο μαζί με τους ξεθωριασμένους αστέρες της πολιτικής

    2) Εξίσου θλιβερός και ο κ.Καρακωστάνογλου.
    Επί ώρα ευχαριστούσε ... "επισήμους" και "παράγοντες Υπουργείων"! Λες και ευθύνονται "εξωγήινοι" για την σημερινή κατάσταση και στη Θράκη και στην Ελλάδα.
    Έχοντας χάσει κάθε κύρος οι πολιτικοί στην πατρίδα μας, ο κ.Καρακωστάνογλου προσπαθούσε συνειδητά να επαναφέρει την προηγούμενη κατάσταση όπου διάβαζες το όνομα του πολιτικού και έκανες παύση για να χειροκροτήσει ο κόσμος.
    Την απάντηση την πήρε από το ακροατήριο αρκετές φορές.

    Και κάτι από τα "παραλειπόμενα", απόλυτα εξακριβωμένο:
    Μέχρι τελευταία στιγμή παζαρευόταν η παρουσία Υπουργών-Υφυπουργών και χαιρετισμοί βουλευτών. Χάρη στην κατηγορηματική απαίτηση ομιλητών που απείλησαν με αποχώρηση, τελικά ΔΕΝ προσήλθαν υπουργοί-υφυπουργοί, ούτε επιτράπηκε σε οποιονδήποτε πολιτικό να χαιρετίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε παιδιά καί σκάρτοι νάναι όλοι οι παπάδες τι μας εμποδίζει να αποτειχιστούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.