13 Μαρ 2013

Ὁ πάπας εἶναι αἵρεση καὶ ἑπομένως ἐκτὸς Ἐκκλησίας

Τὰ καθεστωτικὰ Μέσα Μαζικῆς Ἐξαχρειώσεως, δὲν ἔχουν πάψει τὶς τελευταῖες μέρες νὰ ἀσχολοῦνται καὶ νὰ προπαγανδίζουν μὲ τὴν ἐκλογὴ τοῦ αἱρετικοῦ πάπα Ρώμης. 
 Μὲ ἀφορμὴ λοιπὸν τὴν ἀνάδειξη τοῦ Ἀργεντινοῦ πάπα Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο καὶ σὲ ἀντιδιαστολὴ μὲ τὴν προκλητικότατη προβολὴ του ἀκόμη καὶ ἀπό τούς κρατικοὺς ραδιοτηλεοπτικος σταθμοὺς, ὑπενθυμίζουμε τί ἔλεγε ὁ Μητροπολίτης Ράσκας π. Ἀρτέμιος:
«Πῶς εἶναι δυνατὸ νὰ γίνει συζήτηση περὶ τῆς θέσεως τοῦ ἐπισκοποῦ Ρώμης στὴν Ἐκκλησία, ἀφοῦ ὁ ἐπίσκοπος - πάπας Ρώμης δὲν βρίσκεται στὴν Ἐκκλησία ἀλλὰ στὴν αἵρεση, ἐκτός της Ἐκκλησίας; 
Ὡς ἀπαραίτητη προϋπόθεση τῆς συζητήσεως περὶ τῆς θέσεώς του στὴν Ἐκκλησία, δὲν θὰ ἦτο ἡ ἐπιστροφή του στὴν Ἐκκλησία;»
λλά και ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλὸς μὲ τὸ προφητικό του Χάρισμα εἶχε δεῖ καὶ προειδοποιήσει, γι΄ αὐτὸ δίδασκε: «Τὸν Πάπα νὰ καταρᾶσθε, γιατὶ αὐτὸς θὰ εἶναι αἴτιος τοῦ χαλασμοῦ τοῦ τόπου».
Τόπο ἐδῶ ἐννοεῖ ὁ Ἅγιος τόσον τὸν θρησκευτικόν, ὅσον καὶ τὸν πολιτικόν. Ἡ συναλληλία, ἔστω καὶ μετ’ ἐμποδίων, ἰσχύει. Δηλαδὴ μισεῖ, σύμφωνα μὲ τὸν Ἅγιο Κοσμᾶ, ὁ Ποντίφηκας καὶ τὴν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν καὶ τὴν...
Ῥωμηοσύνη, τὸ γένος ἡμῶν. 
Νὰ γιατὶ ὁ Ἅγιος εἶναι τόσο ἀκάθεκτος ἐναντίον τοῦ Πάπα.

3 σχόλια:

  1. Νομίζω πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πριν κάνουμε μία ανάρτηση. Είμαι πολύ επιφυλακτικός με τον πάπα, ίσως και αρνητικός αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι 'ο κακός'. Ο Άγιος Κοσμάς είχε μιλήσει για έναν πάπα μάλλον αυτόν την εποχή του αντιχρίστου και όχι όλους τους πάπες που έχουν περάσει από αυτήν την θέση(δεν αποκλείω ότι μπορεί να είναι κι αυτός, αλλά σύμφωνα με τους Άγιους γεροντάδες ΜΑΛΛΟΝ έχουμε λίγο καιρό ακόμα). Μπορεί να επηρεάζει πολιτικές ηγεσίες, λαούς μέχρι και θρησκευτικούς ηγέτες αλλά δεν παύει να είναι άνθρωπος, να προσεύχεται στον Κύριο μας Ιησού Χριστό και στο τέλος να σωθεί. Πρώτος στον Παράδεισο μπήκε ο ληστής και όχι ένας πιστός να σας θυμίσω. Όπως έχει πει και ένας Άγιος γέροντας ας προσευχηθούμε για τους ηγέτες, μασσώνους κτλ να τους φωτίσει ο Θεός να κάνουν λιγότερο κακό ή πολλές φορές καμιά φορά και καλό παρά να τους καταριώμαστε και να δίνουμε τροφή στον πονηρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν και δεν έχεις απόλυτο ... άδικο (!!!) ο ληστής αδερφέ δεν πλάνησε, ούτε σκανδάλισε, ούτε απομάκρυνε κανέναν από την ορθή πίστη του Χριστού. Ο πάπας και ο κάθε πάπας το κάνει & είναι το καλύτερο όργανο του διαβόλου όπως είναι ο κάθε αιρετικός! Ακόμα και εμείς γινόμαστε τέτοιοι όταν σκανδαλίζουμε τους αδερφούς μας αν και ορθόδοξοι! Η αγάπη για τους αιρετικούς λοιπόν είναι σωστή αλλά δυστυχώς για αυτούς τα ψευτοκηρύγματά τους και η ψευτοδιδασκαλία τους παραπλανά και αντί για καλό κανει κακό. Θα στο εξηγήσω όπως το καταλαβαίνω εγώ αυτό και λίγο πιο αναλυτικά. Μπορεί ένας γιατρός με τις γνώσεις του να βοηθήσει έναν άρρωστο. Αν ένας κομπογιανίτης πάρει τη θέση του όμως και ας έχει καλή διάθεση αυτό δεν σημαινει πως δεν θα καταστρέψει τον άρρωστο αφού τον στερεί από την σωστή θεραπεία όταν ανακατεύεται! Δυστυχώς λοιπόν για αυτόν τον απατεώνα, άσχετα αν έχει καλές ή κακές προθέσεις παίρνει στο λαιμό του μια ψυχή για την οποία θα δώσει λόγο. Κατά τα λοιπά συμφωνούμε πως μακάρι να μετανοήσει ο κάθε αιρετικός και να σωθεί και θα είναι χαρά για όλους μας!!!

      Διαγραφή
    2. επίσης χωρίς να λέω ότι είναι σώνει και καλά όπως το λέει ο γέροντας, άλλωστε ούτε εγώ ούτε κανένας μας μπορεί να το κρίνει με σιγουριά παρά μόνο το άμεσο μέλλον...δες το βίντεο του γέροντα Μουλατσιώτη που σου παραθέτω και κρίνε μόνος σου αν ταιριάζει γάντι για τον πάπα:

      http://www.youtube.com/watch?v=FbxFkh1O9zs

      Διαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.